Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • merhabalar, sponsor yardımıyla green card alan forum üyeleri var mı acaba? mülakat deneyimi anlatan herkesin kendi parasıyla gittiğini görüyorum fakat sponsor desteğiyle giden birinin deneyimini de merak ediyorum. elçiliğin sordukları sorular da değişecektir diye tahmin ediyorum. şimdiden teşekkürler


  • @umut07 hiç bir soru değişmiyor çünkü sponsor olması için belli bir gelir olması gerekiyor ondan hiç endişelenme


  • Merhabalar, şöyle bir durumum var. Ben mülakattan sonra yakın bir zmanda amerikaya giriş yapıp re-entry permitta yapıp dönmek istiyorum. Son konusmalardan da anladıgım işlemler için 1 ay kadar orda kalmam gerektigi. Ben greencardımın gönderilmesi için San Francisco'da bir adres verdim, birinin yanına gidip kalacaktım, ancak re-enrty permit durumumdan dolayı 1 ay kalmam gerkiyorsa biraz daha hesaplı bir yerde kalsam daha iyi olur diye düsünmeye basladım. Sorum su ki ;

    1. Green cardımı, Amerikaya ilk girşte kalacagım adres dısında farklı bir adres verebilir miyiz? Örnegin ben Chicago'ya gidecegim ancak . Greencardımın San Francisco'da bir arkadasıma gitmesini istiyorum.
    2. Mülakat sırasında nereye gideceksiniz dediklerinde (hala kesin olmadııgı için ) şuraya gidecegim dedigim sehrin , adresin bir önemi varmı? Yani mülakatta San Francisco demeyi düsünüyorum her duruma karsı kafa karısıklıgı yaratmamak için. Ancak mülakat sonrası ilk giris-cıkıs için baska bir sehre de gitme durumum var.
    3. Diyelim ki farklı bir şehre gittim orda re-enrty permit için işlemlerimi de sorunsuz halledebilir miyim ?

    Teşekkürler..


  • @necla343434 tebrikler, hayırlı olsun. Konsolosluk görüşmesi sonrasında pasaportlarınızın son durumuyla ilgili bir mesaj veya mail aldınız mı?


  • @se-du 1 ay diye bir şey yok. 7 gün yada 15 gün farketmez kesin şu kadar gün kalacaksın diye bir şey yok. Adresi mülakat zamanı ya da ilk amerika girişinde de değiştireblirsin. Sadece çıktıktan sonra tekrar giriş yapacağın zaman geçerli bir mazeretin olması gerekiyor. Amerikaya girdin aktif hale gelmen için sonra 10 gün durdun tekrar Türkiye çıktın geldin tekrar gireceğin zaman işte ozaman ahiret sorusu geliyor neden 10 gün kaldın tekrar dışarıya çıktın. Ayrıca bu ayrılış 6 aydan fazla olursa da çok daha risk altında kalırsın. Çünkü daha havaalanında senin greencard iptal etme yetkileri var. Ondan iyi plan program yap.


  • Yeri gelmişken biz de deneyimlerimizi siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak isteriz. 22 Temmuz sabah 7:45de konsolosluk görüşmemiz vardı. Daha önce de deneyimleyen arkadaşların bahsettiği gibi randevu saatinize göre sırayla içeri alıyorlar, bir numara atanıyor size ve onu takip etmeniz isteniyor. Maalesef biz de o aksi bayana denk geldik. Zaten bunca zaman beklemişiz ve stresliyiz, bir de onun saygısız tutumları bizi biraz gerdi açıkçası. Sakin kalmaya çalışın, kendi serüveninize odaklanın. Nacizane tavsiyemiz budur. Sonrasında ödeme faslı ve yeminlerin edilip, parmak izlerinin alınmasıyla konsolosluktaki işimiz son buldu. Henüz pasaportlarla ilgili herhangi bir mesaj veya mail almadık. Her yerde olduğu gibi bu aşamada da sabretmekten başka birşey gelmiyor elden. Green card'ını alan herkesi tebrik ederiz, henüz almaya çalışanlara da sabırlar dileriz. Umarız herşey gönlünüzce olur. Bu süreçte bize çok desteği olan sayın @crazycells'e de teşekkürü borç biliriz. İyi günler.


  • @aslierdem aslı hanım hayırlı olsun. Benim de eşim asıl talihli romanayda 9 ay erasmus 3 ayda staj yapmış ama geri dönmeden bunu belirten bir mail attık konsoloslua 9 ay kaldıysa gerek yok demişler ama özlellikle mailde 3 ag daha maldığını belirtmiştim. Sanırım biz de kanıt olarak kendi emailerini onlara göterwceğiz umarım skntı çıkmaz


  • @se-du 1.nci sorunuzun cevabı Evet.
    2.nci sorunuz : Mülakatta gideceğinizi söyleyeceğiniz yerin hiç bir bağlayıcılığı yok. İstediğiniz şehirden giriş yapabilirsiniz.
    3.üncü sorunuz : re-entry başvurunuzu istediğiniz yerden yapabilirsiniz ama ABD dışından yapamazsınız. Verilen randevu gününde parmak izi için orada bulunmanız gerekir.
    Başvuru ile parmak izi alınması arasındaki sürede ülkeden çıkıp tekrar gelebilirsiniz.

    Ayrıca size tavsiyem eğer tek başınaysanız ve maddi durumunuz elveriyorsa ilk 2 sene 6 ayda bir giriş çıkış yapın. Re-entry en son kozunuz olsun. 2 seneden sonra yerleşmeye karar verirseniz sonraki 3 senede vatandaşlığı alırsınız.


  • Bu ileti silindi!

  • @sunrise teşekkürler sizede hayırlı olsun.Mail bekliyorum henüz gelen bisey yok.Size geldigi zaman forumada yazarmısınız


  • @Dscrt, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    merhaba alien numberı nasıl öğrenicem? yani ds260 formunu nasıl tekrar bulucam beynim döndü .. düşünemiyorum cidden

    Alien number vizenizin ustunde yaziyor olacak.

    DS-260 formunun numarasini ise imzaladiginiz son barkodlu sayfadan gorebilirsiniz.


  • @umut07, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    merhabalar, sponsor yardımıyla green card alan forum üyeleri var mı acaba? mülakat deneyimi anlatan herkesin kendi parasıyla gittiğini görüyorum fakat sponsor desteğiyle giden birinin deneyimini de merak ediyorum. elçiliğin sordukları sorular da değişecektir diye tahmin ediyorum. şimdiden teşekkürler

    sponsorun sartlari saglamasi yeterli, ben de ek bir soru sorulacagini sanmiyorum, en fazla sponsorun size olan yakinligini sorabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @se-du 1 ay diye bir şey yok. 7 gün yada 15 gün farketmez kesin şu kadar gün kalacaksın diye bir şey yok. Adresi mülakat zamanı ya da ilk amerika girişinde de değiştireblirsin. Sadece çıktıktan sonra tekrar giriş yapacağın zaman geçerli bir mazeretin olması gerekiyor. Amerikaya girdin aktif hale gelmen için sonra 10 gün durdun tekrar Türkiye çıktın geldin tekrar gireceğin zaman işte ozaman ahiret sorusu geliyor neden 10 gün kaldın tekrar dışarıya çıktın. Ayrıca bu ayrılış 6 aydan fazla olursa da çok daha risk altında kalırsın. Çünkü daha havaalanında senin greencard iptal etme yetkileri var. Ondan iyi plan program yap.

    Re-entry permit icin boyle bir sure gerekiyor, biyometrik randevuya katilmadan ABD disina cikmamali. Bu da yaklasik 1 aylik sure demek...


  • @sunrise, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Yeri gelmişken biz de deneyimlerimizi siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak isteriz. 22 Temmuz sabah 7:45de konsolosluk görüşmemiz vardı. Daha önce de deneyimleyen arkadaşların bahsettiği gibi randevu saatinize göre sırayla içeri alıyorlar, bir numara atanıyor size ve onu takip etmeniz isteniyor. Maalesef biz de o aksi bayana denk geldik. Zaten bunca zaman beklemişiz ve stresliyiz, bir de onun saygısız tutumları bizi biraz gerdi açıkçası. Sakin kalmaya çalışın, kendi serüveninize odaklanın. Nacizane tavsiyemiz budur. Sonrasında ödeme faslı ve yeminlerin edilip, parmak izlerinin alınmasıyla konsolosluktaki işimiz son buldu. Henüz pasaportlarla ilgili herhangi bir mesaj veya mail almadık. Her yerde olduğu gibi bu aşamada da sabretmekten başka birşey gelmiyor elden. Green card'ını alan herkesi tebrik ederiz, henüz almaya çalışanlara da sabırlar dileriz. Umarız herşey gönlünüzce olur. Bu süreçte bize çok desteği olan sayın @crazycells'e de teşekkürü borç biliriz. İyi günler.

    rica ederim, bol sanslar.


  • @ozkk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @aslierdem aslı hanım hayırlı olsun. Benim de eşim asıl talihli romanayda 9 ay erasmus 3 ayda staj yapmış ama geri dönmeden bunu belirten bir mail attık konsoloslua 9 ay kaldıysa gerek yok demişler ama özlellikle mailde 3 ag daha maldığını belirtmiştim. Sanırım biz de kanıt olarak kendi emailerini onlara göterwceğiz umarım skntı çıkmaz

    Dogru yapmissiniz, fakat toplamda 1 yil oldugu icin son anda konsolos bunun gerekli olduguna kanaat getirebilir.

    Ben yerinizde olsaydim cikabilecek sorunlari onlemek icin bu belgeyi Romanya'dan alip, kendi kayitlarima eklerdim... Eger mulakatta gerekmezse bile ABD'ye girdikten sonra gerekirse diye yanimda bulunurdu...

    Mulakat icin buyuk ihtimal gerekmeyecek, ama siz yine de emailin ciktisini goturun.


  • @ozkk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @aslierdem aslı hanım hayırlı olsun. Benim de eşim asıl talihli romanayda 9 ay erasmus 3 ayda staj yapmış ama geri dönmeden bunu belirten bir mail attık konsoloslua 9 ay kaldıysa gerek yok demişler ama özlellikle mailde 3 ag daha maldığını belirtmiştim. Sanırım biz de kanıt olarak kendi emailerini onlara göterwceğiz umarım skntı çıkmaz

    Çok teşekkür ederim :) bu duruma çok özen gosterdiklerini gördük biz mülakat sırasında. İmkânınız varsa belgeyi edinin derim ben de. Akliniz takılmadan pürüzsüz bı şekilde geçersiniz yani. . bol şans 💨


  • @necla343434 tabi yazarım. Takipte olalım.


  • Arkadaşlar Merhaba,

    Dosya Numaram: 2019EU29XXX evrak isteği maili sonrası evraklarımı gönderdim ve KCC evrak onay maili aldım. Şuan Eylül ayı içim mülakat tarihinin verileceği maili beklemekteyim. Muhtemelen 2 hafta içinde alacağım. sorum şu ki:

    Önümüzdeki haftaya kadar resmi evliliğimi yapacağım. mülakat maili bekliyorum. çünkü mülakat maili sonrası evlenmemi söylediler. Eşiminde kart almasını istiyorum. şu aşamada ne yapacağım konusunda çok tereddütlüyüm. Bur durumda

    1- Ne zaman resmi evliliğimi yapmalıyım.
    2- Eşiminde kart alması için nereye nasıl bir başvuru yapmalıyım
    3- Eşimin kart alabilme durumu nedir? bunun için neler yapmalıyım

    tesekkür ederim.


  • Merhabalar ,
    ds260 formunu dolduruken ve kuraya katılırken kullandığım 5x5 cm fotograf ımı kaybettim , mülakat için sıfırdan yeni resim aynı ölçülerde çekilsem proplem olur mu daha önceki aynı resmi kullanmamam sorun teşgil etmez değil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NUSRET, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar ,
    ds260 formunu dolduruken ve kuraya katılırken kullandığım 5x5 cm fotograf ımı kaybettim , mülakat için sıfırdan yeni resim aynı ölçülerde çekilsem proplem olur mu daha önceki aynı resmi kullanmamam sorun teşgil etmez değil mi ?

    Normalde zaten güncel bir fotoğraf kullanmanız daha doğru olur. Yeni fotoğraf kullanmak daha doğru.


Benzer Başlıklar

  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum