Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Herkese merhabalar, bu yıl kaç kişinin başvurduğunu ve Türkiye'ye ne kadar kontenjan ayırıldığını öğrenebilir miyim?


  • @gariban DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Herkese merhabalar, bu yıl kaç kişinin başvurduğunu ve Türkiye'ye ne kadar kontenjan ayırıldığını öğrenebilir miyim?

    Belli değil


  • @gariban daha 7 mayıs süreci sonunda ortaya çıkacak. Daha vakit var.


  • Çok sıkıldım artık az önce Kocaeliden İstanbula geldim otobanıda kapmişlar. 100km yoku 3 saatten daha uzun bir sürede geldim. Süre değilde insanların saygısızca araç sürmeleri bile bu ülkede çileden çıkarıyor artık.. Green cardı kazansam ardıma bile bakmam insanlar insanlıktan cıktılar artık. 15-20 yıl öncesinin Türkiyesinden eser kalmadı.


  • @mbasoguz istanbul adıyla kaldı artık leş bi yer oldu bende istanbul da yaşıyorum bi çıkıp gezim diyemiyorum o hataya giremiyom önüne gelen doldurmuş değişik tipler onların suratını görmekten midemiz bulanıyor her türlü tip var dışardan adam soka soka ülkenin içine ettiler malesef kimsede sesini çıkartmıyo ya ona yanıyorum ..


  • @mbasoguz insanların saygısız olması konusundaki görüşlerinize sonuna kadar katılmakla birlikte bugün yolun kapatılmasının sebebi Tour of Turkey 2019 bisiklet yarışının son ayağının koşuluyor olmasıydı.
    Eurosport falan gibi uluslararası kanallardan canlı yayınlanan, uluslararası sportif yarışmalar arasında yükselişte olan bir milli yarışımız.

    Bu bağlamda spora ve bu tarz organizasyonlara destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. (siz destek olmuyorsunuz demek istemiyorum, sadece bilgi amaçlı yazıyorum bu mesajı)
    Gelişmiş ülkelerde bu tarz yarışlar (bisiklet, koşu, triatlon vb.) çok daha sık oluyor ve yollar kapanıyor.

  • Yasaklı

    bazı arkadaşlarımıza hayret ediyorum. Göçmen olacaksınız beyler bayanlar. Size göçen göçmenlere tahammül hoşgörü ve anlayışınız olmazsa size göçtügünüz yerde saygı tahammül ve anlayış gösterilmesini nasıl beklersiniz? Bence greencard kazansanız da kazanmasanız da lütfen bir an önce evrensel hoşgörü anlayış ve sabrı kazanın. Yoksa dünyanın hatta uzayın neresine giderseniz gidin sizin gidişat vahim. Haliyle etrafınıza da fayda yerine zarar vereceksiniz. Lütfen.... Lütfen...


  • @ahmet-34 Bizler de göçmen olarak gideceğiz nasipse. Oradaki insanlarında sizler için aynı görüşte olmalarını istemiyorsanız bu düşüncelerinizi gözden geçirmeniz sizler için faydalı olacaktır.


  • @ahmet-34 kesinlikle hocam gerçekten toplum olarak saygı sevgiden uzak yozlaşmış bir millet oluyoruz. elin amerikasında millet birbirini tanımadan merhaba diyor avm girişlerinden kapı tutuyor sizin için herkes mutlu şekilde yaşıyor...gel gelelim istanbulda millet birbirinin arkasından nasıl dolandırırım düşünüyor...


  • Birileri çeşitlilik adı altında alıyor diğer ülke vatandaşlarını diğeri oy için ve dışarıdan gelen yardımlar için. Bunu da unutmamak gerekiyor. İnsanın insana saygısı önemli tabi.

  • ⭐⭐

    vay be 8-9 aylardan son 15 güne girmek...


  • Zaman su gibi akıyor. 20 li yaşlarda geçmek bilmeyen zaman 40 lı yaşlar başında sel gibi coşuyor. 50 li ve 60 lı yaşlarda nasıl geçeceğini tahmin bile edemiyorum. Koptu gidiyor zaman. 😟 Göz görüyor herşeyi, beden yaşlanıyor ruhumuz hala 18 🤗 hep 18 olsaydık keşke 😂


  • @tanti Siyasi açıdan düşünmediğimi belirtmeme gerek yok. Ben insan sevgisi olarak düşünüyorum bu durumu. İyi bir toplum için değişime kendimizden başlamamız gerektiğini de sonuna kadar savunan biriyim. Saygılar


  • @oradaki DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @tanti Siyasi açıdan düşünmediğimi belirtmeme gerek yok. Ben insan sevgisi olarak düşünüyorum bu durumu. İyi bir toplum için değişime kendimizden başlamamız gerektiğini de sonuna kadar savunan biriyim. Saygılar

    İnsani açıdan veya bakış açısından yana bir sıkıntım yok sizinle aynı pencereden bakıyorum. Bu ülkeye her ülkeden vatandaşlar geldi bugüne kadar ne zaman böyle sorunlar yaşandı? hiç! sadece toplum olarak irite olunmasının sebeplerine de bakmak lazım. Duygusal yardımsever bir toplumuz o konuda sıkıntı yok, dayatılarak çıkar amaçlı yapılan şeyler insanların hoşuna gitmediğinden davranışlarına da yansıyor. Bu da insani bir tepki. Göçmen olarak gideceğimiz yerde adaletli şeyler olmaz ise gittiğimiz ülke vatandaşları da aynı şekilde bize bakar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Toplumun dinamikleri insan sevgisini bastırır demek istiyorum.


  • Baylar bayanlar siz ya beni anlamıyorsunuz yada işinize gelmiyor .. siz şuan ülkemizde ne olduğu belirsiz kaç milyon yabancı var biliyormusunuz bunların arasın da ülkesinde kafa kesen tecavüz eden yada başka suçlardan dolayı gezen yada bi çok şey hepsi burda ben metroya bindğimde erkek olarak rahat değilim aralarında adam kalkımış onları savunuyor siz akıllanmazsınız sizin gibiler daha çok şey görür bu ülkede adam kalkmış sende göçediyosun unutma diyor neyse bişey demicem formda gereksiz insan sayısı çok ülkede de çok gerçi sayın admin sölediklerimden dolayı engelleyebilirsin istersen bunlara bunu sölemeden ben geçemicem arap hayranları ..

  • Yasaklı

    @ahmet-34 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Baylar bayanlar siz ya beni anlamıyorsunuz yada işinize gelmiyor .. siz şuan ülkemizde ne olduğu belirsiz kaç milyon yabancı var biliyormusunuz bunların arasın da ülkesinde kafa kesen tecavüz eden yada başka suçlardan dolayı gezen yada bi çok şey hepsi burda ben metroya bindğimde erkek olarak rahat değilim aralarında adam kalkımış onları savunuyor siz akıllanmazsınız sizin gibiler daha çok şey görür bu ülkede adam kalkmış sende göçediyosun unutma diyor neyse bişey demicem formda gereksiz insan sayısı çok ülkede de çok gerçi sayın admin sölediklerimden dolayı engelleyebilirsin istersen bunlara bunu sölemeden ben geçemicem arap hayranları ..

    Ben Selanik göçmeni bir ailenin kızıyım. Göçmenlik nedir çok iyi bilirim. Arap hayranı olmayla zerre alakası olmayan ama anladıgım kadarıyla kendi başınıza gelmedikçe anlayamayacagınız için size anlatmamın bir faydası olmayacagına kani oldugum bir gerçek var: İnsanlar durduk yerde göç etmezler. Ediyorlarsa çok ciddi sebebleri vardır. Hayatları ya da ırzları tehlike altındadır. Ya da ülkelerinde yaşayabilme imkanları tamamen ortadan kalkmış bıçak kemige dayanmıştır. Veya ekonomik, sosyal, kültürel vb açılardan daha iyi şartlarda yaşama arzuları kuvvetlenmiştir. Ne sebeble olursa olsun senin ülkene göç etmiş bir insana senin "mide bulandırıcı" tabirini kullanman seni de en az o tabir kadar kötü yapar benim gözümde. Unutmamalıdır ki göçmenlik evrensel bir kavramdır biri bir yerden bir yere göç edip yerleşince dışlamak kadar aptalca bir düşünce tarzı göremiyorum. Bir dna testi yapılsa belki %70-80 arap çıkacak insanların böyle arap hayranı lafı etmesi trajikomik geliyor. Tıpkı Tunus asıllı bir fransızın bize karşı ders vermeye kalkıp Mevlüt Çavuşoglundan agzının payını alması gibi bir durum bu. 🙂 Bu kadar ezdirmeyin kendinizi hayata karşı zira hayat çok hızla akıyor ve sizin dışınızda gelişebiliyor olaylar buna ragmen kalkıp birbirmizidışlayıp etiketleyip kategorize ederek yaşamaya çalışırsak o yaşamak degil sürünmek olur. Lütfen bundan vazgeçelim bize sadece zaman kaybettiriyor ve insanlıgımızdan da kaybettiriyor saygılar....


  • AHABER i izlediğimde ultra zengin bir ülkede yaşıyoruz, yarın bayram ilan edilecekmiş gibi hipnoz olduktan sonra ekranın altına gözüm bir an kayıveriyor dolar 5.80 i görünce hipnozdan kurtuluyorum, en sonunda AHABER i sildim rahatladım

  • Yasaklı

    diger yandan sevgili @tanti arkadaşımın oy için ve gelecek paralar için düşüncesine katılmıyorum. Çünkü 1- Suriyeliler oy kullanamıyor Keza Afgan ve Özbekler de... Eger şartları saglayıp vatandaş olmamışlarsa tabii.. 2- Gelen paralar sadece o insanlara degil ülkemizin gelecegine bir yatırımdır + o paraların gelmesi haktır. O insanları yerinden yurdundan eden kim? Madem sömürmek için insanları yerinden yurdundan edip ülkesine kondun afedersin eşşek gibi o paraları Türkiyeye verecek ve gık demeyeceksin! Üstelik Türkiye o toprakları yavaş yavaş temizleyip alıp insanları geri yerleştirecek (yıllara yayarak) ve sen buna da gık diyemeyeceksin. Kısır ve insanlık dışı hesapların dönüp yüzüne çarptıgında da aglamayacaksın. Ne demişler: Kendi düşen aglamaz.... Umarım bu sözlerin o insanları yerinden edenlere oldugunu ifade edebilmişimdir. 🙂 Saygılar.


  • Sayın @ahmet-34 size katılıyorum. Bizim ülkemizden göçmen olarak gidenlerle bizim ülkemize gelen insanları gelenleri karıştırıyorlar. Gelenler göçmen değil mülteci. Ha derlerse ki bizimkiler de gidip iltica ediyorlar onlar bile kalifiye derim ben. Turist veya ogrenci olarak gidebilmek bile kolay degil. Bizler kanada, avustralya amerika gibi ülkelere gitmek için büyük emekler veriyoruz. Çoğu kalifiye insanlar. Yuksek ielts puanları, çok iyi iş deneyimleri, çok iyi eğitimler. Ornek kanada ve avustralya göçmenlik sistemi. Dvlottery çekiliş olabilir. Ama diğerleri öyle değil. Bizim ulkemiz cok güzel çok iyi hülögggggg deyip birde amerikaya karşı olan ve ayni zamanda orada yaşamak isteyen insanlar da neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim zaten.


  • @sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    diger yandan sevgili @tanti arkadaşımın oy için ve gelecek paralar için düşüncesine katılmıyorum. Çünkü 1- Suriyeliler oy kullanamıyor Keza Afgan ve Özbekler de... Eger şartları saglayıp vatandaş olmamışlarsa tabii.. 2- Gelen paralar sadece o insanlara degil ülkemizin gelecegine bir yatırımdır + o paraların gelmesi haktır. O insanları yerinden yurdundan eden kim? Madem sömürmek için insanları yerinden yurdundan edip ülkesine kondun afedersin eşşek gibi o paraları Türkiyeye verecek ve gık demeyeceksin! Üstelik Türkiye o toprakları yavaş yavaş temizleyip alıp insanları geri yerleştirecek (yıllara yayarak) ve sen buna da gık diyemeyeceksin. Kısır ve insanlık dışı hesapların dönüp yüzüne çarptıgında da aglamayacaksın. Ne demişler: Kendi düşen aglamaz.... Umarım bu sözlerin o insanları yerinden edenlere oldugunu ifade edebilmişimdir. 🙂 Saygılar.

    Alakası yok hanımefendi,taraf olduğunuz ve objektif bakıp eleştiremediğiniz için uzatmak yersiz. Ölüler bile bu ülkede oy kullanıyorsa bu insanlar da oy kullandılar, bundan emin olabilirsiniz. Oy için vatandaşlık da mümkün. Buralar yine siyaset meydanına dönmesin diye son iletimdir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum