[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@engineer, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Crazycell mrb. Şimdiye kadar yaptigimiz destek icin ayrica teşekkürler.bir kac sorum olacakti.
Eşimin pasaportunun gecerlilik suresi mulakat zamaminda 8 ay filan oluyor.onlarin elciligi son 6 ay kalmadan uzatmaya izin vermiyor.yani uzatamiyorum.
1-vizeyi aldiktan sonra pasaport degisikligi yapsak vize yeni pasaporta işlenir mi?
2- cevap hayir ise mevcut passportla gecerlilik suresine 3 ay kala giriş yapilabilir mi
3-sonuncusu sadece ben gitsem onlar vize tarihi icersinde usa'ya giriş yapamaz ise daha sonra gc eş durumundan vize alinir mi
Simdiden tesekkurlerVizeyi dediginiz sekilde yeni pasaporta aktaramazsiniz ama zaten boyle bir seye de gerek yok. Sayin @ayvalik10 'un belirttigi uzere, boyle bir durumda hem eski hem de yeni pasaportla seyahat etmelisiniz.
-
@tuan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhabalar, Şu anda fark ettiğim bir durumdan inanılmaz endişe ettim. Randevu mailimiz 28.06 da geldi. Şimdi baktım ki eşimin evlilik soy ismi ile evlenmeden önceki soy ismi ters yazılmış. Yani soy ismi AKAT TUAN yerine soy ismi TUAN AKAT yazılmış. hemen DS 260 ı kontrol ettim . Surnames bölümünde ters, full name in native alphabet kısmında doğrusunu yazmışım. Bu durum problem yaratır mı ? Yaratır ise görüşme öncesi konsolosluğu arayarak çözebilir miyim ? Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Ayrıca @crazycells sizden de özür dilerim. Attığım mesdajdan sonra sizin açıklama kısmınızı gördüm. O sebeple buraya da yazdım. Tekrar kusura bakmayın.
Bir problem olmaz.
Eger gerekiyorsa konsolosluk degistirir zaten.
-
@SEDA, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhaba sıze soru sorucaktım sızın bu konuda bılgınız oldugunu dusunuyorum. Green card için formda basta verdıgım adresı mulakat sırasında degıstırebılırmıyım @crazycells
Evet, degistirebilirsiniz.
-
@atilla, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Ceac status ten baktığımda idari işlem yazıyor, yanlız vizeniz onaylandı denildi ve pasaport ile diplomamı aldılar. Sorun mu var acaba. Vize onaylandı maili gelecek diye biliyorum o da gelmedi
hayirli olsun, oyle bir email gelmiyor.
-
@atilla Çok sevindim vallaha, hayırlı olsun:) burada belirttiğiniz gibi 7 bin dolar gösterdiniz değil mi?
-
@SEDA adresi Abd ye girişte de değiştirebiliyorsun. Girişte adresin güncel mi değiştirecekmisin diye soruluyormuş.
-
@ozN evet 7 bin dolar gösterdim sadece
-
@crazycells tesekkurler.yani ilk giriste 2 pasaportla birden girebiliriz o zaman dogru anladiysam değil mi?
-
@atilla gözünüz aydın.
-
Merhabalar,
Bugün mülakatı yaptım.
Ama "Admimistrative Processing"deyim.
Sebebi "Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı" e-devletten indirmek yerine "Adli Sicil Kaydı"nı indirip mülakata getirdim.
Onlar bana bir form verip 'o dokümanı yani "Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı" bize PTT ile gönderiniz. Çünkü aldığınız doküman Arşiv Kayıtlı değil." söylediler.
Hemen mülakat biter bitmez e-devlete girip "Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı"nı çıkartıp PTT ile ücretsiz olarak ABD Büyükelçiliğine gönderdim.
Şimdi dua ederek sonucu bekliyorum. :)Mülakat tarihi: 01 Temmuz 2019
CN: 2019AF41*** -
@Dscrt. ABD Büyükelçiliğinin verdiği İdari İşlemler formunda bu idari işlemlerin sebeplerinden biri şu not ile ifade edilir: "Pasaport (Pasaportunuz en az 8 ay geçerli değilse lütfen süresini uzattırınız.)".
Gerçekte dün (1 Temmuz) mülakatımı yaptım. Ama sonucu "İdare İşlemler"indeyim. Büyükelçilik bana İdare İşlemlerin formunu verdi. O formda İdari İşlemler'in sebepleri listelenir.
-
Yine bambaşka bir soruyla karşısınızdayım. Da-260 formunu doldurduğumda açıköğretim fakültesinde okuduğumu bildirmiştim. Fakat bu yıl kayıt yenilemedim, şu an pasif öğrenci olarak görünüyorum. Yine de transkript götürmeli miyim?
-
Bu ileti silindi! -
@ksezen92 DS260 en son MEZUN olduğun okulu yazacaksınız yani okuduğun değil senin okuduğun okulu ne yapsın. Ondan dolayı sen lise mezunu yazacaksın. Ayrıca DS 260 doldurulması için video koyduk hem de türkçe ingilizce açıklamalı pdf dosyası da @crazycells hala onlara bakmıyorsunuz sonra da buraya gelip sorulacak en garip soruyu soruyorsunuz. Önce bir bakın ya foruma ALLAH aşkına kafanıza göre soru yazmayın. Aşağıdaki linkten bir bakın ya
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2436/ds-260-için-iki-tane-kaynak-sürekli-kafası-karışanlar-için -
@Emre2019 zaten istenen 5-6 belge vardı
-
@atilla Gerçekten Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Kaydı arasındaki fark gözümden kaçmış.
Hemen Adli Sicil Kaydı alınca doğru belge olduğunu sandım.
Ama bakalım. Umarım bu İdari İşlemler uzun süre almayacağını. -
@ayvalik10 son mezun olduğum üniversiteyi zaten yazdım, diplomamı götüreceğim onda sıkıntı yok. Fakat ds260 ı doldururken meslek bilgisinde çalıştığım yeri ve aynı zamanda açıköğretim öğrencisi olduğumu yazdım ama 2019 yılında okulun harcını yatırmadığım için pasif öğrenci duruma düştüm.. Bu yüzden sanırım transkript götürmeme gerek yok. Neyse uzun uzun anlatmaya gerek yok. Pazartesi günü göreceğiz sonucu. :))
-
@ksezen92, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@ayvalik10 son mezun olduğum üniversiteyi zaten yazdım, diplomamı götüreceğim onda sıkıntı yok. Fakat ds260 ı doldururken meslek bilgisinde çalıştığım yeri ve aynı zamanda açıköğretim öğrencisi olduğumu yazdım ama 2019 yılında okulun harcını yatırmadığım için pasif öğrenci duruma düştüm.. Bu yüzden sanırım transkript götürmeme gerek yok. Neyse uzun uzun anlatmaya gerek yok. Pazartesi günü göreceğiz sonucu. :))
Mülakatınızda, başarılar dilerim. Green Card talihlisinin, resmi yönergede yer alan ve kesin olarak karşılaması gereken bazı kriterleri var. Bunlardan birisi de en az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak veya son 5 yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 yıllık bir
iş deneyimine sahip olmak. Anladığım kadarıyla liseden mezunsunuz. Dolayısı ile bu kriteri karşılıyorsunuz. Yine doğru anladıysam, Ds260 formunu doldurduğunuzda, aktif olarak Açıköğretim Fakültesi'nde öğrenim görüyordunuz fakat şimdi ise kayıt yeniletmediğiniz için öğrenciliğiniz pasif durumda.Kanâatimce, endişe edilecek bir durum yok. Formu, olması gerektiği gibi doldurmuş görünüyorsunuz. Resmi yönergede yer alan belgeleri belirtildiği biçimde tedarik etmeniz yeterli olacaktır.
Bir çırpıda vizenizi/vizelerinizi almanızı temenni ederim. Bol şanslar.
-
@ksezen92 lise mezuniyet yetiyor başvuru için, gorusmeye gittignizde lise diploması ile gider , ayrıca transkript götürebilirsiniz ama unutmayın son mezun olduğunuz okulun belgesini istiyorlar, AÖFden mezun belgeniz yok ise kullanamayacaksınız.
-
Merhaba,
Randevu mektubunu aldığım zaman dikkat etmemiştim ama şimdi evrakları toplarken incelediğimde gördüm benim evlenmeden önceki soyadim yazılmış ancak eşim normal şekilde eklenmiş. (Talihli benim) Ds260i evlendikten sonra doldurup yollistim onun onay sayfasında yeni soyadım yazıyordu. Bu bı problem midir? Randevu mektubunda eski soyadimin yazıyor olması ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum