Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar
    (!)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newman bu cilgin soforlere daha yakin olmak icin mi ABD'ye gidiyorsunuz sayin @newman ? 🙂 Bu baslik altinda yorumsuz paylasmissiniz... Bu anlam cikiyor da... 🙂


  • Gitme sebepleri veya gideceğim yerle ilgili düşünceler hemen hemen her gün aklımdan geçiyor diyebilirim (yaklaşık 330/365 gün diyeyim).

    Bu konuda kendimde şunu fark ettim. Gitme sebepleri burayı terk etme sebepleri gibi olunca bende kalıcı olmuyor. Nedir bunlar örneğin sayın @hayallerabd paylaştığınız haber, hele de empati yapınca iyice rahatsız ediyor; sayın @saulgoodman bahsettiğiniz hukuksuzluklar, yarın ben de bir hak arasam ne yapacağım hukuktan başka neye güveneceğim ki düşüncesi; daha önce bu başlıkta sayın @omertug ile bahsettiğimiz çocukların ülkedeki durumu, günlük hayatta karşılaştığımız (böyle de ifade etmek istemiyorum ama) görgüsüzlükler, saysak daha yüzlerce var biliyoruz.

    Sonra ülkede bir şeyler düzelmeye başlıyor gibi gelince yukarıdaki sebepler gitme sebebi olmamaya başlıyor benim için. O zaman diyorum ki bunlar gerçek sebepler değilmiş veya benim için dönemlik, anlık sebepler olabilirmiş. Yaşanabilecek deneyim farklı olabilir tabii ki ama bu konuda benim de bakış açım sayın @arnblt 'un bahsettiği gibi, bu sebepler gittiğimiz yerden dönme sebepleri de olabilir. Bu yüzden bir yandan da bu sebeplerin gitme konusundaki düşüncelerimi etkilememesi için uğraşıyorum.

    Bunları düşünmeden örneğin Amerika'nın sevdiğim yönlerini gitme sebepleri olarak ele alınca benim için daha kalıcı oluyor. Şunu seviyorum mesela (tecrübe ettiğim kadarıyla), Amerika'da bir konu hakkında bilgi almak istiyorsunuz, internetten araştırıyorsunuz, gerekli ofislere gidiyorsunuz, soruyorsunuz, okuyorsunuz, öğreniyorsunuz. Bir şehri mi gezeceksiniz, belediyenin veya şehirle ilgili bir web sitesinde bir sürü bilgi ediniyorsunuz, başka bir başlıkta sayın @knnrn paylaşmış doğal felaketlerle ilgili gov uzantılı bir bilgilendirme sitesi, ilk cümlesi "talk with your family", bir çalışma var bir özen olduğunu hissediyorsunuz; bir araştırma yapacaksınız bir sürü veri var; bir ürün alacaksınız özellikleri, kullanma talimatı, güvenlik uyarıları en basit şekilde anlatılmış, müşteri hizmetleri memnun edici; bir restorana gidiyorsunuz alerjiniz mi var dikkat ediliyor. Kısaca, bir şeyler hep daha şeffaf, daha ulaşılabilir; iyi niyetinizi doğru bir şekilde anlatabildiyseniz kim olduğunuzun bir önemi yok, sadece insan olduğunuz için size değer veriliyor. Bunlar da saysak bitiremeyeceğimiz örnekler; Türkiye'deki olumlu örnekler de hakeza.

    Bende bu aralar şöyle bir hedef oluşmaya başladı, gidebilirsem eğer ilk beş-altı yıl içinde bir master derecesi alıp, mesleğimle ilgili de bazı sınavları vermiş olmak. Sonra durumlara bakmak, burada kalmak istiyor muyum ülkeme geri mi dönmek istiyorum, örneğin beş-altı yıllığına doktoraya gelmiş bir öğrenci gibi. Bu açıdan bende de daha önce sayın @arnblt 'un söylediği gibi imkanı olan her insan bir süre çıkıp yurt dışında yaşamalı düşüncesi daha çok yerleşmiş durumda. Bu gibi hedefler koyunca gitme sebepleri, orada tutunmak tutunamamak gibi konuların belirsizliği azalıyor gibi geliyor. Mesela ben kendimle ilgili çelişkiye düşüyorum, dün şu olay oldu gitmeyi istiyordum ama bugün istemiyorum, bu belirsizliği gittiğimde orada yaşarsam daha kötü olacak. Biliyorum ki kendi içinizde ne kadar kararlı da gitseniz orada bambaşka sorunlar, bambaşka tecrübeler yaşayabiliyorsunuz.

    Gitme sebepleriyle ilgili tamamen oraya yönelik düşünmek, hedefler koymak, orada o kültürü yaşama isteğiyle ilgili sebeplere odaklanmak benim için daha faydalı oluyor. İki defadır çekiliş zamanı bile gitmeyi gerçekten istiyorsam başvurmalıyım diyerek son günlere bırakıyorum. Sonuçta bu işin her adımı buradaki her kararını, her hareketini etkiliyor.

    Gitme sebeplerim bana bir tarafı benimsetirken diğer tarafı öteki konumuna düşürmesin diye uğraşıyorum. Veya tam tersi, kalma sebeplerim beni burada tutarken bir süre çıkıp yurtdışında yaşamama engel olmasın diye gayret ediyorum.

  • ⭐⭐

    "Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar"

    Kimse hukuku ihlal eden insanlar Türkiye'ye özgü demiyor. Hukukun üstünlüğünün Türkiye'de yeterli seviyede olmamasından bahsediyoruz.

    Bu gibi geçersiz argümanlara mantıkta "safsata" deniyor. Sözüm meclisten dışarı, safsatalara sanırım en çok politikacılar ve troller başvuruyorlar.


  • CA da trafik kontrollerinin TR kadar olmasa da gevsek oldugunu soyleyebilirim. Dash cam almis olsam size bir CA makascisinin showunu seyrettirebilirdim.
    101 yolu uzerinde ve SF girisinde F150 ile makas atan cok deli gordum.


  • Son 1,2 yıldır yotube yapılan videoların da ilgisi var insanlar izliyor ( ben dahil) genel olarak güzel şeyler görüp özeniyoruz en azınsdan benım için böyle.

    Haa ben gidip yerinde gördüm ama görmeyenler için bence ilk önce bir defa görmelerini tavsiye ederim genel olarak gitmek görmek en güzeli tabi öyle bir imkannınız varsa.

    Ben en son 2015 de gidebildim dahada gidemedim dolar çok arttı eskiden '2014 2015 biletler 1500 tl idi thy gidiş donüş düşünün. Şimdi 5000 6000 tl falan .neredeyse 1 maaşım . birde dolar kuru üstüne gelince biraz seni zorluyor artık. Yoksa her yıl gitmek daha farklı şeyler görmek isterdim açıkçası.

    Ben amerikan yaşantısını seviyorum çok relax insanlar ve ekonomi çok iyi bu iki neden bile benim için yeterli.

    35 yaşındayım hala bekarım evlilik yoluyla gitme şansım olsa denerdım en mantıklı yol işte GC çıkması ama oda işte çıkmıyor maalesef. 😞

    Ama imkanım biraz daha fazla olsa yanı maddi olarak 1 yıl ücretsiz izne ayrılıp gitmek kendi ayakları üzerinde durmak ve denemek isterdim ama maddi imkanın seni orada kimeye muhtaç etmeden yetecek oda ayda 2000 dolar bir yerden gelmesi lazım en az.

    Sevmiyorum kardeşim Türkiyeyi yaşantısını adaletini hukukunu siyasetini hiç bir şeyini ama ne yapalım kader işte. Çekiyoruz.

    Ama bir gün fırsatımız olursa gitmek isteriz amacımızda o zaten.

    Hiç bir neden bildirmek zorunda değilsiniz varsa bir şansın denemelisin. Bol şans.


  • @saulgoodman, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    "Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar"

    Kimse hukuku ihlal eden insanlar Türkiye'ye özgü demiyor. Hukukun üstünlüğünün Türkiye'de yeterli seviyede olmamasından bahsediyoruz.

    Bu gibi geçersiz argümanlara mantıkta "safsata" deniyor. Sözüm meclisten dışarı, safsatalara sanırım en çok politikacılar ve troller başvuruyorlar.

    Ama iste -benzetmek gibi olmasin ustunuze alinmayin- o "safsatalarin" arkasina saklanip Amerikaya gidisini bir nevi mecburiyetdenmis gibi gostermeye calisanlar var. Magdur edebiyati anlayacaginiz. Sanki o "safsatalar" sadece Turkiye'de oluyormus gibi surekli desinformasyon yapiyorlar. Bunalim tipler. Hep negatif. Soz meclisten disari elbet. Troll onlar(!)


  • Sıfırdan başlayarak neler yapabileceğimi görmek ve Amerikan pasaportuna sahip olmak.


  • @newman bir insan neden tüm düzenini bozup sevdiklerinden uzağa sizin tabirinizle ‘mecburiyetten’ gider ki.

    Eğer oraya gidince yine sizin tabirinizle bu ‘mağduriyet’ bir kazanca dönüşüyor olsaydı bir nebze, ancak öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden yorumunuzu çok anlamsız ve kırıcı buldum.

    Negatif söylemler konusuna kısmen katılıyorum. Ben de geçen gün buraya yazmıştım ama daha sonra yorumumu sildim. Yanlış olduğu için değil, gitmeyi çok istediği halde greencard kendisine çıkmayan arkadaşları daha da ümitsiz hale getirmemek için sildim.
    Yazarken daha dikkatli olmalıyız diye düşünüyorum.


  • @newman bu forumu çok seviyorum ve çok yararlı olduğunu, gereksiz yorumlarla dolmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer size yazdığım cevap polemiğe dönerse emin olun onu da silerim 😊


  • @caglaror Sonradan like gorunce anladim ki negatif ornek olarak algilanmis. Bay Area'da herseye ragmen -ise gidis saatleri biraz uymasada- trafik saat gibidir. Cogu surucu gerekmedikce serit bile degistirmez. Dur kalk olsa da tikir tikir ilerler trafik. Istisnalar kaideyi bozmuyor. ama Istisnalarin delilik derecesi TRýe kiyasla nedir uzmani olmadigimdan bilemeyecegim.


  • @serkanist kiz olsam alirdim seni basgan 😁😁 umarim bubsene cikar sana ve hayallerine ulasirsin.#anchor(title)


  • @frozen sayın @frozen ben de sizin iletinizi okumuştum sonra girdiğimde silinmiş olduğunu gördüm, halbuki bana göre negatif bile değildi, keşke herkes sizin gibi ince düşünse.

    Bence çok abartılmadığı, aklıma gelen en iyi örnek bu olduğu için veriyorum iktidardaki partinin her yaptığını savunan, yanlışlarını da anlamayan kişilerin yaptığı gibi bir fikir belirtme anlayışı olmadığı sürece olumlu veya olumsuz her görüşü konuşmalıyız. Bana göre genel olarak negatif olduğunu düşünse bile bir kişi fikrini yazmalı, ancak buradan nasıl etkileneceğini forum üyeleri kendileri ayarlamalı. Örneğin okurken forum ortamı, yazı dili gibi etkenleri de hesaba katmalı. Nasıl ki yazarken dikkat ediyorsak okurken de en doğru şekilde anlayabilmek için dikkat etmeliyiz


  • İyi günler ben Azerbaycan vatandaşıyım TC vatandaşlığım yok greencarda Türkiye üzerinden basvurdum kabul edilir miyim
    Bide 1 yıl önce açıköğretim lise okuyodum 5 yıl okudum şuan bitirdim mezun olmadım Lise mezunu şart mı? Bana çıktıda olmadı s*hte lise diploması cikariyimmi


  • daha iyi bir hayat sürmek için gideceğim bu ülkeden şuanda ingilizce kursuna başladım ve 8 ay sonra c1 seviye olacağım. tesol belgesi alacağım resmi olarak ingilizce öğretmeni olacağım tüm dünya tarafından tanınır bir belge tesol. Sonrasında amerikada yaşayıp geçimimi sağlayıp avrupaya açılma hayalim var.


  • @ayyıldız başvuru şartlarıyla ilgili şurayı okumalısınız: https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/

    Sorularınızı uygun başlıklar altında sormalısınız. Alakasız başlıklarda sorarsanız arada kaynayıp gidebilir.

    Bu arada @crazycells 'in Azerbaycan'la ilgili başlıklarda yazdıklarını okumak keyifli oldu 😃 "bu halda heç bir problem yoxtur" 😃


  • Sayın @saulgoodman sayın @newman 'in alıntıladığınız cümlesine siz benim baktığım açıdan farklı bakmışsınız. Bana göre trafik magandaları Türkiye'de de var, Amerika'da da var gibi nicel bir karşılaştırma, veri sadece. Sayın @caglaror 'un dediği gibi delilik derecesini veya benim ifade etmek istediğim şekliyle niteliğini ben de bilemem mesela. Bu yüzden gitme sebepleriyle ilgili her ne kadar kişisel tecrübelere ve yorumlara çok önem versem de bunlardan yola çıkarak fikir edinirken dikkat etmeye çalışıyorum. Sayın @newman 'in dezenformasyonla ilgili söylediğine katılıyorum. Sosyal medyada, günlük hayatta, çevremizde kaçımız Türkiye'nin hali ortada, Türkiye bitti, imkanınız varsa gidin gibi cümleler duymuyoruz, bize bunu düşündürten paylaşımlar görmüyoruz? Kendi adıma daha kötüsü, bunu ben de yapıyorum. Ve tüm bunlar bizim için gitme sebeplerinin bir parçası oluyor. Ben de bu durumları, doğru bulmuyorum demek tam anlamıyla ifade etmiyor, doğru olabilir; ancak (özellikle bunların insanlar üzerindeki etkisini) sağlıklı bulmuyorum.

    Sahip olduğumuz bu algıdan sonra burada ne yapsak mutlu olamıyoruz. Burada yapabileceğim hiçbir şey kalmadı, gitmekten başka seçeneğim yok gibi yorumlar duyuyoruz. O süreçte buradaki hayatı da kendimize zehir ediyoruz. Ben de her ne kadar bilerek veya bilmeyerek bu algıyı destekleyen biri olsam da, bunu fark ettikten sonra kendimi bu durumdan kurtarmaya çalışıp, insanlara da anlatmaya çalışıyorum. Ne kadar fikir belirtsek de en nihayetinde herkes kendi tecrübesini yaşayacak. Tek kaygım ben de dahil insanlar doğru verilere ulaşabilsin, ulaştıkları bilgileri doğru okuyabilsin, doğru kararlar verebilsin; sağlıksız durumlardan yola çıkarak karar vermesin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayyıldız, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    İyi günler ben Azerbaycan vatandaşıyım TC vatandaşlığım yok greencarda Türkiye üzerinden basvurdum kabul edilir miyim
    Bide 1 yıl önce açıköğretim lise okuyodum 5 yıl okudum şuan bitirdim mezun olmadım Lise mezunu şart mı? Bana çıktıda olmadı s*hte lise diploması cikariyimmi

    Sorunuzu su konuda sormalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır

    Bu islemlerin hicbirini sahte belgelerle yapmamalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, lutfen provokatif ve suclayici usluptan kacinin. Forumda hosunuza gitmeyen uslupla yazan kullanicilari tamamen "blok"layabileceginizi unutmayin.


  • @azuleverde, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Bana göre trafik magandaları Türkiye'de de var, Amerika'da da var gibi nicel bir karşılaştırma, veri sadece.

    Evet, aslinda o sozde itiraz edilecek bir taraf yok ama soyleyen ben oldugum icin ediliyor sayin @azuleverde . Numan ismi bazi arkadaslari "trigger" etmeye yetiyor, otomatige bagladilar artik. .)))
    Tesekkur ediyorum size anlayisiniz icin. Hurmetler.


Benzer Başlıklar

  • 7
  • 3
  • 17
  • 152
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum