Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yeniden merhaba.1 ağustos mülakat tarihim.Daha öncede bahsetmiştim ama pek faydası olmadı.28 ağustosa kadar italyada staj yapıyor olacağım.Aklımda iki alternatif var.Birincisi mülakata girmedikten sonra mülakata girmedim formunu doldurup yeni bir mülakat tarihi almak konsolosluktan.İkincisi italyada mülakata girmek.Bu ikisinden birini deneyimleyen oldu mu? Abd ankara konsolosluğuna mail attığımda mülakat tarihiniz değiştirilemez ama gelemezseniz dediğim formu doldurup boş bir gün olursa gelebileceğim söylendi.Riske atmak istemiyorum ama neden mülakat tarihim değiştirilemiyor.İtalyadaki stajım abd deye gidersem iş inkanımı çok etkiliyor.


  • @macarovski, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
    "boş bir gün olursa" denilmiş. Geriye sadece eylül ayı kaldı, üstelik bunca bekleyen var... Bence mulakat tarihini değiştirmek yerine staj yerini zorlamaya çalışın, gerekirse 28 Ağustos'tan sonra orda kalın gidemediğiniz günler adına. Mutlaka bir çözüm bulunur kurumsal firma da olsa. Belki sağlık muayenesini İtalya'da yaptırabilirsiniz, böylece mulakat için günübirlik gelip gidebilirsiniz? Sonuçta sizin elinizde olmayan bir durum, mutlaka orta yol bulunur.
    Umarım çözebilirsiniz, şansınız açık olsun.


  • Merhaba arkadaslar, aranızda üniversite öğrencisi olarak mülakata lise diploma fotokopisi ve öğrenci belgesiyle giden oldu mu, lise diplomasinin hic orjinalini istediler mi? çünkü ben hem Fransa’da hem Turkiye’de öğrenciyim fakat benim lise diplomamın orijinali Türkiye’deki universitede, simdi ben mülakata lise diplomamın fotokopisine mezun oldugum liseden Islak mühür bastırarak gitsem olur mu, yoksa illede orjinalini isterler mi acaba, mülakata Fransa’da gireceğim.


  • Arkadaşlar selam benim 26 temmuzda mülakatım var mülakattan 1 ay önce kredi çekip hesaba yatırıp ve bunun hesap özetini gösterirsek sorun olur mu ?


  • @crazycells teşekkürler bunun romanya adli sicil için almaya çalıştığımız nasıl kanıtlarız peki konsolosluğa mail göndereceğiz romanya konsolosluğuna o cevap kanıt olur mu yada cevap atmazlarsa? Bir de asıl talihli eşim onun orijinal diplomaları var benimkilerin e devlet çıktısı yeterli olur mu acaba?


  • @macarovski, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Yeniden merhaba.1 ağustos mülakat tarihim.Daha öncede bahsetmiştim ama pek faydası olmadı.28 ağustosa kadar italyada staj yapıyor olacağım.Aklımda iki alternatif var.Birincisi mülakata girmedikten sonra mülakata girmedim formunu doldurup yeni bir mülakat tarihi almak konsolosluktan.İkincisi italyada mülakata girmek.Bu ikisinden birini deneyimleyen oldu mu? Abd ankara konsolosluğuna mail attığımda mülakat tarihiniz değiştirilemez ama gelemezseniz dediğim formu doldurup boş bir gün olursa gelebileceğim söylendi.Riske atmak istemiyorum ama neden mülakat tarihim değiştirilemiyor.İtalyadaki stajım abd deye gidersem iş inkanımı çok etkiliyor.

    Sayın @macarovski yazıklarınızdan anladığım kadarıyla, göçmen olarak ABD'de yaşantınızı devam ettirmek de yine kariyeriniz/işiniz için İtalya'da yapacağınız stajı tamamlamak da sizin için eşit derece önemli gibi duruyor. Hayatınızla ilgili önemli kararları, yalnızca siz alabilirsiniz. 2019 yılı için zamanın azaldığı bir gerçek. Bu nedenle, mülakat tarihiniz değiştirilemiyor olabilir. Konsolosluğa yolladığınız maile gelen cevap doğrultusunda, "boş bir gün olmaması" durumunda, mülakat hakkınızı kaybedebileceğiniz ihtimalinin de bulunduğu anlaşılıyor. Bu ihtimali göz önünde bulundurmanızı öneririm.


  • @hakanakin, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar selam benim 26 temmuzda mülakatım var mülakattan 1 ay önce kredi çekip hesaba yatırıp ve bunun hesap özetini gösterirsek sorun olur mu ?

    Konsoloslukta göstereceğiniz mali kayıtlarınızda yer alması gereken tutarı, kredi çekerek tamamlamak bir tercihtir. İsterseniz öyle yapabilirsiniz.


  • @caglaror inşallah çağlar abi, zaman geçtikçe insan karamsarlığa kapılıyor malesef:(


  • @bsk hala bir email veya haber yokmu ya böyle olmaması gerekir bence ama içimden bir his eylüle kalmazsınız diyor umarım bu ay son olur sizler için


  • arkadaşlar merhaba. 25 temmuzda randevum var. gerekli belgelerde nufus kağıt örneğini ve arşiv kayıtlı adli sicil belgesini e devletten alsak yeterli oluyor mu?
    çünkü resmi sayfada gerekli belgeler kısmında nufus kağıt örneginin nufus mudurlüğünden alınmalı ve üzerinde kırmızı damga olmalı yazıyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaanyrtz mahkeme kararı dışında tüm evrakları e devletten alınca geçerli oluyor. Ayrıca Türkçe olarakta geçerli. Sadece mahkeme kararlarını e devletten alamıyorsun ve de bu evrağı ingilizce çevirmen gerekiyor. Diğer aklına gelen ne kadar evrak varsa e devlet alıp götürebilirsin. İngilizce çevirme parası da vermene gerek yok


  • @yılmaz malesef hala beklemedeyiz 🤷🏻♀

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @macarovski, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Yeniden merhaba.1 ağustos mülakat tarihim.Daha öncede bahsetmiştim ama pek faydası olmadı.28 ağustosa kadar italyada staj yapıyor olacağım.Aklımda iki alternatif var.Birincisi mülakata girmedikten sonra mülakata girmedim formunu doldurup yeni bir mülakat tarihi almak konsolosluktan.İkincisi italyada mülakata girmek.Bu ikisinden birini deneyimleyen oldu mu? Abd ankara konsolosluğuna mail attığımda mülakat tarihiniz değiştirilemez ama gelemezseniz dediğim formu doldurup boş bir gün olursa gelebileceğim söylendi.Riske atmak istemiyorum ama neden mülakat tarihim değiştirilemiyor.İtalyadaki stajım abd deye gidersem iş inkanımı çok etkiliyor.

    Eger ABD'de gocmen olmak istiyorsaniz hicbir erteleme yapmadan 1 Agustos'ta mulakata girmenizi tavsiye ederim.

    Mulakat tarihinizi degistiremezseniz, ama gectikten sonra yeni bir gun talep edebilirsiniz (verilecegi kesin degil, cunku surec sonuna gelmek uzereyiz) eger hem Ankara ABD konsoloslugu hem de Italya ABD konsoloslugu OK verirse dosyaniz tasinabilir ama bunun icin yazismalar yapmalisiniz ve tahmin ettiginizden daha uzun surerse hickimse size "vize vermek" icin cabalamaz. 30 Eylul'e kadar islemleriniz bitmezse DV sansini kacirirsiniz.

    Riskleri degerlendirip kendi kararinizi verebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mindi, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Belki sağlık muayenesini İtalya'da yaptırabilirsiniz

    Ankara ABD Konsoloslugunun anlasmasi sadece Ungan'larla, o nedenle baska yerden saglik raporlarini kabul etmiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhammetnzr, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaslar, aranızda üniversite öğrencisi olarak mülakata lise diploma fotokopisi ve öğrenci belgesiyle giden oldu mu, lise diplomasinin hic orjinalini istediler mi? çünkü ben hem Fransa’da hem Turkiye’de öğrenciyim fakat benim lise diplomamın orijinali Türkiye’deki universitede, simdi ben mülakata lise diplomamın fotokopisine mezun oldugum liseden Islak mühür bastırarak gitsem olur mu, yoksa illede orjinalini isterler mi acaba, mülakata Fransa’da gireceğim.

    Universite ogrencisiyseniz, ogrenci belgesi yeterli olacaktir. Fransa'daki ABD konsoloslugu'nun bu konuda ayri bir istegi var mi diye sitelerinden kontrol etmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozkk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells teşekkürler bunun romanya adli sicil için almaya çalıştığımız nasıl kanıtlarız peki konsolosluğa mail göndereceğiz romanya konsolosluğuna o cevap kanıt olur mu yada cevap atmazlarsa? Bir de asıl talihli eşim onun orijinal diplomaları var benimkilerin e devlet çıktısı yeterli olur mu acaba?

    Evet, yazismalarin ciktisini goturebilirsiniz. Oldugu kadar...

    Diploma, sadece asil talihliden isteniyor.


  • @ayvalik10 teşekkürler.


  • @crazycells merhaba 8 Ağustos’ta mülakatım var. Şuan üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Okulum lise diplomamı vermiyor. Diplomayı tasdikleyip götürsem olurmu aslı yerine geçer mi. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Maybeoneday e devletten lise diplomasi görünmüyor mu


  • Vizem tek girişli diye çıkış yaparsam tekrar girmem için vizeye ihtiyacım olacak.Ama mülakatım riske girecekse tabikide 1 ağustos da ankarada olacağım.Tekrar buradayken italya vizesi almaya çalışacağım italyada devam etmek için staja


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

36
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum