Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @padawan Sorması ayıp, ne kadar bir kredi çekmiştiniz?


  • @caglarcan Merhabalar, benzer durumu bizde yaşadık. Benim haricimdeki tüm aile bireylerimizin pasaportunu yeniledik. Mülakat tarihi belli olduktan sonra konsolosluğun [email protected] mail adresine yeni pasaport numaralarını yazdık. Onlar da ds260 da değişiklik yapmanın uygun olmayacağını, dosyamıza bu değişikliği not ettiklerini belirtip teşekkür ettiler. Mülakata eski pasaportları da götürdük ancak evrak tesliminde gerek görmediler, herhangi bir sorun da yaşamadık.


  • Merhaba;
    Burada 70 yaşındaki babam ve 58 yaşındaki annemin Greencard mülakat sürecini paylaşıyorum. Benzer örneği forumda hiç görmedim, iyi bir tecrübe olabilir.

    2 Ağustos Cuma 07:45 mülakatımız için iki gün önceye 31 Temmuz Çarşamba gününe sağlık raporu randevusu aldık ve 30 Temmuz Salı gecesi maaile(4 kişi) yola çıktık. Yola çıkmadan önce airbnb'den 2 günlük bir ev kiraladım. Çarşamba sabah Ankara'ya ulaştık navigasyonla Düzen Labaratuvarının olduğu binayı ve ABD büyükelçiliğini bulduk arabayı parkedip Kuğulu Park'ta randevu saatini bekledik.

    Not1: Unganların ve Düzen Labının olduğu binaya en uygun park yerinin Fransa Büyükelçiliği'nin sokağı olduğunu söyleyebilirim. Bosna Hersek ve Sırbistan Büyükelçiliklerini takip ettiğinizde rengarenk boyanmış merdivenlere ulaşıyorsunuz, merdivenler Düzen Labın tam karşısına çıkarıyor yaklaşık 350 mt toplam mesafe.
    Not2: ABD Büyükelçiliği için en uygun park yeri ise kapının hemen aşağısındaki taksi durağının karşısında Şok marketin bulunduğu sokak ki sokağın ortasında yürüyüş yolu var, bu yürüyüş yolunun sağ ve soluna park edebilirsiniz, 2 sefer de park yeri buldum hele ki sabah erken saatlerde çok boş yer vardı.
    No3: Airbnb ile kiraladığımız ev ABD Büyükelçiliğine 6 km uzaklıkta Kırkkonaklar'daydı, sessiz sakin bir sokakta binadaki tüm 8 dairenin de apart şeklinde günlük-haftalık tarzda kiraya verildiği bir işletme. Yeterince memnun kaldık, yataklar rahattı, nevresimler havlular tuvalet ve banyolar temizdi, mutfak yeterince temiz değildi belki daha uzun süre için olsa problem olarak görürdüm. Sonuç olarak beklentilerimizi karşıladığını söyleyebilirim. günlük 180 tl, 2 gün için toplam 373 tl ödedik.
    Not4: Ankara'da bulunduğumuz süre içinde Antkabir, Kocatepe Camisi, Kuğulu Park, Tunalı Hilmi, Kızılay, Seğmenler Parkı, Dikmen Vadisi geme görme şansımız olan yerlerdi. En çok Seğmenler Parkı'nı beğendik. Saat 18:30-20:30 arasında çok hoş gerçekten, herkese tavsiye ederim.

    Kuğulu Park'ta bir siyah iki de beyaz kuğu var gerisi ördek :))
    Saatimiz gelince pasaja ilerledik 2-4-6. katlara çıkan asansörle 4. kattaki Ungan'lara çıktık, Prof Mehmet Ungan yazan kapıya gelince sekreter kız (yada kadın birey) kapıyı açtı, pasaportları ve case numberı(DV Lottery sonuç sayfasının çıktısı) verdik, bir süre sonra babam ve annemi muayeneye çağırdılar, 1 adet aşı yapılmış, Ardından 285x2=570 dolar ödeme yaptık. Genelde 500 yada 550 dolar ödeniyor iki kişi için, biz niye 570 ödedik bilmiyorum 🙂 Ödemeyi nakit dolar ile yaptık. Ardından Düzen Lab'a yönlendirildik, 117.5x2=235 doların tl karşılığını kredi kartı ile ödedik, o gün kur düşüktü hepsini kredi kartı ile ödesek daha bile iyiydi, Unganlar ve Düzen lab'da kur farkı çok düşük, bunun için dolar almaya değmez(vize ücreti için 660 dolar nakit ödendi) Düzen'de kan ve idrar örnekleri alındı, röntgen çekildi. Pasaport ve bir kağıdı yukarı Ungan'ların ofise teslim edip ertesi gün için ayrıldık. Toplam bu işlemler 1.5 saat sürdü. Ertesi gün 16:00 gibi sağlık raporunu aldık.

    2 Ağustos Cuma sabah 07:45'teki mülakatımız için 07:10 gibi otomobili parkedip Büyükelçiliğin kapısının önüne geldik. 07:20'de ilk anons yapıldı 07.30'lar için. 07:30'da da 07:45'ler sıraya geçebilir dendi. Babamın üst araması yapılıp içeri girdiği anda saat 07:45'ti yani mülakat saati.
    Tüm vize çeşitleri karışık olarak içeri alındığı için kimin greencard kimin turist/öğrenci vizesi için orada bulunduğu anlaşılmayabiliyor lakin Greencard mülakatları diğerlerine göre oldukça uzun sürüyor. Yaklaşık 2 saat sonra babamla annem dışarı çıktılar. Vizelerinin onaylandığı söylenmiş. Şu an için problem gözükmüyor, bu hafta pasaportlar elimize ulaşınca kesinleşecek süreç.
    Sıra alma, evrakları teslim etme ve vize ücretini ödeme adımlarını biliyorsunuz. Mülakatta zannederim yaştan dolayı mali geçim kanıtlarının üzerine çok gitmişler. Sağlık sigortası masraflarının yüksek olabileceği söylenmiş bu yüzden net emekli maaşı sorulmuş, 5250 tl emekli maaşını e-devletten alınan 4a emekli aylık bilgisi belgesi ile göstermiştik, bundan başka 3 daire tapusunu dask poliçesi ile birlikte hazırlamıştık, tapuların fotokopilerini de poliçelerin fotokopilerini de almışlar.
    Mali geçim kanıtlarımız şöyleydi;
    1)Banka: 10300 dolar +5000 tl +15000 tl
    2)4a emekli aylık bilgisi: 5250 tl aylık net maaş
    3)3 daire tapusu +318 bin tl görünen sigorta poliçesi (Dask poliçesinde görünen sigorta değeri sadece binanın değerini gösteriyor, arsa hariç yani. Daha gerçek yani yüksek bir değer için emlakçıdan yada ekspertiz firmasından belge alınabilir, 2-3 katı bir değere ulaşabilirsiniz)

    Konsolos 1dk deyip izin istemiş ve Türk bir bayanı yanına çağırmış bazı şeyleri daha iyi anlamak için. Babama mesleği sorulmuş, sulama gölet boru hatlarında survey technician olarak çalıştığını ABD'de tecrübesini kullanmak istediğini annemin de gerekirse çalışabileceğini söylemiş. Türk bayan bunları çevirmiş sanırım. Konsolos türkçe Harika! demiş. Sağlık sigortası masraflarının yüksek olabileceğini ancak emekli maaşının yeterli olduğunu söylemiş. Babam ev satın alacağımı, maaş ve kira gelirlerimle şu an 1600-1700 dolar sabit gelirim olduğunu söyledim de ondan verdi diyor da bilemiyorum artık 🙂 Anneme hiç bir şey sorulmamış arada babama yardımcı olmuş cevaplarda. Sonuçta vizeniz onaylandı demiş bye bye diyerek karşılıklı gülümseyerek ayrılmışlar.

    Sonuç olarak mali geçim kanıtlarının kişilere göre değişen oranlarda önemli olduğunu düşünebiliriz. Hatta ben ABD'de ekonomik koşulların değişmesi sonucu(mesela işsizliğin artması vb) daha sağlam mali geçim kanıtlarının istenebileceğini düşünüyorum.


  • @denizaydinli hayırlı olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @denizaydinli Hayırlı olsun. Sanırım anne babanızla karşılaştık. Onların arkasında oturan ufak bebekli çift biziz. 😁


  • @frozen çok sağolun bilgilendirme için. Sizle benzer işlemi yapacağım


  • Ilave 1-2 sorum olacak

    1-Universite Geçici mezuniyet belgesi (orjinal) goturmekte sakinca olur mu ? Ben diplomayi hiç almadım, 12 yıldır iş hayatımda bunu kullandım. Benzer işlemi yapan var mı?

    2- DS260 onay evragini da mülakata götürün diyorlar. Bunu bir görüntüsünü paylaşma şansınız var mı? KCC den gelen email çıktısını mi alacağız ?

    Tesekkurler


  • @keysnambır Evet annem sizden bahsetti, bebeklerini sevdim yakışıklı bir erkek bebekleri vardı, istanbuldan gelmişler çok efendi bir çocuktu dedi. Hayırlı olsun diyor, çok selamları var.

  • ⭐⭐⭐

    @denizaydinli Çok teşekkürler, siz de selamlarımızı iletin lütfen. 😊


  • @caglarcan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Ilave 1-2 sorum olacak

    1-Universite Geçici mezuniyet belgesi (orjinal) goturmekte sakinca olur mu ? Ben diplomayi hiç almadım, 12 yıldır iş hayatımda bunu kullandım. Benzer işlemi yapan var mı?

    2- DS260 onay evragini da mülakata götürün diyorlar. Bunu bir görüntüsünü paylaşma şansınız var mı? KCC den gelen email çıktısını mi alacağız ?

    Tesekkurler

    1. sorunuzun cevabı; maille gelen barkodlu confirmation sayfasının çıktısını aldık biz, yeterli oldu bu. AIS kaydı yaparken bu sayfadaki numara gerekiyor zaten, bilginiz olsun.
  • ⭐⭐⭐

    @caglarcan 1- Sıkıntı olmayabilir. Yine de diplomanızın orijinalini neden edinmediğiniz sorgulanabilir. Diplomanın orijinalini edinmek için de işlemlere başlamanızı tavsiye ederim.
    2- DS-260 doldurduktan sonra en son çıkan "Confirmation Page" ekranının çıktısından bahsediliyor. Mülakatta götürülmesi gerekli bir belge değil ama tavsiye ediliyor. Bu belgeyi CEAC nin sitesinden çıktı alabilirsiniz. http://ceac.state.gov/


  • @denizaydinli hayırlı olsun

  • ⭐⭐ Yasaklı

    arkadaslar selam. Aıs kaydı olusturuyorum. Burada, sadece asıl talihlinin pasaport bilgilerini verip teslim noktası mı sececegiz işimiz bitecek
    yoksa
    Spouse için de mi kayıt açtırmam gerekiyor anlayamadım
    Tesekkurler


  • Ben de ais kaydı ekranindayim ama bilinmezlerle dolu. Bana Ankara'dan henüz mail gelmedi, sadece KCC den mülakat maili geldi. Şimdi ben ais kaydı yapabilir miyim ? Yoksa Ankara'dan maili mi bekleyelim? NVC , KCC bir sürü numara soruyor.

  • ⭐⭐⭐

    @Calibraturbo asıl talihli için kayıt oluşturduktan sonra diğer kişileri de eklemeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Bizim de bu sabahki mülakatımız başarılı geçti. Yardımlarını esirgemeyen başta @crazycells olmak üzere herkese teşekkür ederiz 🙏🏻 Vizelerini alan tüm arkadaşlara da hayırlı olsun 👏🏻 umarım bu sene kimse dışarıda kalmamıştır 🤞🏻

    Sağlık kontrolü ve vize mülakatı genellikle paylaşılan deneyimlere yakın oldu. Ek olarak söyleyebileceklerim; Urganların olduğu binada 2 tane asansör bulunuyor. Soldaki 1-3-5, sağdaki 2-4-6 katlarına çıkıyor. Bu yüzden unganlardan düzene gidiş gelişte bebek arabası veya tekerlekli sandalye ile geçişler sıkıntı oluyor. Ya bir kat merdivende taşıyacaksınız, ya da en alt kata inip ilgili asansöre binmeniz gerekiyor. Konsoloslukta sıra beklerken belirli bir saat için randevusu olanları çağıran güvenlik görevlisinin sesi çok duyulmayabiliyor. O yüzden önlerden dinlemenizi tavsiye ederim.

    hayirli olsun, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar, mülakatla ilgili herhangi bir konuda Ankara konsoloslukla iletişime geçmek için bir e-mail vardı diye hatırlıyorum. Aradım ama bulamadım. Bilen var mı acaba?

    Suradan iletisim kurmalisiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarcan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba, 5 Eylül'de mulakatimiz var. Herşey tamam görünüyor. Ancak fark ettik ki eşimin pasaportunun , mülakat günü itbariyle süresi 4 ay kadar kalıyor.. Şimdi yapmam gereken nedir ?

    -Hemen yeni bir pasaport mu cikartmaliyiz ?

    • Yeni pasaport çıkartırdak DS260 da verilen , pasaportunun numarasından farklı olmuş olacak, bu sorun olmaz mı ?

    Tesekkurler

    Yeni pasaport bilgilerini suradan konsolosluga iletebilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarcan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Ben de ais kaydı ekranindayim ama bilinmezlerle dolu. Bana Ankara'dan henüz mail gelmedi, sadece KCC den mülakat maili geldi. Şimdi ben ais kaydı yapabilir miyim ? Yoksa Ankara'dan maili mi bekleyelim? NVC , KCC bir sürü numara soruyor.

    ilk iletide yazilanlari takip edebilirsiniz.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Aıs sayfasını ben anlamadım ankarada yardım edebilecek birisi varmı? Simdide spouse yi ekletmiyor. Yeni bir basvuru actırtıyor anlamadım. Randevuyu iptal edip yeni randevu nasıl açabilirim


Benzer Başlıklar

  • 4311
  • 3439
  • 6431
  • 89
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum