Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185
  • ⭐⭐

    Herkese merhabalar, bu yıl kaç kişinin başvurduğunu ve Türkiye'ye ne kadar kontenjan ayırıldığını öğrenebilir miyim?


  • @gariban DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Herkese merhabalar, bu yıl kaç kişinin başvurduğunu ve Türkiye'ye ne kadar kontenjan ayırıldığını öğrenebilir miyim?

    Belli değil


  • @gariban daha 7 mayıs süreci sonunda ortaya çıkacak. Daha vakit var.


  • Çok sıkıldım artık az önce Kocaeliden İstanbula geldim otobanıda kapmişlar. 100km yoku 3 saatten daha uzun bir sürede geldim. Süre değilde insanların saygısızca araç sürmeleri bile bu ülkede çileden çıkarıyor artık.. Green cardı kazansam ardıma bile bakmam insanlar insanlıktan cıktılar artık. 15-20 yıl öncesinin Türkiyesinden eser kalmadı.


  • @mbasoguz istanbul adıyla kaldı artık leş bi yer oldu bende istanbul da yaşıyorum bi çıkıp gezim diyemiyorum o hataya giremiyom önüne gelen doldurmuş değişik tipler onların suratını görmekten midemiz bulanıyor her türlü tip var dışardan adam soka soka ülkenin içine ettiler malesef kimsede sesini çıkartmıyo ya ona yanıyorum ..


  • @mbasoguz insanların saygısız olması konusundaki görüşlerinize sonuna kadar katılmakla birlikte bugün yolun kapatılmasının sebebi Tour of Turkey 2019 bisiklet yarışının son ayağının koşuluyor olmasıydı.
    Eurosport falan gibi uluslararası kanallardan canlı yayınlanan, uluslararası sportif yarışmalar arasında yükselişte olan bir milli yarışımız.

    Bu bağlamda spora ve bu tarz organizasyonlara destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. (siz destek olmuyorsunuz demek istemiyorum, sadece bilgi amaçlı yazıyorum bu mesajı)
    Gelişmiş ülkelerde bu tarz yarışlar (bisiklet, koşu, triatlon vb.) çok daha sık oluyor ve yollar kapanıyor.

  • Yasaklı

    bazı arkadaşlarımıza hayret ediyorum. Göçmen olacaksınız beyler bayanlar. Size göçen göçmenlere tahammül hoşgörü ve anlayışınız olmazsa size göçtügünüz yerde saygı tahammül ve anlayış gösterilmesini nasıl beklersiniz? Bence greencard kazansanız da kazanmasanız da lütfen bir an önce evrensel hoşgörü anlayış ve sabrı kazanın. Yoksa dünyanın hatta uzayın neresine giderseniz gidin sizin gidişat vahim. Haliyle etrafınıza da fayda yerine zarar vereceksiniz. Lütfen.... Lütfen...


  • @ahmet-34 Bizler de göçmen olarak gideceğiz nasipse. Oradaki insanlarında sizler için aynı görüşte olmalarını istemiyorsanız bu düşüncelerinizi gözden geçirmeniz sizler için faydalı olacaktır.


  • @ahmet-34 kesinlikle hocam gerçekten toplum olarak saygı sevgiden uzak yozlaşmış bir millet oluyoruz. elin amerikasında millet birbirini tanımadan merhaba diyor avm girişlerinden kapı tutuyor sizin için herkes mutlu şekilde yaşıyor...gel gelelim istanbulda millet birbirinin arkasından nasıl dolandırırım düşünüyor...


  • Birileri çeşitlilik adı altında alıyor diğer ülke vatandaşlarını diğeri oy için ve dışarıdan gelen yardımlar için. Bunu da unutmamak gerekiyor. İnsanın insana saygısı önemli tabi.

  • ⭐⭐

    vay be 8-9 aylardan son 15 güne girmek...


  • Zaman su gibi akıyor. 20 li yaşlarda geçmek bilmeyen zaman 40 lı yaşlar başında sel gibi coşuyor. 50 li ve 60 lı yaşlarda nasıl geçeceğini tahmin bile edemiyorum. Koptu gidiyor zaman. 😟 Göz görüyor herşeyi, beden yaşlanıyor ruhumuz hala 18 🤗 hep 18 olsaydık keşke 😂


  • @tanti Siyasi açıdan düşünmediğimi belirtmeme gerek yok. Ben insan sevgisi olarak düşünüyorum bu durumu. İyi bir toplum için değişime kendimizden başlamamız gerektiğini de sonuna kadar savunan biriyim. Saygılar


  • @oradaki DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @tanti Siyasi açıdan düşünmediğimi belirtmeme gerek yok. Ben insan sevgisi olarak düşünüyorum bu durumu. İyi bir toplum için değişime kendimizden başlamamız gerektiğini de sonuna kadar savunan biriyim. Saygılar

    İnsani açıdan veya bakış açısından yana bir sıkıntım yok sizinle aynı pencereden bakıyorum. Bu ülkeye her ülkeden vatandaşlar geldi bugüne kadar ne zaman böyle sorunlar yaşandı? hiç! sadece toplum olarak irite olunmasının sebeplerine de bakmak lazım. Duygusal yardımsever bir toplumuz o konuda sıkıntı yok, dayatılarak çıkar amaçlı yapılan şeyler insanların hoşuna gitmediğinden davranışlarına da yansıyor. Bu da insani bir tepki. Göçmen olarak gideceğimiz yerde adaletli şeyler olmaz ise gittiğimiz ülke vatandaşları da aynı şekilde bize bakar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Toplumun dinamikleri insan sevgisini bastırır demek istiyorum.


  • Baylar bayanlar siz ya beni anlamıyorsunuz yada işinize gelmiyor .. siz şuan ülkemizde ne olduğu belirsiz kaç milyon yabancı var biliyormusunuz bunların arasın da ülkesinde kafa kesen tecavüz eden yada başka suçlardan dolayı gezen yada bi çok şey hepsi burda ben metroya bindğimde erkek olarak rahat değilim aralarında adam kalkımış onları savunuyor siz akıllanmazsınız sizin gibiler daha çok şey görür bu ülkede adam kalkmış sende göçediyosun unutma diyor neyse bişey demicem formda gereksiz insan sayısı çok ülkede de çok gerçi sayın admin sölediklerimden dolayı engelleyebilirsin istersen bunlara bunu sölemeden ben geçemicem arap hayranları ..

  • Yasaklı

    @ahmet-34 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Baylar bayanlar siz ya beni anlamıyorsunuz yada işinize gelmiyor .. siz şuan ülkemizde ne olduğu belirsiz kaç milyon yabancı var biliyormusunuz bunların arasın da ülkesinde kafa kesen tecavüz eden yada başka suçlardan dolayı gezen yada bi çok şey hepsi burda ben metroya bindğimde erkek olarak rahat değilim aralarında adam kalkımış onları savunuyor siz akıllanmazsınız sizin gibiler daha çok şey görür bu ülkede adam kalkmış sende göçediyosun unutma diyor neyse bişey demicem formda gereksiz insan sayısı çok ülkede de çok gerçi sayın admin sölediklerimden dolayı engelleyebilirsin istersen bunlara bunu sölemeden ben geçemicem arap hayranları ..

    Ben Selanik göçmeni bir ailenin kızıyım. Göçmenlik nedir çok iyi bilirim. Arap hayranı olmayla zerre alakası olmayan ama anladıgım kadarıyla kendi başınıza gelmedikçe anlayamayacagınız için size anlatmamın bir faydası olmayacagına kani oldugum bir gerçek var: İnsanlar durduk yerde göç etmezler. Ediyorlarsa çok ciddi sebebleri vardır. Hayatları ya da ırzları tehlike altındadır. Ya da ülkelerinde yaşayabilme imkanları tamamen ortadan kalkmış bıçak kemige dayanmıştır. Veya ekonomik, sosyal, kültürel vb açılardan daha iyi şartlarda yaşama arzuları kuvvetlenmiştir. Ne sebeble olursa olsun senin ülkene göç etmiş bir insana senin "mide bulandırıcı" tabirini kullanman seni de en az o tabir kadar kötü yapar benim gözümde. Unutmamalıdır ki göçmenlik evrensel bir kavramdır biri bir yerden bir yere göç edip yerleşince dışlamak kadar aptalca bir düşünce tarzı göremiyorum. Bir dna testi yapılsa belki %70-80 arap çıkacak insanların böyle arap hayranı lafı etmesi trajikomik geliyor. Tıpkı Tunus asıllı bir fransızın bize karşı ders vermeye kalkıp Mevlüt Çavuşoglundan agzının payını alması gibi bir durum bu. :) Bu kadar ezdirmeyin kendinizi hayata karşı zira hayat çok hızla akıyor ve sizin dışınızda gelişebiliyor olaylar buna ragmen kalkıp birbirmizidışlayıp etiketleyip kategorize ederek yaşamaya çalışırsak o yaşamak degil sürünmek olur. Lütfen bundan vazgeçelim bize sadece zaman kaybettiriyor ve insanlıgımızdan da kaybettiriyor saygılar....


  • AHABER i izlediğimde ultra zengin bir ülkede yaşıyoruz, yarın bayram ilan edilecekmiş gibi hipnoz olduktan sonra ekranın altına gözüm bir an kayıveriyor dolar 5.80 i görünce hipnozdan kurtuluyorum, en sonunda AHABER i sildim rahatladım

  • Yasaklı

    diger yandan sevgili @tanti arkadaşımın oy için ve gelecek paralar için düşüncesine katılmıyorum. Çünkü 1- Suriyeliler oy kullanamıyor Keza Afgan ve Özbekler de... Eger şartları saglayıp vatandaş olmamışlarsa tabii.. 2- Gelen paralar sadece o insanlara degil ülkemizin gelecegine bir yatırımdır + o paraların gelmesi haktır. O insanları yerinden yurdundan eden kim? Madem sömürmek için insanları yerinden yurdundan edip ülkesine kondun afedersin eşşek gibi o paraları Türkiyeye verecek ve gık demeyeceksin! Üstelik Türkiye o toprakları yavaş yavaş temizleyip alıp insanları geri yerleştirecek (yıllara yayarak) ve sen buna da gık diyemeyeceksin. Kısır ve insanlık dışı hesapların dönüp yüzüne çarptıgında da aglamayacaksın. Ne demişler: Kendi düşen aglamaz.... Umarım bu sözlerin o insanları yerinden edenlere oldugunu ifade edebilmişimdir. :) Saygılar.


  • Sayın @ahmet-34 size katılıyorum. Bizim ülkemizden göçmen olarak gidenlerle bizim ülkemize gelen insanları gelenleri karıştırıyorlar. Gelenler göçmen değil mülteci. Ha derlerse ki bizimkiler de gidip iltica ediyorlar onlar bile kalifiye derim ben. Turist veya ogrenci olarak gidebilmek bile kolay degil. Bizler kanada, avustralya amerika gibi ülkelere gitmek için büyük emekler veriyoruz. Çoğu kalifiye insanlar. Yuksek ielts puanları, çok iyi iş deneyimleri, çok iyi eğitimler. Ornek kanada ve avustralya göçmenlik sistemi. Dvlottery çekiliş olabilir. Ama diğerleri öyle değil. Bizim ulkemiz cok güzel çok iyi hülögggggg deyip birde amerikaya karşı olan ve ayni zamanda orada yaşamak isteyen insanlar da neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim zaten.


  • @sinem DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    diger yandan sevgili @tanti arkadaşımın oy için ve gelecek paralar için düşüncesine katılmıyorum. Çünkü 1- Suriyeliler oy kullanamıyor Keza Afgan ve Özbekler de... Eger şartları saglayıp vatandaş olmamışlarsa tabii.. 2- Gelen paralar sadece o insanlara degil ülkemizin gelecegine bir yatırımdır + o paraların gelmesi haktır. O insanları yerinden yurdundan eden kim? Madem sömürmek için insanları yerinden yurdundan edip ülkesine kondun afedersin eşşek gibi o paraları Türkiyeye verecek ve gık demeyeceksin! Üstelik Türkiye o toprakları yavaş yavaş temizleyip alıp insanları geri yerleştirecek (yıllara yayarak) ve sen buna da gık diyemeyeceksin. Kısır ve insanlık dışı hesapların dönüp yüzüne çarptıgında da aglamayacaksın. Ne demişler: Kendi düşen aglamaz.... Umarım bu sözlerin o insanları yerinden edenlere oldugunu ifade edebilmişimdir. :) Saygılar.

    Alakası yok hanımefendi,taraf olduğunuz ve objektif bakıp eleştiremediğiniz için uzatmak yersiz. Ölüler bile bu ülkede oy kullanıyorsa bu insanlar da oy kullandılar, bundan emin olabilirsiniz. Oy için vatandaşlık da mümkün. Buralar yine siyaset meydanına dönmesin diye son iletimdir.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum