Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bir de sunu unutmamak lazim, zaten yonergelerde ilk basvuru bilgilerinin yanlis olmasinin diskalifiye nedeni oldugu belirtiliyor. Sayin @cenkay basvurunun nasil yapildigini bilmediginden suphelenmemesi cok normal. Kendisi gibi durumda olan kisiler foruma durumunu yazdiginda, basvurunun reddedilme ihtimalinin cok cok yuksek oldugunu, fakat yine de denemek istiyorsa zarari minimuma indirmek icin tek baslarina ve saglik raporu almadan konsolosluk mulakatina gitmelerini tavsiye ediyorum (eger gitmeye kararliysa).

    Konsoloslukta sayin @cenkay 'dan sadece 330 dolar alinmasi, tamamen konsolosun iyi niyetinden kaynaklanmakta, cunku dosyayi onaylayamayacagini kendisi de biliyor ve bos yere sizi soymak istemiyor. Odenilen vize ucretleri geri odemeli degil. Normalde ayrica esiniz ve cocugunuz icin de 660 dolar alsa, hickimse bir sey diyemez. Yaptigi tamamen yasal bir uygulama olurdu (cunku 3 tane DS-260 formu var sistemde)...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atilla, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @mhepekiz Musa yolcu diye bir Youtuber var belki bilirsinjz onu izledim yanıltıcı sorular sorup geri gönderme yolları arıyorlar mış benim bu ilk yurtdışı çikisim hiçbir sorunumda yok tüm evraklarimda yanımda ama aklıma deport edilme endişesi geldi. Başka bir yerdede telefon bilgisayarlarin açılıp sosyal medya ve dosyalar bakiliyormus. Bunlar beni endişelendirdi gerçi baksalarda benim hiçbir yerde ideolojik ve yasadışı bir paylasimim yok ilgimde yok. Sizce gereksizmi endiseleniyorum.

    bence de gereksiz endiseleniyorsunuz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cenkay, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @Dscrt Olmuyor ilk başvuru esnasında eş ve çocuğu eklememe elenme sebebi,bu durumu bilmeme rağmen fakat ilk basvurucu ben olmadığim için böyle bir sonla karşılaşmayı beklemiyordum.Dedigim gibi eşim ve kızımı ekleyip eklemedikleri konusunda olumlu teyit almıştım,ama demek ki eklenmemiş.

    oldukca rahatsiz edici bir durum benim icin de, eminim forumdaki pek cok arkadas da benzer dusunuyordur... hicbir hata yapmamaniza ragmen, baskalarinin hatasi nelere mal oldu... su anda buradan geri donus de yok maalesef.

    Oncelikle paylasiminiz icin cok tesekkurler, ayrica bu seneki basvuruda da bol bol sans diliyoruz. Lutfen bu seferki basvurulari kendiniz yapin, takildiginiz yerde foruma danisabilirsiniz.

  • Yasaklı

    @crazycells yok karar değil ama kapıya gittiğinde ya da sağlık kontrolüne "hacı sen 1 kişiymişsin ne zaman 3 oldun" diyen bir sistem olabilir gerçi DS260'a 3 kişi olarak yazıldığı için oradan bakıldığında başvuru formunu da kimse bilemez...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells yok karar değil ama kapıya gittiğinde ya da sağlık kontrolüne "hacı sen 1 kişiymişsin ne zaman 3 oldun" diyen bir sistem olabilir gerçi DS260'a 3 kişi olarak yazıldığı için oradan bakıldığında başvuru formunu da kimse bilemez...

    Aynen oyle, saglik kontrolunu yapan kisiler ilk basvuru formunu goremiyor. Zaten gormeleri de gereksiz olur, saglikla bu durumun bir alakasi yok cunku.

    Ayrica dedigim gibi DS-260 formunda daha sonra 3 kisi olmak normalde bir problem degil. Insanlar yasal olarak evlenip yasal olarak cocuk sahibi olabilirler, bu is bolumunu iyi anlamak lazim. Hickimse digerinin isine karismaz.

    En ideali butun sureci bastan sona kendiniz yurutmeniz, bu sekilde her asamada ne yapildigini ve ne bilgi verildigini kesin olarak biliyor olursunuz.


  • @cenkay durumunuza çok üzüldük. Çok geçmiş olsun.

    @crazycells Problemli kisim sayin @cenkay 'in ilk basvuruda ya "bekar" olarak isaretlenmesi ya da "esi ve cocugunun ABD vatandasi" oldugunun belirtilmesi.

    Ben bu kısmı tam anlayamadım. Bizim çocuk Amerika’da doğdu. İlk başvuruda onu belirtmedik.
    Daha önce de sormuştum zaten ds260 da çocuğu belirttik ama tabiki onun için form doldurmadık. Bu sorun değildir umarım.


  • @cenkay ne kadar mantıklı açıklamalar yapılsa da sistem böyle işlememeliydi, sizin adınıza çok üzüldüm 😔 vardır bunda da bir hayır, bundan sonrası için yolunuz açık olsun 🙏🏻


  • ilk başvuranda çocuk yok dedik ama şimdi çocuk var yazdık ama onun için ds260 doldurmadık. Yanlış mı yaptık acaba?


  • Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, lütfen başından sonuna kadar süreci kendiniz yönetin,bu forumda bütün bilinmeyenlere erisebiliyorsunuz,biz denemeye devam edeceğiz,sonuçta hayat devam ediyor 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cenkay Çok geçmiş olsun. 😰 O arkadaşınıza çok sinir oldum bu arada. 😤


  • @Sefa çok teşekkürler. Umarım sizin ve hepimizin istediği olur da artik amerika deneyimlerimizi anla
    tmaya başlarız buradan. 😁


  • @cenkay Çok geçmiş olsun, üzücü gerçekten... Ama canınızı sıkmamaya çalışın, bazen de böyle kötü görünen şeyler sonradan olumlu olabiliyor, giderek de kalarak da bir kumar oynuyoruz sonuçta.


  • @cenkay
    Geçmiş olsun, üzüldüm, can sıkıcı bir durum
    Hakkınızda hayırlısı olsun,dv 2021 e başvurun inşaalah burada şansınız yüzünüze güler.


  • @atilla aynen gereksiz endişe ediyorsunuz,İYİ uçuşlar, abd de bol şans



  • @atilla Bence çok gereksiz bir evham yapıyorsunuz, yine 2019 talihlilerinden biri babasının ismini dahi yanlış girdiği halde korkusuzca giriş yaptı, hatta USCIS ödemesini de ya çok geç yaptı ya da halen yapmadı gene de sizin endiselerinize sahip değil...


  • @cenkay
    Tebrik ederim, diğer başvurularınızda çıkar umarım, bizimde telegram grubumuzda arkadaşımızın birisi, (2018 talihlisi sanırım) mülakata girip lise mezunu olmadığı için elenmiş. Mülakatta mesleki deneyimle ilgili evraklarını sunmuş ve açık öğretim lisesinden mezun olmasına sadece 30 kredi varmış, konsoloslukta mesleki belgesinin gerek olmadığını zaten lise mezunu olmasına az kaldığını mezun olduktan sonra diplomayı gönderirse vizesinin onaylanacağını söylenmiş, kısmet o ya ilk sınava giriyor arkadaşımız baya iyide geçiyor, diğer sınav ama eylülde olacağına ekimde oluyor, maalesef 😔 arkadaşımız mezun olup evrağını gönderemiyor ve vizesi onaylanmıyor

    Ama kısmet o ki bu senede 2020 talihlisi 😁 kader işte, yiyecek ekmeği abd de varmış demekki,bu sene alacak inşaallah
    Siz vazgeçmeyin lütfen, Ailenizle birlikte mutluluklar, paylaşım için teşekkür ederim


  • @Muhtaradana bizim +1 Amerika doğumlu o yüzden ilk başvurada eklemedik 0 yazdık. Çünkü ona vize almak mümkün değil. Yani sadece iki kişiyiz.


  • Ben cenkay arkadasımız okuyunca Bi tedirgin oldum. Biz basvururken hamile bile değildim sonra amerikada dogum yaptım o sırada öğrendik ve Amerika vatandası oldugu için hiç eklemedi ds260 a.. Çünkü birkaç kişi abd vatandası oldugu gerek yok demişti. Sorun teşkil eder mi acaba. Acıkcası mülakatada götürmeyi düşünmüyoruz bebeği


  • @cenkay çok üzüldüm adınıza . İsteğiniz devam ediyorsa yeni başvurularda şansınızı deneyin, şimdiden herşey gönlünüzce olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum