Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells hangi başlık altında sormam gerekiyor acaba ?

    Su kisimdaki konulari kullanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/83/bankacılık-ve-vergi-sistemi

    Banka hesabi acma konusu da surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/115/para-transferleri-ve-bankacılık-hakkında

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drstrange DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells kcc den documents received maili geldi ki nerdeyse bir ay oluyor fakat mülakat için mail gelmedi hala.

    anladim, ben ilk emailden bahsediyorsunuz zannettim. O durumda sadece beklemeniz lazim. Belki bu ay bilgilendirme gelecektir. KCC'ye email atarak mulakat tarihi alamazsiniz, KCC size bir mulakat tarihi verdiginde email alirsiniz.


  • @crazycells Anladım teşekkür ederim, bu ay bülteninden sonra gelir umarım. Peki şu anki durumda gecikmeden ötürü vize numarasının bitmesi ve mülakat tarihi alamamam gibi bir durum olabilir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drstrange DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Anladım teşekkür ederim, bu ay bülteninden sonra gelir umarım. Peki şu anki durumda gecikmeden ötürü vize numarasının bitmesi ve mülakat tarihi alamamam gibi bir durum olabilir mi ?

    Temmuz ayinda formu gondermissiniz, ben sorun yasayacaginizi zannetmiyorum. Gec de olsa mulakat tarihi alirsiniz bence.
    Normalde bu tur bilgileri DV2019 talihlilerinin foruma aktarmasi lazim 🙂 ben her ay verilen vize sayisini ve toplam vize sayisini takip etmiyorum, ama DV2019 talihlisi olsaydim kesinlikle takip edip sureci anlamaya calisirdim 🙂


  • @crazycells teşekkür ederim alakanız için 🙂 umarım bir problem çıkmaz 🙂


  • Merhaba Arkadaşlar,

    10 Nisan 2019 çarşamba günü THY ile istanbul havalimanından (Yeni havalimanı) Atlanta'ya geldim. Deneyimlerimi kısaca yazacağım. Kusura bakmayın fırsat bulamadım.

    Öncelikle yeni hava limanı evindem 45 km uzak olmasına rağmen paralı yoldan trafik olmayan bir saate 40 dakikada vardım. 10 KM'de bir 9 TL civarı HGS'den para çekiyordu. Parasız yollar var mı bilemiyorum.

    Yeni hava-limanı bayağı büyük olduğunda dolayı içi gayet ferah ve düzenli görünüyor. saat 11:00 gibi vardığımızda herhangi bir yoğunluk yaşamadım. Amerika kontourleri K blokundaydı. Oraya gittiğimde check-in sırasına girdim özel güvenlik şirketi nereye gideceğimi sordu. Pasaportumu istedi. Vizeye bakınca sarı zarfınızı görebilirmyim diye sordu. Zarfın dışına yapıştırıpmış bana ait bilgileri pasaport ile karşılaştırdı. pasaporta ufak bir kontrol etiketi yapıştırıp pasaport ve zardı bana verdi. Sonra sıra gelince valizlerimi verdim. iki valiz teslim ettim birisi 25 kg birisi de 23 kg idi. Biletimde 23 kg olmalı diyorda ancak 2 fazla kg THY gorevlisi birşey demedi. Ayrıca yanında bir sırt çantası, bir kabin içi küçük valiz ve elimde bir kg baklava poşeti vardı.

    valizi teslim ettiğim yerden Uçağımın olduğu kapıya gitmek için havalinanın yurtdışı pasaport kontrol ve güvenlikten geçtim. Yurtdışı çıkış ödemesini istedi. verdim ve geçtim.

    Buradan 7 dakikada G9 Kapısına vardım. Burada yine özel güvenlik kontrolu var. Ancak hızlı ve düzenli yürüyor. yanımdaki poşet, sırt çantası ve kabin valizini açmamı istediler. kontrol ettiler. Bir sıkıntı yok. Arapları ve iyice kontrol ediyorlar ayakkabılarını bile çıkarttılar. benim sadece valizime baktılar.

    Uçağımı bekledim. Bindim.TYH uçak içi ikramlar vs mükemmel ancak koltuk arası mesafe sanki biraz azaltılmıştı. Boyu uzun olanlara Allah yardım etsin.

    Yaklaşık 12 saat sonra Atlanta havalimanına indim. US and Canada Citizienler bir sıraya Foreigner'lar diğer sıraya gidiyor. Zaten görevliler yönlendiriyor. sıra bana gelince pasaport ile sarı zarf ile beraber verdim. Bana elimde 3 adet çantayı görünce yiyecek varmı diye sordu var dedim ne var deyince baklama antep fıstığı ve turük lokumu var dedim. fiyatı ne kadar diye sordu hepsi 20 USD civarı dedim. tamam dedi kontrol etmedi içine bakmadı. Sanırım pahalı eşyalar için gümrük vergisi alıyorlar. Bu yüzden paralı şeyleri getirmeyin. pasaport ve sarı sarfımı kilitli bir poşete koyup Sonra bir görevli çağırdı onu takip etmemi söyledi. 20 metre ilerde bantla kapatılmış bir alanda beklememi ve pasaport kontrol polisinin beni çağıracağını söyledi. benim dışında başka sarı zarf sahipleri de vardı. Hatta iki kişi türk idi. Bunlara sordum forum ve whatsapp grubunda olmadıklarınız söylediler, bana garip gelmişti. Tanıştık. Telefonlarımızı paylaştık. Yaklaşık 5 dakika sonra polis soy ismim ile çağırdı ve pasaort ile beraber bir sayfalık bir açıklama dokümanı verdi. Kartınız adresinize 6 ay içinde gelecek dedi. Bu vize ile işe başlayabileceğimi sürücü belgesi vs alabileceğimi söyledi. Yani kartınız gelmemesi bir engel değil dedi.


  • @gunesdogdu hayırlı olsun sorunsuz gittiğinizde sevindim darısı bizim başımıza

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu hayirli olsun, deneyiminizi su konuya aktarirsaniz sevinirim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba. Ankara Konsolosluğundan hatırlatma maili alan ama DS 260 formun tamamlayın diye sarıyla işaretlenen yazı alan arkadaşlar varmı aranızda? Ne yapmamız lazım bununla ilgili. DSi tamamladık ama biz


  • @mekabek bu sorunun cevabini bende bekliyorum.


  • @gunesdogdu yeni hayatında başarılar dilerim herşey gönlünce olsun kolay gelsin..


  • Sn. @mekabek bu sorun nasıl çözülür ben bilmiyorum ama bence bilen arkadaşlar cevaplayana kadar zaman kazanmak adına siz durumu konsolosluğa bir yazın soru bölümüne bakalım ne diyecekler, hemen dönüyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mekabek DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba. Ankara Konsolosluğundan hatırlatma maili alan ama DS 260 formun tamamlayın diye sarıyla işaretlenen yazı alan arkadaşlar varmı aranızda? Ne yapmamız lazım bununla ilgili. DSi tamamladık ama biz

    Tamamladiysaniz sorun yok, DS260 formlarinin ciktilarini yaninizda mulakata goturebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alimanstory DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sn. @mekabek bu sorun nasıl çözülür ben bilmiyorum ama bence bilen arkadaşlar cevaplayana kadar zaman kazanmak adına siz durumu konsolosluğa bir yazın soru bölümüne bakalım ne diyecekler, hemen dönüyorlar.

    ortada bir sorun yok ki? 🙂 Konsolosluk zaten talimati gondermis, bu talimatin ustune konsolosluga nasil bir soru soracaksiniz? Talimati begenmedik, hosumuza gitmedi, eger mumkunse baska bir bildirim mi yapin diyeceksiniz?

    Zaten konsolosluk su aralar calisan sikintisi cekiyor, o nedenle bu sekilde gereksiz yazismalar yapmamalisiniz.


  • Herkese Merhabalar daha önce birinin başına geldimi bilmiyorum fakat bugun bir mail aldım ve mailde şunlar yazılıydı:
    Before we can continue processing your visa application, we need you to send the information listed below. No further action can be taken on your file before this information reaches our office. We require a response as soon as possible. Late responses may cause additional delays in processing your case.

    Provide your full legal name
    all passport numbers you have ever been issued
    all National ID#'s you have ever been issued
    Your occupation for the past 3 years
    Your place(s) of residence for the past 3 years including specific addresses and dates of residence
    Your criminal history including any encounters, arrests/detainments and the dates and locations of any incidents
    applicant's international travel the past 3 years with specific locations, dates of entry/departure, source of funds and travel purpose
    all phone numbers (with country codes) you have had had registered or used w/in the last 3 years including primary, secondary, work, home and mobile numbers
    all email addresses you have used in the last 3 years including primary, secondary, work, personal and educational addresses
    your unique user name(s)/identifier(s) for any social media, websites, or applications he/she has used to create or share content (photos, videos, status updates, etc.) as part of a public profile within the past 3 years including, but not limited to, Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram, Telegram, VIBER, etc.

    Once we receive your responses, we will resume your visa application accordingly.

    Sincerely,

    Immigrant Visa Unit

    foruma bakdım facebook grubuna bakdım wp den sordum fakat daha önce tecrübe edinen kimseyi göremedim bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu hayırlı olsun . Herşey gönlünüzce olsun


  • @halil-şekeroğlu
    Teşekkürler.

    Sanırım bu arkadaş da sizsiniz.Çok güzel bir video olmuş.Hem yazmış hem de videoya çekmişsiniz neden burada videonuzu paylaşmıyorsunuz 😂Daha kolay olurdu.
    Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mstfa3425 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Herkese Merhabalar daha önce birinin başına geldimi bilmiyorum fakat bugun bir mail aldım ve mailde şunlar yazılıydı:
    Before we can continue processing your visa application, we need you to send the information listed below. No further action can be taken on your file before this information reaches our office. We require a response as soon as possible. Late responses may cause additional delays in processing your case.

    Provide your full legal name
    all passport numbers you have ever been issued
    all National ID#'s you have ever been issued
    Your occupation for the past 3 years
    Your place(s) of residence for the past 3 years including specific addresses and dates of residence
    Your criminal history including any encounters, arrests/detainments and the dates and locations of any incidents
    applicant's international travel the past 3 years with specific locations, dates of entry/departure, source of funds and travel purpose
    all phone numbers (with country codes) you have had had registered or used w/in the last 3 years including primary, secondary, work, home and mobile numbers
    all email addresses you have used in the last 3 years including primary, secondary, work, personal and educational addresses
    your unique user name(s)/identifier(s) for any social media, websites, or applications he/she has used to create or share content (photos, videos, status updates, etc.) as part of a public profile within the past 3 years including, but not limited to, Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram, Telegram, VIBER, etc.

    Once we receive your responses, we will resume your visa application accordingly.

    Sincerely,

    Immigrant Visa Unit

    foruma bakdım facebook grubuna bakdım wp den sordum fakat daha önce tecrübe edinen kimseyi göremedim bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

    Talimatlari yerine getirip, geciktirmeden istenilen belgeleri gonderin. Bu tur belge istemeleri cok anormal degil, hakkinizda yapilan background search'u bu belgeler olmadan tamamlayamazlar. Belli ki isminiz listelerine hit etmis, sizin kim oldugunuza emin olmalari gerekiyor, eger belgeleri geciktirirseniz mulakat sonrasi idari isleminiz devam eder, bilginize.


  • Merhabalar, mülakat günüme yaklaşık 3 hafta kaldı, şu ana kadar gerekli her şey yapıldı gözüküyor. Ancak bir sorum daha olacak, mülakat esnasında gösterilmesi gereken maddi teminat tam olarak sağlanamadığı durumda ne olabilir? 10-15k gibi bir rakamı toplayabilmem mümkün değil, öğrenciyim. Acaba daha önce bu teminattan dolayı elenen oldu mu yada 2,5-3k ile de vize alınabilir mi? Hatta aranızdan bana ABD’den job offer göndermek isteyen olursa da çok memnun kalırım 🙂 Eğer bu bir elenme nedeniyse doktor kontrolüne gitmek bana yalnızca maddi kayba neden olucak. Görüşlerinize ihtiyacım var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

43
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum