[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@drhappy Merhabalar,
Maalesef aşıya yönelik serolojik testlere bakmıyorlar. Kanda sadece sifiliz ve gonokok bakıyorlar.Ben hastanemizin düzenlediği aşı kartıyla gittim ve aşılarım, tetkik sonuçlarım tam olduğu için aşı vurulmadım.
Su çiçeğini daha önce geçirmişseniz ve kan sonucunuz da varsa kabul edebilirler. Ancak kızamık, kabakulak geçirmiş olmanız yeterli olmuyor mutlaka aşı yapılmalı diyorlar. Bu konuda sistem bizimkinden epey farklı diyebilirim.
Erişkinler için bir de tetanoz aşısı yapılması yeterli oluyor.
Biraz karışık anlattım ama siz kendinize göre planlarsınız 😊
-
@mulus, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@aslierdem tebrik ederim, eşinizle birlikte nice güzel başlangıçlara =)
çok teşekkürler :folded_hands_medium-light_skin_tone:
-
@frozen çok teşekkür ederim aydınlattığınız için, dilerim mülakatınızda güzel geçer. İyi geceler
-
İyi akşamlar arkadaşlar.Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.Bu süreçte çok şey ögrendim bu forumda.Bugün mülakatım vardı ve onaylandı.Ben eşim ve iki çocugumla dün akşam best hotele geldik.Yakın olsun diye burayı tercih ettik.Araba gürültüsü çok var gürültüden uyuyamazsınız zaten heyecandan uyumadikta diyebilirim.😉Saat 8 gibi konsolosluk önündeydik.Konsolosluk önündeki görevli saati gelenleri çagırdıginda sıraya giriyorsunuz tek tek içeri alıniyorsunuz.Görevli elindeki küçuk bez parcasını elimize sürdü.ufak bir üst araması güvenlik kontrolu derken ilk giristeki görevliye pasaportumuzu verdik.Giris işlemlerini yaparak numara kagıdı verdi.Oturmamızı numarayı takip etmemizi söyledi.ilk numara yandıgında evrakları teslim ettim.pasaportlarımızi nufus kagıt örnegi iki resim sicil kaydı evlilik cüzdanı banka hesap dökümünu görevli bayan istedi.Tekrar oturup bekledik yaklaşık yarım saat sonra tekrar çagrıldım ödeme yaptım.Yarım saati geçtikten sonra iki yaşındaki oglum huzursuzlanmaya başladı.Bize çok sıkıntı çıkardı.Ortada gezen görevli numaramı sordu.içeri gidip benim işlemlerimin hızlanmasını söyledi ve hemen çagırdılar.Oglum çok agladigi için başka bir konsolos gorevlisi şeker verdi.sustu oglum 🤣Konsolos yemin ettirdi parmak izi alırken nereye gitcegimi sordu.Sonra evraklarımın tam oldugunu vizemin onaylandıgını söyledi 5 gün içinde pasaportlarımın gönderilecegini söyledi.
Not:Küçuķ çocugunuz varsa onların sevdigi yiyecek gibi şeyleri yanınıza almayı unutmayın Girişte bırakıyorsunuz istediğinizde rahatlıkla alıyorsunuz.Oyalanmaları için.Çunkü alan dar çocuklar sıkılıyorlar.
Konsolosluk görevlileri hepside çok yardımsever güleryüzlü insanlar.
En önemlisi sakın korkmayın hayalinizde canlandırdıgınız gibi degil.
Ben vizem onaylandı darısı başınıza -
@necla343434 tebrikler, herşey gönlünüzce olsun...
-
@arkben teşekkür ederim
-
@necla343434 gözünüz aydın, hayırlı yolculuklar :)
-
merhaba alien numberı nasıl öğrenicem? yani ds260 formunu nasıl tekrar bulucam beynim döndü .. düşünemiyorum cidden
-
@sfati merhaba aynı durum benimde başıma geldi medeni durumum single görünüyor. Mail attım muhtemelen sizin gibi pasaportumu göndermem gerekicek. Sorum şu sizin pasaportunuzu düzelttikten sonra ne kadar süre içinde gönderdiler?
-
merhabalar, sponsor yardımıyla green card alan forum üyeleri var mı acaba? mülakat deneyimi anlatan herkesin kendi parasıyla gittiğini görüyorum fakat sponsor desteğiyle giden birinin deneyimini de merak ediyorum. elçiliğin sordukları sorular da değişecektir diye tahmin ediyorum. şimdiden teşekkürler
-
@umut07 hiç bir soru değişmiyor çünkü sponsor olması için belli bir gelir olması gerekiyor ondan hiç endişelenme
-
Merhabalar, şöyle bir durumum var. Ben mülakattan sonra yakın bir zmanda amerikaya giriş yapıp re-entry permitta yapıp dönmek istiyorum. Son konusmalardan da anladıgım işlemler için 1 ay kadar orda kalmam gerektigi. Ben greencardımın gönderilmesi için San Francisco'da bir adres verdim, birinin yanına gidip kalacaktım, ancak re-enrty permit durumumdan dolayı 1 ay kalmam gerkiyorsa biraz daha hesaplı bir yerde kalsam daha iyi olur diye düsünmeye basladım. Sorum su ki ;
- Green cardımı, Amerikaya ilk girşte kalacagım adres dısında farklı bir adres verebilir miyiz? Örnegin ben Chicago'ya gidecegim ancak . Greencardımın San Francisco'da bir arkadasıma gitmesini istiyorum.
- Mülakat sırasında nereye gideceksiniz dediklerinde (hala kesin olmadııgı için ) şuraya gidecegim dedigim sehrin , adresin bir önemi varmı? Yani mülakatta San Francisco demeyi düsünüyorum her duruma karsı kafa karısıklıgı yaratmamak için. Ancak mülakat sonrası ilk giris-cıkıs için baska bir sehre de gitme durumum var.
- Diyelim ki farklı bir şehre gittim orda re-enrty permit için işlemlerimi de sorunsuz halledebilir miyim ?
Teşekkürler..
-
@necla343434 tebrikler, hayırlı olsun. Konsolosluk görüşmesi sonrasında pasaportlarınızın son durumuyla ilgili bir mesaj veya mail aldınız mı?
-
@se-du 1 ay diye bir şey yok. 7 gün yada 15 gün farketmez kesin şu kadar gün kalacaksın diye bir şey yok. Adresi mülakat zamanı ya da ilk amerika girişinde de değiştireblirsin. Sadece çıktıktan sonra tekrar giriş yapacağın zaman geçerli bir mazeretin olması gerekiyor. Amerikaya girdin aktif hale gelmen için sonra 10 gün durdun tekrar Türkiye çıktın geldin tekrar gireceğin zaman işte ozaman ahiret sorusu geliyor neden 10 gün kaldın tekrar dışarıya çıktın. Ayrıca bu ayrılış 6 aydan fazla olursa da çok daha risk altında kalırsın. Çünkü daha havaalanında senin greencard iptal etme yetkileri var. Ondan iyi plan program yap.
-
Yeri gelmişken biz de deneyimlerimizi siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak isteriz. 22 Temmuz sabah 7:45de konsolosluk görüşmemiz vardı. Daha önce de deneyimleyen arkadaşların bahsettiği gibi randevu saatinize göre sırayla içeri alıyorlar, bir numara atanıyor size ve onu takip etmeniz isteniyor. Maalesef biz de o aksi bayana denk geldik. Zaten bunca zaman beklemişiz ve stresliyiz, bir de onun saygısız tutumları bizi biraz gerdi açıkçası. Sakin kalmaya çalışın, kendi serüveninize odaklanın. Nacizane tavsiyemiz budur. Sonrasında ödeme faslı ve yeminlerin edilip, parmak izlerinin alınmasıyla konsolosluktaki işimiz son buldu. Henüz pasaportlarla ilgili herhangi bir mesaj veya mail almadık. Her yerde olduğu gibi bu aşamada da sabretmekten başka birşey gelmiyor elden. Green card'ını alan herkesi tebrik ederiz, henüz almaya çalışanlara da sabırlar dileriz. Umarız herşey gönlünüzce olur. Bu süreçte bize çok desteği olan sayın @crazycells'e de teşekkürü borç biliriz. İyi günler.
-
@aslierdem aslı hanım hayırlı olsun. Benim de eşim asıl talihli romanayda 9 ay erasmus 3 ayda staj yapmış ama geri dönmeden bunu belirten bir mail attık konsoloslua 9 ay kaldıysa gerek yok demişler ama özlellikle mailde 3 ag daha maldığını belirtmiştim. Sanırım biz de kanıt olarak kendi emailerini onlara göterwceğiz umarım skntı çıkmaz
-
@se-du 1.nci sorunuzun cevabı Evet.
2.nci sorunuz : Mülakatta gideceğinizi söyleyeceğiniz yerin hiç bir bağlayıcılığı yok. İstediğiniz şehirden giriş yapabilirsiniz.
3.üncü sorunuz : re-entry başvurunuzu istediğiniz yerden yapabilirsiniz ama ABD dışından yapamazsınız. Verilen randevu gününde parmak izi için orada bulunmanız gerekir.
Başvuru ile parmak izi alınması arasındaki sürede ülkeden çıkıp tekrar gelebilirsiniz.Ayrıca size tavsiyem eğer tek başınaysanız ve maddi durumunuz elveriyorsa ilk 2 sene 6 ayda bir giriş çıkış yapın. Re-entry en son kozunuz olsun. 2 seneden sonra yerleşmeye karar verirseniz sonraki 3 senede vatandaşlığı alırsınız.
-
Bu ileti silindi! -
@sunrise teşekkürler sizede hayırlı olsun.Mail bekliyorum henüz gelen bisey yok.Size geldigi zaman forumada yazarmısınız
-
@Dscrt, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
merhaba alien numberı nasıl öğrenicem? yani ds260 formunu nasıl tekrar bulucam beynim döndü .. düşünemiyorum cidden
Alien number vizenizin ustunde yaziyor olacak.
DS-260 formunun numarasini ise imzaladiginiz son barkodlu sayfadan gorebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum