Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.7k 167
  • ⭐⭐

    "Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar"

    Kimse hukuku ihlal eden insanlar Türkiye'ye özgü demiyor. Hukukun üstünlüğünün Türkiye'de yeterli seviyede olmamasından bahsediyoruz.

    Bu gibi geçersiz argümanlara mantıkta "safsata" deniyor. Sözüm meclisten dışarı, safsatalara sanırım en çok politikacılar ve troller başvuruyorlar.


  • CA da trafik kontrollerinin TR kadar olmasa da gevsek oldugunu soyleyebilirim. Dash cam almis olsam size bir CA makascisinin showunu seyrettirebilirdim.
    101 yolu uzerinde ve SF girisinde F150 ile makas atan cok deli gordum.


  • Son 1,2 yıldır yotube yapılan videoların da ilgisi var insanlar izliyor ( ben dahil) genel olarak güzel şeyler görüp özeniyoruz en azınsdan benım için böyle.

    Haa ben gidip yerinde gördüm ama görmeyenler için bence ilk önce bir defa görmelerini tavsiye ederim genel olarak gitmek görmek en güzeli tabi öyle bir imkannınız varsa.

    Ben en son 2015 de gidebildim dahada gidemedim dolar çok arttı eskiden '2014 2015 biletler 1500 tl idi thy gidiş donüş düşünün. Şimdi 5000 6000 tl falan .neredeyse 1 maaşım . birde dolar kuru üstüne gelince biraz seni zorluyor artık. Yoksa her yıl gitmek daha farklı şeyler görmek isterdim açıkçası.

    Ben amerikan yaşantısını seviyorum çok relax insanlar ve ekonomi çok iyi bu iki neden bile benim için yeterli.

    35 yaşındayım hala bekarım evlilik yoluyla gitme şansım olsa denerdım en mantıklı yol işte GC çıkması ama oda işte çıkmıyor maalesef. :(

    Ama imkanım biraz daha fazla olsa yanı maddi olarak 1 yıl ücretsiz izne ayrılıp gitmek kendi ayakları üzerinde durmak ve denemek isterdim ama maddi imkanın seni orada kimeye muhtaç etmeden yetecek oda ayda 2000 dolar bir yerden gelmesi lazım en az.

    Sevmiyorum kardeşim Türkiyeyi yaşantısını adaletini hukukunu siyasetini hiç bir şeyini ama ne yapalım kader işte. Çekiyoruz.

    Ama bir gün fırsatımız olursa gitmek isteriz amacımızda o zaten.

    Hiç bir neden bildirmek zorunda değilsiniz varsa bir şansın denemelisin. Bol şans.


  • @saulgoodman, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    "Trafik magandalari sadece Turkiye'ye ozgu degil, diger ulkelerde de bolca bulunurlar"

    Kimse hukuku ihlal eden insanlar Türkiye'ye özgü demiyor. Hukukun üstünlüğünün Türkiye'de yeterli seviyede olmamasından bahsediyoruz.

    Bu gibi geçersiz argümanlara mantıkta "safsata" deniyor. Sözüm meclisten dışarı, safsatalara sanırım en çok politikacılar ve troller başvuruyorlar.

    Ama iste -benzetmek gibi olmasin ustunuze alinmayin- o "safsatalarin" arkasina saklanip Amerikaya gidisini bir nevi mecburiyetdenmis gibi gostermeye calisanlar var. Magdur edebiyati anlayacaginiz. Sanki o "safsatalar" sadece Turkiye'de oluyormus gibi surekli desinformasyon yapiyorlar. Bunalim tipler. Hep negatif. Soz meclisten disari elbet. Troll onlar(!)


  • Sıfırdan başlayarak neler yapabileceğimi görmek ve Amerikan pasaportuna sahip olmak.


  • @newman bir insan neden tüm düzenini bozup sevdiklerinden uzağa sizin tabirinizle ‘mecburiyetten’ gider ki.

    Eğer oraya gidince yine sizin tabirinizle bu ‘mağduriyet’ bir kazanca dönüşüyor olsaydı bir nebze, ancak öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden yorumunuzu çok anlamsız ve kırıcı buldum.

    Negatif söylemler konusuna kısmen katılıyorum. Ben de geçen gün buraya yazmıştım ama daha sonra yorumumu sildim. Yanlış olduğu için değil, gitmeyi çok istediği halde greencard kendisine çıkmayan arkadaşları daha da ümitsiz hale getirmemek için sildim.
    Yazarken daha dikkatli olmalıyız diye düşünüyorum.


  • @newman bu forumu çok seviyorum ve çok yararlı olduğunu, gereksiz yorumlarla dolmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer size yazdığım cevap polemiğe dönerse emin olun onu da silerim 😊


  • @caglaror Sonradan like gorunce anladim ki negatif ornek olarak algilanmis. Bay Area'da herseye ragmen -ise gidis saatleri biraz uymasada- trafik saat gibidir. Cogu surucu gerekmedikce serit bile degistirmez. Dur kalk olsa da tikir tikir ilerler trafik. Istisnalar kaideyi bozmuyor. ama Istisnalarin delilik derecesi TRýe kiyasla nedir uzmani olmadigimdan bilemeyecegim.


  • @serkanist kiz olsam alirdim seni basgan 😁😁 umarim bubsene cikar sana ve hayallerine ulasirsin.#anchor(title)


  • @frozen sayın @frozen ben de sizin iletinizi okumuştum sonra girdiğimde silinmiş olduğunu gördüm, halbuki bana göre negatif bile değildi, keşke herkes sizin gibi ince düşünse.

    Bence çok abartılmadığı, aklıma gelen en iyi örnek bu olduğu için veriyorum iktidardaki partinin her yaptığını savunan, yanlışlarını da anlamayan kişilerin yaptığı gibi bir fikir belirtme anlayışı olmadığı sürece olumlu veya olumsuz her görüşü konuşmalıyız. Bana göre genel olarak negatif olduğunu düşünse bile bir kişi fikrini yazmalı, ancak buradan nasıl etkileneceğini forum üyeleri kendileri ayarlamalı. Örneğin okurken forum ortamı, yazı dili gibi etkenleri de hesaba katmalı. Nasıl ki yazarken dikkat ediyorsak okurken de en doğru şekilde anlayabilmek için dikkat etmeliyiz


  • İyi günler ben Azerbaycan vatandaşıyım TC vatandaşlığım yok greencarda Türkiye üzerinden basvurdum kabul edilir miyim
    Bide 1 yıl önce açıköğretim lise okuyodum 5 yıl okudum şuan bitirdim mezun olmadım Lise mezunu şart mı? Bana çıktıda olmadı s*hte lise diploması cikariyimmi


  • daha iyi bir hayat sürmek için gideceğim bu ülkeden şuanda ingilizce kursuna başladım ve 8 ay sonra c1 seviye olacağım. tesol belgesi alacağım resmi olarak ingilizce öğretmeni olacağım tüm dünya tarafından tanınır bir belge tesol. Sonrasında amerikada yaşayıp geçimimi sağlayıp avrupaya açılma hayalim var.


  • @ayyıldız başvuru şartlarıyla ilgili şurayı okumalısınız: https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/

    Sorularınızı uygun başlıklar altında sormalısınız. Alakasız başlıklarda sorarsanız arada kaynayıp gidebilir.

    Bu arada @crazycells 'in Azerbaycan'la ilgili başlıklarda yazdıklarını okumak keyifli oldu :D "bu halda heç bir problem yoxtur" :D


  • Sayın @saulgoodman sayın @newman 'in alıntıladığınız cümlesine siz benim baktığım açıdan farklı bakmışsınız. Bana göre trafik magandaları Türkiye'de de var, Amerika'da da var gibi nicel bir karşılaştırma, veri sadece. Sayın @caglaror 'un dediği gibi delilik derecesini veya benim ifade etmek istediğim şekliyle niteliğini ben de bilemem mesela. Bu yüzden gitme sebepleriyle ilgili her ne kadar kişisel tecrübelere ve yorumlara çok önem versem de bunlardan yola çıkarak fikir edinirken dikkat etmeye çalışıyorum. Sayın @newman 'in dezenformasyonla ilgili söylediğine katılıyorum. Sosyal medyada, günlük hayatta, çevremizde kaçımız Türkiye'nin hali ortada, Türkiye bitti, imkanınız varsa gidin gibi cümleler duymuyoruz, bize bunu düşündürten paylaşımlar görmüyoruz? Kendi adıma daha kötüsü, bunu ben de yapıyorum. Ve tüm bunlar bizim için gitme sebeplerinin bir parçası oluyor. Ben de bu durumları, doğru bulmuyorum demek tam anlamıyla ifade etmiyor, doğru olabilir; ancak (özellikle bunların insanlar üzerindeki etkisini) sağlıklı bulmuyorum.

    Sahip olduğumuz bu algıdan sonra burada ne yapsak mutlu olamıyoruz. Burada yapabileceğim hiçbir şey kalmadı, gitmekten başka seçeneğim yok gibi yorumlar duyuyoruz. O süreçte buradaki hayatı da kendimize zehir ediyoruz. Ben de her ne kadar bilerek veya bilmeyerek bu algıyı destekleyen biri olsam da, bunu fark ettikten sonra kendimi bu durumdan kurtarmaya çalışıp, insanlara da anlatmaya çalışıyorum. Ne kadar fikir belirtsek de en nihayetinde herkes kendi tecrübesini yaşayacak. Tek kaygım ben de dahil insanlar doğru verilere ulaşabilsin, ulaştıkları bilgileri doğru okuyabilsin, doğru kararlar verebilsin; sağlıksız durumlardan yola çıkarak karar vermesin


  • @ayyıldız, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    İyi günler ben Azerbaycan vatandaşıyım TC vatandaşlığım yok greencarda Türkiye üzerinden basvurdum kabul edilir miyim
    Bide 1 yıl önce açıköğretim lise okuyodum 5 yıl okudum şuan bitirdim mezun olmadım Lise mezunu şart mı? Bana çıktıda olmadı s*hte lise diploması cikariyimmi

    Sorunuzu su konuda sormalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır

    Bu islemlerin hicbirini sahte belgelerle yapmamalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, lutfen provokatif ve suclayici usluptan kacinin. Forumda hosunuza gitmeyen uslupla yazan kullanicilari tamamen "blok"layabileceginizi unutmayin.


  • @azuleverde, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Bana göre trafik magandaları Türkiye'de de var, Amerika'da da var gibi nicel bir karşılaştırma, veri sadece.

    Evet, aslinda o sozde itiraz edilecek bir taraf yok ama soyleyen ben oldugum icin ediliyor sayin @azuleverde . Numan ismi bazi arkadaslari "trigger" etmeye yetiyor, otomatige bagladilar artik. .)))
    Tesekkur ediyorum size anlayisiniz icin. Hurmetler.


  • Sayın @newman eleştirim sizin yorumunuza idi. Şahsınızı tanımıyorum. Eğer öyle anlaşıldı ise kusura bakmayın. Ayrıca isminizle alakalı sorun olması mümkün değil.


  • @newman rica ederim. Anlayış için çok çaba sarf etmedim aslında benim için oldukça açıktı, ben de ne görüyorsam onu yazmak istedim (: bu yazdığımı siz de yazabilirdiniz belki ama ben de kendimce konuya açıklık getirmek istemiştim.

    Bahsettiğiniz durumla ilgili sayılabilecek benim de bazı düşüncelerim var, tamamen kendi gözlemim ve düşüncelerim, geçerliliği kişiye göre değişebilir.

    Forum gibi kişilerin anonim olarak bulunduğu bir ortamda insanlar olumlu veya büyük çoğunlukla olumsuz düşüncelerini istediği kişiye rahatlıkla söyleyebiliyor, bunu söylemekten geri durmayabiliyor veya bu durumu kendine hak görebiliyor. Bunu ben de yapıyorum. Örneğin yeni bir kullanıcı ilgili başlık varken sorusu için yeni başlık açıyor. Ben de gün içinde denk geldiysem cevap verilene kadar beklemesin, araştırsın ve de crazycells daha önce çekinmeden uyarabilirsiniz dediği için girip cevap yazıyorum. Bazen ne alakaysa (her ne kadar düzgün cümleler kursam da) gereksiz bir hışımla yazdığımı biliyorum, doğruya doğru. Halbuki örneğin bir derste biri alakasız bir soru sorduğunda sorunu şu derste sormalısın veya sorunu derste sormalısın gibi bir şey söylemiyorum (:

    Demek istediğim, günlük hayatta birbirimize söylemeyeceklerimizi forum ortamında söyleyebiliyoruz. Ben bunu burada anonim olarak bulunmaya bağlıyorum. Halbuki burada görmek istemezken örneğin bir forum buluşmasında bir araya gelebilir, aynı masada oturup sohbet edebiliriz. Birbirimizden öğrenebileceğimiz çok şey olabilecekken istemsizce iletişim kanallarımızı tıkayabiliyoruz.

    Bazı durumlar konuşuldukça yerine oturuyor, daha çok netlik kazanıyor. Bu düşüncemi belirtebileceğim bir ortam olduğunu düşündüğüm için yazdım.

    Konuyu çok da dağıtmamak adına, Amerika'ya gitme sebeplerimiz tam olarak Amerika'ya gitme sebeplerimiz olsun, Türkiye'den gitme sebeplerimiz değil. Buna dikkat etmek benim için daha faydalı oluyor


  • @frozen sayın @frozen sizi kastederek söylediğini sanmıyorum ama yine de kendisi görünce yazacaktır diye düşünüyorum. Cevap verilene kadar aklınızda kalmasın diye belirtmek istedim. Siz ince düşünüyorsunuz ben de öyle yapayım, daha doğrusu yapmaya çalışayım (:


Benzer Başlıklar

  • Amerika'dan yardim istegi

    Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

    Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    141
    -5 Oy
    141 İleti
    12k Bakış
    H
    Kisisel goruslerim: Eksileri: Uzak olmasi Avrupa'ya gore daha cok calismalisin. Daha rekabetci bir duzen var. Sosyal devlet anlayisi yok. Guclu olmalisin. Yan haklar dogum, personal izin sureleri daha az. ( I'm a beyaz yaka). Avrupa mimarisi cok daha guzel bence. Haftasonu ulkeden ulkeye arabanla gezebilirsin. Amerika bunun icin cok buyuk. Is seyahatlerinde belli yerler haric her yeri birbirine benzetiyorum burada. Turkiye'ye 2-3 gunlugune gidebilirsin Avrupa'da ama burada bu sansin yok. Ozlediysen yillik izininin cogu TR seyahetine gidiyor zaten. Saglik konulari ama cok yorum yapamiyorum bu konuda. Avrupa'da sagik sistemini bilemiyorum. TR'de guzel bir saglik sigortan varsa sirket tarafindan falan baya rahatsin. Burada kendimi ayni rahatlikta hissedemiyorum. Amerika'da daha bir yanlizlik var sanki. Futbol'a soccer demek zorunda kalmak:) Artilari: Rekabetci duzen ve calismaya eksi dedik ama maaslar ve firsatlar Avrupa'ya gore daha iyi. Tabi sektorden sektore degiskenlik gosterebilir bu durum. Yasam kalitesi ve satinalma gucu Amerika'da daha yuksek. Dil probleminin cabuk asilmasi. Oyle ya da boyle herkes az biraz ingilizceye sahip. Sisteme ayak uydurma daha hizli. Yapinin kendi isini yapmak isteyen, girisimci, zeki insanlari hayal bile edilemeyecek yerlere getirmesi. (sans da lazim tabi). Ikisi de cok buyuk kita ve kendi icinde de bircok farklilik barindiriyor ama genelleme yaparsam ilk aklima gelenler bunlar.
  • Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    599
    2 Oy
    599 İleti
    85k Bakış
    M
    Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum