Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 330 298.9k 320

• @reader sorma içi seni dışı beni 😅 hayatta kalma mücadelesi resmen. Yine de bin şükür tabi.

• @caglaror abi noooolur İngilizce. Herşey tamam o eksik. Bak ben dilim yetmediği için ortalama bir iş bile yapamıyorum. Ortalama altı depoculuk, temizlikçilik vs ye de Allah mecbur etmesin. Bayan olarak zor

• @femini92 CA özellikle bölgeniz ortalamapahalı bir yer.

iş sıkıntısıda varsa daha ucuz bir bölge / eyalet tercih edilebilir . Tabi orası için özel bir neden yoksa.

• @femini92 öyle tabii ama demek ki iyi kazanıyorsunuz kusura bakmayın ben yeniyim herkesi henüz tanımıyorum. Benim ingilizcem var diyebilirim ama oraya eğer gidersem üç kazanıpta valla temizlikçiliktrn başlayabilirim sıkıntı değil de fiyatlar böyle olursa param yetmez herhalde😞

• Ne üçü yaw gc yazmıştım

• Ben edebiyat öğretmeniyim ama amerikada çalışamam herhalde aslında hayalim orda kitap yayınevlerinde fln çalışmak ama hayal işte

• @reader uzaktan ezbere konuşmak kolay tabi :) davulun hesabı sesi.

• @smesut eşim çalışıyor şimdilik sadece. ilerde daha iyi şeyler olacağını ümid ederek bekliyoruz bakalım. Kendimize yatırım diyelim. teşekkürler

• @femini92 Texas - Houston - Austin gibi ,
    Florida gibi , Delawvare gibi yerler daha ucuz diye biliyorum. genel yaşam maliyetleri konusunda. Bu bağlamda Henüz yeniyken diğer eyaletlerde daha az maliyetli yaşayabilirsiniz gibi düşünüyorum. ilk mesajdaki tabloda en maliyetli yaşam özellikle kira olarak sizinki malesef...

• @femini92 Bizim 7-8 ay olduğunu varsayıp son 3 ayı tma yoğun dile ayırmak istiyorum. Dilin öneminin farkındayım. Ama iş bulmak için çok daha elzem bir konuda kendimi geliştirmem gerekiyor. IT sektöründe developer olunca dil 1. sıradan 2. sıraya kayabiliyor. Yine de çok iyi ingilizcesi olan birisi kesinlikle işsiz kalmaz diye düşünüyorum.
    Kurslarla açığı kısa sürede kapatacağına eminim.
    Hemen pes etmek yok, devam devam...

• IT sektörü için gece karanlıkta güveleri çeken lamba gibi California. Tabii başka çekim merkezleri de var, ama sıcaklığı, mevsimleri vb.. de etkili bu seçimde. Açık söylemeliyim kendi konumda biraz daha yetkin olsam başka eyaleti düşünmezdim. Ama şimdi eldeki paraya bakıyoruz, iş bulacağım konudaki yetkinliğime bakıyorum ve CA ikinci sıraya düşüyor. Yine de Washington State ve Texas arkasından 3. sıraya yazıyorum.
    Şehir bazlı sıralamam sonra değişebilecek olsa da şu an Houston (TX), Austin (TX), Dallas (TX), San Jose (CA), San Francisco(CA), Seattle (WA) gibi .
    Bundan sonra SF (CA)'nın sırasının değişmesi dışında bir değişiklik beklemiyorum. Ha olur da eşim çok başka bir eyalette iş bulursa o zaman ben ona uyarım.
    CA'daki pahalılık cidden kötü, düşünsenize CA'dan bir ev fiyatına TX'dan 4 ev alıyorsunuz gibi...

• Florida- Boca Raton Maliyetler

Okullar 9-10 grade. Bu okullar bölgesindeki evler;
    Kira 1,700 - 2,500 $ 2 oda, salon
    Tel: 1 kişi 30 dolar : sınırsız konuşma-2 gb int.
    40 dolar: sınırsız konuşma-sınırsiz int.
    Tv+internet( sınırsız) 60 $
    Elektrik: 60-70$
    Su: kiraya dahil
    Doğalgaz: yok, her şey elektrikli, ısınma yok
    12 ay denize girilebiliyor. En yuksek sicaklik 33 derece,
    Konut yıllık sigorta 95 $
    Araba sigortasi: 45.000 $ sifir toyota highlander icin: 6 aylık pesin 1,100 $

Kira çok yüksek.
    Hersey dahil 4 kisilik aile maliyeti
    4.000 $ civari. ( kontrollü harcama tutarı bu)
    Oğlum 8. Sınıfa gidiyor, okulu 10 grade , kızım 10. Sinıfa gidiyor, okulu 9 grade.
    Okul ücretsiz, okul otobüsü kapidan alıyor çocuklari ucretsiz.
    50 $ aylik yemek ucreti var kişi başı.
    Meyve ve sebze pahalı. Kilo olarak yazarsam hemen hemen her meyve ve sebze 3-4$ örnek elma 15-20 tl kilosu.
    Sadece muz ucuz.4-5 lira
    Et Türkiye ile aynı 12_15 $ kilo
    Sut, yumurta ucuz.
    Benzin galonu 2,4 ile 2.9$ arası.
    Araba, elektronik esya uygun, mobilya pahalı.

Merak ettiginiz bir şey varsa fiyatlarla ilgili yazabilirim.

• Sağlık sigortasını 2017 yılında gümüş plandan yaptık. 4 kişi aylık 432 dolar ödedik.
    2018 de sigorta değişti. Bronz plana geçtik ödeme sıfır çıktı. Ödeme yapmıyoruz.
    Sigorta acentesi olan bir Türk arkadaş ekrandan bilgileri girerek yaptı.
    Amerika’da gelirim yok henüz. Türkiye’deki gelirimize göre bu planlar oluşturuldu.

• @caglaror Azmin elinden ne kurtulur :) 👍🏻

• @divionyedi niye tl ye çeviriyorsunuz ki :) maaşı da çevirmek gerek o vakit. Birim üzerinden 3-4 gayet normal bence. Biz de CA da yaşıyoruz aşağı yukarı öyle. Muz lbs 60-70 cent Avokado tane 70-80 cent. Yumurta 5-6$ kolisi. Bence mutfak alışverişine pek pahalı denemez. Aşağı yukarı aynı

• @Femini92 sizin maliyetlerinizi göremedim, bu ileti silinmiş yazıyor. Bende mi sorun var acaba?

• @Femini92 genelde Türkiye olup Amerika’ya gelmeyi planlayanlar ve Amerika’ya gelip henüz çalışmayanlar; sürekli kafalarında tl dolar hesabı yapıyorlar. En azından ben öyleydim ve hala öyleyim.

Elmanın 450 gramı 1,5 dolar ise, üzümün 450 gramı 3 dolardan başlıyorsa, portakalın tanesi 0,6 dolarsa, dolma biberin 450 gramı 2 dolardan başlıyorsa, domatesin 450 gramı 1 dolardan başlıyorsa; bunlar bana pahalı geliyor. Hemen hemen tüm sebze ve meyveler bunun gibi.
    Ayrıca süt, yumurta ve muzun ucuz olduğunu yazmıştım.

• ⭐⭐

@divionyedi maaşı 12000tl alıyorsam meyvenin kilosuna verdiğim 15tl'yi çok sorun yapmam herhalde :) o zaman etin kilosu 40tl olsa da koymaz.

• Valla ben en temelden baslayacagimizi var sayıyorum eşim tam saat ben part time çalışsam herhalde 2000-2200 dolar anca kazanırız değil mi kira 1000dolar olsa yok anam ben vaz mı geçsem 😣

• @reader Bu rakam yaklaşık bir kişinin asgari ücreti. İki kişi çalışıp o kadar az kazanmanız pek mümkün olmaz.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da sosyal çevre edinmek

13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    B
    2 hafta önce san francisco'ya geldim. 3 gün san diego, 2 gün los angeles gezdim. san francisco'da çinli ve hintli nüfus dışında kimseyi görmüyorum. burada bir düzen oturtmaya çalışmak istiyorum ama emin olamıyorum. amerikan kültürünü sevdiğim için amerikaya geldim. san francisco'da business mindseti olan (non-tech) insanlarla nerede tanışabilirim?
  • Üniversite okumadan Amerika'ya gitmek

7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @patrick2dev Yetiskinleri birakin, artik cocuklar bile yazilim sektorundeler. Buradaki orta-lise duzeyi okullarin cogunda tech derslerinde yazilim ve kodlama, programlama ogretiyorlar. Yani bu alanda rekabet var. Birde buna guney Asyalilari ekleyin, ozellikle Hindistan, Pakistan ve Cin gibi ulkelerden gelenler bu konuda piyasaya hakimler. O nedenle, egitim olarak kendinizi gelistirmelisiniz. Yoksa vasat islerle ugrasmak zorunda kalirsiniz.
  • Amerika'da Polis, Asker olmak

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    -4 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    polislik icin de link surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1406/abd-de-polislik forumda basit bir arama bile yapmadan yeni baslik olusturmayin.
  • Amerika'da işinize yarayabilecek aletler

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    19
    9 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    semaviS
    Evet budur..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k