Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @Emre2019 tebrik ederim. Ama suyu fena bulandırdın. Konsolosluğun kullandığı referans şöyle. “By regulation, registrants are not required to include spouses and children who are already U.S. citizens or Lawful Permanent Residents (LPRs) on the entry. A failure to include on the entry spouses and children who are in fact U.S. citizens or LPRs cannot be used as grounds for denial.”
    Ds260 formuna eklemeniz bir şey değiştirmiyor, sadece böyle de bir arkadaş var diyorsunuz, bizimle vize alacak demiyorsunuz, yani applicant olarak eklemedik. BritSimon bizim yaptiğimiz şekilde doldurulması gerektiğini söylüyor. @crazycells de aynısını teyit ediyor. Sen belediyeyi karıştırdın işin içine anlamdım😋. Sana yeni hayatında başarılar.


  • Herkese Merhaba,

    Bugün itibariyle vize mülakatını tamamladım. Uzun ve sıkıcı bekleyiş son ana kadar devam etti. 8:30 randevusu için, 8:15’de sıraya aldılar, 8:20’de içerideydim.

    Girişte sorun yaşamamak adına tüm elektronik cihaz, sıvı, metal eşyaları yanınıza almayın. Ben evraklarım dışında araba anahtarı ve cüzdanımla girdim.

    Sıra numarası verildi ve bekleme alanının sonunda duvara yakın kısımda oturup beklemem söyledi. Yaklaşık 40dk beklemenin ardından 2dk içinde evrakları teslim ettim. Bazı insanların evrak teslimi çok uzun sürdü gözlemlerime göre. Nedenini bilmiyorum. Evrak teslim işlemi, bekleme alanının sonunda soldaki koridorda gerçekleşiyor. (10’lu numaraya sahip bankolar)

    Yaklaşık bir 45dk beklemeden sonra vezneye para yatırma sırası geldi. (7 numaralı gişe, zaten Cashier diye yazıyor). Nakit 340 usd verdim, 10 dolar üzerini verdiler ve ödeme belgesini dosyama koydular. Dosya onlarda kalıyor.

    Yaklaşık 20-25dk beklemenin ardından yine evrak teslim gişesinin orada 10’lu numaralardan birinde numaram işaret edildi. Genelde interview için 5-6 numaralı gişelerde işlem yapılıyordu ben orada beklerken diğer tarafta belirdi numaram.

    Ve sakallı abi beni bekliyordu :) Güzel bir günaydın ve hoşgeldin ile karşıladı. İngilizce konuşabilir misin dedi, denerim diyip gülümsedim, o da deneyelim o zaman dedi ve gülümsedi. İngilizce olarak, gerçeği söyleceğine sağ elini kaldırım yemin eder misin? dedi, ben de sağ elimi kaldırıp “I swear” dedim böylece o faslı geçtik.

    Ne iş yaptığımı sordu, yazılım mühendisi olduğumu söyleyince, hangi dilde yazıyorsun dedi. Java ve C# ihtiyaca göre değişiyor dedim, güzel diyerek tebessüm etti.

    Hangi okuldan mezun olduğumu sordu, söyledim. Master diplomamın e-devlet çıktısını vermiştim evrak tesliminde. Dilerse diplomanın aslının yanımda olduğunu söyledim gerek yok kırışmasın büyükmüş, konsolos bey’e verirsiniz dedi. Görüşmede konsolos sormadı diploma aslını.

    Daha önce ABD’ye dip gitmediğimi sordu. gitmediğimi ilettim.

    Avrupa’da hangi ülkelere gittiğimi sordu. Sanırım pasaportumda giriş çıkışları doğrulamak amacıyla sordu bunu. İlk başta anlam veremedim, yanlış mı anladım diyerek tekrar etmesini rica ettim. Fransa’ya, ingiltere’ye falan gittin mi dedi? Pasaportumda ki geçmiş tarihli vizeleri teyit etmek istediğini o zaman anladım ve vize olan ülkeleri sayarak gittiğimi söyledim.

    Nerede yaşıyorsun istanbul mu diye sordu, hayır ankara’da dedim. Yalnız mı ailenle mi diye sordu, yalnız yaşadığımı söyledim.

    Nereye gitmeyi planlıyorsun diye sordu. Ben de arkadaşımın adresini vermiştim, şimdilik oregon görünüyor, iş durumuna göre değişir tabi dedim. Haklısın dedi.

    Mali evraklara baktı ve hesapta ne kadar var göremedim dedi. Bendeki kopyasını kontrol ederek miktarı söyledim. Tamam dedi. Araç ruhsatımı ve değerini gösterir belgeyi de eklediğimi söyledim. Bende, gördüm sorun yok dedi güldü.

    Son olarak, ds-260 formunda belirttiğim adresin değişmesi için adresin yazılı olduğu kapıdı verdiğimi, gerekli güncellemeyi yapıp yapmadığını sordum. Kağıdı kontrol etti ve sorun yok dedi.

    Son cümle olarak, tebrik ederim, vizenizi onayladım (congratulations, i issued your visa) diyerek, cumaya kadar Belirttiğim PTT şubesine pasaportumun gönderileceğimi söyledi. Teşekkür ettim ve ayrıldım.

    Halâ içimde “bir şeyler ters gitmiş olabilir mi?” korkusu var içimde. Pasaport gelene kadar sürecek sanırım.

    Süreci yaşayan, uzun bekleyen herkese kolaylıklar diliyorum. Umarım herkesin beklediğine değer.

    Bu süreçte bilgi ve tecrübeleri ile destek olan herkese çok teşekkürler. Özellikle, @crazycells @semavi @mhepekiz @ayvalik10 a teşekkür ediyorum.

    Sevgiler.


  • @coder hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar.
    Siz vize görüşmesinde yaşadıklarınızı yazdığınızda sanki ben görüşüyormuşum gibi kalbim yerinden çıkacakmış gibi hızlanıyor. Allah kısmet ederde bizde görüşmeye gidersek ben kesin kalpten giderim orda o heyecanı bünyem kaldırmaz herhalde :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @coder çok güzel yazmışsın. Eminim herşey yolunda gitmiştir ve vize basılı pasaportunu en kısa zamanda alırsın. Bundan sonraki hayatında başarılar.

  • ⭐⭐

    Merhaba. Amerikada yasanacak yer daha belirli degil. Saglık raporu başvuru ekranında zorunlu adres istiyor. Mecburen bir adres malesef giremiyorum. Adres şehir n-a yazıp şehri eyaleti sallayımmı


  • @Calibraturbo DS260 a yazdığınız adresi yazacaksınız.


  • @coder çok çok çok kocaman alkış hayırlı olsun. Gerçekten de uzun sıkntı uzun bir yolculuk hah şimdi keyif yapma zamanı acaba ne zaman gideyim kimseye bağlı değilsin sadece sen kendinle başbaşasın. Gideceğin arkadaşının adresi var elinde iş başvurusunu bu adres üzerinden yapman sana olumlu yaklaşırlar kanımca. Çünkü Türkiye de ki gibi değil orada iş başvuruları. Burada eş dost tanıdık yada başvurudan 3-5 gün sonra insana kaynaklarını ararsın ne oldu bizim iş diye soruyon orada hiç bir kimseye ulaşamıyorsun. İş başvuru deneyimi olanların yazdıklarına göre yazıyorum ki en büyük 2 tane canlı örnek var birincisi Türkiye de mesleği ile ilgili olarak almadığı sertifikası yok ama ocaktan beri haber bekliyoruz cümbür cemaat @redsat2000 diğer kişide google Türkiye eğitmeni türkiye sorumlusu olacaksın taşıdığı yükü düşün onun başvurusunu şirketin genel merkezi bile daha yeni işleme aldı onuda cümbür cemaat bekliyoruz @mhepekiz

  • ⭐⭐

    hocam işin vahimi ds 260 a da sallama bir adres yazdım
    babam ne de olsa gitmez diye


  • @ayvalik10 @Mrbye @tekirlimon iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    İş bulma sürecini, linkedin ve indeed üzerinden başlatacağım. zaten daha önceden başvurmadığım halde bazı görüşme talepleri geliyordu. Gitmeden aklımdakine uygun bir iş bulabilirim diye düşünüyorum. Bulamazsam da gittikten sonra bakacağız. Austin, TX bölgesine yerleşmeyi düşünüyorum. Kötü ihtimalle yerleştikten sonra artık bir şeyler bulurum diye düşünüyorum.


  • @coder tebrik ederim


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba. Amerikada yasanacak yer daha belirli degil. Saglık raporu başvuru ekranında zorunlu adres istiyor. Mecburen bir adres malesef giremiyorum. Adres şehir n-a yazıp şehri eyaleti sallayımmı

    Evet, adres kısımlarına N-A yazıp herhangi bir eyaleti seçebilirsiniz randevu almak için. Ben de o şekilde yapmıştım. Kliniğe gittiğinizde adresle ilgili hernangi bir sorun, sorgulama vb. ile karşılaşmıyorsunuz.


  • @Emre2019 tebrik ederim, sizin adınıza sevindim


  • @coder Oncelikle vizeniz hayirli olsun. Umarim sag salim elinize ulasir vize basili pasaport. Ufak bir seye takildim ben. Mulakat genel olarak 3 asamadan olusuyor diye biliyorum ben. Evrak yeslimi, ucretin odenmesi ve sozlu mulakat. Bir de kosolos gorusmesinden bahsetmissiniz. Orayi biraz acar misiniz, en aon sozlu mulakattan sonra mi yoksa o esnada mi birisiyle gorusuluyor ?


  • @tesko teşekkür ederim. mülakat görüşmesini vize konsolosu yapıyor.


  • @lilsam bizimki de sizinle aynı durum. su durumda adrese teslim edilir bence. biz 2 gun sonra gidiyoruz. tecrübemi yazarım :)

  • Yasaklı

    @coder, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    İş bulma sürecini, linkedin ve indeed üzerinden başlatacağım. zaten daha önceden başvurmadığım halde bazı görüşme talepleri geliyordu. Gitmeden aklımdakine uygun bir iş bulabilirim diye düşünüyorum. Bulamazsam da gittikten sonra bakacağız. Austin, TX bölgesine yerleşmeyi düşünüyorum. Kötü ihtimalle yerleştikten sonra artık bir şeyler bulurum diye düşünüyorum.

    Hayırlı olsun şimdiden Austin'e hoşgeldin


  • Bu ileti silindi!

  • Perşembe günü girmiştim mülakata,evraklarımdan sadece sağlık raporu eksikti.Bana vizeniz onaylandı dedi görevli,bende ama sağlık raporum eksik bugün çıkacak dedim.Eksik evrak formunu verdi.Aynı gün belirtilen herşeyi postaladım.Acaba kaç günde pasaportum elimde olur.Cuma günü pasaport konsolosluğu ulaşmış gözüküyordu.


  • @macarovski, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Perşembe günü girmiştim mülakata,evraklarımdan sadece sağlık raporu eksikti.Bana vizeniz onaylandı dedi görevli,bende ama sağlık raporum eksik bugün çıkacak dedim.Eksik evrak formunu verdi.Aynı gün belirtilen herşeyi postaladım.Acaba kaç günde pasaportum elimde olur.Cuma günü pasaport konsolosluğu ulaşmış gözüküyordu.

    Tam bende bununla ilgili bir soru soracaktım. Kesin bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim. Mülakata sağlık raporunu almadan girmek eksik evrak nedeni mi yoksa yeni bir mülakat tarihi almayı mı gerektirir. Kısaca, bu saatten sonra yeni mülakat tarihi almak da pek mümkün olmayacağından sağlık raporu almadan giderek riske atılmış olur mu? Yoksa vizeyi vermek için ona takılmaz, sadece raporu gönderin, vizenizi basalım mı derler?

  • Yasaklı

    Eğer yeni bir şey çıkmazsa mülakat içinde mesela AP gibi vizeniz basılıp yollanır. Sağlık kontrolünde bir olumsuzluk olursa orada uzayabilir işiniz


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 15 Oy
    4k İleti
    500k Bakış
    S
    Merhaba, Arkadasim Dv Lottery talihlisi ve siralamasi 19 binde. Amerika’da ikamet ediyor. Avukatla beraber bu islemi yurutuyormus. Su anki guncel asamasinda parmak izini verdi ve mulakat tarihi icin bekliyor. i-485 status of adjustmant icin parmak izini vermis, Sistem su anda ‘fingerprint was taken’ da. Merak ettigimiz sorulardan birisi su anda Amerika’da yasayipta Dv Lottery’den Green Card kazanmis olan guncel birisi var mi varsa hangi asamada ve sirasi gelen varsa eger mulakatina katilip onay alan birisi var mi? Hic tanidigi birisi yok bu durumu yasayan burada o yuzden eger dv lottery kazanip ta bu yil onay alan birisi varsa bizi bilgilendirebilir mi? Yorumlariniz ve yonlendirmeleriniz icin tesekkur ederiz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum