Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Dscrt
    Zaten amerikan vatandaşı olan çocuğunuz için ds260 formu doldurmuyorsunuz diye biliyorum, siz kendi formumuzda çocuğunuz olduğunu belirttiniz mi?
    Normalde anne ve baba kendi ds260 forumlarında çocukları olduğunu belirtiyor, mülakatta çocuk hazır bulunuyor sadece pasaportunu görmek istiyorlar diye biliyorum, sayın @crazycells bizi daha iyi aydınlatacaktır

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar vize onaylandıktan sonra 6 ay girişi 2 yıla uzatma konusunda biri yazmıştı bu konu hakkında bilgisi olan var mı doğrumudur?

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @LordBolton re entry permit. bu konuda da bılgıye ıhtıyacım benimde var


  • @cenkay geçmiş olsun. Umarım çözümlenir.

  • ⭐⭐⭐


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tekirlimon, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @cenkay durumunuza çok üzüldük. Çok geçmiş olsun.

    @crazycells Problemli kisim sayin @cenkay 'in ilk basvuruda ya "bekar" olarak isaretlenmesi ya da "esi ve cocugunun ABD vatandasi" oldugunun belirtilmesi.

    Ben bu kısmı tam anlayamadım. Bizim çocuk Amerika’da doğdu. İlk başvuruda onu belirtmedik.
    Daha önce de sormuştum zaten ds260 da çocuğu belirttik ama tabiki onun için form doldurmadık. Bu sorun değildir umarım.

    Yok, sorun degil. GC sahibi ya da ABD vatandasi olan cocuklarin basvuruda belirtilmesine, DS-260 formu doldurmasina veya mulakata katilmasina gerek yok.

    Sayin cenkay'in durumunda, statuleri oyle olmamasina ragmen boyle bir bilgi verilmis olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tekirlimon, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    ilk başvuranda çocuk yok dedik ama şimdi çocuk var yazdık ama onun için ds260 doldurmadık. Yanlış mı yaptık acaba?

    ilk basvuruda cocugunuz var miydi?

    Eger vize almasi gereken bir cocuk varsa ama buna ragmen yok diye belirttiyseniz o durumda problem olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dscrt, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Ben cenkay arkadasımız okuyunca Bi tedirgin oldum. Biz basvururken hamile bile değildim sonra amerikada dogum yaptım o sırada öğrendik ve Amerika vatandası oldugu için hiç eklemedi ds260 a.. Çünkü birkaç kişi abd vatandası oldugu gerek yok demişti. Sorun teşkil eder mi acaba. Acıkcası mülakatada götürmeyi düşünmüyoruz bebeği

    ABD vatandaslarinin surece devam etmesine gerek yok, zaten isteselerde devam edemezler 🙂 o nedenle sizin durumunuzda bir sorun yok.


  • @cenkay geçmiş olsun. hakkınızda hayırlısı olsun. bir sonraki yıla başvuru yapın. eşinizin arkadaşı ilk başvuruda büyük ihtimalle her ikinizi de ayrı ayrı ve belki de bekar olarak başvuru yaptı. kazandıktan sonra ds-260 formuna ekledi. kendi işinizi mutlaka kendiniz yapın ve bir sonraki çekilişe katılın. çok üzüldüm gerçekten.


  • @crazycells çok teşekkürler. Vize alması gereken bir çocuğumuz yok. İlk soruma verdiğiniz cevap yeterli oldu. @cenkay arkadaşın durumu bizi üzdü ve endişelendirdi o kadar.


  • Merhaba, mülakat konusunda sorularım olacak, bilen yanıtlarsa çok sevinirim.

    1)Asıl talihli benim ve mülakata kendi banka hesap dökümlerimi, araç vs ruhsat götüreceğim..
    Ancak eşimin banka hesabında para yok sadece bir aracı var. Eşim için de ayrıca finansal kaynak göstermem gerekiyor mu?

    2)Eşim düzenli olmasa da antidepresan tarzı ilaçlar kullanıyor. Bunlar sağlık raporu anlamında negatif bir etki yaratır mı? Unganlar randevusuna bu kullanılan ilaçların kutularını vs. götürmeli miyiz ? Enabız sitesinden de çıktı alınması gerekiyor gibi bilgiler vermişti bir arkadaş ama bulamadım o yazıyı tekrar.

    3)Üniversite diplomamın orjinal almam, mülakat gününe kadar yetişmeyecek görünüyor. Geçici mezuniyet belgesi orjinali + turkiye.gov.tr 'den mezuniyet belgesi çıktısı götürsem sıkıntı yaşar mıyım sizce?

    Teşekkürler,


  • @crazycells birşey soracaktım ben mesleki açık liseden mezun oldum meslek lisesi gibi ama açıköğretim lisesi yazıyor diplomada diplomayı veren okulda


  • @tekirlimon. Eğer ilk başvuruda "yetişkin olmayan çocuğunuz veya vize almak içi DV loterisini kazandığınızdan yaralanabilen çocuğunuz veya vize alması gereken çocuğunuz yok" dediyseniz ama gerçekten varsa o zaman o çocuğu ds 260 formuna eklememelisiniz. Ve, hem Sağlık Raporunu yaparken hem de Vize mülakatında "böylesi bir çocuğunuz yok ve YOK" demelisiniz eğer onun hakkında bir soru size sorulursa. Ve vizeniz onaylanınca çocuğunuz sizinle gitmeyecek ama daha sonra "aile gruplanması" gibi bir vize alarak sizi buluşur ABD'ye.
    Çünkü mademki ilk başvuruda "böylesi bir çocuğunuz yok" dedik eğer sonra (Sağlık Raporu ve vize Mülakatında) "böylesi çocuğunuz var" derseniz demek ki ilk başvuruda yalan söylemişsiniz ve vizeniz reddedecektir. Bildiğim kadarıyla...
    Bir arkadaşımızın başka görüşü varsa paylaşsın, lütfen.

    SORU:
    1- Konsolosluk, bir kişinin çocuğu var olup olmadığını Belediyede kontrol edebilir mi Belediyeye sorgulayabilir mi ?
    Soruyorum çünkü eğer konsülün böylesi çocuğunuz var olduğu şüphesi varsa Belediyede kontrol eder mi? Kontrol edemezse iyidir kontrol edebilirse o zaman "şüphesi olmasın" diye dua etmelisiniz.

    2- Evli misiniz? Bekar olarak talihe başvuru yapıp kazandınız mı? Aynı şekilde eğer ilk başvuruda evli olmanıza rağmen bekar yazdıysanız o zaman şimdi bekar olarak ve hele sağlık raporu yapan doktor ve konsül habersizce vize işlemine devam etmelisiniz. Ve eşiniz daha sonra "aile gruplanması" gibi bir vize alarak sizi buluşur ABD'ye.
    Bildiğim kadarıyla...
    Bir arkadaşımızın başka görüşü varsa paylaşsın lütfen.


  • @caglarcan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba, mülakat konusunda sorularım olacak, bilen yanıtlarsa çok sevinirim.

    1)Asıl talihli benim ve mülakata kendi banka hesap dökümlerimi, araç vs ruhsat götüreceğim..
    Ancak eşimin banka hesabında para yok sadece bir aracı var. Eşim için de ayrıca finansal kaynak göstermem gerekiyor mu?

    2)Eşim düzenli olmasa da antidepresan tarzı ilaçlar kullanıyor. Bunlar sağlık raporu anlamında negatif bir etki yaratır mı? Unganlar randevusuna bu kullanılan ilaçların kutularını vs. götürmeli miyiz ? Enabız sitesinden de çıktı alınması gerekiyor gibi bilgiler vermişti bir arkadaş ama bulamadım o yazıyı tekrar.

    3)Üniversite diplomamın orjinal almam, mülakat gününe kadar yetişmeyecek görünüyor. Geçici mezuniyet belgesi orjinali + turkiye.gov.tr 'den mezuniyet belgesi çıktısı götürsem sıkıntı yaşar mıyım sizce?

    Teşekkürler,

    1- Hesabınızdaki varlığınız aileniz adına değerlendirildiği için, eşiniz adına ayrıca finansal kaynak göstermek durumunda değilsiniz.

    2- Bu sorunuzun cevabı, Unganlar'ın web sitesinde, açıkça belirtilmiş. İncelemek isterseniz;

    3- Belirttiğiniz yöntemlerle edindiği dökümanları götüren kimselerden, bu konu ile alakalı olumsuz bir deneyim duymadım.


  • @cenkay çok geçmiş olsun sayın Cenkay. Hayatınızda bol şans ve başarılar dilerim.
    DV lotosuna başvuru yapmaya devam ediniz. Ama gelecek defalarda kendiniz (siz ve eşinizle) başvuru yapın. Başka kişi adınıza başvuru yapması ya da ds260 formunuzu doldurmasında bazen problem çıkar eğer o kişi bilginizi tamamen bilmezse. Gelecek defalarda mesela DV2021'de kendiniz başvuru yapın. Yapmayı bilmezseniz bilen bir kişi yardımıyla yapabilirsiniz. Ama başvuru yaparken siz yanında bulunmalısınız ve bütün soruları okumayı size tavsiye ederim.
    Bol şans ve başarılar hayatınızda !


  • @kaantekinci, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells birşey soracaktım ben mesleki açık liseden mezun oldum meslek lisesi gibi ama açıköğretim lisesi yazıyor diplomada diplomayı veren okulda

    Lise mezunu olmanız, yönergenin eğitimle ilgili kriterini karşılamaktadır. Açık öğretim lisesi mezunu olmak da kabul ediliyor.


  • Merhaba herkese,
    Sonunda vizem onaylandı (11 Temmuz'da). Ama çok yoğun olduğum için size yazamadım.
    Herkese çok teşekkürler, bol şanslar ve başarılar dilerim.

    Sağlık raporu: 20/06/2019
    Mülakat: 01/07/2019 ---> İdari İşlemler (Sebebi: Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı yerine adli sicil kaydını mülakata getirmiştim. Çözümü: Mülakat hemen biter bitmez arşiv kayıtlı adli sicil kaydını e-devletten indirip PTT servisiyle ücretsiz olarak Büyükelçiliğine gönderdim.)
    Vize onaylandı: 11/07/2019
    PTT teslim: 12/07/2019
    ABD'ye giriş: .....(daha gitmedim)


  • @Emre2019 TEBRIKLER


  • selamlar, eşimle benim 2020 ağustosuna kadar geçerli pasaportlarımız var, sizce ikisini de yenilememiz iyi olur mu ? Sanki hızlı olabilirsek bir problem olmaz gibi görülüyor ama doktor randevusunu almakta gecikiriz diye bir tereddüt geçirdim.

    NEYSE VAZGEÇTİK...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum