Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
579 176 57.6k 166

  • @ATS16 Çok teşekkürler. Ayrıca hala CDG ve AMS havalimanlarının İngiltere'de oturumu olanlardan, ABD'ye giderken transit vize talep etmediğini düşünüyorum. Aşağıdaki linklerden siz de bakabilirsiniz.

    https://france-visas.gouv.fr/en/airport-transit-visa
    https://www.netherlandsworldwide.nl/visa-the-netherlands/visa-required

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seda80

    Göçmen olmayan veya göçmen ABD vizeniz var ise, bahsettiğiniz bağlantı havalimanlarında transit alanı kullanmak için İngiltere oturumu ibraz etmeye gerek yok.


  • @seda80 Amerika’ya uçarken Paris veya Amsterdam’da aktarmada, boarding esnasında görevliye Amerika vizenizi ibraz etmeniz gerekmektedir. Türk pasaportunuz ile ‘sadece’ İngiltere oturumunuzu gösterirseniz sizi uçağa almazlar, Türk pasaportunuz ile Amerika vizenizi > süresi geçerli I-551 damgalı (veya Green Cardınız, ama fiziki olarak) hazırda bulundurmanız gerekiyor.


  • @erenotti ama benim green cardım fiziki olarak yanımda yok. Sadece ilk girişimde USA borderın pasaportuma bastığı damga var. Vizemin süresi zaten bitti Eylül'de. Sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seda80, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    @erenotti ama benim green cardım fiziki olarak yanımda yok. Sadece ilk girişimde USA borderın pasaportuma bastığı damga var. Vizemin süresi zaten bitti Eylül'de. Sorun olur mu?

    Size bu konu başlığında daha önceki mesajımda da ve özelden de yazdığım üzere ilk girişinizde vizenin yanına basılan endorsement - mühür (admission stamp) ile göçmen vizeniz ilk giriş tarihi itibariyle 365 gün boyunca permanent resident kart - greencard yerine geçiyor. İleride bu konu başlığını okuyacak forum kullanıcıların aklının karışmaması için tekrarlayayım, sorun olmaz. Hala endişe ediyorsanız arkadaşınız kartınızı kargo ile ABD’den bulunduğunuz ülkeye gönderebilir ve fiziki permanent resident kartınız ile seyahat de edebilirsiniz.

    Bağlantı havalimanında ABD uçuşunuz öncesi vizenizi ve biletinizi kontrol edecek yer görevlisine endorsement mühürü vurulmuş vizenizi ve ilk uçuşunuz öncesi size verilecek boarding kartınızı ibraz etmeniz yeterli olacak ABD uçuşuna kabul edilmeniz için. ABD’de girişinizi yapacak CBP memuru konuyu zaten biliyor.

    acb1c036-5ad0-4808-9cc2-f95e424ef250-image.jpeg

    The U.S. Department of State (DOS) issues the MRIV to the bearer outside of the United States. The MRIV is affixed directly on a page of the individual’s foreign passport and usually contains the following text: “UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.” When U.S. Customs and Border Protection (CBP) admits the bearer into the U.S., CBP applies an admission stamp to the passport. The admission stamp includes the date that CBP admitted the MRIV bearer into the U.S. and an endorsement by a CBP officer. A MRIV in a foreign passport, with an admission stamp endorsed by a CBP officer, is evidence that the person is a lawful permanent resident or conditional permanent resident.

    Temporary I-551, Machine Readable Immigrant Visa (MRIV)

    Anahtar kelimeler: Endorsement, admission stamp, I-551, MRIV, CBP


  • @seda80, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    @erenotti ama benim green cardım fiziki olarak yanımda yok. Sadece ilk girişimde USA borderın pasaportuma bastığı damga var. Vizemin süresi zaten bitti Eylül'de. Sorun olur mu?

    @seda80 Sn. @ATS16 size tüm detaylarıyla iki kere anlattı; Eylül.2025’te göçmen vizenizle ilk kez admit olduğunuzda, giriş tarihiniz itibariyle göçmen vizeniz 1 yıllık green carda dönüşmüş oluyor. Vizenizin alt kısmında bir ibare var, İngiltere’de yaşadığınıza göre İngilizce bildiğinizi tahmin ediyorum, orda açık şekilde yazıyor, sayfayı iyi inceleyin. Green Cardınız yanınızda yoksa bile, giriş tarihinize göre Eylül.2026’ya kadar o vizeyi Green Card gibi yani I-551 olarak kullanabilirsiniz.

    Ayrıca teknik olarak, dünyanın hangi ülkesinde hangi aktarmayı kullanırsanız kullanın, sizi uçağa bindiren taraf (check-in görevlisi / havayolu): varış ülkesinin giriş şartlarını (vize, oturum vb.) görmek zorundadır. Başka bir ülkenin vizesi var diye, varış ülkesine uçamazsınız.
    Bazı istisnai durumlar vardır. Oturumun, ya da vizenin vize yerine geçmesi gibi. Örneğin: ABD Green Card veya vizesi, UK oturumu-vizesi, Schengen oturumu-vizesi, bazı ülkelerde vize muafiyeti sağlar. Lakin bu konunun sizinle alakası yok şu an için.


  • Lufthansa dan online check in yapamıyorum bu sorunu yaşayıp çözen var mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mesut57 bence lufthansa resmi sitesine bir göz atın son yakıt krizinden dolayı uçuşları iptal ediyordu.

    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/lufthansa-jet-yakiti-krizi-nedeniyle-20-bin-ucusu-iptal-edecek/3914035


  • @ayvalik10 ucuş iptal diye mesaj gelmedi check-in mailleri geldi online check in yapamıyorum


  • @mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.


  • Merhabalar,geçmiş sayfalardaki yorumların çoğunu okudum ama güncel olarak tekrar sormak istiyorum,Lufthansadan Almanya aktarmalı gidiş,İsviçre aktarmalı dönüşü olan bilet aldık(turist vizemiz var),eşimin arkadaşı İsviçre bordo pasaportlu Türk vatandaşlarından transit vize istiyor demiş eşim de vesvese yapıyor,bagajları vardığımız son havaalanlarından alacağız,gidiş dönüş pnr’miz aynı.Almanyadan yana bir endişemiz yok,dönüşte İsviçreyle ilgili sıkıntı yaşar mıyız?cevaplarsanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐

    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Merhabalar,geçmiş sayfalardaki yorumların çoğunu okudum ama güncel olarak tekrar sormak istiyorum,Lufthansadan Almanya aktarmalı gidiş,İsviçre aktarmalı dönüşü olan bilet aldık(turist vizemiz var),eşimin arkadaşı İsviçre bordo pasaportlu Türk vatandaşlarından transit vize istiyor demiş eşim de vesvese yapıyor,bagajları vardığımız son havaalanlarından alacağız,gidiş dönüş pnr’miz aynı.Almanyadan yana bir endişemiz yok,dönüşte İsviçreyle ilgili sıkıntı yaşar mıyız?cevaplarsanız çok sevinirim.

    Gecerli ABD vizeniz oldugu icin, donuste transit vize olmaksizin Isvicre'den transit yapabilirsiniz. Gecerli ABD vizeniz olmasaydi yapamazdiniz. Turk pasaportundan transit vize istedigi dogru, ama gecerli ABD vizeniz oldugu zaman bu kuralin istisnasina giriyorsunuz.


  • @Ryback teşekkür ederim


  • Bu ileti silindi!

  • Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah

  • ⭐⭐

    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah

    Sorun olmaz. Stres yapmayın. Sizin gibi aktarmalı bilet alan yolcuların, uçak değiştirmek için İsviçre’ye giriş yapması gerekmiyordur. Transit vizeyede ihtiyacınız yok. Dönüşte tecrübenizi paylaşmanızı rica ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah

    ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉

    https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer


Benzer Başlıklar

  • ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

    Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    397 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

    Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • abd'ye giderken hangi havayolu tercih edilmeli neden?

    Yolculuk
    85
    1 Oy
    85 İleti
    11k Bakış
    A
    @ATS16 Ülkeye giriş sonrası dönüş biletimi değiştirmek & iptal etmek istiyorum. Tek yön gidiş alıp dönüş için de ayrı bir pnr numarası bile dönüş bileti alsam sonra iptal etsem sıkıntı yaşar mıyım? izlediğim videolarda sadece beyan etmişler, bakılmamış.
  • ABD'ye Para koleksiyonu götürmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    874 Bakış
    VoomV
    @crazycells çok teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum