Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cenkay henüz değil ama 23binlere mail aylar önce geldiginden göndereyim dedim evrakları.


  • @baha 23binlere aylar önce gelmedi mail. Hatta şu an takip excelimizde sadece 1 kişiye 26 şubatta gelmiş görünüyor. Bana henüz gelmedi mesela.


  • @coder ben panikleyip attım dün, 23binlerden sonra bir sessizlik oldu çünkü.


  • @the-black-eagle anladım teşekkürler 4 hafta çokmuş ya ben bi iki güne belgelerde sıkıntı yok mailini alırım işi bırakırım diyodum:)


  • @baha bize geçen hafta 2 günde geldi evrakların tamam olduğu emaili. Belki case no 8K olmasından kaynaklanmıştır


  • @baha bir araştırma yapılıyor ve bu ortalama 4 hafta 1 ay kadar sürüyor.


  • @meltemerva 2 gün sonra gelen evraklarınız ulaştı maili olmasın. Dediğiniz gibi sizin numara çoktan current olduğundan öncelik tanınıp hemen halledildiyse başka. Ama 2 günde check etmeleri ne kadar mümkün bilmiyorum.


  • @the-black-eagle bende sizin yardımlarınız la yapmıştım onay maili 3 günde geldi bize numaramız 17xxx inşallah mayıs ayında mülakat tarihi alırız


  • Sayın @the-black-eagle araştırmadan kastınız ne oluyor acaba tama anlamadım kusura bakmayın


  • @yılmaz detayını açıkçası bilmiyorum ancak ds260 formundaki bilgiler ve sağlanan evrakların doğruluğu check ediliyor sanırım. Böylelikle konsolosluktaki işler sadece prosedüre dönüşüyor ve sorununuz yok ise vizenizi alıyorsunuz.


  • @the-black-eagle kontrol ettim ,KCC ye 12 martta evraklarimizi gonderdik, ayni gun alindi maili ,ertesi gunu 13 martta "Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260" ile baslyan onay mailini aldik. Dediginiz gibi onceden current olmanin etkisi olabilir.


  • Selamlar herkese,

    Case Number'im 16 binlerde Subat ayinin 17sinde dokuman talebi mailini aldim. 20sinde dokumanlari gonderdim ayni gun otomatik maili ertesi gun yani 21inde "Records indicate..." ile baslayan onay maili geldi.

    Hala mulakat tarihi ile ilgili bir mail almadim. 4 hafta - 1 ay arasi olan arastirma sureci onay mailinden sonra olan surec mi?


  • @sonat-karan bende sizin gibi beklemedeyim ayın sonunda mail alırız umarım


  • @meltemerva sonuçta bu mail ile evrak talep olayı bu sene çıkan bir olay. Sürecin yeni olması nedeniyle 4 hafta süren olay artık hızlandırılmış olabilir. Yeni bir sürecin oturması zaman alır sonuçta. Demekki bazı şeyler oturtuldu ve süreç hızlandırıldı. Açıkçası aklıma başka birşey gelmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sonat-karan mulakat tarihi bekleme suresi kisiden kisiye degisebilir, siz zaten ustunuze duseni yapmissiniz. Bu saatten sonra sadece beklemeniz gerekiyor.


  • Arkadaşlar Herkese Merhaba,
    07.03.2019 08:00 da girdiğim mülakat sonrası sizlere yazmak için hiç ama hiç fırsatım olmadı.Ancak diğer arkadaşlarımdan bu bilgilerin faydasını çok kez gördük ve bende kendime borç bildim.Biraz geç oldu kusura bakmayın lütfen.
    Sabah 08:00 de başlayacak olan mülakatıma müteakip olarak,İvedik durağından Kızılaya gitmek için 6:30 da metroya bindim.
    *Belki uzaktan geçecek arkadaşlar vardır.Bu yüzden burası önemli; Ankarada metrolar sabah 6:00 da açılıyor. Hadi siz, üzerine 15 dakika koyun.En fazla,bulunduğunuz semte gelene kadar geçen süreyle birlikte 06:15 olsun.Daha sonra Kızılıya geçtim ve oradan taksiye bindim(Kızılay ve konsolosluk arası çok yakın) taksi ücreti 10 TL tutuyor.Ben 08:00 randevum için 07:00 da oradaydım ve maalesef erken gittiğim için 07:30 a kadar Ankara soğuğunda kapıda bekledik.(Tavsiyem,07:30 dan önce orada olmamanız.)
    **Eğer yanınızda çanta,elektronik alet,telefon varsa, hemen konsolosluğun kapısının önündeki büfeye 5-10 TL gibi fiyatlara emanet bırakabilirsiniz. Daha sonra 07:30-07:40-08:00 randevuları diye güvenlik görevlisi çağırıyor ve kapıda sıraya giriyoruz.Sonra pasaport kontrolü ile birlikte havaalanlarında ki güvenlik geçişi gibi, içeriye ötmeden kendinizi atmanız gerekiyor...
    Neyse,içeriye girdikten sonra ,
    size bir numara veriyorlar ve oturup beklemenizi istiyorlar.Oturduğunuz bölgenin tam karşısında bir televizyon ve hemen yan tarafında çocuklar için ayrılmış bir oyun alanı mevcut.
    Benim sıra numaram 003 dü ve sıram 15 dakika içerisinde yandı.Gösterilen gişeye yöneldim.Camın arkasından size seslenen hanımefendi, bir bir gerekli evraklarınızı istiyor.Öncelikle, Vukuatlı Nüfus Örneği,Adli Sicil Kaydı,Diploma,2 adet fotoğraf ve Hesap dökümünü ve sağlık muayenesinden aldığınız sarı(kapalı) zarfı istedikten sonra veriyorsunuz.Nedense PTT(AIS) Kaydı,randevu mektubu,askerlik terhis belgesi istemedi.Bende yanımda olmasına rağmen vermedim.Oturup tekrar beklemenizi istiyorlar.Tekrar, aynı şekilde,aynı sıra numaram olan 003 ün yanmasını bekledim. 2 dakika sonra hemen yandı ve bu sefer başka bir gişeye yöneldim.Oradaki beyfendi ise 330 $ ödememi istedi.Ödedikten sonra tekrar oturarak sıra numaramın yanması bekledim.10 dakika sonra tekrar yandı ve bir daha yanmamasını dileyerek gişeye yöneldim 🙂 ( toplamda 3 kez ayrı ayrı gişeye gidiyorsunuz.)
    İşte burası dananın kuyruğunun koptuğu yer.
    ** Üçüncü zong sesinden sonra Onay-Red bölümü.Evet ,burada bir soru cevap platformuna dönecek basit,formalite sorular soruluyor.(Türkçe-İngilizce size kalmış...kiii bence Türkçe seçin.)
    -Merhaba,
    1-) Mesleğiniz Ne ?
    Cevap : Makine Mühendisiyim.
    2-) Ne yapacaksınız Amarikada ?
    Cevap : Yüksek Lisans Yapacağım.
    3-) Hangi Eyalate Gideceksiniz ?
    Cevap : San Diego (Salladım.)
    4-)Mali durumunuzu orada kim karşılayacak ?
    Cevap : Ben.
    5-) Yeterli bütçeniz var mı ?
    Cevap : Evet.

    Dipnot: Hesabımda 10.000 $ gösterdim ve bunu vize görüşmesine tam 3 gün kala hesabıma aldım.Bu soruyu soran çok arkadaş var.Bunu da burada belirtmek istedim.Ayrıca benim 3 ay önce çektiğim bir kredi de burada görününce üst yazıda toplam net varlığım 7.000 $ a kadar düşmüş gibi oldu.ama toplam varlığım 10.000 $ görünüyordu.Bunun bile ne kadar sorunsuz olduğunu görmüş oldum.Oysa ki en çok sorun ettiğim şey mali dökümlerdi.Demem o ki ; içiniz rahat olsun.

    Sonra, “ Her şey yolunda görünüyor.Tebrikler,Başarılar.” Dedi ve oradan tam ayırılıyordum ki aklıma numaramı ve adresimi değiştirdiğim geldi.Onu güncelleyeyim dediğim de boş bir kağıt verdi bana.Oraya gerekli bilgileri yazdım ve oracıktan kelebek uçuşması ile ayrıldım.Ne bileyim yüzünde böyle ,saçma sapan bir gülme edası,mutluluktan.Kahkaha atan insanları görünce,ben iyiydim iyi iyi.

    Umarım herkes en kısa zamanda
    “Her şey yolunda,tebrikler, ABD de başarılar.” üçlemesini duyar.
    Her şey gönlünüzce olsun.


  • @Halil-Şekeroğlu Tebrik eder, bundan sonrası için bol şans dileriz.


  • @nakalakev Teşekkür ederim


  • @halil-şekeroğlu kredinden dolayı nasıl 7 bine düştü, dekontu aldığın bankadami kredin vardı. Benimde garanti de kredim var ama finanstan doküman alıp gidicem konsolosluğa. Biraz detay verirmisiniz.


  • @halil-şekeroğlu Tebriklerrrr.. Yeni hayatında mutluluklar dilerim..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum