Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @semavi cok tesekkurler. peki, sanirim konunun uzmani sizlersiniz forumda, butceyi boyle tutmamizin sebebi duzgun araba bulamayiz fikriydi. Sizce bizi birkac sene sorun cikarmadan haftada 300-400 mil goturecek bir araba icin daha ufak bir butce yeterli midir? Eger yeterliyse sunlara bakin dediginiz bir oneri var midir?


  • @ckanak, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Rockville

    henuz degiliz ama yakin bir zamanda Baltimore'da olacagiz.


  • @xyz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi cok tesekkurler. peki, sanirim konunun uzmani sizlersiniz forumda, butceyi boyle tutmamizin sebebi duzgun araba bulamayiz fikriydi. Sizce bizi birkac sene sorun cikarmadan haftada 300-400 mil goturecek bir araba icin daha ufak bir butce yeterli midir? Eger yeterliyse sunlara bakin dediginiz bir oneri var midir?

    Bu yakinlarda olsaniz o butce ile hem size hem esinize araba ayarlayabilirdim. Su ana kadar hic bir Turk arkadasa 10 bin dolarlik araba vermedim... Zaten araba ucuz burada ve 7-8 bin dolarlik arabalar Turkiyede 200-300 bin seviyesinde... Bir cok kisinin binemeyecegi araclari burada alabiliyor. Araba isinden asiri korkmamak lazim.

    5-8 arasi da duzgun araclar bulunabilir...


  • @semavi ben aracımı satmaya karar verdim. Bir bakar mısın fiyat nasıl


  • @semavi ne iyi olurdu. O zaman biz biraz daha bakinalim 5-8 arasi araclara da. Yani ucuz araba bahsini hep duyariz ama arabadan anlamiyoruz cok fazla. Ozellikle ABD'de su kadar mil aslinda cok da degildir nerede denir bilemedik. Hala km hesabi ile dusunuyoruz sanirim.


  • @xyz 185binde PT Cruiserim var...

    tas gibi...

    bu forumdan 4. kisinin isini gorecek...

    80binde arac aldim, motor koydum yeniden 🙂

    Maalesef sans isi ama km hesabi yapmayin... Turkiye 100bin ve 200bin psikolojik sinir burada 100bin mile ve 200 bin mil...


  • @ckanak, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi ben aracımı satmaya karar verdim. Bir bakar mısın fiyat nasıl

    Orada ki piyasayi ve araca nasil bir ragbet oldugunu bilemiyorum. Lakin gelen tekliflere bir bakin. Maksimum kac gorecek ilk hafta icinde... O size fikir verir...

    Sonrasinda fotolari yenileyip fiyati guncelleyip tekrar koyarsiniz...


  • Merhaba,

    Amerikaya yeni gelen birisi ehliyet almadan araba alabilir mi? Insurance ve registiration yaptirabilir mi?


  • @sfkts arabayı hangi eyalette alıp kullanacağınza bağlı. Aklınızda bir eyalet varsa ona göre sorarsanız daha açık cevaplar gelebilir. Mesela Texas'da US ehliyeti olmadan araç alabilirsiniz.


  • Bende araclar konusunda basimdan gecen bir olayi yazayim. Aracimin lastiklerini 2 yil once aldim. A firmasindan aldim herhangi bi sigorta yapmadim. 40 bin mile kadar ya da yalan olmasin 3-5 sene icin uretici garantisi olan bir lastik. Lastigin markasi Continental bu arada. Neyse efendim aradan 1.5 yil gecmistiki yalasik 10 bin mil koydum lastiklerin uzerine, esim yolda giderken pat patlamis lastik, hemen yakinda discount tire a arabayi cekmis. Neyse efendim bende hemen gittim adamlar la konustuk, lastigi nerden ne zaman aldigimizi anlattik fisimizi gosterdik dediler ki bize 2 saat sonra gelin alin. 1 saat sonra Aradilar bizi dediler sizin lastigin garantisi yok, yeni lastik almaniz lazim. Araba Audi quatro en az 2 lastik almam lazim yani bu durumda. Neyse dedim spare lastigi takin geliyorum ben, nasi garantisi olmaz lastikleri aldigim yere gotureyim bari. Gittik Discount tire, lastigi gosterdiler bana kullanici hatasi degil belli yandan yirtilmis lastik, dediler iste bunu takanlar yanlis takmis ici disa disi ice bakiyor, spare lastigi takamayiz 10 seneden eski cunku yasal degil, iste yeni lastik almaniz lazim sizi boyle yola cikaramayiz. Bu arada lastigi aldigim yer ile telefondayim bir yandan oradaki adamla konusuyorum falan, neyse dedim indirin arabayi o zaman ben kendim takarim yedek lastigi kendi aldigim yere giderim. Aradan 10 dk gecmedi bizim araba yeni lastikle kapiya geldi, adam dediki dikkatli surun, sorununuz halloldu. Dediki biz siz soylemeden lastigi takmistik zaten, su an cok yogun tekrar cikarmak ile ugrasamayiz.(YERSEN, bana gore bize 250 dolara lastik kitlemeye calistilar ama). Continental in baska bir versiyonunu takmislar. Biz tabi esimle bakakaldik 10 dk dir bize 250 dolara lastik satmaya calisan yer arabayi getirdi. Boyle ilginc bi olay gecti yani lastik ile alakali.


  • @sigmoidalmammal, teşekkurler. Atlanta Georgia'dayım.


  • Costco ve BJ den alıp orda taktıracağınız lastikler garantili oluyor ve gelecekte tamiri için balans için yada yerdeğişimi için para alınmıyor . Mayısta aldığım Venza nın üzerinde 2013 te takılmış Firestone lar vardı hala iyi durumdalar ama sırt atmış balans yapıyorlar diye, meretin lastileri 245/55/19 olunca cok pahalı neredeyse 1000doları buluyor neyse BJs ten uygun fiyatlı düşürdüğüm uniroyal siparişi vermiştim bakalım hafta içi takılacak, sonucu göreceğiz


  • Selamlar..
    usa'da ki wv araçların şanzumanları dsg mi? yoksa tork konvertörlü mü? kişisel görüşüm, dsg gibi yarı otomatik problemli olan şanzımanı abd vatandaşlarının pek seveceğini düşünmüyorum..


  • @smyael, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Selamlar..
    usa'da ki wv araçların şanzumanları dgs mi? yoksa tork konvertörlü mü? kişisel görüşüm, dgs gibi yarı otomatik problemli olan şanzımanı abd vatandaşlarının pek seveceğini düşünmüyorum..

    Tam olarak yazmak için başlığa girdiğim soruyu sormuşsun. 5 para etmez bu DSG. Bende senin gibi gerçek otomatik, tork konvertörlü bi şanzımandan yanayım.


  • Dsg olanlarda girmiş zamanında... Wv sevilmemesjnin nedenlerindendir. Ben pek almamaya çalışıyorum wv araclarini (routan hariç).
    Çok temiz yada güvenilir görürsem başka tabi...


  • @semavi doğuş otoda yeğenim var, dsg lerin çok kavrama bitirmesinin nedenini dur kalklarda araç ikinci vitesi hazırladığında yarı kavramada kalıyor buda çok bitiriyor demişti. trafikte manual moda al öyle dur kalk yap kavrama ömrü artıyor demişti. bide mekatronik sorunları vardı, sanırım onuda yazılımla çözdüler. kart yakıyordu. yüksek yağ basıncıymış sorun. basıncı düşürdüler diye biliyorum ama ne olursa olsun dsg mi ? benden uzak olsun. ben tork konvertörlü kullanmaya devam piyasada olduğu süre boyunca..

  • ⭐⭐⭐

    bende passat b6 2,0 fsi var dsg 6 ileri 3 senedir bende ilk aldığım gün hemen şanzıman yağını değiştirdim. belki problemli bir şanzımanda olabilir ama ben eksi bir noktasına denk gelmedim ve bu birazda kullanıcı ile alakalı sanırım. tabi en sıkıntılı nokta ise mekatronik kartı çok yüksek meblalar çıkabiliyor.

  • ⭐⭐⭐

    trafikte bekleme işine gelince ben ışıklarda vs beklediğimde boşa alırım hem yakıt tüketimine hemde baskı ve balataya ciddi zararı vardır. birde arabayı park pozisyonuna alanların dsg için yazıyorum önce arabayı N ye alıp park frenini çekip ardından P ye alması hatta aracı stop edip P ye almak daha mantıklı şanzıman yükte kalmıyor. şayet yazdığımın tersi yapanlar P den D ye taktıklarında araçta silkeleme olur buda şanzıman için iyi değildir.


  • @Oktay-İbiş güzel açıklamışsınız. Dsg yi senelerdir kullanırım bir tane problem yaşamadım(dsg 6 passat 2 sene, dsg 7 octavia 3 sene, şu an yine dsg 6 ) tamamen kullanıma bağlı arıza çıkarma durumu. Bir dedikodudur çıkmış işte.


  • Ayrıca, park halinde 2 tonluk arabayı el frenine değil de vites dişlilerine dayarsanız, dur kalklarda frene tam basmazanız en sağlam şanzıman bile belli bir süre sonra arızalanır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum