Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım


  • Dün itibariyle bizde (ben,eşim ve 13aylim bebegimiz ile) houstona gelmiş bulunuyorum. Ilk etapda banka hesabi açmaya calistim BANK OF Amerikadan açamadim. Bankdan çikarak T-Mobile'den aile üyelikli iki tane hat aldim. ( 88$ ödemeli aylik. Sonrasinda arkadasimdan 2007 model Toyota Corolla aldim ( param oldugu zaman 3000$ odeyecegim arabaya. Az bir miktar parayla geldim için arkadaslar yadimci oldular.). Sigorta yaptirdim. Sigorta icin ilk basta 191$ ve aylik 75$ odemeli (yabanci ehliyet kullaniyotum shuan). Sigorta işlemleri halletikden sonra arabayi benim adima geçirmek için ismini bilmedigim bir departmana gittim. burda 244$ ödeme yaptim. Ve araba isini tamamladim.


  • @baymyrat Yeni Yaşantınız hayırlı olsun. Bankadan neden hesap açamadınız sebebi neydi?


  • @deathzombie SSN olmadan banka hesabi açmadiklarini soyledim.


  • @baymyrat SSN olmadan açan çok kişi var. forumda da gördüm msjını @semavi bana ulaş demişti. o konuda sana yardımcı olacaktır. bol şans

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baymyrat Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    @deathzombie SSN olmadan banka hesabi açmadiklarini soyledim.

    SSN'yi sonradan ekleyebilirler hesabiniza aslinda, ama demek ki o kadar yardimci olmak istememisler 🙂
    Daha sonra yine gidip deneyebilirsiniz, tabii baska bankalari da deneyebilirsiniz.


  • @crazycells baska bankara bakacam bugun. ilk once BoAdan deneyeceme yinede. ssn olmadam umarim açtirabilirim. Grupdan Kadir Bey yardimci olacak. Tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baymyrat Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    @crazycells baska bankara bakacam bugun. ilk once BoAdan deneyeceme yinede. ssn olmadam umarim açtirabilirim. Grupdan Kadir Bey yardimci olacak. Tesekkur ederim.

    Facebook'tan gordum simdi yazdiginizi, sizin vizenizin gocmen vize oldugunu ve sizin Green Card sahibi oldugunuzu anlayamamislar , bilginize.


  • @crazycells Bugun baska bir BoA şubesinden denedim. Banka hesabi açtilar. @semavi bey adress verdi oraya gittim. Yardiminiz için ayrica tesekkur ederim.


  • Houstona geleli 3gün oldu. Burda ogrenci olan kardesim ve arkadaşım var. Dün ev bakmaya gittik. 1+1 ev 530$ kirasi var. Ama kapimin onunde birisi isiyordu. Guvenlik sifir. Aksam 8den sonra dışarıya çıkmamaiz lazimmiş. Can güvenliğinden dolayı. Tabi evi tutmadım. Biraz korkmuş şekildeyim. Buraya gelirseniz iyi bir konumda ev tutmak isityorsaniz, cevreyi iyi bilen bir arkadaşa ihtiyacniz olur. Ben hala ev arayşındayım. Kardesim bu konuda malesef tecrubesi iyi degil. Iyi konumda ev arayişım devam ediyor. Önerilerinize varsa herturlu tavsiyenize ihtiyacım var. Insallah ev tuttukdan sonra buraya gelmek isteyen arkadaşlarda bana ulaşabilirsiniz. Bir tanidigin olmadan baya zor oluyormus.
    NOT: eşim ve bebegim ile beraber geldim. Ailem için guvenli bir bolgede apartman tutmam lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baymyrat Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    Houstona geleli 3gün oldu. Burda ogrenci olan kardesim ve arkadaşım var. Dün ev bakmaya gittik. 1+1 ev 530$ kirasi var. Ama kapimin onunde birisi isiyordu. Guvenlik sifir. Aksam 8den sonra dışarıya çıkmamaiz lazimmiş. Can güvenliğinden dolayı. Tabi evi tutmadım. Biraz korkmuş şekildeyim. Buraya gelirseniz iyi bir konumda ev tutmak isityorsaniz, cevreyi iyi bilen bir arkadaşa ihtiyacniz olur. Ben hala ev arayşındayım. Kardesim bu konuda malesef tecrubesi iyi degil. Iyi konumda ev arayişım devam ediyor. Önerilerinize varsa herturlu tavsiyenize ihtiyacım var. Insallah ev tuttukdan sonra buraya gelmek isteyen arkadaşlarda bana ulaşabilirsiniz. Bir tanidigin olmadan baya zor oluyormus.
    NOT: eşim ve bebegim ile beraber geldim. Ailem için guvenli bir bolgede apartman tutmam lazim.

    Şuradan suç oranlarına harita üzerinden bakabilirsiniz: https://www.neighborhoodscout.com/tx/houston/crime

    Açık renkli alanlar daha güvenli.

    Ayrıca emlak sitelerinden ilanlara bakarken de bu bilgileri gösteriyor.

    Tek yatak odalı bir yer için 800-900 dolar üstüne çıkmadan güvenli bir yer bulmanız çok zor.


  • @knnrn bugun tanidiklarimin referansi ile sugarland taraftalarda 2+1 ev baktik. Tam dediler. Hazir taşinan birisi vardi. Yarin sorun olmassa taşınyoruz.


  • @baymyrat ev meselesini sorunsuzca halletmenizi temenni ederim. Hayırlı olsun.


  • Bugun houstonda başıma gelen olayı anlatmak istiyorum. Kırmızı ışıkta dururken bir beyaz renkli amerikalı ırkı söylemlerde bulundu. Esmer renkli olunca çoğu kişi ispanik sanıyorlar. Türkiye 9 sene yaşamama rağmen hiç bir şekilde dışlandığımı hayırlamıyorum. Olaydan sonra biraz korkdum ve üzüldüm. Bazen böyle durumlar karşınıza çıkabilir (yeni gelecekler için söylüyorum).


  • @baymyrat TR de bu kadar olmasa da benzer irkciliklara maruz kalan arkadaslarim var. Benim de tersinir irkciliklara maruz kalmisligim var (irkciliga ugrayanlarin kendilerinden sanmasi sonucu olusan garip durum).
    Gecenlerde gece 3 alkollu siyahi abimiz bindiler. Birisi (en son binen) zebellah gibiydi). One oturan daha bindigi saniye, "Whaaat! Are you white or black?" dedi.
    Aha dedim sictim.
    "You look white on your profile photo on the app"
    gibi bir sey dedi sonra yeniden sordu
    "Are white or black?"

    Lyft surucunun fotosunu gosteriyor ve fotonun olmasi zorunlu, musteride oyle bir zorunluluk yok.
    Agzimdan "Black is good..."cikti.
    Yalan mi, kucuklugu "Esmersen guzelsin..." ile gecmis bir kulagim var. Cok asagilandigim cok olmustur, "Fellah" diye? Adana garip yerdir. Herkes ic ice yasar, her turlu millet vardir. 4 yondeki komsun farkli millettendir. Ama kulturundeki asagilama ogelerini azaltmaya calismaz.

    Gidene kadar black muhabbeti yaptik. Rotayi da degistirdiler. Ben yusufyusuf oldum mu? Karakolun onunden gecerken, iste burasi da karakol, konusmustuk ya hani dediler mi...
    3½ oldum mu iyice...

    Neyse biraz bro muhabbeti yaptilar sonlara dogru. Otellerinin onune geldik, hepsi indi zeballah inmez de inmez. Kusura bakma bro bu boyla ancak bu kadar hizli olabiliyorum dedi. Kapiyi kapatti, ben vin...

    Bati kiyisi biraz large bu konularda, ama bana kor tas denk geldi.


  • Dps denen ehliyet ve turevlerine bakan kurum var onun disinda kotu bir yonunu gormedim randevusuz islem yapmiyorlar ve randevu almak icin sabah 6 da kalkmak lazim kalksanizda randevu alamayabiliyorsunuz.yer kalmiyor. Onun disinda yollari kotu hava gercekten ama gercekten cok sicak. Anormal sicak felaket sicak.hava sicak demis miydim?


  • @baymyrat geçmiş olsun. Arada böyle tatsız tecrübeler yaşanabilir, dikkate almadan devam edilmeli, lakin bu ve benzeri ırkçı söylemleri ifade özgürlüğü olarak düşünen tipler var.

    Belki konuya uygun olmayabilir ama trafikte zaman geçiren arkadaşlar dikkatli olsunlar. Son aylarda road rage yani trafikte yaşanan şiddet olayları artmış durumda. Çok üzücü sonuçlar yaşanabiliyor. Tartışmaya girmeyin kimse ile trafikte.


  • Sayın @baymyrat bizde 1 yıldır Houston planları yaptığımızdan bir çok lokasyonda ev baktık, the woodland, spring, sugarland bölgelerinde aileye uygun güvenli kompleksi olan apartman daireleri bulunmakta, realtor ve zillowdan bakmanızı tavsiye ederim..


  • Türkiye'den insanlar genelde Houston'da karar kılıyorlar. Houston'ı Orlando ile karşılaştırırsak ne düşünürsünüz? Ben gelebilirsem Orlando'yu daha fazla istiyorum. Hem daha turist çeken bir yer.. Bekarım iş imkanları olarak Orlando daha mı iyidir? Yoksa Houston mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Mesleğine göre eyalet seçmek çok daha mantıklı olur.


  • @ayvalik10 İngilizce işletme mezunuyum.. bir çok sektörde çalışma şansım var.. satış pazarlamadan tut, ik'ya kadar.. geniş bir yelpaze mevcut aslında..


Benzer Başlıklar

  • 125
  • 76
  • 1
  • 547
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum