Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Monarizzaa gelir olarak gosterecek birseyimiz yok beyaniniz kabul edilmemis herhalde. Selfemployed olarak calistiginiza gore bir geliriniz var ve bunu beyan etmeniz gerekiyor. Ben ilk geldigimde aylik ortalama 1000$ gelir ve 50$ telefon masraf olarak basit bir tablo hazirlayip yollamistim kabul etmislerdi. 6 ay kadar sonra ayda 1900$ olarak guncelledim. Bu sekilde ortalam her alti ayda bir guncelleme yaptim. Destegin miktari az miktarda azaldi ama hic kaybetmedim. Sistemden hic maddi destek alamayacak duruma gelmeniz icin ulusal fakirlik sinirinin %400une filan ulasmaniz lazim. Bence siz onlarin istedigi gibi bir gelir beyani yapmadiginiz icin proof of income yollamadiginiz seklinde islem yapip tum destegi kaldirmislar. Gelismelerden bizi de haberdar ediniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatmaisil Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

    Merhaba, healthcare'den ucretsiz saglik hizmeti icin basvuru yaptim. 1 aydir ses cikmadi.Mail de gelmedi. Surec ne kadar surer sizce? Bir kişi icin hangi sigorta sirketinden nasil bir teklif alabilirim?

    Nasil basvuru yaptiniz? Hangi eyalet?
    Bu basvuruyu yapmanin en dogru yolu Healthcare.gov uzerinden yapmaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @monarizzaa Ben de @sadriabi gibi dusunuyorum. Paycheck almaniz gerekmiyor. Geliriniz neyse onu beyan edebilirsiniz. Eger gelirinizin olmadigini soylerseniz "advance tax credit" yani "avans vergi iadesi" alma hakkiniz olmayacagi icin sizden primin tamamini odemenizi isterler.

    Ayrica gelir beyanini ileriye donuk tahmini olarak yapiyorsunuz, yani beyani yaparken bir belge gostermeniz gerekmiyor. Su anki aylik kazanciniza bakarak "2019 yilinda toplam brut XXX dolar kazanmayi bekliyorum" gibi ifade ediyorsunuz.


  • @sadriabi Merhaba, islemler su sekilde gerceklesti. Healthcare marketplace sirketini telefon ile aradim ve kendileri benim application icin life change islemi yapti ve yeni incoming 30.000 dolar olarak degistirdik. ayrica incoming gosterme islemleri su sekilde gerceklestirecegim.

    nakit aldigim maasimi banka hesabima her hafta pazar gunu yatirip makbuzlarini saklayacagim.

    1 ay boyunca sakladigim makbuzlari mektup sekilnde belirtip bank statement i ile birlikte Healthcare marketplace in gonderecegi posta ile geri gonderecegim. ve bu gonderdigim belgeler benim aylik gelirim olarak gosterilecek ve yillik ne kadar kazandigim bu maasimdan belirlenecek.


  • @knnrn evet ifade ediyorsunuz ama ettiginiz zaman 90 gun icerisinde sizden incoming proof yapmanizi istiyorlar. yapmazsaniz eger size direk premuim un tamanini odetiyor.


  • @Monarizzaa geri bildirim icin tesekkurler. Cozuldugune sevindim.
    Sizin de belirttiginiz gibi sizden istenen gelir kanitlarini 90 gun icerisinde beyan etmezseniz verilen destegi iptal ediyorlar.
    Sonucta sosyal bir hizmet bu, amac cezalandirmak degil, sizin durumuna ozel bir cozum olusturmuslar. Cok guzel, hayirlisi olsun.


  • Merhaba,
    Geçen hafta bir sigorta firmasına giderek başvurumu yaptım. Başvuru sırasında hiç soru sormadılar. Sadece çalışıp çalışmadığımı sordu. Ülkeye yeni giriş yaptığımı ve çalışmadığımı söyledim. Sonra kısa bir başvuru formu doldurttu ve kartın eve geleceğini söyledi. Kart dün geldi. Arkasından anladığım kadarıyla Medicaid. Benim başka yapmam gereken bir şey var mı?


  • Medicaid ve Medicare birbirinden cok farkli. Medicare emeklilikle birlikte kazandiginiz saglik sigortasi. Calistiginiz surece maasinizdan gelirinize bagli olarak her ay "social security -emeklilik" ve "medicare- emeklilik saglik sigortasi" kesiliyor. Medicare'e 65 yasinda hak kazaniyorsunuz emekliliginizle birlikte (bazi ozel durumlarda daha erken yasta baglanabilir.. mesela calisirken sakatlanmak gibi). Calisirken medicare kesintisi sizi sigortali yapmiyor. Eger calistiginiz yer sizi sigortalamamissa ayrica sigorta almaniz lazim. Mesela calisiyorsunuz 20-30 senedir gelirinizden medicare kesintileri yapiliyor. Isinizi kaybediyorsunuz yasiniz 65 in altinda medicare birsey odemez disardan sigorta almaniz lazim. Maasiniz yok ama maliniz var Medicaid de odemez. Cunku Medicaid parasi olmayanlar icin. Medicare para odiyerek hak kazandigin emeklilik saglik sigortasi... Medicate fakirlik yardimi...


  • @redsat2000
    Çok teşekkür ederim Abi bir çok kişinin veremediği cevapları bu makalede buldum.


  • Ben ilk geldigimde njhealtcare den yaptim hicbir yakit gelmedi 5 yasinda bir cocugum var ona mutlak cikmasi gerekiyor dediler bugunde sadece cocugum icin healthcare uzerinden basvuru yaptim acaba cevap gelme suresi tahminen ne kadardir saygilar


  • 3 Ay önce seyahat sağlık sigortalı olarak ABD'de idim. TR'ye döndükten 1 ay sonra 3 saat süren geniş kapsamlı bir apandisit ameliyatı oldum ve maliyeti 25 Bin TL yi buldu. Şimdi merak ediyorum ve pek ihtimal de vermiyorum. ABD'de iken böyle bir ameliyat olsam ki en az 10 bin dolar tutar. Seyahat sağlık sigortası masrafın tamamını karşılayacak mıydı acaba? Başından böyle bir hikaye geçmiş kimse var mı?


  • @knnrn anladigim kadariyla herkesin abartttigi kadar buyuk bi olay degil,tmam turkiyedeki gibi ucretsiz degil ama vergiyle beraberde geri geliyo zaten bi cogu,total gelirimizin %20 lik kismini ayirmamiz gerekir genel olarak baktigimizda dogrumu anlamisim??????


  • @Taurus, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    3 Ay önce seyahat sağlık sigortalı olarak ABD'de idim. TR'ye döndükten 1 ay sonra 3 saat süren geniş kapsamlı bir apandisit ameliyatı oldum ve maliyeti 25 Bin TL yi buldu. Şimdi merak ediyorum ve pek ihtimal de vermiyorum. ABD'de iken böyle bir ameliyat olsam ki en az 10 bin dolar tutar. Seyahat sağlık sigortası masrafın tamamını karşılayacak mıydı acaba? Başından böyle bir hikaye geçmiş kimse var mı?

    Benzer bir ameliyat oldum. $50 katki payi odedim. Massachusetts'teki ConnectorCare adi verilen sistem uzerinden sigortaliyim. Pesin yapilan vergi iadesi tutarinin uzerine aylik $170 oduyorum saglik sigortasi icin. Esim ve kendim dahil.


  • @sadriabi newyorkta bu fiyatlara saglik sigortasi bulabilmemiz mumkunmu acaba?????


  • @civan1453, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    @sadriabi newyorkta bu fiyatlara saglik sigortasi bulabilmemiz mumkunmu acaba?????

    Sevgili kardesim,
    Belki duymussunuzdur, Amerikada Obamacare adi verilen bir sistem var. Hukuki adi ACA: Affordable Care Act.
    Bu sisteme gore;
    Federal hukumetin belirledigi fakirlik sinirinin 4 kati ya da daha az bir gelire sahipseniz ve en az 5 yildir ABD'de greencard ile yasal olarak ikamet ediyorsaniz ve hali hazirda calistiginiz bir isyerinden dolayi bir saglik sigortasina sahip degilseniz Obamacare'den yararlanabiliyorsunuz. Sosyal politikalari on plana cikaran bazi eyaletler bu bes yil sinirini bypass etmek icin ozel uygulamalar yapiyorlar. Massachusetts'te var, California'da var, New York'ta da vardir. Eyalet yasalari ile kitabina uydurup 5 yil beklemek zorunda olmaksiniz size a) Tamami ya da bir kismi pesin odenen vergi iadesi karsiliginda b) indirimli bir fiyatla piyasadan daha uygun kosullarda saglik sigortasi yaptirmaniza olanak veriyor.
    Bu sekilde eyalet, esim ve benim icin normalde aylik 600$ civarinda olan saglik sigortasi bedelinin buyuk kismini yil sonunda alacagim vergi iadesinden duserek kendisi oduyor. Ben de kendi payima dusen aylik 170$'i oduyorum.

    Siz buraya gelir gelmez https://www.healthcare.gov sitesi uzerinden bir basvuru baslatacaksiniz ve sistem size uygun kosullarda saglik sigortasini tahsis edecek. Ben ilk geldigimde cok dusuk gelirim oldugu icin aylik odemem 15-20 dolardi, gelirim arttikca katki payim da artti.

    Bu forumda donen bazi muhabbetleri saskinlikla izliyorum. Oysa neredeyse 3 yildir bu forumda tartisiyoruz. Lutfen dikkatlice ilgili mesajlarimizi okuyunuz. ABD'nin bazi bolgelerinde adeta kuzey Avrupadaki kadar gelismis bir sosyal devlet anlayisi var ve saglik hizmetleri konusunda eyalet vatandasini koruyor. YouTube uydurmalarina ragbet etmeyin. Bu forumu dikkatli inceleyin, kimin dogru bilgi verdigini idrak edersiniz. O kisilerin mesajlarini takip ederek dogru bilgilere ulasabilirsiniz.
    45 yasina kadar Istanbul'da yasamis, serbest meslek ve ozel kurumlarda calismis bir kisiyim. Saglik sigortasi ve saglik hizmetleri konusunda Massachusetts'deki durum Turkiye ile kiyas goturmez. Her turlu saglik hizmetini aliyorum ve odedigim katki paylari komik duzeyde.

    Selametle.


  • @sadriab cok tesekkurler bilgilendirme icin, evet amrika her eyaleti ayri bi devlet boyle kiyaslamamiz gerekiyo aslinda

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civan1453, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    @sadriab cok tesekkurler bilgilendirme icin, evet amrika her eyaleti ayri bi devlet boyle kiyaslamamiz gerekiyo aslinda

    medicaid , medicare , Obamacare programlarinin hepsi federal devletin uygulamasi, o nedenle eyaletten eyalete degismeyecek.


  • Merhaba 2020 talihlisiyim ve türkiyedeyken diş teli taktırmak istiyorum çünkü henüz gidebilceğim de net değil, burada taktırıp daha sonra tedaviye amerikada devam edebilir miyim? benim için önemli bi karar nasıl olur bilemiyorum teşekkürler


  • @Manwe6265 paranız varsa yapın ama yoksa sakın böyle hataya düşmeyin burda diş çok çok pahalı hatta gelmeden hepsine baktırın öyle gelin yoksa pişman olursunuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Manwe6265, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

    Merhaba 2020 talihlisiyim ve türkiyedeyken diş teli taktırmak istiyorum çünkü henüz gidebilceğim de net değil, burada taktırıp daha sonra tedaviye amerikada devam edebilir miyim? benim için önemli bi karar nasıl olur bilemiyorum teşekkürler

    ABD'de ortodonti islemlerini genelde dis saglik sigortasi karsilamiyor, bilginize. O nedenle birkac bin dolar odemeniz gerekebilir ABD'de , bilginize.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum