Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @road2america evet @crazycells in dediği gibi benim de 1 hafta sürmüştü sistemi güncellemelerini bekledik.


  • @crazycells teşekkür ederim evet yönergeleri okuyunca fark ettim.


  • Gençler, sıcak sıcağına anlatıyorum! Az önce vize görüşmem oldu.

    1. Randevum, 07:30 da idi. Ve bu günün ilk randevu saatidir. 7 gibi konsolosluğun önündeydim. Benden önce orada toplanan insanlar vardı. Ancak vakti gelince, randevu saatine göre alıyorlar. İlk işlemler 7:15 başladı. Güvenlik sırasıyla kontrole alıyor. Pasaportunu alıyorlar, DNA için bi küçük bez parçasıyla üzerinizde gezdiriyorlar. Ve resminizi görmek istiyorlar. (Fotoğrafınızı dosyanızda rahat ulaşılabilir yere koymanızı tavsiye ederim.) Bu ara, konsolosluk karşısında Büfe var, emanet alıyor. Erken saatte dükkanı açıyor. Ücret olarak 10 tl almaktadır.

    2. İçeriye girmeden önce kontrol ediyorlar. Dokumanlarınız cihazdan geçiriyorsunuz. Mont ve ceketlerde aynı şekilde. Cüzdan, kemer ve saat ile geçişe izin var. Ancak kontrolden önce çıkartarak cihazdan geçirmeniz gerekir. Sonrasında bekleme salonunun ve işlemlerin yapıldığı alana geçiyorsunuz. Girişte hemen masa var, ordan size numara veriliyor. Ardından bekleme alanına geçiyorsunuz.

    3. Bekleme odası, bankadaki sistem gibi. Bir tane büyük dijital pano bulunmakta ve sıra numaraları ve hangi bölüme gidecekleri gayet yüksek ses eşliğinde ekrana yansımakta. Biraz bekleme odasından bahsedeyim. Siyah sandalyeler bununmaktadır. Orta kısımdakiler plastik, yan köşedeki sıra ise deridendir. Alanda televizyon vardır. Sesiz şekilde çalışmakta ve çocuk programı göstermektedir. Çocuklar için küçük olsa da birkaç oyuncak bulunan oyuncak yeri de mevcuttur. Ayrıca su sebili bardır. Wc olduğunu da gördüm.

    4. Girişte listeden isminize bakarak numara veriyor (2 tane, aynı numara ama iki tane) Benim numaram 0001’di. 20 dakika gibi beklemenin ardınan, numaram ekranda gözükü. Gişeye gittim. Türk kadın “günaydın” diye karşıladı. Belgeleri istedi. Sırasıyla istediği şekilde teslim ettim. Bu arada, benim addressimde değişikliği olduğunu bildirdim. Türkiye’deki ikamet addressimin değiştiğini söyledim. “Aynı İstanbul mu?” dedi. Evet deyince, onun önemli olmadığını ve değiştirilmesine gerek olmadığını söyledi. ABD addressimde bir değişiklik olup olmadığını sordu. Evet dedim ve addressin yazılı olduğu kağıtı uzattım. Kadın, ona bakarak, sisteme yeni addressi işledi. Benden alınan belgeler şunlardı; pasaport, doğum belgesi ve tercümesi (tc vatandaşı değilim), yurt dışı adli sicil belgesi ve tercümesi, tc adli sicil belgesi-arşiv kayıtlı, öğrenci belgesi ve transkript, banka hesap harekatı (son 6 ay), iki tane de fotoğraf. Girişte varilen numaralardan birini istedi (0001). Sonrasında salonda beklememi söyledi. Burada söylemek istediğim bişey var, dosya nasıl olması gerektiğini soran arkadaşlar olmuştu! Dosyayı siz hazırlamıyorsunuz. Sadece topladığınız belgeleri, karşınızdaki çalışana teslim ediyorsunuz. O belgeleri dizerek, dosyanızı oluşturuyor.

    5. Tekrar yerime geçip oturdum. Biraz insanlardaki gözlenimlerimi aktarıyım. İçerisi oldukça kalabalıktı. İçerdeki koltukların tamamı dolacak şekilde alıyorlar gibi (50’ye yakın kişi vardı). Sanırım en genç bendim (26), çocuklu aileleri saymazsak. Daha öncede söyledikleri gibi, İranlı, çok fazla İranlı. Salondakilerin yüzde 30 veya 50’si Farsdı. 0300’lü ve 0500’lü numaralar hızlı hızlı yanıp-sönerken 0001 ve sırasıyla yukarı numaralar biraz yavaş ilerliyordu. (Sanırım birkaç bölüm var, mesela mülteci gibi. Onlar ayrı değerlendirilmeye alındığı için onlara farkı sıra dizilimi verildiğini düşünüyorum.)

    6. Tekrar numaram çıktı. 7 numaralı gişeyi gösterdi ekran. Para ödeme gişesidir 7. Gişede, gram Türkçe bilmeyen yabancı birisi vardı. Sanırım karşısındakilerin de zerre İngilizce bilmediğini düşünerekten, ekranındaki 330 sayısını parmağıyla gösteriyor. Anlaşılıyor zaten, parayı ödüyorsunuz (ben nakit ödedim). İki tane çek çıkartıyor. Sonrasından beklemeniz gerektiği anlamında el jesti yapıyor. Bu arada çek almam gerekip-gerekmediğini sordum kendisine. Hayır, son görüşmeden sonra verileceğini söyledi.

    7. Son kısım. Hani oyunlarda, seviyeleri atlaya atlaya “boss” kadar ilerliyorsunuz ya?! Onun gibi bir hiss oldu, çünkü en çok bekleten son çağırı oldu. 8:20’de görüşmeye, 8 numaralı gişeye çağırıldım. Forumda karşılaşmışsınızdır, şu övgüler ile anılan sarışın Amerikan kadın. Onu ben görmedim! Yerinde bir erkek vardı, sarışın, Osmanlı bıyığı olan. U.S. American Embassy Ankara facebook, youtube sayfasındaki videolarda oynayan kişi. (Osmanlı bıyıklı fark edersiniz zaten). Neyse, “Türkçe?, English?” diye sordu. Fark etmez dedim. Sanırım “fark etmez” cümlesini Türkçe kurduğum için, Türkçe konuşmaya başladı. Çok kırık Türkçesi ile, yemin etmem için uzunca cümleler söyledi. Adama bakarken biraz da üzüntü ve hayranlık duygusu hissettim. Çok kötü ama aynı zamanda çok hevesli konuşuyordu. Yabancı olduğunu bilmesem, epilepsi atağı geçiriyor sanardım. Ama çok saygılı, çok efendi birisi. ... kabul ediyor musunuz ile bitti cümlesi. Ardından parmak izlerini, sağ tarafta bulunan küçük tarayıcı makinasından taradı. Önce sol el 4 parmak, sonra sağ el 4 parmak ve en sonunda baş parmaklar yan yana taranıyor. Benden tek bir soru sordu. “ Amerikaya gidince ne iş yapmak istiyorsun?”. Think-Tank (düşünce kuruluşunda) dedim. Şaşkınlık ve saygınlık sinyalleri yansıtan dudak bükme hareketi yapıp kafasını salladı. Forumda belirtilen rutin soruları bekledim. En azından, Nereye gideceksin? sorusunu. Ama sormadı! Bu ara “İTÜ mezunumusun” dedi (master öğrencisiyim, lisans eğitimimi kast ederek sordu galiba), hayır, İstanbul Üniversitesi dedim. Sonradan tekrar İTÜ diye seslendi, dedim hayır İ.Ü. dedim. Güldü, ben de güldüm. İki tane engellini ses çıkartarak anlaşmaya çalıştığı gibi oldu. (Yabancılar genelde İstanbul Üniversitesi ile İTÜ’yü karıştırır zaten, birçoğu da aynı üniversite sanıyorlar.) Neyse Pasaportumu doyanın içine koyarken, onaylandığını düşünmeye başladım ve çok geçmeden “Vizeniz onaylandı. Tebrik ederim!” Pasaportunuz ptt ile gönderilecek dedi. Şaşırdım, teşekkür ettim. Elimde birkaç doküman kalmıştı, onları sordum. a. eski pasaportum ve kopyası kaldı (bakmadılar bile), b. Vize basılacak Pasaport kopyası (istemediler), c. Ptt kayıt belgesi (sende kalsın dedi). O zaman çok teşekkür ederim diyerek elçilikten ayrıldım!

    Forumda paylaşımlarda bulunan üyelere teşekkür ederim, bu uzun süreçte yol gösterici oldular. Ayrıca Ali Cihan Bey’e, özellikle yabancı olduğumdan dolayı, biraz karmaşık durumları açıkladığı için çok teşekkür ederim! Paylaşımımla, bu Forumdan yediğim ekmeğin bi nebze hakkını vermeye çalışacağım.

    Tavsiyem ise, elçilikte artık herşeyi akışına bırakmanız, endişelenmenize gerek yok çünkü bir senedir uğraştığınız bişey için şunu yapsaydım-bunu yapsaydımı olmaz.

    Herkese bol crazycel’ler! Allah yolunuzu açık etsin!


  • @begench süper hayırlı uğurlu olsun inşallah.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @begench Gozunuz aydin! Bundan sonraki surecte bol sanslar!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @begench 2016'da bufe emanet icin 5 TL almisti, zam gelmis 10 TL olmus 🙂
    Hayirli olsun!


  • @knnrn Türkiye'de zam gelmeyen bir şey yok ki 🙂


  • Doktor muayenesi.

    1. Öncelikle, Düzen Laboratuarları Kuğulu Parka çok yakındır. Kızılay’dan Güven parkı istikameti ile Kuğulu Park yönünde ilerlemeniz gerekiyor, Kızılay Meydanından yürüyerek 20-30 dakikalık mesafededir. Düzen Laboratuarları Dost Kitabevinin yanındadır.

    2. Düzen Laboratuarları ile MD. Ungan birbirilerinden bağımsızdır. İlk başta 4. Kata çıkmanız gerekiyor (asansör 3 ve 5 kata çıkıyor). 4 katta içeriye girdikten sonra, sol tarafta, kapısında Dr. Mehmet Ungan yazan kapı vardır. Oradan içeriye giriyorsunuz. Bianda kendinizi İrandaymış gibi hissedebilirsiniz. Burası bekleme alanı ve sekreterlik de bulunmaktadır. Bekleme alanı yaklaşık 30 kişiyi alabilecek kapasitededir. Sekreterlikte oldukça nazik iki kadın çalışmakta.

    3. 12:10’a randevu almıştım ancak 11:40 gibi içerideydim. Sekreterliğe randevunuzun olduğunu bildirdikten sonra, pasaport ve DV talihlisi olduğunuza dair case numarası içeren maili göstermenizi istiyorlar (fotokopisini yanınıza alın). Kontrol ettikten sonra, DV mail fotokopisini geri teslim ediyorlar. Ardından web kamera ile fotoğrafınızı çekerek, sağlık anketiniz oluşturuluyor.

    4. Anketiniz ve pasaportunuz ile 3. Kata inmenizi söyleniyor. Orada Düzen Laboratuarları bulunmakta. Sekreterliğe belgeleri teslim edince anlıyorlar zaten. Biraz beklettikten sonra isminizle çağırılıyorsunuz. Klinik özeldir, daha işleme başlamadan para ödemenizi istiyorlar. Kan ve idrar tahlili bir de röntgen. Bu üçü için toplamda 117 dolar istiyorlar (dolar, türk lirası, kart geçerli). Ödedikten sonra tekrar bekliyorsunuz, kısa bir süre sonra hemşire sizi çağırıyor. Kan ve idrar analizlerini veriyorsunuz. Tekrar bir müddet bekledikten sonra, röntgenci sizi isminizle çağırıyor, odada röntgen çekiliyorsunuz. Bu ara bu işlemler yapılmadan önce imza istiyorlar. İşlemler bittikten sonra pasaportunuz ve anketinizle tekrar üst kata çıkıyorsunuz. 4. Kattaki sekretere elinizdekileri teslim edip beklemem aşamasına geçiyorsunuz. Sıranız gelince çağırılacaksınız.

    5. Ben yaklaşık 40 dakika kadar bekledim. Sıkılabilirsiniz, orada sizden başka da DV talihlileri de olacak, tanışıp zamanın biraz da olsa hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz. (Dr. Ungan’ların kapısından çıkınca sola doğru ilerlerseniz Düzen Laboratuarlarına ait küçük mutfak ve içinde büyük demlik görürsünüz. Ordan çay alabilirsiniz. Öncesinden sekretere çay alacağınızı söylemeniz daha iyi olur. Çünkü mutfak çalışanlara ait).

    6. Sıranız gelince muayene için içeriye alınacaksınız. Öncelikle kilo ve boy ölçümü sekreter tarafından yapılacaktır. Ardından, iç çamaşırınıza kadar soyunup üzerinize tek kullanımlık hastane önlüğünü giymeniz gerektiği söylenecektir. Biraz bekledikten sonra doktor odanıza gelecektir. Beni mayene eden Mrs. Ungan’dı. Standart sorulara gömdü, hızlı hızlı sordu sorular. Ölmek istiyor musun? Öldürmek istiyor musun? Dövmen var mı? Ameliyat geçirdin mi? gibi, şaka falan yapmadan normal cevaplayın, psikoloğa gönderilebilirsiniz. Ancak sorunlarınız var ise söyleyin. Bu ara muayene ile alakası olmayan soruları da sordu. Kaçıncı başvurundan kazandın, nereye gitmek istiyorsun gibi. Kadın senelerce bu işle uğraştığı için bıkması gerektiğini düşündüğüm sorularını, hevesli bir şekilde soruyor. Cevaplarına da umursuyor gibi tepkiler vererek diyalogu canlı tutuyor. Muayene hakkında biraz bilgi aktarıyım; ilk tansiyonunu ölçerek başlıyor, stetoskop ile dinleme yapıyor. Standart bir kontrol. Karşısında bulunan tabeladaki harfleri okumanı istiyor. Ben gözlük kullandığım için, görmekte sorun yaşadım, gözlüğümü takmamı istedi. (Sanırım gözünüzün dercesi dosyanıza işlenmiyor. Sadece görüp görmediğinizi kontrol ediyor gibi izlenimim oldu onu için bu konuda pek emin değilim). En önemlisi aşı. Aşı kartım olmadığı için, sağ ve sol omuzlarıma ikişer aşı oldum. İşlem bitince sekreterin yanına gidiyorsunuz. Oradı da size hesap çıkarıyor. Rutin bir şekilde hesapı size dolarda söylüyor. Düzen Laboratuarlarından bağımsız olduğu için burası da ayrı hesap alıyor. Türk lirasında ve karta ödeyeceğimi söyledim, ücret 1067 tl çıktı. (Orada fatura isteyen bir kişi olmuştu, sekreter ise kartla ödeme yapıldığında sadece “slip” verebileceğini söylemişti).

    7. En sonunda size pasaportunuz teslim ediliyor ve ertesi gün akşam 4 ile 6:30 arasında gelip sonuçlarınızı alabileceğiniz söyleniyor. Sonuçlar açık kahve rengi dosyada kapalı ve mühürlü bir şekilde veriyorlar. Elçiliğe bu dosyayı açmadan teslim ediyorsunuz. Bunun dışında mühürlü ve kapalı disk zarfında bir CD veriyorlar (bunun ne işe yaradığını halen bilmiyorum, açmadan saklıyorum, belki de ABD’ye girişte isteyebilirler daha emin değilim). Birde olduğunuz aşıların belgesini veriyorlar. Bu aşı belgesini ABD’de kullanabileceğinizi hatta kopyasını çıkartarak çoğaltıp elinizde bulundurmanızı açıklamada tavsiye edilmektedir.

    Herkese bol crazycel’ler! Kendinize dikkat edin, Hasta Olmayın!


  • @begench vay canına çok ayrıntılı bir anlatım olmuş teşekkür ederiz. Sanırım benim de aşı kartım yok peki hangi aşıları yapıyorlar bilgi veriyorlar mı?


  • @reader 1. Tdap, 2. MMR, 3. Varicella, 4. İnfluenza. İnternetten rahatlıkla türkçe tercümelerine ulaşabilirsin. Görüşmede Bol Şans!



  • @begench green card hele bir çıksın da...


  • Anlatımlar çok güzel olmuş teşekkürler. Ben de 8 martta tek başıma gireceğim. Merak ettiğim 2 konu var.

    1. Şimdi belgelerim tamam ama hesap bilgilerimi ,hesap bildirim mektubu şeklinde imza sirküsüyle beraber verdiler. Sadece şu anki mevcut bakiye gözüküyor. Yani 6 aylık geçmiş gözükmüyor. Bunun bir önemi var mı?

    2. Nüfus kayıt örneği alırken kişi/aile/nüfüs aile seçeneklerinden hangisini seçmem gerekiyor. Verilme nedenini de kuruma ibraz olarak seçtim.İbraz edeceğim kuruma da büyükelçiliği yazdım.

    Bunların dışında,

    -Pasaportum
    -Diplomam ve fotokopisi
    -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    -Yurtdısında kaldığım ülkenin polisinden temiz kağıdı ve fotokopisi
    -Ptt kaydının kağıdı
    -Ds-260 formunun çıktısı
    -2 adet 5*5 fotoğraf

    Bir eksiğim yok heralde çok teşekkür ederim


  • Merhaba arkadaslar, Bizimde dun yani 1 Mart saat 7.30 da randevumuz vardi. @begench arkadas ortami ve kendi deneyimlerini cok guzel anlatmis. Bayagi kapsamli ve cok guzel bir yazi olmus. Bizimde numaramiz 0002 idi. Hatta kendisi hatirlar ilk numara yandiginda 0200 idi ve acaba 02 imi yandi deyip ayaklanmistim kendisi yok o deneme icin yakmislardir dedi. Bu arada bende cok heyecanliydim kendisinin mulakattan ciktigini gormedim kacirmisim burdan ogrenmis oldum. Bu arada @begench tebrik ederim darisi bekleyenlerin basina.

    Ortami @begench gayet guzel gozlemlemis ve anlatmis. Ben de mulakat deneyimimi anlatayim. Oncelikle zaten arkadasin hemen ardindan bizim numaramiz yanmisti evrak tesliminde ve de mulakatta sanirim ondan sonra biz girdik. Evrak tesliminde bize gonderilen e-mail de yazan tum dokumanlari teker teker istediler. Oncelikle benim dokumanlarimi (Kazanan benim) sonrasinda Esimin dokumanlarini tek tek istediler.Bizim dokumanlarimiz soyleydi: Kendim icin , Pasaport ve 2 ad Resim, Evlenme Cuzdani ve 2 Fotokopi, Dogum Belgesi, Lise Diplomam, adli sicil belgesi-arşiv kayıtlı ayni zamanda Ingiltereden de almistim onu da verdim, Banka Hesap Ekstresi - Ben istenilen miktarin altinda para gosterdim ve paranin tamami 1 hafta once yatmisti ama Amerika dan bir sirketten noter tastikli is mektubum vardi onu da verdim hatta forumda sormustum yeterli olurmu diye sagolsun @crazycells sorun olmaz deyip icimi rahatlatmisti- Ayrica Saglik Rapor Zarfini da teslim ettim. Esim icinde sadece Pasaport ve 2 Resim, Dogum Belgesi - Kendisi yabanci oldugu icin Ingilizce tercumeli, Adli Sicil Kaydi ingilizce tercumeli ve Turkiye den arsiv kayitli olani ve de Saglik Raporu. Evraklari alan siyah sacli kut sacli genc hanfendi gayet sakin kibar ve uyumluydu.

    Mulakat Deneyimiz ise @begench arkadasin bahsettigi Amerikali biyikli olan adam ile oldu. Gayet sicakkanli guleryuzle once turkce hangi dilde mulakat istedigimizi sordu. Esimin ana dili Ispanyolca oldugu icin hatta ona esprili bir sekilde Ispanyolca konusamiyorum kusura bakmayin dedi. Ben de Ingilizce konusalim dedim Esimin zaten Turkcesi cok iyi degil. Oncelikle Nerede tanistigimizi sordu daha sonra bize neden Illinois e gidiyorsunuz diye sordu. Esimin kardesi orda oldugunu soyledim. Tabi cok mantikli dedi gulerek. Bu arada evraklari kontrol ediyordu Banka hesap ekstresini iyice inceledi. Ben banka hesap ekstresini kalabalik olsun diye hesap cuzdaninin orjinalini ve de bankadan imza surkuleriyle birlikte goturdum. Onun altindaki is teklif yazisina da bakti. Daha sonra bilgisayara birseyler yazdi yazarken de bana cok ulke ye gitmis siniz ne is yapiyorsunuz diye sordu. Satis temsilcisi oldugumu soyledim ama Ingiltere ogrenci oldugum icindi dedim. Sonra en son hangi okulu bitirdiniz dedi. Lise dedim ama Universite yarim kaldi o da espri yapti Steve Jobs gibi yani dedi, Gulustuk. Sonra dosyama pasaportlarimizi koydu ve lastik gecirdi ve bize bakarak vizeleriniz onaylandi dedi sonrasinda sanirim ptt ye gelicegini falan soyledi ama ben dinlemedim hatirlamiyorum o kadar vizeleriniz onaylandi kelimesine sevinmis olacagim ki sonrasini hatirlamiyorum. Bize sonrasinda vizenin onaylandigini belirten beyaz kagidi uzatti.

    Mulakat deneyimi bekledigimden cok daha iyi gecti. Bekleme sureci bu isin en sikintili ve uzun sureci oldugunu daha iyi anladim. Eger evraklariniz tam ve banka da yeterli veya ona yakin paraniz varsa sanirim cok endiselenmenize gerek yok.

    Burada bu platformda bize deneyimlerini yazan tum arkadaslara ve tum sorulara hizli ve aciklayici yanitlar veren basta @crazycells arkadasa ve tum arkadaslara tesekkurlerimi sunarim. Herkesin bu yolculukta sansinin bol olmasini puruzsuz bir sekilde sureci tamamlamasini umuyorum.

    Tabi surec burda bitmedi.Simdi heyecanla Pasaportlarin vizeli sekilde gelmesini bekliyoruz. Cunku bazi durumlarda surecin AP ye kalmasi gibi olaylarla karsilasiyoruz. Bu arada durumum hala Appointment olarak gozukuyor. Heyecanla beklemeye devam.


  • @chemist arkadasin sorularinda

    1. olan benim dokumanla ayni yani 6 aylık geçmiş yoktu sorun olmadi.
    2. Benim belgem aile olandi ben mudurlukten orijinal aldim e-devletden cikarmadim.

  • Değerli forum üyeleri,
    Biz de bugün görüşmemizi tamamladık ve vizelerimizin onaylandığı bilgisi ile elçilikten ayrıldık. Bu forumda yer alan bilgiler sayesinde sağlık muayenesi ve görüşme kısımlarını herhangi bir problem yaşamadan kolaylıkla tamamlamış olduk. Darısı bekleyenlerin ve isteyenlerin başına...

    Başta kurucuları olmak üzere forumun tüm katılımcılarına teşekkürlerimizi sunarız.

    Bizim deneyimlerimiz de şöyle:
    Varsa, çocuklarınızın ve sizin aşı kartlarınız sağlık muayenesinde kilit öneme sahip. Çocuklara ait aşıların işlenmiş ve tam olması ödeyeceğiniz miktarı oldukça azaltıyor. Ancak siz kendinize ait aşılarınızı tamamladığınızı aşı kartlarınız ile belgeleseniz dahi aşılarınızın tutup tutmadığını anlamak için kan testleri yapılıyor. Bu da Düzen laboratuvarına ödeyeceğiniz ücreti artırıyor (Eşim ve ben bu kısım için 1600 TL ödedik). Sadece yeniden aşı olmaktan kurtuluyorsunuz. Doktor muayeneleri için ise 2 çocuk dahil, aile olarak 1500 TL ödeme yaptık.

    Gelelim görüşme kısmına...
    Saat 7.30'daki görüşme için 7.20'de gidip hemen içeriye alındık. Aile olarak sıra numaramız 7 idi. !!!
    35-40 dakika sonra evrak teslimi için çağrıldık. İstenen belgeleri sıra ile verdik. Fotoğrafların kurallara uygun çekilmiş olması çok önemli, buna çok dikkat ediyorlar. E-devletten aldığımız tüm belgelerimiz sorunsuz geçti. Eşimin üniversite diploması kayıp, olduğundan ve yeniden çıkarılması için yaptığımız başvuruya rağmen sağlık bakanlığı onayı henüz olmadığından e-devletten aldığımız lisans diplomasının çıktısını kabul ettiler. Biz doktora diplamasının da çıktısını koymuştuk, onu da konsolos hanım görmek isteyebilir diyerek aldılar. Diğer e-devlet çıktıları ise arşiv kayıtlı adli sicil kayıtları (ben ve eşim için ayrı ayrı), vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (tüm aile bireyleri için ayrı ayrı olmak üzere) idi. Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi istiyorlar (eşler için ayrı ayrı). En son da mali kanıtlar. Biz, eşim ve bana ait vadesiz ve yatırım hesaplarının banka onaylı son 1 yıllık dökümleri ile gayrimenkullerimize ait fotokopileri verdik.
    10 dakika sonra ödeme için ve yaklaşık 20 dakika sonra da görüşme için çağrıldık.
    Gayet kibar ve son derece düzgün bir Türkçe konuşan konsolos hanım (güleryüzlü sarışın!) yemin ettirip parmak izlerimizi aldı. A.B.D.'nde daha önce bulunduğumuz yeri, nerede yaşamak istediğimizi, ve mesleklerimizi sordu.

    Sonra gülümseyerek, "Tebrikler, vizeniz onaylandı! Adresinize 5-15 gün içerisinde postalanacaktır." dedi. Elçilikten saat 9.30'da ayrıldık. Yaklaşık 2 saat süren tüm bu sürece ait izlenimlerimizin oldukça olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Herkese kolaylıklar ve bol şans diliyoruz.

    Sevgiler,

    Not: Pasaportların gönderimini sanırım aşağıdaki siteden takip edebiliyoruz. Yanlış ise düzeltirseniz sevinirim.

    adresini yazabilirseniz çok sevinirim.


  • @alto abi, hatırladım seni, o gün heyecanlıydın 🙂 Bu ara tebrik ederim! ABD’de başarılar dilerim 🙂


  • @begench Tesekkurler. Ayni dileklerim sana da.


  • Merhaba değerli forum üyeleri. Aşıdan bahsedilmiş hep. Ben bu güne kadar aşı olduğum bile ne biliyorum ne de hatırlıyorum. Bu durum bir yerlerden belge ile alınıp öğreniliyor mu yoksa Ankara da nasip olursa muayene gününde ne kadar aşı varsa yapılacak mı :d. yoksa şimdiden yaptırmam mı gerekli bu konuda sıfır benim yanımda pozitif değer arz ediyor.


  • @osmanqdenizli malesef biz yetişkinlerin geçmişe dönük aile sağlık merkezlerinde herhangi bir aşı kaydımız bulunmuyor.Ama çocuğunuz varsa rahatlıkla aile hekiminizden imzalı kaşeli alabiliyorsunuz.Hatta benim çocuklarım için benim adıma babam aldı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum