Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• @ATS16 damgasında sept 15 2025 var ve "class"kısmında dv1 "until" kısmında F/E yazıyor. "F/E" nedir ? biliyorsanız, bilgi verirseniz müteşekkir olurum.

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@ATS16 damgasında sept 15 2025 var ve "class"kısmında dv1 "until" kısmında F/E yazıyor. "F/E" nedir ? biliyorsanız, bilgi verirseniz müteşekkir olurum.

Damgadaki F/E = Forever = süresiz anlamına gelir, ancak bu sürenin de bir sonu var.

Sizin için en geç 15 Eylül 2026 Salı günü ABD’de giriş yapacağınız havalimanı yerel saati ile 23:59’a kadar bu vizeniz ile ABD’ye giriş yapabilir, bağlantı havalimanı AMS veya CDG’de ABD uçuşunuzun kapısında uçuş öncesi bilet ve vizenizi kontrol edecek havayolu görevlilerine bu vizeyi ibraz edebilirsiniz. Bir önceki mesajda ilettiğim üzere uçuşlarınızın tek PNR altında biletlenmiş olması gerekiyor, airside’ı terk etmemeniz gerekiyor. İyi uçuşlar!

• @ATS16 Çok teşekkürler. Ayrıca hala CDG ve AMS havalimanlarının İngiltere'de oturumu olanlardan, ABD'ye giderken transit vize talep etmediğini düşünüyorum. Aşağıdaki linklerden siz de bakabilirsiniz.

https://france-visas.gouv.fr/en/airport-transit-visa

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80

Göçmen olmayan veya göçmen ABD vizeniz var ise, bahsettiğiniz bağlantı havalimanlarında transit alanı kullanmak için İngiltere oturumu ibraz etmeye gerek yok.

• @seda80 Amerika’ya uçarken Paris veya Amsterdam’da aktarmada, boarding esnasında görevliye Amerika vizenizi ibraz etmeniz gerekmektedir. Türk pasaportunuz ile ‘sadece’ İngiltere oturumunuzu gösterirseniz sizi uçağa almazlar, Türk pasaportunuz ile Amerika vizenizi > süresi geçerli I-551 damgalı (veya Green Cardınız, ama fiziki olarak) hazırda bulundurmanız gerekiyor.

• @erenotti ama benim green cardım fiziki olarak yanımda yok. Sadece ilk girişimde USA borderın pasaportuma bastığı damga var. Vizemin süresi zaten bitti Eylül'de. Sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@erenotti ama benim green cardım fiziki olarak yanımda yok. Sadece ilk girişimde USA borderın pasaportuma bastığı damga var. Vizemin süresi zaten bitti Eylül'de. Sorun olur mu?

Size bu konu başlığında daha önceki mesajımda da ve özelden de yazdığım üzere ilk girişinizde vizenin yanına basılan endorsement - mühür (admission stamp) ile göçmen vizeniz ilk giriş tarihi itibariyle 365 gün boyunca permanent resident kart - greencard yerine geçiyor. İleride bu konu başlığını okuyacak forum kullanıcıların aklının karışmaması için tekrarlayayım, sorun olmaz. Hala endişe ediyorsanız arkadaşınız kartınızı kargo ile ABD’den bulunduğunuz ülkeye gönderebilir ve fiziki permanent resident kartınız ile seyahat de edebilirsiniz.

Bağlantı havalimanında ABD uçuşunuz öncesi vizenizi ve biletinizi kontrol edecek yer görevlisine endorsement mühürü vurulmuş vizenizi ve ilk uçuşunuz öncesi size verilecek boarding kartınızı ibraz etmeniz yeterli olacak ABD uçuşuna kabul edilmeniz için. ABD’de girişinizi yapacak CBP memuru konuyu zaten biliyor.

acb1c036-5ad0-4808-9cc2-f95e424ef250-image.jpeg

The U.S. Department of State (DOS) issues the MRIV to the bearer outside of the United States. The MRIV is affixed directly on a page of the individual’s foreign passport and usually contains the following text: “UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.” When U.S. Customs and Border Protection (CBP) admits the bearer into the U.S., CBP applies an admission stamp to the passport. The admission stamp includes the date that CBP admitted the MRIV bearer into the U.S. and an endorsement by a CBP officer. A MRIV in a foreign passport, with an admission stamp endorsed by a CBP officer, is evidence that the person is a lawful permanent resident or conditional permanent resident.

Temporary I-551, Machine Readable Immigrant Visa (MRIV)

Anahtar kelimeler: Endorsement, admission stamp, I-551, MRIV, CBP

• @seda80, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@erenotti ama benim green cardım fiziki olarak yanımda yok. Sadece ilk girişimde USA borderın pasaportuma bastığı damga var. Vizemin süresi zaten bitti Eylül'de. Sorun olur mu?

@seda80 Sn. @ATS16 size tüm detaylarıyla iki kere anlattı; Eylül.2025’te göçmen vizenizle ilk kez admit olduğunuzda, giriş tarihiniz itibariyle göçmen vizeniz 1 yıllık green carda dönüşmüş oluyor. Vizenizin alt kısmında bir ibare var, İngiltere’de yaşadığınıza göre İngilizce bildiğinizi tahmin ediyorum, orda açık şekilde yazıyor, sayfayı iyi inceleyin. Green Cardınız yanınızda yoksa bile, giriş tarihinize göre Eylül.2026’ya kadar o vizeyi Green Card gibi yani I-551 olarak kullanabilirsiniz.

Ayrıca teknik olarak, dünyanın hangi ülkesinde hangi aktarmayı kullanırsanız kullanın, sizi uçağa bindiren taraf (check-in görevlisi / havayolu): varış ülkesinin giriş şartlarını (vize, oturum vb.) görmek zorundadır. Başka bir ülkenin vizesi var diye, varış ülkesine uçamazsınız.
    Bazı istisnai durumlar vardır. Oturumun, ya da vizenin vize yerine geçmesi gibi. Örneğin: ABD Green Card veya vizesi, UK oturumu-vizesi, Schengen oturumu-vizesi, bazı ülkelerde vize muafiyeti sağlar. Lakin bu konunun sizinle alakası yok şu an için.

• Lufthansa dan online check in yapamıyorum bu sorunu yaşayıp çözen var mı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mesut57 bence lufthansa resmi sitesine bir göz atın son yakıt krizinden dolayı uçuşları iptal ediyordu.

• @ayvalik10 ucuş iptal diye mesaj gelmedi check-in mailleri geldi online check in yapamıyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |