Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@Civil_Engineer, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Mülakat tarihimiz 3 ocak, 18 aralık günü sağlık raporu kısmını eşimle beraber hallettik. Ankara'da oturduğumuz için sabah 9:00'a randevumuzu aldık ve saat 8:45 gibi de Unganlardaydık. Unganların yeri oldukça merkezi Kuğulu Park'ın karşısındaki iş merkezinde 4. katta. Binanın altında dost kitabevi var. Sabah 8:45 gibi geldik ama daha açılmamıştı o yüzden yandaki bekleme salonunda bekledik. Saat 9'da pasaportlarımız ve dvlottery sayfasından aldığım çıktı ile girişimiz yapıldı. Fotoğraf götürmenize gerek yok orada webcam aracılığı ile resminiz çekiliyor. Daha sonra resminizin ve bilgilerinizin olduğu bir evrak oluşturulup imza atmanız isteniyor. İmza işlemini de hallettikten sonra 3. kattaki düzen laboratuvarına indik. Eşim ve benim toplam tahlil ücretimiz 907 TL tuttu. Kan ve idrar alındı daha sonra da akciğer filmimiz çekildi. İşlemlerimiz bittikten sonra tekrar 4.kata Unganların ofisine çıktık. Muayene sıram geldiğinde paravanın arkasına geçip hastane önlüğü giymem istendi tüm elbiselerinizi çıkartıp sadece önlükle kalıyorsunuz. Daha sonra doktor Handan Hanım geldi tansiyon ölçümü yapıldı. Uyuşturucu kullandınız mı? Herhangi bir yerinizde piercing yada dövme var mı? İntihar etmeyi düşündünüz mü? Birini öldürmeyi düşündünüz mü? Alkol sigara kullanır mısınız? Alkollü araç kullanıp ehliyetinize el konuldu mu gibi rutinleşmiş soruları sordu. Bunların hepsine hayır deyince de muayenem tamamlandı ve aşı kısmına geçildi 2 doz sol koldan 1 doz da sağ koldan olmak üzere 3 adet aşı yapıldı. Bu arada aşıyla alakalı herhangi bir belgemiz yoktu. Benden sonra eşim de aynı şekilde 3 aşı olmuş. Aşı ve muayene ücreti olarak Unganlara 1628 TL ödeme yaptık. Toplamda iki kişi aşı kartımız olmadan 2535 TL ödeyerek sağlık raporu kısmını tamamladık. Son aşama mülakat kısmı, umarım onu da kazasız belasız halledip vizemizi alıp deneyimlerimizi paylaşırız :) Herkese bol şans :)
    Merhaba arkadaşlar PTT'den vize paketimi almış bulunuyorum. Mayıstan beri beklediğimiz süreç bugün sona erdi. Forumdaki herkese başta @crazycells ve @knnrn 'a çok teşekkür ederim. Bütün sorularımıza bıkmadan usanmadan büyük bir sabırla cevap verdiniz tekrar sağolun. Mülakattan çıkanlar bu sürecin en kolay kısmının bu olduğunu söylemişlerdi cidden de öyleymiş. Sabah randevumuz 8:00'deydi. 7:45 gibi 4 nolu kapıda sıradaydık. Randevu saatimiz geldiğinde herkes tek tek içeri girdi pasaport ve resim kontrolü yapıldı. Fotoğrafın 5x5 ebatında ve kurallara uygun olmasına çok özen gösteriyorlar. Fotoğrafını beğenmedikleri bir kaç kişiyi tekrar çekilmeleri için gönderdiler. İçeri hiç bir şekilde telefon poşet almıyorlar. Kemer ve araba anahtarı sorun olmuyor.
    İçeri girdikten sonra 204 nolu sırayı aldık ve beklemeye başladık. Green card için gelenleri odanın en sonundaki banklarda oturtuyorlar ve gişe işlemleriniz de arkada arada oluyor. İlk kez numaramız yandığında evrak için gişeye yöneldik. Bu arada forumda sıkça okuyorduk evrak alan kişinin biraz ters olduğunu cidden öyleymiş :) Bizden önce de bir kişiyi fırçalamış :)
    Diplomanın aslı ve bir adet fotokopisi, Sağlık raporları, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, 2 adet 5x5 fotoğraf, Evlilik cüzdanı ve iki adet fotokopisi, bankadan aldığım bir yıllık hesap dökümü ile beraber şubenin imza sirküleri ve tabiki pasaportlar.
    Evrakları teslim ettikten sonra numaramız bir kere daha yandı 330 dolardan 2 kişi için 660 dolar ödedik.
    3. kez yandığında ise parmak izlerimiz alındı, yemin ederek mülakata başladık. Mülakat çok kısa sürdü nereye gideceksiniz, ne iş yapıyorsunuz gibi kısa ve basit sorulardı biz de basit cevaplar verdik lafı çok uzatmadık. Tebrikler vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Daha önce forumda okuduğum durumlardan dolayı hala bir sıkıntı vardı içimde acaba AP durumu olabilir mi diye ama vizemi bugün postaneden alıp da sarı zarfı görünce büyük bir rahatlama geldi. Herkese bol şans. Umarım visa bulletin bu aydan itibaren hızlanmaya başlar ve nisan mayıs gibi current olur. Tüm bekleyenleri vizelerini almaları dileğiyle...

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Selamlar. Dün 10:40 gibi sağlık raporumu almak üzere Doctorun'daydim. Benden haric orada bulunan iki kişi daha vardı. Girişte sekretere pasaport ve davetiye mektubumu vererek kayıt yaptirdim. Sonrasında ise muayene için beni içeri aldilar. Söylenenlerin aksine Handan hanımı ben gayet ilgili ve güler yüzlü buldum. Sohbetle geçen 5 dakikalık muayenenin ardından 4 asi vurularak sekretere yonlendirildim. Burada da 280$ ödeme yaparak sonrasında kan, idrar tahlilleri ve göğüs röntgeni için bir alt kattaki düzen laboratuvarina yonlendirildim. İçerde çalışanlar dışında Türk olmayanların sayısı Türk olanlardan daha fazlaydı. :) Pasaport ve üst kattan bana vermiş oldukları bir kağıt ile kayıt yaptırarak 117.5 dolar ödeme yaptım. Akabinde istenen tahlilleri ve göğüs röntgenini vererek bir üst kata çıkıp sağlık raporu sürecini sonlandirdim. 4 Ocakta görüşmem olduğunu belirterek 3 ocakta teslim alacağımı söyledim. Simdi heyecanla 4 Ocak'i bekliyorum. :)

Selamlar :) 4 Ocak saat 09:00 da olan vize görüşmem için saat 07.30 gibi konsolosluk onundeydim. Vaktin erken olduğunu düşünerek biraz yürüyüp yiyecek birşeyler alarak vakit geçirdim. Tekrar konsolosluk önüne geldiğimde ön girişin arkasında yer alan 4. Kapıya yönlendirdiler. Sırada insanlar vardı ve yalnizca 8-8.30 arası randevuları alıyorlardı. Bu sırada telefon anahtar gibi eşyalarımı büfeye teslim ederek yaklaşık 25 dk beklemenin ardından sıraya dahil oldum. 15 20 dklik beklemenin ardından da içeri geçerek sıra numarası aldım ve heyecanla oturmaya başladım. :) Turist vizesi için gelen insan çok olduğu için red alan sayısı da bir o kadar fazlaydı. Bu durumun benim için geçerli olmadığını bilsem de yine de heyecanima bir türlü engel olamadim. :) İlk kez numaram yandığında yan tarafta yer alan vezneler den birine giderek oldukça guleryuzlu bir Türk bayana dosyalarimi teslim ettim. Sonrasinda ikinci kez numaram yandığında kasaya giderek 330$ odeme yaptım ve oturup beklemeye başladım. Evet artik o heyecanlı görüşme anı gelmişti ve ben bunun farkında değildim. Görüşmelerin yalnızca ön taraftaki yerlerden yapıldığını sanıyordum oysa ki benim numaram yine yan tarafta yanmıştı. Ben de dosya verme ya da evrak imzalama rahatlığı ile sakin bir sekilde oraya yoneldim. Karşımda sarışın ve mavi gözlü sempatik bir bayan vardi. Kafasını kaldırıp "Merhaba" dedi ama o da ne! Kendisi bir Amerikalıydı :))) hemen çark etti :) Gergin ve heyecanlı olmam gerekirken çok ilginç bir şekilde rahat ve sakindim. Görüşmem yaklaşık 3 5 dakika surdu. Nerede okuduğumu ve ABD de nereye gidecegimi sordu. Sonrasında ise "Tebrikler! Vize başvurunuz onaylandi. İyi şanslar!" dedi. Zaman benim için 3 5 saniye durdu o an. O kadar mutluydum ki! Çok teşekkür ederim, sağolun diyerek ayrildim. :) Pasaportum ulaştığında son durum hakkında da bu mesajı düzenler yine bilgi veririm. Bu süreçte desteğini aylarca esirgemeyen sevgili @crazycells e çok ama çok teşekkür ederim. İyi ki varsın! Herkese bu süreçte bol şans diler esenlikler dilerim. :)
    şans dilerim. :)

• ⭐⭐⭐

@ed48, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba herkese,

Bu sabah 7.30 daki randevumuz için eşimle 7 gibi konsolosluğa gittik. 7.15-20 gibi içeri almaya başladılar. Güvenlik kontrolünde fotoğraflara bakıldı sonrası montlarımızın önünü açarak beklememiz söylendi. Sonra teker teker içeri aldılar. Pasaportumuza etiket yapıştırıp sıra numarası verdiler. Bizim numaramız 8.10 da yandı. Forumlardaki meşhur suratsız hanıma(biz güldürmeyi başardık) evrakları teslim ettik. Bahsedildiği gibi kağıt sesinden acayip rahatsız oluyor ve uyarıyo. Eşim elini kolunu oynattıkça 7 aylık mı gibisinden de espri yaptı :) Bekleme yerinin sağ tarafındaki haritayla ilgilenince de hoşuna gitti genelde kimsenin dikkatini çekmiyor dedi :) Yaklaşık 15 dakika bu bayanın yanında vakit geçirdik daha önce evlenip evlenmediğimizi sordu. Verilen numaralardan birini bu bayan aldı. 8.35'te 7 numaralı kasiyer bölümünde numaramız yandı. 660 doları nakit tam para olarak ödedik. Kısa süre sonra tekrar numaramız yandı. 5 soru soruldu- Amerika’da nerede yaşayacağımız ? Aile ve arkadaş olup olmadığı? Ne zaman evlendiğimiz? Ne zamandır tanıştığımız? Son olarak da eşime nerde çalıştığını sordu meşhur sarışın bayan :) Sonrasında bana sizin turistik vizenizi iptal ediyorum artık başka vizeniz var tebrikler dedi ve o beklenen kağıdı uzattı :) Biz mülakata çok yakın evlendiğimiz için aşırı tedirgindik ama herhangi bi sıkıntı yaşamadık çok şükür. Herkese bizimki kadar rahat bir görüşme dilerim :) Burdan bilgi veren yardımcı olan herkese de ayrıca teşekkürler. Daha nice başlıklarda görüşmek üzere :)

• ⭐⭐⭐

@strangereister, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar herkese merhaba.

Geçmiş zamanlarda buraları fazlaca okuyan biri olarak, 9 Ocak 2018 / 07.30 tarihli vize görüşmemizden olumlu sonuçla ayrılmış olduğumuzu belirtmek istiyorum. Facebook grubuna güzel haberi yazarak, akşam olanı biteni ayrıntılı bir şekilde yazacağımı belirtmiştim.

Sağlık Raporu Alınan Tarih : 04.01.2018 / 09.00
    Vize Görüşme Tarihi : 09.01.2018 / 07.30

4 kişilik aile, Talihli Anne. Çocuklardan biri 21 yaş üstü olduğu için haktan yararlanamıyor, diğeri ise 17 yaşında olduğu için bu haktan yararlanabiliyor. İlk başvuruda çıktı.

Evet, her ikisinde de ilk randevu bizimdi :)

Not : Sağlık raporu alma aşamasında anlatacak pek bir olay yok ama yine de anlatayım.

*Öncelikle sağlık raporunun alınma aşamalarından bahsetmek istiyorum. Saat 09.00'da olan görüşmeye 08.00 gibi gittik. Tabii o vakitte Unganlardan hiç kimse yoktu. Bir bekleme salonu var, muhtemelen tamamen doluyken çok güzeldir. Ancak biz gittiğimizde bizimle beraber bir aile daha vardı ( sonradan onların da vizeyi aldığını öğrendik ). Sohbet muhabbet ede ede saati 09.00 yapıyoruz.

Öncelikle Unganlarda çalışan ve evraklarla ilgilnen bir sekreter var, bizden pasaportları alıyor ve randevu saatlerine göre ( randevu saatlerini 5 dakika aralıklarla veriyorlar, ancak işimiz yaklaşık 1.5 saat kadar sürüyor. ) sizin fotoğraflarınızı çekiyor. Abartılacak bir durum yok, daha önce aşı olduysanız aşı kartınız alınıyor. Olmadıysanız telaşa gerek yok zaten olacaksınız içerde. Öncelikle direk aşılar vurulmuyor, hemen Unganlarla da görüşülmüyor. Alt katta bir laboratuvar var. Oraya giderek, kan tahlili, idrar tahlili ve bir adet akciğer filmi çektirip parasını ödüyorsunuz. Karışık değil, isimleri sesli bir şekilde çağıranlar oluyor. O anda oraya gidip ne istiyorlarsa onu yapıyorsunuz. Tabii bu arada pasaportunuz çoktan onlarda, en son bu üç işlemi hallettikten sonra pasaportunuz ve sanırım ( tam hatırlamıyorum ) bir kağıt ile birlikte Unganların ofisine çıkarak elinizdekileri Unganlar'ın sekreterine veriyorsunuz. Ardından ( bizi Mehmet Ungan kontrol etti ) sizi içeri çağırıyor. Sekreter sadece iç çamaşırlarınız kalacak şekilde soyunmanızı isteyip o sırada size mavi bir şort ve üst veriyor ( Ben tam gömleği çıkarırken Mehmet Ungan içeri girip, "Merhaba Onur, tamam çıkarmana gerek yok, sadece gömleği ve ayakkabıları çıkar." dedi ). Siz de yatıyorsunuz. Sorular basit, "Sigara var mı, alkol var mı, uyuşturucu var mı, dövme, gözlük, kronik hastalık, ameliyat, ödem, piercing var mı?.. Abinle, annenle, onla bunla aran nasıl?, gidince ne yapacaksın.."

Anlayacağınız doktorun sorduğu sorular ruh sağlığınızı kontrol edecek nitelikte. Vücudunda çok fazla dövme, piercing bulunduranlardan bazılarını psikoloğa yönlendirdiği de olmuş. Tam ayrıntılarını bilmiyorum ama aklınızda bulunsun.

Ayrıca akciğerinizi dinliyor.

Gün biter ve ertesi gün 15.30'dan itibaren sağlık raporları alınır. Muhtemelen sorun yoktur, olsa söylenir çünkü :) Size her aile ferdi için 3 şey veriliyor. Bir CD, Kahverengi bir zarf ( KONSOLOSLUĞA GÖTÜRÜLECEK. ) ve bir bilgi notu.

Burda önemli olan zarfı açmamak, bunu görüşme gününüzde belgeleri kontrol eden hanım ablaya teslim edeceksiniz. CD ve bilgi notu da zımbalanmış. Dikkatli bir şekilde sökün. Haa unutmadan, size bir belge veriyorlar. Önemli bir belge. Amerika'da çokca işinize yarayacak. Sanırım aşı belgeleriniz. Ondan 10-15 tane fotokopi çektirmeniz sizin yararınıza olacak, çünkü ülkeye giriş yapınca da ihtiyacınız olacak.

Doktorla işimiz bitti. Belgelerden birinin köşesinde geçerlilik tarihi var.. O zamana kadar ülkeye giriş yapmaz isek doktor randevusu yenilenmek durumunda.

Yer : Ankara, ABD Büyükelçilik önü.

Çok sıkı korunan bir yer, o yüzden sadece sizden istenen belgeler hakkında bilgi vereceğim.

• Randevu saatimiz 07.30 ama biz 06.20 gibi oralardaydık. Çok meşhur büfe kapalı, ve hava da soğuk olduğu için büfeden aşağı doğru inildiğinde yan tarafta bir fırın var, poğaça börek satıyor ( Erken saatlerde çay pek de iyi demlenmemiş oluyor ). Emanetlerimizi oraya bıraktık. Kocaman emanet alınır yazmış, para falan da talep etmedi bizden. Bir şeyler de atıştırdık.

İçeri alınan bazı şeyler şunlar : Cüzdan, kemer, araba anahtarı...

İçeri alınmayan bazı şeyler : Çanta, poşet ( poşet dosya değil, düz poşet! )

Ayrıca sabah birisi diplomasını çerçevesiyle getirmiş. Güvenlikten fırça da yedi, diplomayı da çerçeveden çıkarmak zorunda kaldı. Fazla aksiyona gerek yok bence.

07.30 randevusu için 07.20 gibi KIRMIZI ÇİZGİNİN ARKASINDA sıra olmamız istendi ( Ondan önce büfenin orda bekleşiyorduk, konsolosluğun kapısı 06.50 gibi açılıyor, ama biz kedinin ciğere baktığı gibi uzaktan bakıyoruz. Sadece biz değil ha. Ordaki herkes. ) İçeri giriyoruz, üstümüz aranıyor, güvenlik girişte bir fotoğraf kontrolu pasaport kontrolu yapıyor. İçerde tekrar X-RAY'ler falan. Güvenlik kontrolu işte.

** Artık içerdesiniz, pasaportunuzu hemen ordaki görevliye verdiniz, sıra numarası aldınız ve yanmasını bekliyorsunuz. **

1- Evet, numara yandı. Numarayı takip ederek gerekli belgeleri veriyorsunuz. Forumda @crazycells tarafından açılan başlıkta bir eksiklik yoktu. Sadece ben 17 yaşında olduğum için mülakat tarihinden 1 hafta kadar önce gelen bir mail var. Mailin içeriği şöyle "İşte benim adım şudur, tamam söz veriyorum amerikaya girmeden evlenmeyeceğim. Evlenirsem hakkım elimden gider. İMZA" Belgeleri verdiniz, hanım abla teşekkür etti ve size az sonra para ödemesi yapacaksınız diyor. Size bir kağıt verip okuyun diyor, Kağıdın özeti şu. "Vize için verdiğin parayı sana iade etmeyiz, eğer korktuysan şimdi kaç git, yoksa paranı geri vermeyeceğiz. Olur da reddedersek paranı arama."Yani köprüden önceki son çıkış. Ama oraya kadar gelip de parayı ödememek için kaçan var mıdır acaba :)

2- Oturduk, bekleşiyoruz. Numara tekrar yandı. Parayı ödedik. Oturduk.

3- Evet, görüşme zamanı. 3 kişiydik, üçümüz de aynı anda aynı yere doğru gittik. Öncelikle bilgilerin doğruluğu için amerikan usulü ( Sağ el havada [ Albert Einstein'ın Amerikan vatandaşı olurken çekilmiş fotoğrafı] ) yemin ediyoruz. Klasik sorular, "Nereye gidiyorsunuz, tanıdık var mı, ne yapacaksınız, ayrıca bazen kişilere yönelik sorular [Hey sen! kaç yaşındasın tarzında :) ]

TEBRİKLER VİZENİZ ONAYLANDI diyorlar.

İçinden diyorsun, e ne yani bu kadar mı?

Evet bu kadarmış. Görüşmeyi yapan hanım abla size şu meşhur kağıdı veriyor. Çıkıyorsunuz.

Emanetçiden telefonlar alınıyor, herkes telefonuna sarılıyor. Durumdan haberdar olan eş dost akraba haberdar ediliyor.

bu kadardı :) çok fazla iranlı var oralarda. onlar da green card için gelmiş oluyorlar. Başka söyleyecek pek birşey yok. Sağlık raporunu aldıysanız ve belgeleri eksiksiz, YALANSIZ bir şekilde teslim ederseniz vizeyi alıyormuşsunuz. Felaket senaryolarından uzak durmakta fayda var.

Bu güne kadar sorularımızı yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim, darısı tüm bekleyenlerin başına.. :)

Düzeltilecek veya eklenecek, parantez açılacak herhangi bir şey varsa özelden

• ⭐⭐⭐

@tottenham, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

herkese merhaba, 8 ocak sabah 9 da randevum vardı. arkadaslar randevu saatınden 15dk once gıtsenız bıle olur cunku dıger vıze ıcın gelenlerden dolayı asırı kalabalık oluyor. sıranın sonunda olsanız bıle ıcerde bızım bolum ayrı.. sogukta yıpratmayın kendınızı... 3 aşama var. ilk kez numara yandıgında türk gorevlıye belgeleri teslim ediyoruz. mümkünse sadece; 1-diploma aslı ve foto 2- vukuatlı nufus kayıt 3- arsıvlı sabıka kaydı 4-pasaport 5-iki adet 5*5 fotograf 6-mali destekleyici belgeler ve evlıler ıcın evlılık cuzdanını gorevlıye verın.. ds260 formunun cıktısını, dvlottery sayfasının cıktısını ve csc kaydının fotokopısını kadına vermenıze gerek yok almıyor zaten... fazla ses yapmayın mumkunsebu belgeleri hazırlamıs sekılde yanına gıdın kı sızı moral olarak düşürmesin... ıkıncı kez numaranız hemen yanınca 7 nolu gısede ucretı oduyorsunuz.. son asamada ıse meshur sarısın bayanla kısa mulakat:) bana ünivden ne zaman mezun oldugumu, hıc evlenıp evlenmedıgımı sordu. daha sonra burada ne iş yaptıgımı ve oraya gidince nerede ne iş yapacagımı sordu... ve tebrıkler vizeniz onaylandı dedıkten sonra tebrıkler yazan kagıdı verdi... ve bugun de 10 ocak postaneden cok sukur pasaporta basılmıs sekılde vızelerımızı aldık...
    mülakatla ilgili şunu soylemek ıstıyorum... eğer meslekle ilgili belgeleriniz varsa yada yaptıgınız işle ilgili ruhsatınız falan varsa yani iş yeriniz varsa isyeri acma ruhsatı falan. Bunun gibi elinizi güçlendirecek belgeleri, evrakları mulakatta sarısın bayana camdan uzatın baksın.. ben oyle yaptım.. sorulara net ve kısa cevaplar vermek daha saglıklı oluyor dıye dusunuyorum en azından oyle gozlemledım.. gözünüz korkmasın sabıka kaydı yoksa sıkıntı çıkmıyor...tabı ısım soyısım benzerligi yada belirli ülkelere daha once giris cıkıs yapılması ve daha oncekı amerika vize basvurusunda red almıs olmak AP'ye bırakabılır. bunun dısında sıkıntı olacak ve kendınızı sıkacak bır durum yok.rahat olun...
    Allah hepimize yardımcı olsun umarım herkes vizesini alabilir..
    @crazycells sana sonsuz tesekkur ederim... bu işin Pir'isin.. her soruma sıkılmadan usanmadan cevap verdin Allah senden razı olsun
    son olarak benımle aynı gün 207 numaralı Antalyalı genc cıft sızı merak ettim. ins vizenizi almıssınızdır.. size ücret odeme gisesinde numaranızın yandıgını soyleyen bendım:).. ozelden yazarsanız sevınırım:)..saygılar

• ⭐⭐⭐

@B-family, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba.. Biz de bugün doktor muayenesinden geçtik. Tüm süreç forumda anlatılan tecrübelerle birebir aynıydı. Pasaport, CN numaramız ve varsa aşı kartlarımızı istediler. Çocukların aşı kartları vardı zaten. Ailece hepimiz Ekim'de grip aşısı olmuştuk. Biz Yetişkinler ayrıca 2 ay ara ile 2'şer doz tetanoz aşısı olup, bir aşı Kartı temin ettik. Bugünkü muayenede ise çocuklara tetanoz ve eşime su çiçeği aşısı yapıldı.
    Tüm bu işlemler 2 çocuk + 2 yetişkin; doktor muayene için 2520 TL (674 USD) ve laboratuvar için 880 TL (235 usd) tuttu. Kredi Kartı ile ödeme yaptık. Dr. Handan hanım ve diğer çalışanlar gayet güler yüzlü ve kibardı. Yarın sonuçlarımızı alıp, perşembe günü mülakata gireceğiz.
    Itiraf etmeliyim ki, aylardır forumda yazılan her şeyi okurken hissettiklerimiz bu Sürecin en keyifli anları belki de. Biz her gün "acaba yeni bir şeyler var mı" diye merakla, sabırsızlıkla takipteyiz forumu. Şimdi kendi yaşadıklarımızı yazma sırası bizde. Bu da en az okumak kadar güzelmiş:)
    Perşembe günü mülakat sonrası güzel haberler yazabilmek umuduyla, Ankara'dan selamlar..
    @B-family, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Merhaba arkadaşlar..! Nihayet biz de bugün mülakat sürecini tamamladık ve vizemizin onaylandı.. 8:15 gibi içeriye girdik, 12:00 sularında elçilikten ayrıldık.. bekleme süresi biraz uzun sürdü :)
    Biz 4 kişi için 1320 USD nakit olarak ödedik. Forumda okuduğum tecrübelerden hiç bir farkı yoktu mülakatın. Bu yüzden, bir çoğunuzun merak ettiğini düşündüğüm hangi evrakları, nasıl bir sıralama ile verdiğimize değinmek isterim. Her birimizin evraklarını ve 2 şer adet fotoğraf ile beraber pasaportlarımız arasına koyarak görevliye verdik. Bu evraklar ise şöyle; asıl talihli (bu ben oluyorum:)) için sırasıyla; vukuatlı nüfus kayıt örneği, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, banka hesapları, diploma fotokopisi (aslını konsolosa gösterin mutlaka dediler ama kimse sormadı), daha önce boşandığım için mahkeme kararının aslı ve fotokopisi, sağlık raporu.. 7 ay önce evlendiğimiz için 9-10 adet eski fotoğraflarımızdan ve eski pasaportlarım ve tüm yurtdışı vizelerin fotokopilerini de ayrıca verdim. Eşim için; vukuatlı nüfus kayıt örneği, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokopisi, banka hesapları, sağlık raporu.. Çocuklar için (13 yaşındalar) vukuatlı nüfus kayıt örneği ve sağlık raporları..
    Bize sorulan sorular: Nereye gideceksiniz? Tanıdığınız var mı? Ne zama tanıştınız? Ne zaman evlendiniz?
    İşte hepsi bu :)
    Pasaportlarımız vizeler basılmış bir halde elimize ulaşır ulaşmaz uçak biletlerimizi alıp, en kısa sürede Houston’a doğru yol alacağız inşallah.. bizim umutlarımız yeşermeye başladı.. darısı bekleyen tüm arkadaşlara..:)

• ⭐⭐⭐

@duygudemirez, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaslar bizim randevumuz 6 Şubat saat 9 daydı 8.15 te oradaydık. 11 de tüm işlerimiz tamamlanmıştı. İlk önce belgelerimizi verdik. 5 buçuk aylık evli olduğumuz icin yanımızda ilişki kanıtları da götürmüştük fakat istemediler. Nüfus kaydi ve adli sicil kaydi icin sadece e-devletten olanlari aldılar. Sonrasında parayi odedik ve 3. asamada mülakata girdik. Ne zaman tanıştığımızı, ne zaman evlendiğimizi, başka ülkede yaşayıp yaşamadığımızı, nereye gideceğimizi ve mesleğimizi sordu. Toplamda mülakat süresi 5 dakikayı bulmadı. Tebrik edip onay kağıdı verdiler. Bugün de pasaportlarımizin kargoya verildiği mesaji geldi. Forumda yardımı bulunan herkese çok teşekkürler :)

• ⭐⭐⭐

@iskenderp, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, sonunda pasaportuma kavuştum ve deneyimlerimi siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak için fırsat buldum.

Mülakat tarihim 8 Şubat 9:00 idi.

Unganlar'dan randevuyu 5 Şubat 11:55 saatine aldım. 5 Şubat günü saat 10-10.30 arasında Unganlar'a gittim fazla bir yoğunluk yoktu. İstenilen belgeleri verdikten sonra fotoğraf çektiler. Sonrada muayenehaneye girdim. Aşı kartımda ilk doz Tetanoz aşım yazmadığı için Bayan Ungan bu durumu sordu, ben de ilk dozu başka bir doktorun yaptığını, fakat sisteme girmeyi unuttuğunu, aşı tarihlerine bakıldığında ise 3. doz aşımın yapılmış olduğunun anlaşılacağını söyledim. Bir şey söylemedi. Hızlıca muayene ederken kulağa ezberlenmiş gibi gelen 10-15 soru sordu. Su çiçeği geçirdin mi sorusuna, bir de küçük bir burun ameliyatı geçirdiğim için "ameliyat geçirdiniz mi?" sorusuna "evet" dedim. Diğerlerinin cevabı "Hayır" idi. Kontrolden sonra aşı yapacağını belirtip içeriden aşıları getirdi ve hazırlayıp enjekte etti. Daha sonra alt kattaki Düzen Lab'da kan ve idrar tahlili, ciğer röntgeni çekildim.
    Sağlık raporu için toplamda 275 dolar ödedim. 6 Şubat, saat 17 civarı raporu teslim aldım.

8 Şubat sabah 8.45 gibi konsolosluk kapısına gittim. Kapı önü yoğundu. Kuyruğun sonuna geçtim, ayrı bir kuyruk yoktu. Daha sonra ileriden "9" mülakatlarını alıyorlar sesini duyar gibi oldum ve kapı önüne doğru hızlıca yürüdüm. Kuyruktakilerin hakkını yedim mi bilmiyorum ama kapı ile kuyruk arasındaki etkileşim tamamen durmuştu ve öndekilerin 9 mülakatı olmadığını düşünerek doğruca iç kapıya girdim. Görevliler de kabul edip iç kapıdaki gruba katılan son isim oldum. Kemerleri montu çıkararak teker teker x-ray'den geçtik. Konsolosluk içinde ise kapı ağzında numara veren kişiler var. Pasaportu ve Fotoğrafı gösterip Green Card dedikten sonra ikiyüzlü haneden numara verdiler. Ben girdiğimde içeri doluydu. Green Card görüşmesine gelenler için bekleme bölümü ayrı. O alanda arkadaşımla selamlaşıp oturdum. O'nun mülakatı 8.00'de idi ve evraklarını teslim edip son görüşmeyi bekliyordu. Yaklaşık 40 dakika sonra ilk kez numaram yandı ve evraklarımı teslim etmeye gittim. Burada çalışan kadın, bahsedildiği gibi asabi biri değildi ve gayet kağıt sesi furyası ile evrakları verdim, bir şey söylemedi. Yaklaşık 15 dakika sonra tekrar yandı ve 330 dolar ücreti yatırdım. Vizede dosyam üzerinde onay işareti atılmış kutucukların yanı sıra kırmızı kalem ile yazılmış bir kelime gözüme çarptı ama ne olduğunu anlamadım, hafiften içe doğru burkulsam da çok da üzerine düşmedim. :)) Sonra tekrar beklemeye koyuldum ve arkadaşım saat 12 onay kağıdına kavuştu, kutladık. :) Arkadaştan 5 dakika sonra benim numaram da yandı, aramızda daha numara olmasına rağmen neden bu kadar hızlı sıra geldiğini anlayamadım. :)) Gittim ve yoğunluk olduğunu öğleden sonra 2'de gelmemi rica ettiler, ben de otelden çıkış yaptığımı valizlerim olduğunu beklemenin biraz zor olacağını söyledim. İçeride kimsenin kalmayacağını herkesin yemeğe gideceğini ve orada da bekleyemeyeceğimi söylediler, ben de kıramadım tabi, kabul ettim sonra gelmeyi. :) Saat 14:00 için giriş kartı doldurup verdiler ve yemek yemeye çıktım. Yemekten sonra 13.50'de tekrar içeri girdim, sabahki kalabalıktan eser yoktu. Öğleden sonrası için gönderilen ben gibi diğer arkadaşlar vardı. Ben girdiğimde siyahi bir hanım abla ve sanırım iki çocuğu konsolos ile görüşüyorlardı. Ben geldikten sonra 45 dakika daha görüştüler. Benden önce ne kadar daha görüştüler bilemiyorum sonunda mutlu gibi ayrıldılar. Onlar ayrıldıktan sonra gayet hızlı ilerledi bizim grup. Girenleri "Bol Şans", çıkanları "Tebrikler" ile uğurladık. :))

Sonunda numaram yandı ve gittim. Merhabalaştık, verdiğim bilgilerin doğru olduğuna dair sağ elimi kaldırarak yemin ettim. Ne iş yaptığımı, Birleşik Devletler'de nereye gideceğimi, daha önce yurt dışında yaşayıp yaşamadığımı ve daha önce evlenip evlenmediğimi sordu. Cevaplardan sonra "Tebrikler, vizeniz onaylandı!" deyip onay kağıdımı verdi. Mükemmel bir duyguydu. :)

Darısı bekleyen tüm herkesin başına...

• ⭐⭐⭐

@ugandateam, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaslar
    Ben de mülakat deneyimlerim hakkında bir şeyler yamak istiyorum. 01 şubat tarihli mülakatım için öncelikle 30 Ocakta sağlık kontrolüm vardı. Toplamda aşı kartım olmadığı için 4 aşı oldum ve muayene ile birlikte toplam 280$ ödedim. Tahliller ve röntgen için ise 118$ ödeme yaptım tek kişi için.
    Görüşmede ise sabah 8 randevusu için on dakika önceden ordaydım.( Çok da erken gitmeye gerek yok zaten sizi öne doğru çağırıyorlar saatiniz geldiği için). Her şey burada forumda arkadaşların belirttiği şekilde gelişti. Önce evrakları teslim etmek için çağrıldım. Ama burada herkesin merak ettiği bir şeyler söylemek istiyorum. Genelde herkes banka hesabında ne kadar olması gerektiği ile ilgili biraz sıkıntılar yaşıyor. Biraz riskli bir şey yaptım ve ben tek kişi için sadece 7300 TL gibi bir rakam gösterdim sadece ve yeterli de oldu bu rakam.O hesaptan baska hicbir para kaynagim yoktu yanimda.Yani banka hesabının ve üzerimizde olan varlıkların çok da önemli olmadığını anladım .Asıl amaç orada yazdığınız şeylerin doğru olması . Evraklarımı teslim ettikten sonra sıra numaram tekrar yandı ve 330$ ödeme yaptım. Bir kere daha yanınca son aşama olan Amerika’lı tatlı bir kadının yanına gittim. Orada toplam 6 tane soru sordu. . ‘’Öğrenci misin, Ne okuyorsun, Ne zaman mezun olacaksın, Daha önce yurtdışnda yaşadın mı ,Amerika’da tanıdığın kimse var mı ve Amerika’da nereye gideceksin’’ diye ve sonra vizeniz onaylandı dedi.
    Ondan birkac gun sonra da pasoportuma kavustum.
    Darisi tum bekleyenlerin basina😊Herkese bol sanslar

• ⭐⭐⭐

@begench, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Gençler, sıcak sıcağına anlatıyorum! Az önce vize görüşmem oldu.

1. Randevum, 07:30 da idi. Ve bu günün ilk randevu saatidir. 7 gibi konsolosluğun önündeydim. Benden önce orada toplanan insanlar vardı. Ancak vakti gelince, randevu saatine göre alıyorlar. İlk işlemler 7:15 başladı. Güvenlik sırasıyla kontrole alıyor. Pasaportunu alıyorlar, DNA için bi küçük bez parçasıyla üzerinizde gezdiriyorlar. Ve resminizi görmek istiyorlar. (Fotoğrafınızı dosyanızda rahat ulaşılabilir yere koymanızı tavsiye ederim.) Bu ara, konsolosluk karşısında Büfe var, emanet alıyor. Erken saatte dükkanı açıyor. Ücret olarak 10 tl almaktadır.

2. İçeriye girmeden önce kontrol ediyorlar. Dokumanlarınız cihazdan geçiriyorsunuz. Mont ve ceketlerde aynı şekilde. Cüzdan, kemer ve saat ile geçişe izin var. Ancak kontrolden önce çıkartarak cihazdan geçirmeniz gerekir. Sonrasında bekleme salonunun ve işlemlerin yapıldığı alana geçiyorsunuz. Girişte hemen masa var, ordan size numara veriliyor. Ardından bekleme alanına geçiyorsunuz.

3. Bekleme odası, bankadaki sistem gibi. Bir tane büyük dijital pano bulunmakta ve sıra numaraları ve hangi bölüme gidecekleri gayet yüksek ses eşliğinde ekrana yansımakta. Biraz bekleme odasından bahsedeyim. Siyah sandalyeler bununmaktadır. Orta kısımdakiler plastik, yan köşedeki sıra ise deridendir. Alanda televizyon vardır. Sesiz şekilde çalışmakta ve çocuk programı göstermektedir. Çocuklar için küçük olsa da birkaç oyuncak bulunan oyuncak yeri de mevcuttur. Ayrıca su sebili bardır. Wc olduğunu da gördüm.

4. Girişte listeden isminize bakarak numara veriyor (2 tane, aynı numara ama iki tane) Benim numaram 0001’di. 20 dakika gibi beklemenin ardınan, numaram ekranda gözükü. Gişeye gittim. Türk kadın “günaydın” diye karşıladı. Belgeleri istedi. Sırasıyla istediği şekilde teslim ettim. Bu arada, benim addressimde değişikliği olduğunu bildirdim. Türkiye’deki ikamet addressimin değiştiğini söyledim. “Aynı İstanbul mu?” dedi. Evet deyince, onun önemli olmadığını ve değiştirilmesine gerek olmadığını söyledi. ABD addressimde bir değişiklik olup olmadığını sordu. Evet dedim ve addressin yazılı olduğu kağıtı uzattım. Kadın, ona bakarak, sisteme yeni addressi işledi. Benden alınan belgeler şunlardı; pasaport, doğum belgesi ve tercümesi (tc vatandaşı değilim), yurt dışı adli sicil belgesi ve tercümesi, tc adli sicil belgesi-arşiv kayıtlı, öğrenci belgesi ve transkript, banka hesap harekatı (son 6 ay), iki tane de fotoğraf. Girişte varilen numaralardan birini istedi (0001). Sonrasında salonda beklememi söyledi. Burada söylemek istediğim bişey var, dosya nasıl olması gerektiğini soran arkadaşlar olmuştu! Dosyayı siz hazırlamıyorsunuz. Sadece topladığınız belgeleri, karşınızdaki çalışana teslim ediyorsunuz. O belgeleri dizerek, dosyanızı oluşturuyor.

5. Tekrar yerime geçip oturdum. Biraz insanlardaki gözlenimlerimi aktarıyım. İçerisi oldukça kalabalıktı. İçerdeki koltukların tamamı dolacak şekilde alıyorlar gibi (50’ye yakın kişi vardı). Sanırım en genç bendim (26), çocuklu aileleri saymazsak. Daha öncede söyledikleri gibi, İranlı, çok fazla İranlı. Salondakilerin yüzde 30 veya 50’si Farsdı. 0300’lü ve 0500’lü numaralar hızlı hızlı yanıp-sönerken 0001 ve sırasıyla yukarı numaralar biraz yavaş ilerliyordu. (Sanırım birkaç bölüm var, mesela mülteci gibi. Onlar ayrı değerlendirilmeye alındığı için onlara farkı sıra dizilimi verildiğini düşünüyorum.)

6. Tekrar numaram çıktı. 7 numaralı gişeyi gösterdi ekran. Para ödeme gişesidir 7. Gişede, gram Türkçe bilmeyen yabancı birisi vardı. Sanırım karşısındakilerin de zerre İngilizce bilmediğini düşünerekten, ekranındaki 330 sayısını parmağıyla gösteriyor. Anlaşılıyor zaten, parayı ödüyorsunuz (ben nakit ödedim). İki tane çek çıkartıyor. Sonrasından beklemeniz gerektiği anlamında el jesti yapıyor. Bu arada çek almam gerekip-gerekmediğini sordum kendisine. Hayır, son görüşmeden sonra verileceğini söyledi.

7. Son kısım. Hani oyunlarda, seviyeleri atlaya atlaya “boss” kadar ilerliyorsunuz ya?! Onun gibi bir hiss oldu, çünkü en çok bekleten son çağırı oldu. 8:20’de görüşmeye, 8 numaralı gişeye çağırıldım. Forumda karşılaşmışsınızdır, şu övgüler ile anılan sarışın Amerikan kadın. Onu ben görmedim! Yerinde bir erkek vardı, sarışın, Osmanlı bıyığı olan. U.S. American Embassy Ankara facebook, youtube sayfasındaki videolarda oynayan kişi. (Osmanlı bıyıklı fark edersiniz zaten). Neyse, “Türkçe?, English?” diye sordu. Fark etmez dedim. Sanırım “fark etmez” cümlesini Türkçe kurduğum için, Türkçe konuşmaya başladı. Çok kırık Türkçesi ile, yemin etmem için uzunca cümleler söyledi. Adama bakarken biraz da üzüntü ve hayranlık duygusu hissettim. Çok kötü ama aynı zamanda çok hevesli konuşuyordu. Yabancı olduğunu bilmesem, epilepsi atağı geçiriyor sanardım. Ama çok saygılı, çok efendi birisi. ... kabul ediyor musunuz ile bitti cümlesi. Ardından parmak izlerini, sağ tarafta bulunan küçük tarayıcı makinasından taradı. Önce sol el 4 parmak, sonra sağ el 4 parmak ve en sonunda baş parmaklar yan yana taranıyor. Benden tek bir soru sordu. “ Amerikaya gidince ne iş yapmak istiyorsun?”. Think-Tank (düşünce kuruluşunda) dedim. Şaşkınlık ve saygınlık sinyalleri yansıtan dudak bükme hareketi yapıp kafasını salladı. Forumda belirtilen rutin soruları bekledim. En azından, Nereye gideceksin? sorusunu. Ama sormadı! Bu ara “İTÜ mezunumusun” dedi (master öğrencisiyim, lisans eğitimimi kast ederek sordu galiba), hayır, İstanbul Üniversitesi dedim. Sonradan tekrar İTÜ diye seslendi, dedim hayır İ.Ü. dedim. Güldü, ben de güldüm. İki tane engellini ses çıkartarak anlaşmaya çalıştığı gibi oldu. (Yabancılar genelde İstanbul Üniversitesi ile İTÜ’yü karıştırır zaten, birçoğu da aynı üniversite sanıyorlar.) Neyse Pasaportumu doyanın içine koyarken, onaylandığını düşünmeye başladım ve çok geçmeden “Vizeniz onaylandı. Tebrik ederim!” Pasaportunuz ptt ile gönderilecek dedi. Şaşırdım, teşekkür ettim. Elimde birkaç doküman kalmıştı, onları sordum. a. eski pasaportum ve kopyası kaldı (bakmadılar bile), b. Vize basılacak Pasaport kopyası (istemediler), c. Ptt kayıt belgesi (sende kalsın dedi). O zaman çok teşekkür ederim diyerek elçilikten ayrıldım!

Forumda paylaşımlarda bulunan üyelere teşekkür ederim, bu uzun süreçte yol gösterici oldular. Ayrıca Ali Cihan Bey’e, özellikle yabancı olduğumdan dolayı, biraz karmaşık durumları açıkladığı için çok teşekkür ederim! Paylaşımımla, bu Forumdan yediğim ekmeğin bi nebze hakkını vermeye çalışacağım.

Tavsiyem ise, elçilikte artık herşeyi akışına bırakmanız, endişelenmenize gerek yok çünkü bir senedir uğraştığınız bişey için şunu yapsaydım-bunu yapsaydımı olmaz.

Herkese bol crazycel’ler! Allah yolunuzu açık etsin!

• ⭐⭐⭐

@alto, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaslar, Bizimde dun yani 1 Mart saat 7.30 da randevumuz vardi. @begench arkadas ortami ve kendi deneyimlerini cok guzel anlatmis. Bayagi kapsamli ve cok guzel bir yazi olmus. Bizimde numaramiz 0002 idi. Hatta kendisi hatirlar ilk numara yandiginda 0200 idi ve acaba 02 imi yandi deyip ayaklanmistim kendisi yok o deneme icin yakmislardir dedi. Bu arada bende cok heyecanliydim kendisinin mulakattan ciktigini gormedim kacirmisim burdan ogrenmis oldum. Bu arada @begench tebrik ederim darisi bekleyenlerin basina.

Ortami @begench gayet guzel gozlemlemis ve anlatmis. Ben de mulakat deneyimimi anlatayim. Oncelikle zaten arkadasin hemen ardindan bizim numaramiz yanmisti evrak tesliminde ve de mulakatta sanirim ondan sonra biz girdik. Evrak tesliminde bize gonderilen e-mail de yazan tum dokumanlari teker teker istediler. Oncelikle benim dokumanlarimi (Kazanan benim) sonrasinda Esimin dokumanlarini tek tek istediler.Bizim dokumanlarimiz soyleydi: Kendim icin , Pasaport ve 2 ad Resim, Evlenme Cuzdani ve 2 Fotokopi, Dogum Belgesi, Lise Diplomam, adli sicil belgesi-arşiv kayıtlı ayni zamanda Ingiltereden de almistim onu da verdim, Banka Hesap Ekstresi - Ben istenilen miktarin altinda para gosterdim ve paranin tamami 1 hafta once yatmisti ama Amerika dan bir sirketten noter tastikli is mektubum vardi onu da verdim hatta forumda sormustum yeterli olurmu diye sagolsun @crazycells sorun olmaz deyip icimi rahatlatmisti- Ayrica Saglik Rapor Zarfini da teslim ettim. Esim icinde sadece Pasaport ve 2 Resim, Dogum Belgesi - Kendisi yabanci oldugu icin Ingilizce tercumeli, Adli Sicil Kaydi ingilizce tercumeli ve Turkiye den arsiv kayitli olani ve de Saglik Raporu. Evraklari alan siyah sacli kut sacli genc hanfendi gayet sakin kibar ve uyumluydu.

Mulakat Deneyimiz ise @begench arkadasin bahsettigi Amerikali biyikli olan adam ile oldu. Gayet sicakkanli guleryuzle once turkce hangi dilde mulakat istedigimizi sordu. Esimin ana dili Ispanyolca oldugu icin hatta ona esprili bir sekilde Ispanyolca konusamiyorum kusura bakmayin dedi. Ben de Ingilizce konusalim dedim Esimin zaten Turkcesi cok iyi degil. Oncelikle Nerede tanistigimizi sordu daha sonra bize neden Illinois e gidiyorsunuz diye sordu. Esimin kardesi orda oldugunu soyledim. Tabi cok mantikli dedi gulerek. Bu arada evraklari kontrol ediyordu Banka hesap ekstresini iyice inceledi. Ben banka hesap ekstresini kalabalik olsun diye hesap cuzdaninin orjinalini ve de bankadan imza surkuleriyle birlikte goturdum. Onun altindaki is teklif yazisina da bakti. Daha sonra bilgisayara birseyler yazdi yazarken de bana cok ulke ye gitmis siniz ne is yapiyorsunuz diye sordu. Satis temsilcisi oldugumu soyledim ama Ingiltere ogrenci oldugum icindi dedim. Sonra en son hangi okulu bitirdiniz dedi. Lise dedim ama Universite yarim kaldi o da espri yapti Steve Jobs gibi yani dedi, Gulustuk. Sonra dosyama pasaportlarimizi koydu ve lastik gecirdi ve bize bakarak vizeleriniz onaylandi dedi sonrasinda sanirim ptt ye gelicegini falan soyledi ama ben dinlemedim hatirlamiyorum o kadar vizeleriniz onaylandi kelimesine sevinmis olacagim ki sonrasini hatirlamiyorum. Bize sonrasinda vizenin onaylandigini belirten beyaz kagidi uzatti.

Mulakat deneyimi bekledigimden cok daha iyi gecti. Bekleme sureci bu isin en sikintili ve uzun sureci oldugunu daha iyi anladim. Eger evraklariniz tam ve banka da yeterli veya ona yakin paraniz varsa sanirim cok endiselenmenize gerek yok.

Burada bu platformda bize deneyimlerini yazan tum arkadaslara ve tum sorulara hizli ve aciklayici yanitlar veren basta @crazycells arkadasa ve tum arkadaslara tesekkurlerimi sunarim. Herkesin bu yolculukta sansinin bol olmasini puruzsuz bir sekilde sureci tamamlamasini umuyorum.

Tabi surec burda bitmedi.Simdi heyecanla Pasaportlarin vizeli sekilde gelmesini bekliyoruz. Cunku bazi durumlarda surecin AP ye kalmasi gibi olaylarla karsilasiyoruz. Bu arada durumum hala Appointment olarak gozukuyor. Heyecanla beklemeye devam.

• ⭐⭐⭐

@H-Cem-Güngör, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Değerli forum üyeleri,
    Biz de bugün görüşmemizi tamamladık ve vizelerimizin onaylandığı bilgisi ile elçilikten ayrıldık. Bu forumda yer alan bilgiler sayesinde sağlık muayenesi ve görüşme kısımlarını herhangi bir problem yaşamadan kolaylıkla tamamlamış olduk. Darısı bekleyenlerin ve isteyenlerin başına...

Başta kurucuları olmak üzere forumun tüm katılımcılarına teşekkürlerimizi sunarız.

Bizim deneyimlerimiz de şöyle:
    Varsa, çocuklarınızın ve sizin aşı kartlarınız sağlık muayenesinde kilit öneme sahip. Çocuklara ait aşıların işlenmiş ve tam olması ödeyeceğiniz miktarı oldukça azaltıyor. Ancak siz kendinize ait aşılarınızı tamamladığınızı aşı kartlarınız ile belgeleseniz dahi aşılarınızın tutup tutmadığını anlamak için kan testleri yapılıyor. Bu da Düzen laboratuvarına ödeyeceğiniz ücreti artırıyor (Eşim ve ben bu kısım için 1600 TL ödedik). Sadece yeniden aşı olmaktan kurtuluyorsunuz. Doktor muayeneleri için ise 2 çocuk dahil, aile olarak 1500 TL ödeme yaptık.

Gelelim görüşme kısmına...
    Saat 7.30'daki görüşme için 7.20'de gidip hemen içeriye alındık. Aile olarak sıra numaramız 7 idi. !!!
    35-40 dakika sonra evrak teslimi için çağrıldık. İstenen belgeleri sıra ile verdik. Fotoğrafların kurallara uygun çekilmiş olması çok önemli, buna çok dikkat ediyorlar. E-devletten aldığımız tüm belgelerimiz sorunsuz geçti. Eşimin üniversite diploması kayıp, olduğundan ve yeniden çıkarılması için yaptığımız başvuruya rağmen sağlık bakanlığı onayı henüz olmadığından e-devletten aldığımız lisans diplomasının çıktısını kabul ettiler. Biz doktora diplamasının da çıktısını koymuştuk, onu da konsolos hanım görmek isteyebilir diyerek aldılar. Diğer e-devlet çıktıları ise arşiv kayıtlı adli sicil kayıtları (ben ve eşim için ayrı ayrı), vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (tüm aile bireyleri için ayrı ayrı olmak üzere) idi. Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi istiyorlar (eşler için ayrı ayrı). En son da mali kanıtlar. Biz, eşim ve bana ait vadesiz ve yatırım hesaplarının banka onaylı son 1 yıllık dökümleri ile gayrimenkullerimize ait fotokopileri verdik.
    10 dakika sonra ödeme için ve yaklaşık 20 dakika sonra da görüşme için çağrıldık.
    Gayet kibar ve son derece düzgün bir Türkçe konuşan konsolos hanım (güleryüzlü sarışın!) yemin ettirip parmak izlerimizi aldı. A.B.D.'nde daha önce bulunduğumuz yeri, nerede yaşamak istediğimizi, ve mesleklerimizi sordu.

Sonra gülümseyerek, "Tebrikler, vizeniz onaylandı! Adresinize 5-15 gün içerisinde postalanacaktır." dedi. Elçilikten saat 9.30'da ayrıldık. Yaklaşık 2 saat süren tüm bu sürece ait izlenimlerimizin oldukça olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Herkese kolaylıklar ve bol şans diliyoruz.

Sevgiler,

Not: Pasaportların gönderimini sanırım aşağıdaki siteden takip edebiliyoruz. Yanlış ise düzeltirseniz sevinirim.

https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx

adresini yazabilirseniz çok sevinirim.

@H-Cem-Güngör, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Değerli forum üyeleri,
    Biz de bugün görüşmemizi tamamladık ve vizelerimizin onaylandığı bilgisi ile elçilikten ayrıldık. Bu forumda yer alan bilgiler sayesinde sağlık muayenesi ve görüşme kısımlarını herhangi bir problem yaşamadan kolaylıkla tamamlamış olduk. Darısı bekleyenlerin ve isteyenlerin başına...

Başta kurucuları olmak üzere forumun tüm katılımcılarına teşekkürlerimizi sunarız.

Bizim deneyimlerimiz de şöyle:
    Varsa, çocuklarınızın ve sizin aşı kartlarınız sağlık muayenesinde kilit öneme sahip. Çocuklara ait aşıların işlenmiş ve tam olması ödeyeceğiniz miktarı oldukça azaltıyor. Ancak siz kendinize ait aşılarınızı tamamladığınızı aşı kartlarınız ile belgeleseniz dahi aşılarınızın tutup tutmadığını anlamak için kan testleri yapılıyor. Bu da Düzen laboratuvarına ödeyeceğiniz ücreti artırıyor (Eşim ve ben bu kısım için 1600 TL ödedik). Sadece yeniden aşı olmaktan kurtuluyorsunuz. Doktor muayeneleri için ise 2 çocuk dahil, aile olarak 1500 TL ödeme yaptık.

Gelelim görüşme kısmına...
    Saat 7.30'daki görüşme için 7.20'de gidip hemen içeriye alındık. Aile olarak sıra numaramız 7 idi. !!!
    35-40 dakika sonra evrak teslimi için çağrıldık. İstenen belgeleri sıra ile verdik. Fotoğrafların kurallara uygun çekilmiş olması çok önemli, buna çok dikkat ediyorlar. E-devletten aldığımız tüm belgelerimiz sorunsuz geçti. Eşimin üniversite diploması kayıp, olduğundan ve yeniden çıkarılması için yaptığımız başvuruya rağmen sağlık bakanlığı onayı henüz olmadığından e-devletten aldığımız lisans diplomasının çıktısını kabul ettiler. Biz doktora diplamasının da çıktısını koymuştuk, onu da konsolos hanım görmek isteyebilir diyerek aldılar. Diğer e-devlet çıktıları ise arşiv kayıtlı adli sicil kayıtları (ben ve eşim için ayrı ayrı), vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (tüm aile bireyleri için ayrı ayrı olmak üzere) idi. Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi istiyorlar (eşler için ayrı ayrı). En son da mali kanıtlar. Biz, eşim ve bana ait vadesiz ve yatırım hesaplarının banka onaylı son 1 yıllık dökümleri ile gayrimenkullerimize ait fotokopileri verdik.
    10 dakika sonra ödeme için ve yaklaşık 20 dakika sonra da görüşme için çağrıldık.
    Gayet kibar ve son derece düzgün bir Türkçe konuşan konsolos hanım (güleryüzlü sarışın!) yemin ettirip parmak izlerimizi aldı. A.B.D.'nde daha önce bulunduğumuz yeri, nerede yaşamak istediğimizi, ve mesleklerimizi sordu.

Sonra gülümseyerek, "Tebrikler, vizeniz onaylandı! Adresinize 5-15 gün içerisinde postalanacaktır." dedi. Elçilikten saat 9.30'da ayrıldık. Yaklaşık 2 saat süren tüm bu sürece ait izlenimlerimizin oldukça olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Herkese kolaylıklar ve bol şans diliyoruz.

Sevgiler,

Not: Pasaportların gönderimini sanırım aşağıdaki siteden takip edebiliyoruz. Yanlış ise düzeltirseniz sevinirim.

https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx

adresini yazabilirseniz çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐

@chemist, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Selamlar tekrardan,
    Bugun saglik kontrolune girdim ve sicagi sicagina aktarayim dedim. Randevum saat 9 daydi. Ben 8:40 gibi unganlara vardim. Yerleri cok kolay tam Kugulu parkin yaninda. Saat 9:05 gibi randevulari siradan kabul etmeye baslayabiliriz dedi kayitlari alan hanim. Pasaportlari ve case numaralarini topladi herkesten. Sonra randevu sirasina gore cagirip fotograf cekti ve bir alt kata kan,idrar ve film icin gonderdi. Diger arkadaslarin anlattigi gibi yine ilk odeme buradan alindi. Daha sonra yukari ciktim tekrar ve yaklasik 15 dk bekledikten sonra muayeneye aldilar. Ic camasiriniz kalacak sekilde soyunup, ameliyat onlugu giyiyorsunuz. Yine bu sekilde 10-15 dk bekledim. Bir hanim gelip boy ve kilomu olctu sonra Mrs. Ungan gelip steteskopla ve elle kontrole basladi ve bu sirada sohbete basladi. Meslegimi, green card olayini diger arkadaslarin dedigi gibi ilgiyle sordu. Klasik sorularla devam etti.Hic ameliyat oldun mu?(bu soruyu 2-3 kez tekrar sordu) Kanser gecirdin mi? Cinsel yolla bulasan bir hastalik gecirdin mi? Su cicegi gecirdin mi? Oldurmek istedin mi hic? Olmek istedin mi? Dogum izin yada dovmen var mi? Vb. daha sonra tansiyonumu olcup ,4 adet asi vurdu.(Asi kartim yoktu) Ucreti oderken hangi asilarin vurulmus olabilecegi aklima geldi ve sordum. Yarin sonuclarla beraber asi kartinizda gorebilirsiniz dediler. Goz kontrolu yapmadilar. Ameliyat onlugunu de hic cikartmadim yani ozellikle vucudumu incelemedi(Sordugu dovme ve lekeler icin). Beyaniniza gore yaziyor.

Eger konsolosluk acilirsa persembe gunu de konsoloslukta yasadiklarimi aktaririm. Hepimiz icin hayirlisi olsun.
    @chemist, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Tekrardan selam arkadaslar,
    Soyledigim gibi dun sabah mulakata girdim fakat simdi yazmaya vaktim oldu. Ungalardan bir gun once saat 3 gibi saglik raporumu teslim aldim. Hatta yolum oglen 12 gibi Kugulu parka dustugu icin erken teslim almak istrdim fakat idrar testi sonucunun saat 3 de cikacagini soyleyip, ozur dileyerek en erken 3 de verebileceklerini soylediler. Saglik raporumu aldiktan sonra raporu icine koyabilecegim baska bir poset istedim fakat kendilerinde olmadigini dilersem bir alt kattaki duzen laboratuvarindan alabilecegimi soylediler. Bir alt kata indigimde gorevli bayan elimdeki saglik raporunu gorunce ben hicbisey demeden guzel karton poset verdi. Konsolosluga giderken evraklari koymak icin cok ideal:) alabilirsiniz bence.Ertesi sabah belgelerimle birlikte saat 8:30 daki randevum icin saat 8 de konsoloslugun onundeydim. Yine arama yapip, iceri aldilar. Artik neleri alip almadiklarini biliyorsunuz. Benim kiz arkadasim yanimda oldugu icin ona verdim elektronik esyalari yani emanetci derdim yoktu ama insanlarin kosusturmasini gormeniz lazimdi. Nerdeyse siranin yarisindan fazlasinin bu kurallardan haberi yoktu. Neyse iceri girerken pasaportlarinizi aliyorlar sonra ilk once fotografinizi gormek istiyorlar. Fotografa guvenlik bakip geri veriyor. Icerde sira numarasi alip beklemeye basliyorsunuz. ilk numara yandi ve evraklari teslim ettim. Oyle asik surakli bir hanim degildi. Her sorumu gayet kibar sekilde cevapladi. Evraklarimi tek tek verdim. Benim tek farkli verdigim evrak Azerbaycan’dan aldigim polis kagidiydi. Ptt icin alinan ciktiya gerek yok dedi ve almadi. Onunuzde genis bir banko var. tum belgeri oraya koyup istedikce veriyorsunuz. Cok rahat... Belgeleri verdikten sonra tekrar beklemeye basladim bu sefer veznede numaram yandi ve nakit olarak 330 dolar yatirdim. Sonra tekrar numaram yandi ve sarisin hanimla gorusmem basladi. :) parmak izimi aldi , yemin ettirdi ve basladi. Meslegin ne? Nereye gitmeyi dusunuyorsun? Neden orasi? Yurtdisina ciktin mi hic? Kac ayligina? Ingilizce biliyor musun? Ben cevaplarken neredeyse dinlemedi bile” hmm ok ok tamam “dedi daha cumlenin ortasindayken. Sonra tebrikler vizeniz onaylandi dedi. Hatta benim onumdeki bir cok kisiye nereye gitmek istiyorsunuz sorusunu sorduktan sonra onaylamis vizeyi. Tek soru yani.Gorusmelerin hepsi cok kisa suruyor ssdece salonda beklediginiz icin cok zaman geciyor. Tum bankolarin toplami 10 dk falan surmustur ama disari 10:10 gibi ciktim. @traveler salonda otururken sen chemist misin dedi? Onla biraz muhabbet ettik:) surecte cok yardimi olan @crazycells e ve diger arkadaslara cok tesekkur ederim. Hepimiz icin hayirlisi olsun.

• ⭐⭐⭐

greenovski, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba. Öncelikle, doktor muayenesi için gittiğimiz yer korkunçtu. O 70'lerden kalma dekor, hırpanilik. Doktor (?!) Handan Hanım'ın hoyratlığı yüzünden eşimin kolu şişti. Ki kendisi daha önce de tetanos aşısı olmuştu ama böyle bir şişme olmamıştı. Bir hemşirenin yapması gerekiyordu aslında ama kendisi yaptı, daha doğrusu yapamadı. Şırıngayı bir dart tahtasına nasıl fırlatırsanız öyle vuruyor iğneyi.

Her tarafı dökülen bir konsolun kulpunu çekmiş kızım oynarken, elinde kalmış. E hanım hem çocukla uğraşacak hem de aşısını vurdurmak için oturacak değil ya. Doktor (?!) Handan Hanım kızıma "Onu yerine takacağız değil mi?" demiş. Hanım da bir denemiş, zaten yerine oturmuyor. O derece eski. Öylece bırakmış.

Kardeşim, 600 küsur dolarımızı alıyorsun ama 70'lerden kalma bir mezbahada güya muayene yapıyorsun. Bir de terbiyesizlik yapıyorsun. İncilerin döküldü kulp çıkınca. E pes. Bütün aşamaların tek korkunç yanı muayeneydi. ordan bir hastalık kapmadan çıkmışızdır inşallah.

Bizim randevumuz 5 Mart'tı ama büyükelçilik kapalı olduğundan 7 Mart'a randevu verdiler. 6'sında randevusu olup 14'üne görüşme alanlar varmış. Bunda nasıl bir paternleri olduğunu bilmiyorum.

İçeri girmeden önce elektronik saatlerinizi, her türlü çantanızı bırakmanızı istiyorlar. karşıdaki büfe 5 lira mukabili emanet alıyor. Biz durumdan haberdar olduğumuz için belgeler dışında bir şey götürmedik.

2 yaşında bir kızımız var. Su matarasını yanımıza almak istedik. Güvenlikte bana bir yudum içirerek yanımıza almamıza izin verdiler. :)

Sonrası malum. Belgeleri teslim aldılar. 3 kişi için hesabımızda 16 bin dolar vardı. Bir de evimizin tapusunu ve alırken bankanın verdiği ekspertiz raporunu ekledik.

Kazanan aslında eşim. Hangi dilde mülakat yapmak istediğimizi sormadı çünkü diplomasında İngiliz Dili ve Edebiyatı yazıyordu. :) Mülakatta ona ne iş yaptığını, daha önce yurt dışında yaşayıp yaşamadığını sordu. Hangi eyalete yerleşmeyi düşündüğümüzü sordu. Alabama deyince şaşırdı ve sevinmiş göründü. Herhalde herkes Texas, Florida California ya da NJ tarafına gidiyor. :) Ya da belki de bir southern girl'dü hanımefendi, bilemedim. :)

Sonra bana daha önce yurt dışında yaşayıp yaşamadığımı sordu. 3 yıl ABD'de yaşadığımı söyledim.

O arada iki yaşındaki kızımız elinde orada bulduğu fil şeklinde bir oyuncağı sallayıp "elephant, elephant" diye bağırmaya başladı. :) Görevli "Oh, she already knows" diye güldü. Ardından vizemizin onaylandığını söyledi. Yani vizeyi biz değil, Baby TV'den İngilizce öğrenen kızımız aldı. :)

Naçizane tavsiyem, belgeleri eksiksiz götürmeniz ve rahat olmanız. 10 sene önce öğrenci vizemde bundan daha çok uğraşmıştım. Vermemeye değil vermeye çalışıyorlar. Öyle ya da böyle, çekilişi kazanmış -bir tür- hak sahibisiniz. Mülakat en kolay ve eğlenceli aşama diyebilirim.

• ⭐⭐⭐

@tissi, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, bu sabah biz de görüşmemizi gerçekleştirdik. Daha önce anlatılanlara benzer bir süreç gelişti. Bankolardaki insanların kişilikleri hakkında bile bir takım şeyler biliyorduk gitmeden. Forumda emeği geçen arkadaşların hepsine teşekkürler. Benim ufak notlarım;
    Unganlar için bir takım eleştiriler olmuş, kesinlikle katılıyorum. Dert edilecek bir durum yok ama ödediğinizin karşılığı bu olmamalı. İnsanlar her zaman gününde olmayabilir o nedenle böyle bir eleştiri yapmayı düşünmüyordum ama, bu son eleştiriyi de görünce ben de konuya değinmek istedim.
    Ayrıca yaşadığım bir diyalog(daha once değinildi mi bilmiyorum, ben denk gelmedim); alkollü arac kullanırken polise yakalandınız mı diye bir soru geldi. evet dedim, 15 yıl once(19-20 yaslarımda) boyle bir ceza almıstım. bunun üzerine bu olayda zarar gören 3. şahıslar oldu mu, birilerine zarar verdin mi vs gibi ek sorular geldi. fakat bugün itibariyle konsoloslugun kararında bu durumun bir etkisi yok gibi gorunuyor. ileride karşılaşacak olanlar olursa bilgi notu olarak kalsın burada. benim kafamı bir sure kurcalamıştı. doktor hanım da sordugum tek bir soruya pek içten bir cevap vermedi, akışına bıraktım ben de...
    bugüne gelirsek; görevli sadece, türkiye dısında bir ülkede 1 yıldan fazla yasayıp yasamadıgımızı, nereye gidecegimizi, gitmek istedigimiz yerde bir tanıdıgımızın olup olmadıgını ve mesleklerimizi sordu. cevapladık, birkaç dk evraklarımızı inceleyip onayladı, tebrik edip gonderdi. 5dk falan sürdü sanırım. toplam beklemelerle 1 saat 45dk kadar elçilikte kaldık.
    sevgiler, saygılar

• ⭐⭐⭐

@murattoirimazu, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar herkese, dün görüşmemiz vardı. Sabah 8:00 de olan randevüye 15 dakika kala elçilik önündeydik. Üst araması ile bizi içeri aldılar. Genel olarak dış kapı ve içeri kısımda herkes kibardı, bir tek dış kapıda sivil güvenlik elemanı vardı, sanırım şefleri, nasıl konuşacağı ve davranacağı konusunda sıkıntıları olan bir insan. Kendisi ile papaz olmamıza ramak kalmıştı ki dişimizi sıktık ve içeri girdik.

İçeride sıra numarası verildi beklemeye koyulduk, 15 dakika sonra çağrıldık Türk bir bayan memur evraklarımızı aldı tek tek. Ondan sonra tekrar beklememizi söyledi. İkinci kez numaramız yandığında ödeme yaptık. 3 kişilik aile için 990 dolar, dolar olarak ödememizi yaptık. Sonra en son görüşme için 20 dakika gibi bir süre daha bekledik. Amerikan asıllı Türkçe konuşan gayet kibar bir bayan ile görüşemiz oldu. Bize önce yemin ettirdi, sonra parmak izlerimizi aldı ve mesleklerimizi, nereye gideceğimizi sorduktan sonra, vizeniz onaylandı dedi. 5-10 dakika arasında tamamlandı işlemimiz.

Ne yazık ki bizim canavar oğlumuz yüzünden kimseyle konuşma ve tanışma fırsatı bulamadık. Günübirlik yolculuk, yorgunluk, uykusuzluk ve sıkıntı yüzünden oğlumuz durmadı :)

Herkese hayırlı olsun, isteyenlerede 2019 çekilişinde çıksın. Umarım aksilik olmaz ve Amerika'ya giriş yaparsak forumda nereye gittiğimizi paylaşacağım. Bundan sonra gelecek arkadaşlara elimden geldiğince destek vereceğim.

Herkese bol şans dilerim.

• ⭐⭐⭐

@Timu, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Bizde 1 Mart’ta eşimle muayeneye gittik. İlk olarak case no sordular ve fotoğraflarımızı çektiler. Daha sonra bizi laboratuvar a yönlendirdiler. İlk olarak eşim ve benim için 235 dolar ödedik. Daha sonra idrar kan tahlili verip röntgen çekildik ve üst kata çıktık. Uzun bir bekleyişten sonra ilk olarak içeriye eşimi aldılar daha sonra beni. Uzun bir süre de içeride bekledikten sonra muayene başladı. Bu sırada bir sürü soru sordu. Ameliyat oldun mu,intihara teşebbüs ettin mi gibi. Bazen çok detaya girebiliyor. Daha sonra sırayla aşıları vurdu. Bana 3 adet eşime ise 4 adet aşı yapıldı. Sonrasında sekretere benim için 210 dolar eşim için 280 dolar ödeme yaptıktan sonra ayrıldık. Ertesi gün ise saat 4-6 arası sonuçları aldık.
    Mülakat ise salı günü 7 buçuktaydı randevumuz. saat 7 ye beş kala elçiliğin önündeydik. Pasaport ve fotoğraf kontrolünden sonra içeriye bekleme odasına geçiyorsunuz numara alıp 15 20 dakika beklemenin ardından bizim ilk numaramız yandı ve tek tek evraklarımız istendi. Gelen mailde yazan evraklar haricinde biz çekiliş sonuçları açıklandıktan sonra evlendiğimiz için bizden ilişkimize dair kanıtlar istendi bizde tedbir amaçlı Facebook’tan 30 adet tarihleri gözüken fotoğraf çıkarmıştık onları verdik kabul ettiler fakat dediğim gibi bu istenen kanıt gelen mailde yoktu sonra ikinci numaramız yanışında ücret ödememiz istendi son aşamada iste elimizi kaldırıp yemin etmemiz istendi ve nereye gitmek istediğimiz ne iş yaptığımız ne zaman evlendiğimiz ilk ne zaman tanıştığımız soruldu. bu arada biz Green card ın gideceği adresi değiştirmek için kağıda yazılı adres verdik o sıra hemen değiştirdiler. Gayet güleryüzlüydüler bize sorular sorarken aynı zamanda bilgisayara birşeyler yazdı parmak izlerimiz alındı ve tebrikler vizeniz onaylandı diyerek bizi uğurladılar. Mülakatımız salı günüydü fakat dosya durumuna baktığımızda durumumuz hala ikimiz için de administrative process olarak gözükmekte. Sizce bu normal mi?

Edit: Vizesi onaylanmış.

• ⭐⭐⭐

@denizcan, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, 03.03 Cumartesi günü eşimle birlikte doktor randevumuza gittik. Randevumuz saat 10 daydı. Sekreter hanım pasaportumuzu ve Case numaramızı istedi. Onları verdikten sonra önce benim sonra da eşimin fotografını çekti. Ardından yaklaşık 20 dk sonra ismim söylendi ve beni muayene odasına aldılar. Perdenin arkasında duvarda asılı olan resimde gösterildiği şekilde sacede iç çamaşırınız kalacak şekilde atlet dahil soyunup onların verdikleri önlüğü giyiyorsunuz. Kıyafetleri çıkartmadan önce hanım efendi boy ve kilo ölçümü yapıyor. Ben forumdan da okuduğum kadarıyla aşı olup aşı kartı götürmeyi tercih ettim. Hem eşim hem de ben Tetenoz ve Grip aşısı olup kartlarımızı Unganlar da sekretere teslim ettik. Diğer aşılarıdan emin olsaydım onları da dışarda yaptırırdım. Çünkü çok daha ekonomik olduğunu gözlemledim. 2Grip aşısı ve Tetenoz aşısı olduğum için bunların haricinde Su çiçeği aşısı ve KKK (kızamık,kızamıkçık,kabakulak) aşısı yaptı. Ödemede de eşim ve benim için toplam 400 dolar hesap çıkardılar. Orada hiç aşı olmadan gelenlerden kişi başı 1065-TL gibi bir hesap çıkarıyorlardı. Benden tavsiye imkanınız varsa bu aşıları dışarda olup aşı kartı çıkartın ki Unganlar a boşuna paranız gitmesin. Aşı olurken Ungan hanım herkesin bildiği soruları sordu, Geçmişte geçirdiğin ameliyat oldu mu, devam eden hastalığın var mı, birilerini öldürmeye çalıştın mı, kendini öldürmeye çalıştın mı, döğmen ve pirsing in var mı gibi sorular sordu. Gözlük kullanıyomusun dedi, evet dedim, önce gözlüksüz test yaptı ve yazıları okuyamadım, sonra gözlüğü taktım ve hepsini okudum tamam dedi ve orda muayenem bitti. Ben içerdeyken eşim de diğer muayene odasına alınmış, 10 dk sonra da o geldi yanıma aynı işlemler ona da yapılmış. sonrasında 3. kata inip kan-idrar testi ve röntgen çektirdik. Eşim ve kendim için 235 dolar da orda ödedik. Pazartesi gelip dosyalarımızı teslim aldık. Ama ne yazıkki salı günkü randevum iptal oldu. bugün mail geldi 14 Mart a gün vermişler tekrardan. Yapcak bişey yok mecbur beklicez. :)
    @denizcan, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Herkese merhabalar, daha öncedoktor muayenesinde yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmıştım. 14 mart çarşamba sabahı saat 8 de mülakatımız için konsolosluğa gittik. (Bu arada kendi araçları ile gidenler otopark sıkıntısı çekerler ise konsolosluğun 100 metre ilerisinde Migros Markettin altında kapalı otopark var araçlarını oraya park edebilirler.) içeriye girerken çantayı geçtim poşet, torba vs hiç birşey almıyorlar, dosyalarımızı ve evliliğimizi kanıtlayan albümleri elimizde içeriye soktuk. İçeri girer girmez sıra numarası verdiler ve sıramızın gelmesini bekledik. Ardından sıramız yandı ve evrakları teslim ettik. İstenen belgeler şu şekildeydi: arşiv kayıtlı sicil kaydı (ben ingilterede 2 yıl kaldığım için oradan da sabıka kaydı getittirdim), nüfüs kayıt orneği, üniversite diploması, banka hesap dökümleri, evlilik cüzdanı, 2 adet 5x5 biometrik foto ve sağlık raporları. Ptt kaydını istemediler sistemde görüyorlardı, Abd adres kağıdı da istemediler onu da ds260 formundan gördüler sanırım. Fotograf albümlerimiz camın altında bulunan boşluktan sığmadığı için içerideki bayana veremedik, o da eğer mülakat sırasında sorarlarsa oradan gösterebilirsiniz resimlerinizi dedi. Evrakları teslim ettikten sonra mülakat sıramızı bekledik, yaklaşık 30 dk sonra sıra numaramız yandı ve meşhur sarışın bayanın karşısına geçtik. Merhaba dedi ve önce elimizi kaldırarak söylediklerimizin doğru olacağına yemin edermisiniz dedi biz de yemin ederiz dedik. Sonra parmak izlerimizi aldı, Sonra sorulara geçti Sorular şu şekildeydi 1. Amerikaya daha önce hiç gittiniz mi? 2. Yurt dışında herhangi bir ülkede yaşadınız mı? 3. Amerika da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz? Amerikada yaşayan bir akrabanız veya tanıdığınız var mı? Hepsi bu kadardı, Ben eşimle Green kart çıktığını öğrendikten sonra evlenmiştim. Ama evliliğimize dair hiçbir şey sormadı. :) Vizeniz onaylandı tebrikler dedi ve ayrıldık. Çok kolay ve hızlı oldu, İnşallah mülakata gerecek olan arkadaşlar için de sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Darısı herkesin başına. :)

• ⭐⭐⭐

@haleluja, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar, vizeyi aldım forumda yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde süreç daha rahat geçti.

Yalnız bi sorunum var, benim case no: 2018EU13xxx şeklinde. Ancak pasaportta case number yazan yerde 2018EU13xxx12 şeklinde yazıyor yani sonuna "12" eklenmiş. Bu hata mıdır ne anlama geliyor? Sizde nasıl yazıyor?

Mülakata gelince;

Yalnız gidiyorsanız yanınıza bi kitap dergi vs alabilirsiniz sıkılmamak için çünkü vaktin %90'ı beklemekle geçiyor.

Mülakat aynen anlatıldığı gibi aslında mülakat falan yok belgeleriniz tam ise yalandan birkaç soru soruyorlar mesleğin ne, orada ne yapacaksın gibi. Bu sorulardan sonra yüzünde sanki benim adıma mutlu olmuş gibi içten bir gülümsemeyle vizeniz onaylandı dedi görevli bayan. Toplamda 10 cümle konuşmamışımdır mülakatta.

Arşiv kayıtlı adli sicil kaydının ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinin e-devletten çıktısını kabul ediyorlar, ancak e-devletten çıkarırken arşiv kayıtlı ve vukuatlı olmasına dikkat edin. Diploma çıktısını da e-devletten alabiliyorsunuz ama onu kabul ediyorlar mı bilemem orjinali vardı bende. Benim işlemlerim toplam 2 saat 15 kadar sürdü, 2 saat 5 dksı beklemeyle geçti.

• ⭐⭐⭐

@Sayal, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba,
    Nerden başlasam , nasıl anlatsam :) biraz uzunca bir yazı olabilir, önceden belirteyim. CN 10700 lü bir rakamdı. Mart bülteni açıklandığında bizim evde bir bayram havası sormayın gitsin. Sonrasında beklediğimiz randevu maili geldi.
    Ve büyük gün 05 Mart 2018 🙂. Randevu günümüze kadar evrak hazırladık. Yapılması gerekenleri yaptık. Unganlardan 01.marta sağlık muayene randevularımızı aldık. Ankara’ya uçakla gitmek için 1 mart gece yarısı 04:30 gibi uyandık hazırlanıp araçla sabiha gökçene gidelim dedik. Pencereden bir baktım kar fırtına ☃️⛄️☃️⛄️❄️☃️⛄️ bütün kış beklenipte yağmayan kar yağıyor.
    Araç yerine en iyisi taksiyle gidelim dedik ve öyle de yaptık. 06:30 uçağıyla Ankaraya gittik. Kalkmak için alanda ekstra ekstra işlemler için uçak bekletildi. Kaptan pilottan Pist özel bir solisyonla yıkanıyor , bilgisi ile içimden “bir sağ salim gidebilseydik” dedim dedim durdum. Neyse sonunda ulaştık Ankara’ya...

Unganlarda randevumuz 11:00 de idi. Eşim ve iki çocuğumuzla gittik muayeneye. Herşey burada yazıldığı gibi oldu nerdeyse.
    Sekreter hanım yönlendiriyor zaten. Düzen lab inip röntgen ve tahlillerinizi yaptırıyorsunuz. Çocuklarım 9 ve 13 yaşında oldukları için onlara tahlil vs yapilmadı. Düzen lab. 2 kişi için 235 Usd ödedik. Ödemelerimiz şöyle
    Muayene ve aşı 2 yetişkin 160 usd x 2 320 usd
    Oğlum için muayene ve aşı 200 usd
    Kızım için muayene ve aşı 230
    Total 750 usd tüm ailenin muayene + aşı için tuttuğu rakam Düzen labaratuvarının ödemesinide ekleyince 985 usd gibi bşr rakam ödemiş olduk.

çocukların hemen hemen aşı eksiği yok gibiydi. Eşim ve benim de tetanoz aşılarımız tamdı.

Muayenede sorular klasik. Sürekli kullandığın ilaç var mı . Alkol var mı sigara kullanıyor musunuz hiç kimseye zarar verdiniz mi vermek istediniz mi kendinize zarar verdiniz mi vermek istediniz mi ameliyat geçirdiniz mi ...

Sonra eşim muayene oldu. Çok enteresan ona sorduğu sorular içinde bundan 8-9 yıl evvel kaptırdığı ehliyetini sormuş. Ve “evet kaptırdım “ cevabı ğzerine sizi psikoloğa yönlendirşyorum. Bir görüşme ayarlayacağız demiş.
    Sonrasında mı yine aklımda deli sorular, kendimi yedim bitirdim. Dırdırımla kocamı da mahvettiğim doğrudur ✌️😃😇 cuma gününe psikolog randevusuna gittik ve sonuçların ctesine yetişemeyebileceği bilgisiyle bir darbe daha aldım,bildiğin duaları okudum (totalde 3tane zaten) evde olsam annemin tülbentini kafama sıkıca sarar bi de düğüm atar mutsuzluğun dibine vururdum :)
    Ctesi yine de bir ugrayalım hazır olanları alalım , olmayan için de eksik evrakla mülakata gireriz artık napalım dedik gittik unganlara. Sekreter hanım yine güleryüzüyle tüm dosyalarınız hazır. Eksiğiniz yok diyince gözlerim ışıldadı. Eline bi mendşl alayım da halay mı çekeyim yoksaAnkaranın bağları büklüm büklüm yollarını mı söyleyeyim dedim kendi kendime. 😃🙂😃💃🏼💃🏼💃🏼
    En iyisi Dosyaları alıp hızlıca uzaklaşalım dedim. Derin birnefes alıp döndük otelimize.
    Pazar gecesi de her şeyimizi hazırlayıp saatlerimizi (alarmlarımızı) ayarlayıp erkenden uyuyalım dedik. Saf saf hayaller kurarken gece yarısı konsolosluktan gelen Randevumuzun güvenlik tehditi almış olmaları nedeniyle iptal edildiği bilgisiyle yine bana haram geceler şarksına yöneldim...
    hepsi benimi bulur ; buluyor galiba... Sabah uyandım mail kontrolu vs baktım hiç haber vs yok. Tıpış tıpış döndük İstanbula..-
    İşte bu da bizim muayene serüvenimiz .
    Mülakat mı o da başka hikaye , onu da yazacağım .
    Çoook yakında ...

Sevgilerimle,

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k