@mamilim90 "alici odemeli kargo" kavrami ABD'de yok... Ben de henuz buna benzer bir uygulamaya denk gelmedim.
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@FıratD Samimi güzel bilgilendirici bir deneyim yazdınız teşekkürler
Rica ederim, farkındalık olduysa ne mutlu
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@AE123 yeni bir iş kolu Türkler terapi seansları versin. Uçan fiyatlara nasıl alışırsın diye.
Akil edip yapan parayi bulur 🙂
-
Üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’de turizm sektöründe, konaklama ve otelcilik alanında; uluslararası zincir ve yerli marka otellerin satış ve pazarlama departmanlarında farklı kademelerde 19 yıl görev yaptım.
Amerika’ya göç ettikten sonra da konaklama ve otelcilik sektöründe, bir zincir markanın otelinde Satış & Pazarlama biriminde çalışmaya devam ediyorum. Göç sonrasında sektör değiştirmeyi tercih etmedim; otelciliği ve satışı sevdiğim için burada guclu olduğum alanda ilerlemek istedim.
Göç sürecimden önce uzaktan ABD’de iş arama sürecine başladım ve online mülakatlara katıldım. Amerika’ya yerleştikten sonra yaklaşık 8. ayımda ve aktif iş arayışımın 4. ayında, halen çalışmakta olduğum otelden iş teklif mektubu aldım. Bu pozisyona, aynı iş yerinde çalışan Türk bir arkadaşımın referansı ile başladım. İlk olarak Yiyecek & İçecek biriminde yönetici pozisyonunda göreve başladım; işe başladıktan sonra ikinci ayda açılan bir fırsat doğrultusunda aynı otelin Satış & Pazarlama birimine yönetici olarak promote aldim.
-
@thehawk01, içinde söyledi: Greencard ile 1 Yıl aradan sonra yeniden amerikaya dönmek
merhaba 2024 kazananıyım ve 2 ay amerikada new york da yaşadım. ailevi nedenlerle dönmek zorunda kaldım. Fakat greencardımı ve ssn numaram bu süreçte elime ulaştı. Bank of amerika da hesabım var ve captial one da kredi kartımda var . Ehliyet başvurusunda da bulunmuştum. Girişte sorun yaşar mıyım? Annemin ameliyatı için türkiyeye dönmüştüm. Şuan amerikaya geri dönmeye hazırım . ama 1 yıl ve uzun süre dışarda kalınca sorun olabileceğine dair şeyler okudum. Nasıl bir yol izlemeliyim
-
Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
-
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Download Money Manager (Remove Ads) by Realbyte Inc. on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Money Manager (Remove…
Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi. -
@ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...)
Saygilar.@Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz.
1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
State Gas Price Averages
Minimum Wage Law
Minimum Wage
Size de teşekkür ederim ATS16 araştırma yapıyorum özellikle yapacağım iş ile ilgili hangi eyaletlerde daha kolay iş bulurum, yaşam maliyetleri vergiler toplu taşıma vs vs Yine de orada olan birinden de bilgi almak + olacağını düşünüyorum.
-
O zaman hazir hafif bir enfeksiyon gecirip evde dinlenme firsati bulmusken 2 yil nasil gecti, neler oldu anlatayim.
Oncelikle sunlari belirteyim, Turkce klavyeli bilgisayarim arizalandigi icin bu mesajda alfabemize ozgu karakterleri kullanamayacagim. Bir de bu tecrubeler benim tecrubelerimdir herkes icin gecerli olmayabilir; zira ABD'de bir tane dogru yoktur, dogru yere, kisiye, zamana gore degiskenlik gosterir.
Hala ayni evde ikamet ediyorum, daha once yazdigim uzere 2 odali bir townhouse kiralamistim, O gunden bugune %10 artisla devam ediyoruz. Gecen sene muadil evlerde kiralar 3.300$ seviyesine kadar yukselmisken %10 artisa hayir diyememistim, bu sene ise muadil kiralar 2.700$a dusmusken bu sefer de tasinma isleriyle ugrasmamak icin kontrati oldugu gibi uzattim. Ev sahibinin artis talebine dusus talebiyle karsilik verdim ve aynisindan devam edelim diyerek uzlastik. Boca Raton ve civarinda evler cok eski oldugu icin tum bakim masraflari ev sahibine ait, o sebeple bu civarda ev alirken 3-5 kez dusunmek lazim. O sebeple su aralar ev kiralamak daha ekonomik oldugu icin ev alma dusuncem yok.
2024'te calisma izni aldigim icin o yila ait vergi beyanimi bu sene Mart ayinda verdim ve ABD Vergi dairesine borclandim 🙂 Turkiye'de brut gelirinin %40'ini sgk ve gelir vergisine odeyen ucretli bir calisan olarak brut gelire gore odedigim yaklasik %5'lik gelir vergisi + emeklilik odemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Gectigimiz yil calistigim sirket haftalik ucreti W2 olarak; (gelir vergisi ve sigorta giderlerini yerinde keserek) komisyonlari ise 1099 (gelirin ertesi sene beyan edilmesi) olarak odemekteydi. Bu sebeple hatri sayilir bir miktar vergilendirilmemis gelir sahibi olurken araba, internet, cep telefonu gibi odemeleri gider olarak gosterdim. E-2 statusu ile cocuklara SSN alamadigimiz icin cocuktan kaynakli vergi iadesinden faydalanamadim (4.000$). Bu sene daha yuksek vergi odeyecegim gibi gorunuyor.
Cok merak edilen ve burada gig work denilen Uber, Lyft, Doordash gibi islere gelecek olursak; Florida'da ozellikle de bu son donemde bu sektor oldu diyebilirim. Su an benim Uber'de kabul oranim %8 ve iptal oranim %5. Yani her 10000 talepten 80 kisiyi kabul edip bunlarin da 4 tanesini arabaya almamisim. Bazen Miami veya Jupiter gibi uzak yerlere gidecegim zamanlarda uygulamayi acip yol ustu yolcu ariyorum, zaten gidecegim icin ne oderlerse odesinler bana kar kaliyor 🙂 Buna ek olarak ozel gunlerde (yil basi, cadilar bayrami vs) yine uygulamalari acip calisiyorum. Hem eglenceli oluyor hem de para kazanip bazi ekstra giderleri karsilayabiliyorum. Bunun haricinde bu islere guvenerek buraya gelmeyin. Para kazanabileceginiz yalnizca 3 ay var (kasim, aralik, ocak), bunlara ek olarak bahar tatilinde de 1-2 hafta cidden iyi bir donem oluyor. Geri kalan zamanda kazanacaginiz para mil basi 60 cent ve saatlik 18$ olarak kalacaktir. Ozellikle cumartesi geceleri yolcudan cok sofor oluyor, bu sofor bollugunda sirketler sizi istedikleri an gozden cikarabiliyorlar. Bir de XL, Premium SUV gibi diger sofor secenekleri var, ilgilenen olursa ozelden anlatabilirim. Yine de bu tarz isler dunuyorsaniz ya gidin 3-5k degerinde eski bir araba alin ya da 70-80k degerinde bir premium SUV, aksi takdirde para kazanamazsiniz.
Daha onceden belirttigim gibi benim amacim kendi harcadigim fazladan parayi size harcatmamak, o sebeple yaklasik 20k$ degerinde luzumsuz harcama yaptigimi tespit ettim. Artik daha tecrubeli ve bilincliyim, bu sebeple kimsenin luzumsuz para harcamasini istemiyorum. Daha onceki iletide belirttigim gibi, bir emlakci size Florida'da yasa degisti artik alici taraf da komisyon oduyor diyorsa sirtinizi donun. Dogru, Agustos 2024'te emlakcilarla ilgili yasa degisti, artik ev alan da satan da emlakcilara komisyon odemek durumunda kaliyor. Kira icin ise boyle bir sey yok. ABD'ye yeni yerlesen herkesin ilk adresi apartman kompleksleri oluyor ve onlar da kira komisyonu odemiyor (100-500$ arasi referans bonusu oduyorlar). Bu gibi yerlerden para alamadiklari icin bazi emlakcilar degisen yasayi bahane edip kendilerine bir kira tutari istiyorlar. En nihayetinde sizin icin gidip bir ev bakiyorlar, yetkililerle gorusup teklif aliyorlar, ancak bunu herkes yapabilir. Harcadiklari zaman icin mesai ucreti + masraflari isteseler anlarim da herkesin yapabilecegi bir is icin 2.500$ talep etmek mantikli degil.
Bu tarz yerlerin mulkiyeti tamamen bir sirketin elinde oldugu icin her seyde sirket gorevlileri ile muhatap oluyorsunuz. Haliyle, yuksek kira odenen yerlerde sorunlar cozulurken dusuk kira odenen yerlerde biraz sorunlar ve gecikmeler olabiliyor. Sirketler genellikle yeni goc etmis kisilere kapilarini acarken, mevcut kiralama orani, bos ev sayisi gibi faktorlere bagli olarak reddedenler de olabiliyor. Talep ettikleri depozito bedelleri 500-1000$ arasindayken ilk kira ve depozitoyu yatirdiktan 1-2 gun sonra eve gecebiliyorsunuz. Nedense kimileri gelir gelmez kendi evimize gecelim diye bir takintiya sahip olup sonra ilk gecelerini yerde yatarak geciriyorlar. Arkadaslar gelin, bir airbnb ya da otelde 1-2 hafta kalin, evinizi kiralayin, esyalarinizi alin ve yerlesin. ABD'de ev cok, eninde sonunda bir yer bulacaksiniz.
Duzgun gelir getiren ve kalici bir is bulmak son derece zor. Bunun icin once koklu bir sirkette en alt pozisyindan saatlik 15$ ucretle ise baslayip sonra sabirla 3-5 sene calismaniz gerekiyor. Yoksa sizi direkt yonetici yapmiyorlar, en altin tozunu ve pisligini yasatiyorlar. En cok aranan meslekler; klima, cati tamirleri, elektrik ustalari ve tesisatcilar. Eger bu konuda bir yatkinliginiz varsa franchise sirketlerden birine CV gonderirseniz, siz lisans alincaya kadar yardimci olurlar, zira son gocmenlik olaylarindan dolayi dogru duzgun isci bulamiyorlar. Odedikleri ucretler de saatlik 30-40$ arasinda degisiyor.
Bu sene benimle irtibata gecen arkadasimin arkadasi icin saatlik 35$ + masraflar olarak (toplam odedigi para 3.000$ civarinda) is danismanligi yaptim, E-2 icin sirketini hazir hale getirdim. Su ana kadar gayet basarili gidiyor, onumuzdeki sene gelip statu degisikligi yapacak. ABD'de yasamak isteyen ama kuracagi ise fazla para yatirmadan ayda 2000-3000$ gelir getiren bir is isteyen arkadaslar ozelden iletisime gecebilirler. Simdiden soyleyeyim, bu kisiye ozel ve yalnizca benim istedigime verecegim turden dost isi bir hizmettir, amacim size 10-15k danismanlik ucreti verdirtmemektir. Haliyle benim musaitlik durumuma baglidir. Yoksa tanidigim durust is danismanlarina yonlendirebilirim.
Gecinmek ve hayata tutunmak her yerde oldugu gibi burada da zor; ama tutunma iradesi oldugu surece her turlu idare ediliyor. Evet ilk sene ikinci seneye gore daha zor. Ben duzenimi ancak 3. yilimda tutturabildim. Artik duzenli isim, maasim, bos zamanim var. Buna ragmen tabii ki gevsemiyor, derhal E-2 uzatmasi icin gerekli telasi yasamaya basliyoruz. Onumuzdeki Subat sonuna kadar yine alttan alta bir telas saracak bizi.
Florida'ya yerlesmeyi dusunenler icin, ben daha once bazi major eyaletlere is sebebi ile gitmistim. Acikcasi iclerinde favorim havasi, dogasi ve gerceklesen sacma sapan olaylardan (aliskanlik olmus) dolayi Florida'dir. Florida ABD'nin Adana'sidir diyebilirim. Boca Raton ise iyice Turk mahallesine donustu, sabah oglumu okul servisine gotururken konusulan iki dil var, Rusca ve Turkce. Gunden gune sayi olarak buyuyoruz, artik yakinda maddi olarak da iyice buyuyecegiz, zira benimle beraber gelip cok iyi isletmeler kuran arkadaslarimiz var, zamanla vatandaslik alacagiz, cocuklarimiz polis, idareci vs olacak, dernekler kuracagiz ve adaylar gelip bizlerle gorusmek zoruna kalacak. Simdilik Florida'daki Turk varligi, orgutsuz durumda, o sebeple bir baski grubu olusturmaktan cok uzagiz, ancak yakinda Turkce ehliyet sinavi, Turkce dilekce verme gibi imtiyazlar talep edebiliriz.
Son olarak eklemek istedigim husus, 2 kez ICE kontrolune yakalanan birisi olarak diyebilirim ki su an gocmen olmamam avantajima, ice gorevlilerine vatandas da gocmen de degilim yalnizca yasal bir yabanciyim (legal alien) dedigimde benden evrak istiyorlar, ben de USCIS tarafindan bana gonderilen statu belgesinin fotograafini gosteriyorum, vizen var mi diye sorduklarinda var tabii ki zaten vizem olmasa bunu nasil alayim diyorum ve birakiyorlar. Sahsi kanaatim, diliyorlar ki beni istedikleri an kapi disari edebilirler, vatandaslik hakkim vs yok. Gocmen arkadaslari ise vatandas olabilecekleri icin vatandas olmadan once darliyor da darliyorlar. Florida'daki tum polis departmanlari ve serif ofisleri artik ICE operasyonlari katilmakta ve bir yabancinin suca karismasi durumunda aninda ICE gorevlilerine haber veriyorlar. Bu sebeple iltica basvurusu yapanlar, agir trafik ihlali yapan gocmen olmayan vize sahipleri biraz daha tedirgin durumda oluyorlar. Buna ragmen bizim gibi kurallara uyan ve vergisini odeyen kiymetli yabancilar icin ingilizce konusabileceginiz surece sikinti yok.
Kiymetli arkadaslar, cok sukur ki sag salim, tutuklanmadan 2 senemizi tamamladik. Bu surede cok iiymetli insanlarla tanistim, hata yaptim, duzeltildi vs. Su an cok daha eglenceli bir hayatim var. Turkiye'de arkada biraktiklarimla 0'dan baslayip kurdugum bu hayatta cok zorlansam da iyi ki yapmisim diyorum. Tekrar ediyorum, anamdan babamdan uzak, her seyin maddi karsiliginin oldugu bir ulkede bu kadar uzun sure direnebilecek cesaret ve gucunuz yoksa maceraya girmeyin. 2 sene icinde pes edip ulkemize geri donen 3 aile ile tanistim, hem is planlari, hem beklentileri hem de burada yasamak istedikleri hayat son derece hatali ve tutarsizdi. Iyi yapilmamis ve garip gurup insanlarin cektigi tamamen safsata olan youtube videolarindan etkilenerek hayaali bir yasamin pesinde kosmuslardi. Ne yazik ki emeksiz yemek olmuyor.
Buraya kadar yazdigim her icin, ABD'ye yerlesmeye karar verdikten sonra bana yazabilirsiniz. Musait oldugumda muhakkak donerim. Basinizi agrittiysam affola, esenlikler dilerim.
-
Memphis te yaşayan varmı. Nasil bir yer. İş ve yaşam olanaklari nasıl. Bu yakinlarda oraya geleceğim.
-
@WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir.
Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir.
Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler.
Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler:
İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir.
Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir.
Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz:Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar.
Leasing Ofisiyle Görüşme:Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın.
Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz.
Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz.
Yasal Haklar:Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir.
Sosyal Medya veya Forumlar:Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir.
Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim!leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım:
Introduction & Acknowledging the Situation
"Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone."Clarifying Our Efforts to Be Quiet
"We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors."Mentioning the Noise from the Neighbor Below
"However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue."Evidence of the Situation
"We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well."Expressing Willingness to Find a Solution
"We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully."Seeking Assistance or a Fair Resolution
"We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution."Ending on a Positive Note
"Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution." -
Başlık denk geldi, paylaşayım.
Bir gün garajda tam arabaya bineceğim kapıyı açtım. Garajımın önünde beyaz 2008-2009 Ford Fusion bir araba durdu, sürücü camını yavaş yavaş indirip çıkardı bir iphone 14/15 beni kayda almaya başladı. Ben de bu esnada bakıyorum tabi. Baktım fotoğraf değil, video kaydediliyor. Ne yapıyorsun anlamında elimi işaret ettim. Kaydı durdurup devam etti. 35-38 yaşlarında kilolu beyaz amerikalı bir kadın. Dedim herhalde bu keşif yaptı, soymaya gelecek. Atladım hemen arabaya peşinden tampon tampon takip ediyorum. Bir ara geçeyim diye yana çekip durdu, arkasına geçip bekledim. Bizim evlerin olduğu tarafta bir tur atıp diğer bloklara doğru geçti. Gate kodu girmek için yanaştı ama açamıyor. Sonra birisi uzaktan gate'i açtı ve araba içeri girdi.
Bu durumda ne yapmak gerekir, yasal haklarım vs ne diye biraz araştırdım. Sonunda bunu site yönetimine bildirmenin en makul yol olduğu kanaatine vardım.
Olayı, zamanı, plakayı ve profili anlatan bir eposta atıp geçtim. Eylemi kamusal alanda yaptığı için olay biraz ortada kalıyor, ben kendi garajımda olduğum için hak ihlali var.
Böyle tuhaf bir olaydı, Yer: Kuzey Dallas Zaman: Tem-Agu 2024. -
@zge Wrapping paper ile iyice sarin ve valizinizde getirin. Bir sorun cikmaz sanirim.
-
ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
-
Merhaba bu sorunuza cevap alabildinizmi benimde kizim abd vatandasi herhangi bir para yardımı alabiliyormuyuz turkiyeden
-
@jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.
Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.
Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.
-
@knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
-
Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
-
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^ -
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
Merhaba arkadaşlar ,
Amerika Rehberi Konumun En altında yer verdiğim ve güncellediğim Amerikaya göç etmiş olanların yaşam maliyetlerini artık bu başlık altında toplayacağım.
Diğer konuda gözden kaçtığını ve yeterince faydalı olamadığını düşünüyordum.Yeni giden ve hali hazırda Amerika'da yaşayan arkadaşlarda benzer bilgilerini paylaşmak isterlerse onları da ilk mesaja ekleyeceğim.
Yeni bir hayata başlayacak olan arkadaşlara faydalı bir rehber olması dileği ile....
Forum Dışından Vlog Lardan Örnekler★★→ Spring Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2017 )
(Can Çolpan Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)4 kişi
Gider Aylık Tek Seferlik Ev Kiralama (2+2) 1000 $ 500 $ (Depozito ) Elektrik 50 $ 500 $ ( Depozito ) Kiracı Sigortası 12 $ Araba 4.000 $ (Subaru Jip) Araba Sigortası 150 $ Telefon 100 $ Yakıt 100 $ Sağlık (Obama Care) 220 $ Mutfak 400 $
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Houston , Texas - ( Yıl = 2018 )
(@semavi Forumdaki Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)4 kişi
Aylık Gider Tutar Kira 2+2 1.327 $ - ilk kira ve depozito 2.000 $ Kiracı Sigorta 5 $ ilk Ev Eşyaları 1.000 $ - Tek Sefer Elektrik 80-90 $ Su 80-90$ İnternet 10 $ Telefon 27 $ / Kişi Araba 2000 $ - Tek sefer Araç Sigorta 625 $ - ( 3 Araç , 2 Şöför için )
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Bellaire Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2018 )
(Kenan Ören @knnrn Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)3 kişi
Aylık Gider Tutar Ev Kirası (Çöp+Su Dahil) 1380 $ Elektrik 80-100 $ (Depozito 350 $) İnternet 55 $ (15mbt Sınırsız) Kiracı Sigortası 11 $ ( Lemonade ) Araç Tercih 2017 Corolla + 2018 RAV4 Araç Taksit 820 $ Araç Sigortası 150 $ ( 2 Araç , 2 Sürücü ) (Root Insurance, 2 Araç , 2 Sürücü, Liability+Comprehensive+Collision+UM) Amazon Prime 14 $ Netflix 15 $ Cep Telefonu 24 $ (2 Hat+2 GB DataAylık Dahil) Benzin 100 $ ( 2 Araç ) Market 500 $ Çocuk Extended Day 280 $ (3:20-05:30 arası) Sağlık Sigortası 550 $
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Houston , Texas - ( Yıl = 2018 )
(@googlegibiherif Murat Bey - Forumdaki Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)2 kişi
Aylık Gider Tutar Kira 1+1 800 $ Kiracı Sigorta 10 $ ( Lemonade ) Elektrik 60 $ Su 38 $ İnternet 40 $ ( xfinity 60 mbt Sınırsız ) Telefon 2 Telefon 1 Yıl Ücretsiz- ( Kampanya Linki ) Araba 780 $ / Ay ( highlander ve ls460l ) Araç Sigorta 250 $ - ( 2 Araç , 2 Şöför için ) Full Coverage Fitness 45 $ ( Aile Üyeliği ) Sağlık Sigortası 120 $ - 2 Kişi için
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Long Beach - California - ( Yıl = 2017 )
(İlkay Zaman Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)Gider Ev Kirası 2000-3000 $ ( iyi bir yer iyi bir site , fitness havuz jakuzi ) Araç Tercih Hyundai Elantra 2017 ( Eski Araç - Mercedes GLK200 ) Araba Muayene 200 $ Pul başka bişey yok.. Araç Sigorta 85 $ / Ay
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Roseville CA - ( Yıl = 2018 )
(Facebook Grubundan Cemal Bey Mesajından- Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim. )4 kişi
Aylık Gider Tutar Ev Kirası 1.580 $ 2+2 Ev ( 1.500 $ - Depozito ) Ev Eşyaları 1.800 - 2.000 $ Elektrik 50-70 $ Doğalgaz 20-50 $ Su + Çöp, 80 $ Telefonlar Samsung 40+40= 80 $ - 2 Hat Sınırsız İnternet xfinity+HBO 45 $ Araç 3.500 $ - Mercedes C 240 - 2002 Model Araç Sigortası 370 $ / 6 Ay
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Santa Clara (San Jose) CA - ( Yıl = 2018 )... kişi
Aylık Gider Tutar Ev Kirası 2.000 $ 1+1 Kiracı Sigortası 35 $ Elektrik 85 $ (Elektrikli Isınma) Su ( Çöp, atık su, sıcak su, normal su ) 300 $ İnternet 76-80 $ (xfinity sınırsız 20 mb) Araç Sigortası 1.500 $ / 6 Ay ( 2 Araç )
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Kansas - ( Yıl = 2017 )
(Pioneers Vlogundan İshak Bey - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)3 kişi
Aylık Gider Tutar Ev Kirası 800 $ Ev Kirası - Müstakil Ev 1.100 $ ( 3 Oda+2wc+2Garaj ) Ev Kirası - Müstakil Ev 1.300 $ ( 4 Oda+2 wc+Garaj ) Elektrik 100 $ Su 70 $ Gaz 100$ Kış - 35$ Yaz Gıda 300-500 $
ilk+orta+lise
Okul Bedava + Kitap Defter Bedava + Okul otobüsü Bedava
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Evans , Georgia - ( Yıl = 2018 )
(Serkan Yurekli Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)Aylık Gider 4 Kişilik Aile Tek Kişi Ev Kirası 1.000$ 400$ Mutfak 500$ 200$ Elektrik 80$ 50$ Su 60$ 30$ İnternet 80$ 80$ Cep Tel.FT 40$ 40$ Sağlık Sigortası 250$ 80$ Araba Sigortas 80$ 80$ Benzin 100$ 50$ Giyim 100$ 50$ Kişisel Masraflar (Sigara,Alkol,Abur-Cubur ,Dışarıda Yemek,Sinema..) 200$ 150$ Çocuk Okul Etkinlik Masrafları 50$ --- Kredi/Mortgage 250$ --- Toplam(+/- 150$) 2.790$ 1.200$
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Daytona Beach , Florida - ( Yıl = 2018 )
(biancowasthere Vlogundan - Neslihan Hn. ve Ailesi Paylaşımlarından - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)2 kişi
Aylık Gider Tutar Kira 700 $ Mutfak 450 $ Araba Sigorta 200 $ Yakıt 160 $ (2,59 Galon / 2,06 Galon) Elektrik +Su+Çöp 100 $ Telefon 40 $ İnternet 45 $
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Miami , Florida - ( Yıl = 2018 )
(iboABD Vlogundan - Kendisine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)2 kişi
Aylık Gider Tutar Kira 850$ Market 150$ Telefon 130$ Araç Kasko 105$ Araç Yakıt 180$ Sağlık Sigorta 80$ Elektrik+Su 70$ Giyim 60$
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★
★★→ Philadelphia - ( Yıl = 2018 )
(İZMİR İZMİR Youtube Vlog Paylaşımlarından - Kendilerine Faydalı Bilgileri İçin Teşekkür Ederim.)3 kişi
Aylık Gider Tutar Kira 1+1 1.030 $ (Isınma+Havuz Dahil) ilk Ev Eşyaları 1.000 $ - 1.500 $ Elektrik 25 $ Su Kiraya Dahil
★★→ Santa Clara County, Santa Clara/ CA - ( Yıl = 2019, Subat + Mart + Nisan ortalamalari )3 kişi (2 yetiskin + 1 (3 yas) cocuk)
Gider Adi GP GPT Aciklama Uyari/Not Esyalar T 3000$ Evde beyaz esya harici hersey Bu paranin icinde yerlseik duzende ne gerekiyorsa aldik + mutfak esyalari+cocuk odasi +lp;tuk takimi+yatak odasi +TV dahil Kira A 2500$ Aylik ev kirasi (2 oda + 1banyo) Condo Sozlesme aylik ve ise giris oldugunda yenilenecek, Su+Cop+Otopark (1+1) dahil Kira Depozit T 5000$ Ev kirasi depoziti Sozlesme yenilendiginde yeniden hesaplasilacak, normalden fazla. Elektrik A 100$ Tum ihtiyaclar icin ortak Isinma, sicak su, mutfak, bilgisayarlar, aydinlatma vb hepsi GAS A 80$ Seyrek kisa mesafe kullanim Ayda 1-2 saatlik yol, genelde 10 dk mesafelere haftada 1-2 alisveris vb. Kira Sigorta Y 120$ Tek seferde odedik Tasininca birlikte gidilen eve gore kullanilmaya devam edilebiliyormus. Dogal Gaz A ? Kullanmadik Abone olduk ama kullanmadik sabit ucret gelmedi henuz Arac sigorta A 156$ 6 Aylik ve history olmadigindan fazla Arac bir dostumuzun. Ehliyeti alir almaz degistirecegiz Saglik sigortasi ? ? ? Karisik isler, sonra anlatacagim Telefon A 141$ 30 ay sozlesmeli, 2 hat+2 Samsung S9 Plus Sinirsiz txt,wifi, konusma, sadece hotspot yok, TR ayri ucretlendiriliyor Mutfak A 1000$ TG+HG Bogazimdan hic kismadim. Et+Sut+Yumurta+Sebzeler+Meyveler hic eksik olmadi. Hafta 1-2 disarida hamburger veya TR yemekleri yiyoruz. Taviz vermedigim hatta TR den fazla harcadigim konudur. GP: Gider Periyodu (A: Aylik tekrarlayan, Y: Yillik tekrarlayan, T: Tek seferlik, H: Her gerceklestiginde)
GPT: Giderin periyodik tutari (periyot basi tutar)
TG: Temel Gida
HG: Hazir Gida
GAS: Gas (Benzin)||★ FORUM ÜYELERİMİZDEN GELEN BİLGİLER ★
NEW YORK - QUENNS BOLGESİ - SUNNYSİDE MAHALLESİ - (Yıl=2018)
(3 kisilik aile)
Kira: $1800 yenilenmis 1bedroom (fakat genis oldugu icin biz 2 bedroom yaptik)
Su ve isinma kiraya dahil
Elektrik gas ortalama $85
Cep telefonlari limitsiz $95
Internet$42
Arac sigortasi aylik $85
Saglik sigortasi henuz yok
Mutfak masrafi degisken 600$-1000$ arasi**Tavsiye: ** Minimum aylik 3500$ kazanmalisiniz ki Manhattan'a reel 15 dk uzaklikta, guvenli, okullari iyi, suc orani cok dusuk, huzurlu bir bolgede yasayabilesiniz.
NEW YORK - MANHATTAN - UPPER EAST SİDE - (Yıl=2018)
(1 kisi)
Kira: $2600 (1+1)
Elektrik, su, isinma ve gas toplami $130
Cep telefonu limitsiz $25 (baska arkadaslarla aile paketi)
Internet $50
Arac - yok
Mutfak masrafi 600-1200 arasi ( kac gun disarda yemek yenildigine gore degiskenlik gosteriyor)
NEW YORK - WESTCHESTER BOLGESİNİN HUDSON RİVER'A YAKİN KİSMİ (Yıl=2018)
(4 kisilik aile)
Ev kirasi:1200$
Elektirik su ve internet icinde dahil
Mutfak masrafi 850 ve üstü aylik
Telefon 125$(aile paketi kullanıyorum)
Araba finance: 575$
Araba sigortası:210$
Yakıt ve ısınma kiraya dahil
Sağlık sigortası aylık:58$ aile olarak
NEW JERSEY - TOWN: NORTH ARLİNGTON - BERGEN COUNTY - (Yıl=2018)
(1 kisi)
Kira $1200 (2+1) - 850 sf. + kiraya su ve isinma dahil
elektrik+gas aylik $30
aylik $150-$200 arasi mutfak masrafi
$80 internet
$70 telefon
araba lease $285
benzin $100
saglik sigortasi $185 full coverage (500$ deductible)
NORTH CAROLINA - CHARLOTTE AREA - IREDELL COUNTY (Yıl=2018)
(2 Yetiskin 1 Bebek)
Kira: $1350 (2+1)
Elektrik, su, isinma (Isinma Klima ile) $120
Cep telefonu hatti $26
Internet $25
Arac - $520
Arac Yakit - $175 (gunluk 50 mil - 81km isyeri gidis gelis + hafta sonlari gezinti)
Arac Sigorta - $0 (Diger bir sahis sigortasi uzerinde)
Mutfak masrafi $680 - Degisken
Disaridan Yemek - $180
Alisveris & Eglence & Diger Ihtiyaclar- $350 - Degisken
Saglik Sigortasi - $65
Bebek Masraflari - $250
New York'un Queens Bölgesinden Müsrif Bir Arkadasin Harcamalari Şöyle
- (Yıl=2018)
(2 kisilik aile)
Ev kirası $3000
Araba otopark $300
Saglik sigortasi $100
Benzin $250
Tv-internet-ev telefonu $200
Cep telefonu $150
Elektrik $150
Mutfak-Alisveris-Diger $1500-$2000
New Jersey (North East) - Manhattan'a Çok Yakin Bir Bölge - (Yıl=2018)
(2 kisilik aile)
Ev Kirasi + su $3200
Elektrik + Yakıt/Isinma $110
Internet $60
Mutfak masraflari $1000
Telefon $60
Araba $250
Araba Sigortası $120
Sağlık sigortasi N/A
NEW YORK LONGİSLAND SUFFOLK BÖLGESİ - (Yıl=2018)
(2 yetişkin 2 cocuk)
kira $1100 (2 ida mutfak salon bir)
elektrik isinma su kiraya dahil
internet $80
cep telefonu $100
arac $254
arac sigortasi $200 (kaza dolayisiyla yukseldi)
yakit $200
saglik sigortasi 0
mutfak masrafi 700-800 degisken
disarda yemek $100 (disardaki yemekleri cok tercih etmedigimiz icin)
alisveris - digerler 500
Wisconsin Door County (Yıl=2018)
( 2 kişi )
Kira+elektrik+su+ısıtma+internet $700-800
Mutfak Masrafı :$400
Araba Sigortası: $170 (iki kişi iki araba)
Yakıt:$200
Sağlık Sigortası N/A
Cep Telefonu: $70
Gelir Ortalama: 2500-3000
Connecticut-New Haven-East Rock bölgesi - (Yıl=2018)
(2 kişi, karı-koca)
Ev Kirası: 1050 $ (su ve çöp dahil)
Elektrik: 35 $ (Depozito 0 $)
Gaz: 60-140 $ (mevsime göre değişiyor, depozito 0 $)
Netflix: 14 $
amazon prime: 13 $
İnternet+HBO: 78 $ (100 mbps)
Cep Telefonu: 86 $ (2Hat)
Market: 400-500 $
İş yeri öğlen yemeği (üniversite' de indirimli kafe): 6 x 22= 132 $
Toplu taşıma: 50-100 $
Sağlık Sigortası (Göz+Diş hariç): 100 $ (üniversiteden dolayı indirimli oluyor.)
Washington State - (Yıl=2018)
Kirkland - 2 kişi + 1 kedi
Kira: 1600$ (1+1 daire, su çöp dahil)
Elektrik: Yaz 30-50, kış max 80$
Kredi kartları: 1500$ ortalama (aşağıdakiler bu harcamaların içinde)
İnternet: 40$ + 10$ modem kirası
Cep telefonları: 80$ limitsiz
Araba sigortası: 150$
Benzin: 100$
Yemek: 500$
Netflix: 13$Geri kalan alışveriş, dışarda yeme içme, eğlence gibi masraflar.
Toplam: 3100$ +/-
Stockton/California - (Yıl=2018)
(4 Kişi )
Ev Kirası (Çöp+Su Dahil)1+1 1020 $
Elektrik 100$
İnternet criket+tv 35$
Kiracı Sigortası 11 $
Araç Sigortası(liabilty) 85 $ ( 1 Araç , 2 Sürücü )
Cep Telefonu 90 $ (2Hat metropcs)
Benzin 170 $ ( 1 Araç )
Market 500 $
Sağlık Sigortası(CA covered) 2 $
Gelmek için kredi aldım Türkiye'den ve uçak paraları aylık bunları da ödüyoruz 280$
Boca Raton, Fl. - (Yıl=2018)(2 Yetişkin + 2 çocuk, liseye gidiyorlar. 4 kişi.)
Ev kirası: 2.000 $ ( kapalı garajlı, 3 katlı, müstakil townhouse)
Araba sigortası: 250 $
Benzin: 150 $
Elektrik: 100 $
Su parası yok, gaz kullanılmıyor.
Sağlık sigortası: obamacare, ödeme çıkmadı. 2019 da yaptırmayacağım.
Okul masrafı: 200
Yemek vs: 1.000
Diğer: 500
Aylık: 4.000 civarı harcama
Chicago - (Yıl=2018)
Evli, Çocuksuz.
Ev kirasi 2.225 $ (ilk 17 gun bedavaydi, $2,100 civari efektif)
Elektrik ve gaz 100 $
Market 700 $
Honda CRV LX AWD - 281 $ - ($2,000 down, 36 ay ayda $281.16, yilda 12,000 mil)
Arac sigortasi - 143 $ - (6 aylik $850 pesin odendi)
Benzin - 60 $
Toplu tasima - 100 $ - (brut maaştan kesiliyor)
Telefon - 149 $ (2 limitsiz tmobile+iphone xs, netflix dahil)
İnternet - 31 $ - (xfinity performance starter)
Spor salonu - 138 $ - (sirketim $175 odedi, $20 salon indirim yapti, ilk ay yari fiyat efektif $116)
Chicago wheel tax. - 8 $ - (Aylik Ortalama)
Haftada 1 disarda yemek 50x4= 200 $
Muhtelif gezme - 200 $
Alisveris - 200 $
Vitamin, supplement - 50 $
Dental, vision, healthcare benim payim $550 gibi brut maaştan dusuyor.
Woodbury ,NJ (South Jersey) 1 Kişi - (Yıl=2018)
Ev Kirası: 1020 $ ( 1+1Apartment ,su çöp ısınma dahil)
Elektrik: 35 $ (Depozito 120 $)
nternet+Kablolu (Comcast): 110 $
Cep Telefonu: 140 USD ( İçinde telefon var. Verizon )
Market: 200-250 $
İş yeri öğlen yemeği :200-250 $
Toplu taşıma: 70 $ (Aylık ve 2 Zone şeklinde alıyorum işyerimin uzaklığı 2 zone olduğu için.Ayrıca bütün sosyal ve sağlık hizmetlere 2 zone içerisinde ulaşımım var yani ekstra bir harcama yapmıyorum )
Sağlık Sigortası( Medical + Vision + Dental ) :98 $ (Amazon Benefits üzerinden yaptırmıştım.Detay isteyen olursa özelden yollayabilirim. )
Lyft +Uber : 100 $
Austin / Texas - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin 1 Çocuk ( 1.5 yaşında )
Kira 1450 $ (2+1 güzel bir apartmen kompleksi)+ 700 $ deposit
Ev eşyaları tek seferlik 1.300 $
Araba sigortası 80 $
Araç 17.000 $ (2017 ford escape suv)
İnternet+Tv 80 $
Cep Telefonu 2 kişi 80 $
Elektrik+Su 200 $
Benzin 100 $
Laundry+kurutma makinası kiralık aylık 40 $
Çocuğun parttime daycare 450 $
Market masrafı 600-800 $
Dışarda yeme içme 300-400 $
Astoria / Newyork - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Bir Hafta Otel Maliyeti - $700 - HotelNirvana
ilk Ay Ev Kirası - $2.000 - Astoria
Ev Depozito - $2.000 - Astoria
Emlak91 Ocreti - $2.000 - Astoria
Yatak - $200 - LocalStore
Karyola - $175 - Amazon
Yorgan - $30 - Marshalls
Çarşaf - $30 - Marshalls
Yorgan Kılıfı - $20 - Ikea
Yastık (2 Adet) - $20 - Marshalls
3'lü Koltuk - $750 - Ikea
Yemek Masası - $130 - Ikea
Elektrik Süpürgesi - $50 - LocalStore
ütu - $35 - LocalStore
ütu Masası - $25 - Ikea
Mutfak Eşyaları - $150 - Marshalls
TOPLAM - - $8.315
Houston / TEXAS - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin + 1 Çocuk
Ev Kiralama (1+1) 980 $ (Çöp + Su +Kiraci sigortasi dahil)
1.864,3 $ - (1.100,3 Ilk kira/Sozlesme ivir zivirlari + 764 Depozito)
Elektrik Henuz gelmedi Muhtemelen 90 civari olacak 160 (Depozito)
Ilk ev esyalari 1.000 $
Telefon 80 $ (Iki hat sinirsiz)
Arac 7.000 $
Arac sigortasi 65 $ - (65 pesin verildi aylik 65 taksit en dusuk liability)
Alışveriş Ilk ay 1.000 $ civari
Benzin 180 $ (ilk Ay Ortalama Üstü Kullanım)
Washington, DC - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Kira: 1.920 $ (1+1)
Utilities: 140 $
Telefonlar: 150 $ (iki iphone XS ödemeleri dahil)
Comcast: 70 $ (internet ve tv kutusu)
Mutfak masrafı: 400 $
Ulaşım: 150 $ civarı (arabamız yok)

Toplam ~ 2.900 $
Plano ve Frisco, TX - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Kira : 1.414 $ - 2 oda 100 m2
Elektrik: 65 $
Su:50
2 telefon sınırsız internet, 2 iphone ve 2 apple watch: 200 usd
Araba kredisi: 300 $ ( jetta s 2019)
Araç sigortası : 215 $ - iki araba için
Wifi : 50 $
Sınırsız yeme içme : 500 $
Dallas, TX - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Ev kiralama 1+1,5 dublex apartman dairesi aylık 940 $ + 10 $ pet fee (ilk girişte 250$ administration fee, +400 $ deposit + 75 $ application fee)
Elektrik (Paylesspower) (sakın bulaşmayın) aylık 150 $
Su, atık, çöp gibi diğer giderler aylık 70 $
Kiracı sigortası (GEICO - pet coverage dahil) aylık 17 $
Araba vw passat 2014 7.000$ + focus 2012 4.500 $
Araç sigortası 2 araç 2'şer sürücü liability aylık 160 $
Telefon hatları (2 kişi T-mobile unlimitid) aylık 120 $
Yakıt ve mutfak masrafları kişiye göre değişmektedir.
Los Angeles ( SV Valley LA County ) - (Yıl = 2019)
2 Yetişkin
Kira : 1.800 $ - 1bd
Elektrik: 120 $
Su:Kiraya Dahil
2 Adet verizon sınırsız aylık 150 $
Araba kredisi: 350 $ ( Prius )
Araç sigortası : 120 $
Wifi : $50 internet 200mbit + $35 te tv streaming ( showtime hbo cinemax amc etc. ) total $85
yeme içme 2 kişi aylık 800 - 1.000 $ arası
Sağlık sigortası YOK!
Benzin : 80 $ Aylık
Delaware - (Yıl = 2019)
1 Yetişkin
Ev mortgage: $1.300
Araba loan: $215
Cep tel (3 hat, hersey sinirsiz): $90
Internet: $70
Su: $15
Elektrik/dogal gaz: $100 (ortalama)
Araba sigorta (2 araba/2 driver, full coverage): $130
Cop servisi: $30
Arabalar benzin: $120 (ortalama)
San Francisco - Tek kisi
Kira: $3.500 (Studyo)
Telefon: $85
Elektrik: $30
Arac sigortasi: $130
Yakit: $50
Yeme icme: $1.000
Market: $500
Austin - (Yıl = 2019)
2 yetiskin 1 cocuk (3.5 yas)
Internet Aboneligi 50 $
Lemonade ev sigorta 6.5 $
Austin Aquarium 12.83 $ (ayda bir gidiyoruz, ozel ilgi diyelim)
AAA TX Membership 9.75 $ (Soforler odasi federasyonu vb gibi bir sey, cekici hizmeti ve baskaca hizmetleri var)
Wash,N,Roll 19.99 $ (Lyft yapinca duzenli olarak arac yikatiliyor temizleniyor)
AT&T 151.94 $ (2 hat ve telefonun taksiti, sinirsiz data,text, konusma)
TxTag 150 $ (surekli bi kadar gelmiyor tabii ama maksimum yazdim, Toll gecis ucreti)
Texas Gas 70 $ (En cok yazin geliyor, dus sikligi artiyor ve cok sicak su kullaniyoruz)
Pedarnales Electric 80 $ (maksimum)
Gasoline 380 $ (Bu da maksimize hali, 33mpg yakiyor aracim, bu kadar gelmiyor genellikle)
Mutfak 800 $ (Bogazimdan vazgecmem)
Kira+Utilities 1.600 $ (Utilities 110 $ civari) [Ev 2+2 (2 bedroom, 2 wc+banyo]
Arac sigortasi (2 surucu): 100 $
Toplam: 3.431,01||
★ -------------------------------------------------------------------------------------------- ★Forumumuzdan Sn. @FreeWoRLD tarafından hazırlanmış 2018 Yılı Amerikada ve Türkiyede Yiyecek ürünlerinin birim başı maliyet karşılaştırma tablosu aşağıdadır.
Kendisine teşekkür ederim.
Fiyatlar $ ve ₺ olarak değil 1600 birim kazanan kişi kaç birim ile ne alabiliyor kriterine göre hazırlanmıştır. ürünler kalite olarak birbiri ile aynı veya yakın kalite olarak değerlendirilmiştir.

-
güzel dokuman olmuş
-
@smesut emeğinize sağlık
-
Bizimkinde bazı düzeltmeler ve güncellemeler yapmak istiyorum:
- Bu kış epey soğuk oldu, o nedenle elektrik faturamız Aralık-Ocak aylarında 150 dolar civarında geldi. Açılış sırasında ödediğimiz depozito 350 dolardı.
- Arabalar için ödediğimiz sigorta aylık 35 değil 315 dolar. 2 araç ve 2 sürücü için.
- Kiracı sigortasını Lemonade ile yaptım, aylık 11 dolara düştü.
- Artık daha fazla geziyoruz, o nedenle benzin masrafı aylık 100 dolar civarında oluyor. İki arabanın toplam masrafı.
- Kiraya zam geldi, çöp+su dahil 1380 oldu.
-
@knnrn Güncel bilgiler için teşekkür ederim. Hemen Güncelleme yaptım.

-
emeğine sağlık
-
Araç sigorta fiyatı değişti... Kasko değil benimki. 3 araba (2003 Mitsubishi diamante, 2008 Mercedes ML550 ve Satürn Relay ) için 625 dolar 2 ABD ehliyetli şoför için. Detayli yazdim cunku arabaya gore sigorta rakami da degisiyor...
Diğerleri hemen hemen aynı. Isınma dönemsel olarak değişti ama sonra rutine biner...
-
@semavi Hemen güncelledim.
güncel bilgiler için teşekkür ederim.
-
Farklı eyaletlerden de rakamlar gelmeye devam etse keşke. Sigorta sistemi iyi oturmuş mu merak ettim. Ciddi maaliyet getirisi var primlerin çünkü.
Kiralarda artış görüyorum. Zillow, Trulia bazen yanıltıcı olabiliyor. 1300-1400$ gibi 1+1, 2+2 condo bulabiliyor sanırım. Müstakil ev fiyatları nasıl acaba? Geçenlerde konuşuldu konuyu takip edemedim. Ev alan oldu mu? 30 yıl'da şartlar nasıl oluyor? -
@caglaror Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
Farklı eyaletlerden de rakamlar gelmeye devam etse keşke. Sigorta sistemi iyi oturmuş mu merak ettim. Ciddi maaliyet getirisi var primlerin çünkü.
Kiralarda artış görüyorum. Zillow, Trulia bazen yanıltıcı olabiliyor. 1300-1400$ gibi 1+1, 2+2 condo bulabiliyor sanırım. Müstakil ev fiyatları nasıl acaba? Geçenlerde konuşuldu konuyu takip edemedim. Ev alan oldu mu? 30 yıl'da şartlar nasıl oluyor?Ekliyorum konuya...
-
maliyetler ortalama 2500$ civarı. geldiğimizde kazancımız bu maliyetlere yetecek mi? çalışma saati 16$ dan aylık 2500$ olur. Yanlış hesap mı yapıyorum? Ne dersiniz arkadaşlar ancak hayatta mı kalmış olcaz
-
Maliyetleri arttıran en büyük kalemlerden bir tanesi kira... 600 dolara bir artı bir ev bulmakta mümkün Bu tamamen bölge ile alakalı... Bekarlar için durum çok dramatik değil. Çocuğu olmayan arkadaşlar için de yine çok ciddi sorun yaşanmaya bilir. Asıl problem çocuğu olup okula göndermek zorunda olanlar için. Çünkü kira maliyetlerini arttıran en önemli etken okul bölgesi. Yani bizim yazdığımız rakamlar a bakarken bunu göz önünde bulundurun ve kendi durumunuz ile karşılaştırın. Okula giden çocuğun olmasaydı bir artı bir ev tutabilir biraz daha ucuz bir bölge seçebilir dim. Mutfak masrafı bedavaya çıkardı
-
Biz merkezde oldugumuz icin 1.5+1 daireye neredeyse 1400 dolar veriyoruz. Merkezden 30 mil uzakta bir arkadasim 2+2 daireye 800 dolar veriyor. Nerede oturdugunuz cok onemli. Ben Medical Center'da calistigim icin merkezde ev tutmak zorunda kaldik. Sabah aksam birer saat araba surmeye raziysaniz ayni fiyata 3-4 yatak odali mustakil evde de oturabilirsiniz.
-
Yani şimdilik okula giden çocuğumuz yok ama gidicekler ilerde. Çocuk okula gitmeye başladığında çok mu zorlanıyor olacağız? Geçim türkiyedeki gibi zor mu olacak? Mesela sizler nasıl yapıyorsunuz? Aylık gelirler 2500 civarı mı asgari ücret üzerinden bakarsak?
-
En dusuk saat ucretleri reelde 10 civari... Aylik 1700-2200 bandinda bir para kazanabilirsiniz... Ben en dusukleri soyleyeyim de, daha iyisi olmamasi icin hic bir neden yok...
-
Asgari ucretle dunyanin neresinde olursaniz olun zorlanirsiniz. Kisa bir sure idare edilebilir ama daha sonra geliri artirmanin yollarini aramak lazim. Cocuksuz bir ailenin rahat yasamasi icin aylik 3000-3500 dolar veya ustu kazanmasi gerekir.
-
@suatipeks Cocuk okula gitmezken istediginiz semtte oturursunuz, ama okula baslayinca, iyi bir semtte oturmak isteyeceksiniz ve kiraniz ikiye katlanacak. Yoksa cocuk okutmak turkiyedeki gibi masrafli degil.
-
Maddi noktada zorluk çeken oluyor mu? Yaşam kalitesi izinler nasıl sosyal hayata vakit ayırabiliyor musunuz yoksa geçim sıkıntısının vermiş olduğu stresle boş zamanınız yok mu ek işler mi yapılıyor? O işten bu işe mi koşuluyor? Binlerce soru var aklımda?
-
Eğer belli bir birikim yok ise Türkiyede şehir bile değiştirseniz ilk bir kaç yıl zorlanırsınız. Bu çok normaldir, birde kıtalar arası göçmekten bahsettiğimizde ilk gittiğimizde sıkıntı çekmek (eğer 5-6 ay yetecek kadar bir birikim yok ise) kaçınılmazdır.
Kenan beyinde dediği gibi asgari ücret ile yaşamak her ülkede bir çok sosyal aktiviteyi yapamamak demektir. Ama benim gördüğüm Amerikada kafanız çalışıyor ise, kendinizi geliştirmeye açık iseniz ve çalışkan iseniz gelirinizi arttırmak için önünüzde bir engel yok.
İşyerinde yükselme bir pozisyona seçilme vb. işler bizim ülkemizdeki gibi adam kayırma yöntemi ile değil, liyakat (yeterlilik ve yetenek) ilkesine göre işliyor.Serbest çalışıp kendi işini yapmak ise amaç, yine aynı mantık geçerli, çalışkan iseniz, kendinizi geliştirir ve işinizi üçkağıtla değil de dürüstlük ile kaliteli yapar iseniz önünüzde hiç bir engel yok...
Sonuçta adamlar 10 yıllık taksitle araba ve 30 yıllık taksitle ev satıyor ve bunların faizleri gerçekten çok düşük. Yıllık enflasyonunda çok düşük olduğunu göz önünde bulunduru isek çalışkan insanın geçinmek gibi bir derdi olmayacaktır...
Çokmu iyi bir tablo çizdim, sonuçta gitmek istediğim için belkide olduğundan iyimser bakıyorumdur, ne dersiniz?
-
@suatipeks Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
Maddi noktada zorluk çeken oluyor mu? Yaşam kalitesi izinler nasıl sosyal hayata vakit ayırabiliyor musunuz yoksa geçim sıkıntısının vermiş olduğu stresle boş zamanınız yok mu ek işler mi yapılıyor? O işten bu işe mi koşuluyor? Binlerce soru var aklımda?
Kisiden kisiye degisir. Maddi acidan cok zorlanip, hic bir isi tutturamayip donenler de gordum, bir kac sene icinde cok sansli bir sekilde inanilmaz derecede kariyer yapan da.
Sorularinizin cevabi su faktorlere de bagli:- ingilizce seviyeniz nasil?
- egitim durumunuz nasil? Universite mezunuysaniz bolum ne?
- yasiniz 30-35 alti mi ustu mu?
- is tecrubeleriniz nasil?
- evli misiniz, eger evliyseniz yukaridaki ayni sorulari esiniz icin de degerlendirin
- sagliginiz ve aliskanliklariniz (yuksek tempo verimli calismak yaoabileceginiz bir sey mi)
- cocuklariniz var mi? 5 yas altindalarsa esinizin onlar okula baslayana kadar calismasi maddi fayda saglamaz cunku kresler pahali.
Bu konulari zihninizde cevaplayin, iyi kotu bir fikriniz olur. Onun disinda asilcenk 'e katiliyorum.
Bir de turkiyedekiyle basabas maddi refahiniz olsa bile, burda hayat daha az stresli, trafikte burokraside bogulmuyorsunuz, onun icin hayat kaliteniz otomatik olarak artmis oluyor bence.
Benzer Başlıklar
115
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum