Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerikada yaşayan arkadaşlara bir sorum var yaşadığınız süre boyunca kaç kere elektrik ve su temel ihtiyaçlarda kesintiler yaşadınız ve çözümler kaç saat sürdü cevaplarsanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @voom ABD ELEKTRİK VE SU KESİNTİSİ içinde söyledi:

    Amerikada yaşayan arkadaşlara bir sorum var yaşadığınız süre boyunca kaç kere elektrik ve su temel ihtiyaçlarda kesintiler yaşadınız ve çözümler kaç saat sürdü cevaplarsanız çok sevinirim.

    Elektrik kesintisi yaşamadık, Harvey kasırgası sırasında dahi olmadı. Su kesintisi olacağına dair birkaç defa site yönetiminden mesaj geldi, ama hepsi biz okulda/işteyken olduğu için anlayamadık. Biz eve döndüğümüzde herşey normale dönmüş oluyordu. Houston, Texas'ta yaşıyoruz.


  • Kar firtinasi dolayisiyla 2017 Ocak-2018 Mart araligindaki donemde bir defasinda 2,5-3 gun bir defasinda da 1 gun elektrikler kesildi. 2,5 gunluk kesinti marsh adi verilen insan erisiminin oldukca zor oldugu sulak bir alandan gecen ana kablolarin kopmasi sebebiyle idi. Oldukca sanssiz ve ayda yilda bir olacak bir olaymis. Ailecek disarida vakit gecirdik. Kamp ortamlarinda kullanilan gaz ocagi aldik ama kullanmadik. Bazi evlerde jenerator var, ben de kendi evim olsaydi kesin alirdim.
    Bu kis hic boyle bir olay yasanmadi.
    Sular hic kesilmedi. 26 ay oldu buradayiz.


  • 3 ayi gecti, Santa Clara'dayiz. Su kesilmedi hic, elektrik ilk defa 2-3 gun once 0.1 saniye gitti geldi, bir tur dalgalanma gibi. Onun disinda kesilmedi hic. Ustelik gece gunduz bilgisayar basindayim. Firin ve kahve makinasinin saatleri kablosunu cekince sifirlaniyor, oradan da anliyoruz kesilmedigini.


  • @knnrn @sadriabi @caglaror çok teşekkürler cevaplar için türkiyede bizim oturduğumuz yerde pazar günü kesinlikle su yok yılda en az 4 5 defa da elektrikler gidiyordur.


  • Su kesintisi yaşamadık ama Airbnb'de kaldığımız 2. yada 3. günüydü sıcak su problemi yaşadık, ev sahibini telefonla arıyorum açmıyor (işte olduğu için) whatsapp dan yazıyorum mesaj gidiyor ama görmüyor neyse eve gelmesini bekledik, beklerken birileri evin kapısını tıklattı, çıktım baktım 2 tane zenci kız evin hanımı burada mı gibi bişeyler sordular anlam veremedim yok dedim gönderdim. Ev sahibi de biraz geç geldi o akşam, neyse hemen anlattım durumu sıcak su gelmiyor şofben'e baktım ama anlamadım deyince suratındaki ifadeden ciddi bir sıkıntı olduğunu anladım, çünkü o da şofbenden anlamıyordu 😃 😃 bi kaç yeri aradı uzun uzun konuştu sonra geldi ve dedi ki bütün mahallenin gaz hattı kesilmiş en geç yarın akşam 8 de gelecek dedi. içimden welcome to America dedim.(zenci kızların neden geldiğini o an anlamış olduk) Neyse kadın baya bi özür diledi ben senin hatan değil her yerde kesik falan deyip öyle geçiştirdik. Bu olaydan bir hafta sonra elektrik kesintisi yaşadık ev sahibi yine 1 kaç yeri aradı 😃 😃 bütün mahallenin elektriği kesikti, yarın'a kadar yapacaklarmış dedi, OMG didim 😃 ev sahibi o akşam için başka bir airbnb ayarlayıp parasını ödemeyi teklif etti, ben kabul etmedim, o akşam saat 9 gibi elektrik geldi ve sorun kalmadı. Bize de hayatımız boyunca anlatacak bir hikaye oldu..


  • @aytac59 teşekkürler cevap için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aytac59 diğer kişiler olsun ya da serkan yürekli videosunda anlatmıştı. Eğer bu airbnb de ya da aynı mahalle de uzun kalacaksanız mahallenin kendi kurduğu bir grup var oraya üye olursanız bence bu kesintiler hakkında orada yazı yazanlar olacaktır.


  • @aytac59 ABD'de elektrik ve su kesintisi içinde söyledi:

    ev sahibi o akşam için başka bir airbnb ayarlayıp parasını ödemeyi teklif etti, ben kabul etmedim

    Baya kral hareket yapmış, helal olsun valla..
    Benim günahım yok deyip işin içinden çıkabilirdi..
    Hep bu tarz insanlarla karşılaşmak nasip olsun gidenlere inşallah..


  • Farklı bölgelerde pek çok yerde bulundum ama hiç su veya elektrik kesintisine rastlamadım. Su çoğu sitede direk şebekeden gelmediği için farketmemiş olabilirim ama elektrik kesintisi hiç yaşamadığımıza eminim. Power cut dedikleri olaya o kadar yabancılar ki bunu bir tür doğal afet filan gibi görüyorlar diyebilirim.

    Hatta bir defasında Miami'de kaldığımız sitede kapıya sabah uzun bir yazı bırakmışlardı. Elektrik kesintisinden filan bahsediyordu çok takmamıştım. Sonra aynı yazıyı belli aralıklarla sağa sola yapıştırmaya filan da başladılar, merak edip okudum. Taa 1 ay sonra kapalı otoparkın 6.katının batı kanadında mı ne bir çalışma yapılacakmış, 3 saat kadar elektrik kesintisi olacakmış (o da sadece otoparkın o katında :)) , onu haber veriyorlarmış. O kadar yabancılar yani elektriğin kesilmesine. Ki Florida yani, artık kasırgalara verecek isim bulamıyorlar neredeyse...


  • @volkanu ABD'de elektrik ve su kesintisi içinde söyledi:

    @aytac59 ABD'de elektrik ve su kesintisi içinde söyledi:

    ev sahibi o akşam için başka bir airbnb ayarlayıp parasını ödemeyi teklif etti, ben kabul etmedim

    Baya kral hareket yapmış, helal olsun valla..
    Benim günahım yok deyip işin içinden çıkabilirdi..
    Hep bu tarz insanlarla karşılaşmak nasip olsun gidenlere inşallah..

    Ev sahibinin hakkını o konuda yiyemem çok iyi biriydi , talihsizlikler bizim kısmetimizmiş

  • ⭐⭐⭐

    1.5 sene civarı bir süre içinde 3-4 defa saatlerce kesildiği oldu. Yer Charlotte, NC civarı.


  • @ayvalik10 ABD'de elektrik ve su kesintisi içinde söyledi:

    @aytac59 diğer kişiler olsun ya da serkan yürekli videosunda anlatmıştı. Eğer bu airbnb de ya da aynı mahalle de uzun kalacaksanız mahallenin kendi kurduğu bir grup var oraya üye olursanız bence bu kesintiler hakkında orada yazı yazanlar olacaktır.

    Ornek: https://nextdoor.com/


  • @daydreamer ABD'de elektrik ve su kesintisi içinde söyledi:

    Farklı bölgelerde pek çok yerde bulundum ama hiç su veya elektrik kesintisine rastlamadım. Su çoğu sitede direk şebekeden gelmediği için farketmemiş olabilirim ama elektrik kesintisi hiç yaşamadığımıza eminim. Power cut dedikleri olaya o kadar yabancılar ki bunu bir tür doğal afet filan gibi görüyorlar diyebilirim.

    Hatta bir defasında Miami'de kaldığımız sitede kapıya sabah uzun bir yazı bırakmışlardı. Elektrik kesintisinden filan bahsediyordu çok takmamıştım. Sonra aynı yazıyı belli aralıklarla sağa sola yapıştırmaya filan da başladılar, merak edip okudum. Taa 1 ay sonra kapalı otoparkın 6.katının batı kanadında mı ne bir çalışma yapılacakmış, 3 saat kadar elektrik kesintisi olacakmış, onu haber veriyorlarmış. O kadar yabancılar yani elektriğin kesilmesine. Ki Florida yani, artık kasırgalara verecek isim bulamıyorlar neredeyse...

    Miami civari (ozellikle North Miami) onca kasirgaya ragmen bu konularda oldukca hazirlikli diye dusunuyorum. Hurricane Irene zamaninda birkac saatlik elektrik kesintisi hatirliyorum, sonrasinda da Hurricane Matthew sirasinda gece boyunca elektrik ve su kesintisi olmustu. Ancak iki durumda da onceden herkes uyarildi, hazirliklar yapildi.


  • Hemen tecrübemi aktarayım. Yıldan pek emin değilim ama doğu kesimlerde kasırga çıkmıştı haliyle tüm ekipler oraya yönlendirilmiş... bende o zamanlar Columbus,OH’da yaşıyorum 7 gün elektriksiz ve susuz yaşadık. Nasıl olduğunu anlamak isterseniz walking dead’in market sahnelerini düşünün....

    Hazır yiyecekler tükenmiş, hand sanitizer lar bitmiş ıslak mendiller tükenmiş evinize 20 dk uzaklıktaki pizza restoranı 6 saat sonrasına sipariş alıyor...ve marketler etler bozulmasın diye yarı fiyatına satış yapıyordu....

    Biz ne yaptık vurduk mangalın dibine 🤣🤣


  • Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum