Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Medicaid Vs. Medicare

Sağlık
216 68 33.0k 57

• Sevgili @sadriabi Tabikide haklısınız. Sizden istirhamım yazıyı okuyup öyle yorum yapsaydınız daha mutlu olurdum. Uygun bulmuyorsanız yazıyı silebilirsiniz benim için bir sakıncası yok saygılarımla

• @haleluja Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

@sadriabi healthcare.gov'dan başvuru yapmanın ileride vatandaşlık sürecinde etkisi olur mu ya da ihtimali var mı yoksa medicaid'ten farklı bir sistem mi bu? 4 senedir burada yaşayan bir arkadaşım sosyal yardım alman ileride sorun yaratır sana dedi. O yüzden medicaid mantıklı durmuyor şu aşamada.

Bu konu cok karisik. Masshealth var, o zaten 5 senelik ikamet olmadigi icin vermiyor. O vermedigi icin eyalet MA HealthConnector adini verdigi bir sistem sayesinde advance tax credit (yani pesin olarak size verilen vergi iadesi) ile saglik sigortasini finanse etmenize yardimci oluyor. Trump’in en son tasarisi bu sekilde destek alanlari kapsamiyor. Ben advance onumuzdeki sene kullabdigim advance tax kredisini sifirlamayi planliyorum.

• @barış Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

Sevgili @sadriabi Tabikide haklısınız. Sizden istirhamım yazıyı okuyup öyle yorum yapsaydınız daha mutlu olurdum. Uygun bulmuyorsanız yazıyı silebilirsiniz benim için bir sakıncası yok saygılarımla

Benim mesajlari silme gibi bir yetkim yok, forum yoneticisi degil bu konuya biraz kafa patlatmis bir forum mudavimiyim. Eksisozlukte rumuz ile yazilmis ve kisinin kendi kanaatlerini de iceren bir yazi. Dikkat edilmezse resmi bilgilermis gibi anlasilabilir.

• @haleluja Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

@sadriabi healthcare.gov'dan başvuru yapmanın ileride vatandaşlık sürecinde etkisi olur mu ya da ihtimali var mı yoksa medicaid'ten farklı bir sistem mi bu? 4 senedir burada yaşayan bir arkadaşım sosyal yardım alman ileride sorun yaratır sana dedi. O yüzden medicaid mantıklı durmuyor şu aşamada.

@Ilgar @haleluja
    "Ilerde sorun yaratir mi" nin net bir cevabi malesef su anda yok. Su konuyu etraflica okumanizi oneririm: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika/53
    Ayrica baska goruslerimi de nacizane diger mesajlarimda burada belirttim.

Ben de @knnrn gibi advance tax credit ile saglik sigortasini finanse etmenin sorun yaratmayacagina inanmak istiyorum ancak 45 numaranin ne yapacagi malesef kestirilemiyor.

• @sadriabi Bakın anlıyorum okumanız ve yorum yapmanızdan daha menmun olurdum sadece forum yöneticisi arkadaşlar baksınlar sıkıntı varsa silsinler ozaman yazı genel anlamda uyarılar içeriyor aslında neyse kimsenin alanına girmek gibi bir fikrim yok ama okumayı severim sizlerin söylediği bir çok bilgi harmanlamış arkadaş ondan paylaştım link yerine içerik paylaşmayı uygun görüyorum genelde forum yöneticisi arkadaşlar bir sıkıntı görürse paylaşım yapmayıda kese bilirim iyi günler diliyorum Hassasiyetinizide anlıyorum ve saygı duydugumu bilmenizi isterim

• @freeworld Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

https://www.healthcare.gov/ ‘de en son iş yerinden sağlanan sigorta ile karşılaştırma amaçlı bilgilerimi girerek anlık sonuçları almak istediğimde, aylık $1000 üzeri ödemeli fakat oldukça yüksek deductable oranları olan teklif gelmişti. Duruma göre çok değişiyor sonuçlar.

Bildigim kadariyla sisteme basvuru baslattiginizda ilk olarak daha uygun fiyatlar ve odemeler konusunda destek almak istiyor musunuz sorusu soruluyor? Destek almak istemiyorum derseniz normal piyasa fiyatlari (subvansiyonsuz) cikiyor. Evet derseniz baska fiyatlar cikiyor.

@sadriabi Bakın anlıyorum okumanız ve yorum yapmanızdan daha menmun olurdum sadece forum yöneticisi arkadaşlar baksınlar sıkıntı varsa silsinler ozaman yazı genel anlamda uyarılar içeriyor aslında neyse kimsenin alanına girmek gibi bir fikrim yok ama okumayı severim sizlerin söylediği bir çok bilgi harmanlamış arkadaş ondan paylaştım link yerine içerik paylaşmayı uygun görüyorum genelde forum yöneticisi arkadaşlar bir sıkıntı görürse paylaşım yapmayıda kese bilirim iyi günler diliyorum Hassasiyetinizide anlıyorum ve saygı duydugumu bilmenizi isterim

Estagfurullah oyle bir talebim olamaz. Ben gorusumu paylastim.

• ⭐⭐

Buraya yazdığım yazıyı daha uygun olacağı için şuraya taşıdım.

@sadriabi Bakın anlıyorum okumanız ve yorum yapmanızdan daha menmun olurdum sadece forum yöneticisi arkadaşlar baksınlar sıkıntı varsa silsinler ozaman yazı genel anlamda uyarılar içeriyor aslında neyse kimsenin alanına girmek gibi bir fikrim yok ama okumayı severim sizlerin söylediği bir çok bilgi harmanlamış arkadaş ondan paylaştım link yerine içerik paylaşmayı uygun görüyorum genelde forum yöneticisi arkadaşlar bir sıkıntı görürse paylaşım yapmayıda kese bilirim iyi günler diliyorum Hassasiyetinizide anlıyorum ve saygı duydugumu bilmenizi isterim

yok, tabii ki problem yok :)

zaten yazinin basinda alinti oldugunu belirtmissiniz, bir de sonlara kaynak olarak eklemissiniz linki.
    Ben genelde yazilarimda uzun alinti yapacaksam, forumun alinti isareti olan ">" i kullanmaya calisiyorum en basa... boylelikle alinti oldugu ilk bakista anlasiliyor... ornegin;

baslik

...
    "alinti olan yazi"
    ...

Eger siz de kullanmak isterseniz bu sekilde yapabilirsiniz, ama sizin yaptiginiz sekilde de bir sorun yok kanimca.

• Merhaba, healthcare'den ucretsiz saglik hizmeti icin basvuru yaptim. 1 aydir ses cikmadi.Mail de gelmedi. Surec ne kadar surer sizce? Bir kişi icin hangi sigorta sirketinden nasil bir teklif alabilirim?

• Merhaba, yaklasik 5 aydir houston da yasiyoruz, gelirgelmez de saglik sigortasi yaptirdik. Obamacare enroll center de Ambetter health insurance yaptirdik . Yaptirdigimiz zaman bir isimiz yoktu ve gorevli 17000$ incoming gostererek yaptirabiliriz dedi ve is buldugunuzda bildirmeniz gerekiyordu. Ve premium fiyati 632$ olan insuranc icin 17$ aylik odemesi cikmisti. 4 aydir sorunsuz oduyoruz . Is bulduk fakat 1099 ile self employer olarak calismaktayiz. W2 formumuz yok paycheck almiyoruz yani. Bunu bildirdigimizde incoming olarak gosterecek birseyimizin olmadigini bildirdik fakat bu ay 632$ odeme cikti. Bu tarz sorun ile karsilasan oldu mu?

• @Monarizzaa gelir olarak gosterecek birseyimiz yok beyaniniz kabul edilmemis herhalde. Selfemployed olarak calistiginiza gore bir geliriniz var ve bunu beyan etmeniz gerekiyor. Ben ilk geldigimde aylik ortalama 1000$ gelir ve 50$ telefon masraf olarak basit bir tablo hazirlayip yollamistim kabul etmislerdi. 6 ay kadar sonra ayda 1900$ olarak guncelledim. Bu sekilde ortalam her alti ayda bir guncelleme yaptim. Destegin miktari az miktarda azaldi ama hic kaybetmedim. Sistemden hic maddi destek alamayacak duruma gelmeniz icin ulusal fakirlik sinirinin %400une filan ulasmaniz lazim. Bence siz onlarin istedigi gibi bir gelir beyani yapmadiginiz icin proof of income yollamadiginiz seklinde islem yapip tum destegi kaldirmislar. Gelismelerden bizi de haberdar ediniz.

• @fatmaisil Medicaid Vs. Medicare içinde söyledi:

Merhaba, healthcare'den ucretsiz saglik hizmeti icin basvuru yaptim. 1 aydir ses cikmadi.Mail de gelmedi. Surec ne kadar surer sizce? Bir kişi icin hangi sigorta sirketinden nasil bir teklif alabilirim?

Nasil basvuru yaptiniz? Hangi eyalet?
    Bu basvuruyu yapmanin en dogru yolu Healthcare.gov uzerinden yapmaktir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@monarizzaa Ben de @sadriabi gibi dusunuyorum. Paycheck almaniz gerekmiyor. Geliriniz neyse onu beyan edebilirsiniz. Eger gelirinizin olmadigini soylerseniz "advance tax credit" yani "avans vergi iadesi" alma hakkiniz olmayacagi icin sizden primin tamamini odemenizi isterler.

Ayrica gelir beyanini ileriye donuk tahmini olarak yapiyorsunuz, yani beyani yaparken bir belge gostermeniz gerekmiyor. Su anki aylik kazanciniza bakarak "2019 yilinda toplam brut XXX dolar kazanmayi bekliyorum" gibi ifade ediyorsunuz.

• @sadriabi Merhaba, islemler su sekilde gerceklesti. Healthcare marketplace sirketini telefon ile aradim ve kendileri benim application icin life change islemi yapti ve yeni incoming 30.000 dolar olarak degistirdik. ayrica incoming gosterme islemleri su sekilde gerceklestirecegim.

nakit aldigim maasimi banka hesabima her hafta pazar gunu yatirip makbuzlarini saklayacagim.

1 ay boyunca sakladigim makbuzlari mektup sekilnde belirtip bank statement i ile birlikte Healthcare marketplace in gonderecegi posta ile geri gonderecegim. ve bu gonderdigim belgeler benim aylik gelirim olarak gosterilecek ve yillik ne kadar kazandigim bu maasimdan belirlenecek.

• @knnrn evet ifade ediyorsunuz ama ettiginiz zaman 90 gun icerisinde sizden incoming proof yapmanizi istiyorlar. yapmazsaniz eger size direk premuim un tamanini odetiyor.

• @Monarizzaa geri bildirim icin tesekkurler. Cozuldugune sevindim.
    Sizin de belirttiginiz gibi sizden istenen gelir kanitlarini 90 gun icerisinde beyan etmezseniz verilen destegi iptal ediyorlar.
    Sonucta sosyal bir hizmet bu, amac cezalandirmak degil, sizin durumuna ozel bir cozum olusturmuslar. Cok guzel, hayirlisi olsun.

• Merhaba,
    Geçen hafta bir sigorta firmasına giderek başvurumu yaptım. Başvuru sırasında hiç soru sormadılar. Sadece çalışıp çalışmadığımı sordu. Ülkeye yeni giriş yaptığımı ve çalışmadığımı söyledim. Sonra kısa bir başvuru formu doldurttu ve kartın eve geleceğini söyledi. Kart dün geldi. Arkasından anladığım kadarıyla Medicaid. Benim başka yapmam gereken bir şey var mı?

• Medicaid ve Medicare birbirinden cok farkli. Medicare emeklilikle birlikte kazandiginiz saglik sigortasi. Calistiginiz surece maasinizdan gelirinize bagli olarak her ay "social security -emeklilik" ve "medicare- emeklilik saglik sigortasi" kesiliyor. Medicare'e 65 yasinda hak kazaniyorsunuz emekliliginizle birlikte (bazi ozel durumlarda daha erken yasta baglanabilir.. mesela calisirken sakatlanmak gibi). Calisirken medicare kesintisi sizi sigortali yapmiyor. Eger calistiginiz yer sizi sigortalamamissa ayrica sigorta almaniz lazim. Mesela calisiyorsunuz 20-30 senedir gelirinizden medicare kesintileri yapiliyor. Isinizi kaybediyorsunuz yasiniz 65 in altinda medicare birsey odemez disardan sigorta almaniz lazim. Maasiniz yok ama maliniz var Medicaid de odemez. Cunku Medicaid parasi olmayanlar icin. Medicare para odiyerek hak kazandigin emeklilik saglik sigortasi... Medicate fakirlik yardimi...

• @redsat2000
    Çok teşekkür ederim Abi bir çok kişinin veremediği cevapları bu makalede buldum.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Tip 1 Diyabet ile Yasamak

Sağlık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    dknD
    Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
  • Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

Sağlık
    58
    1 Oy
    58 İleti
    10k Bakış
    ATS16A
    https://www.nbcnews.com/politics/supreme-court/supreme-court-nixes-trump-attempt-limit-birthright-citizenship-rcna266935 25-365 Trump v. Barbara (06/30/2026)
  • Sağlık Sigortası Masrafları

Sağlık
    33
    1 Oy
    33 İleti
    4k Bakış
    H
    Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim. Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
  • Amerika'da Gebelik ve Doğum

Sağlık
    76
    1 Oy
    76 İleti
    11k Bakış
    FigenF
    Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k