Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 374.6k 438
  • ⭐⭐

@crazycells Harika! Cok tesekkur ederim.

• Taze taze fail hikayemiz.
    Ilk denememde surus (behind the wheel) testinden kaldim. Aklimdakileri unutmadan yazayim.

Asagidaki formun tipatip aynisini kullaniyorlar. Unsatisfactory kismini isaretleyip yorumlar kismina aciklama yazip elinize veriyorlarsa bu formu, gecemediniz diyorlar.
    Benim deneyimimde gorevli hanim acil rahatsizlaninca 1 saat kimse gelmedi yerine ve en yakin DMV den bir gorevliyi acil cagirdilar. Bu arada kuyruk 7-8 araca cikti ben 2. siradayim.
    Gelen arkadas sinirli ve sert davranisli birisiydi. Artik onu nereden cagirdilar da geldi bilmiyorum. (mesleki tecrubem o kiloyla nefes darligi da cektigi yonunde).
    Pre-drive Checklist yaptiktan sonra yan koltuga binip basladik. Bu arada head light nedir unuttugumdan epey guldum kendime. Head - light (kafa isigi :) ). Nerede olurdu bu yaw. Kafa ustunde mi? Bu terimleri de yazalim bir yere. Far oldugunu sonradan hatirladim. Adamin gulumsemeye en yakin oldugu noktaydi.
    Klasik sola don saga don, kavsak geclerden sonra kirmizi da saga dondum. Donmemde sikinti yok. Ama en sag serite girince durdur napiyorsun dedi. "Olmayan seride giriyorsun :fearful: " dedi bana. Len bakiyorum serit var. Burada araba parketmis olabilirmis. Hmm eyvallah.
    Neyse yazdi bunu.
    Sonra yine saga donus komutu verdi. tam saga donecegim (yine karsiya gecis kirmizi) duuur dedi, yaya var. (yayalara kirmizi yaniyordu). Baktim evet kendi aralarinda konusan bir grup genc yesili bekliyor. Gecerdin gecemezdin derken yayalara yesil yandi. (Yol kirmizisi ile yaya gecidi yesili arasinda bir sure var). Beni yaya gecidi uzerinde durdurdu mu...
    Ee dedi yayalara carpacaktin.
    Simdi kirmizilarda saga donusle ilgili tonla soru isareti birikti kafamda.
    Velhasil, bir sonraki sokaktan donduk geldik, benim kirmizi cigim kirmizi isiktir dedi, fail dedi. Tenk you sir dedim.
    Forumda eyalet-trik basligi acilmali driving konusunda. Ciddi ismis ama biraz da sansa pozitif birisi gelirse rahat alinabilir.

3 toplam hakkimiz varmis. Bunlar biterse yeniden yazili sinav (yeniden para) gecmek gerekecek.
    Bir baslik acilip eyalet-trikler maddeler halinde yazilabilir. Bir de sorulan araba parca isimleri ve araba eylem isimlerinin Ingilizcelerini yazalim.
    Ornegin:
    Parca isimleri
    Head light: Far, on far.
    Windshield: On cam
    Tail light: arka isiklar,
    Sterring wheel: Direksiyon,
    Windshiled Wiper: Silecek
    Emergency Flasher: Dortluler
    Turn Signals: Donus sinyalleri - Sag/Sol

Eylemler
    Honk the horn: Kornayi cal
    Press the break: Frene bas
    Arm Signals: Soforun cam acikken elle verdigi isaretler (webten bakin).

alt metni

• @caglaror Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

Taze taze fail hikayemiz.
    Ilk denememde surus (behind the wheel) testinden kaldim. Aklimdakileri unutmadan yazayim.

Asagidaki formun tipatip aynisini kullaniyorlar. Unsatisfactory kismini isaretleyip yorumlar kismina aciklama yazip elinize veriyorlarsa bu formu, gecemediniz diyorlar.
    Benim deneyimimde gorevli hanim acil rahatsizlaninca 1 saat kimse gelmedi yerine ve en yakin DMV den bir gorevliyi acil cagirdilar. Bu arada kuyruk 7-8 araca cikti ben 2. siradayim.
    Gelen arkadas sinirli ve sert davranisli birisiydi. Artik onu nereden cagirdilar da geldi bilmiyorum. (mesleki tecrubem o kiloyla nefes darligi da cektigi yonunde).
    Pre-drive Checklist yaptiktan sonra yan koltuga binip basladik. Bu arada head light nedir unuttugumdan epey guldum kendime. Head - light (kafa isigi :) ). Nerede olurdu bu yaw. Kafa ustunde mi? Bu terimleri de yazalim bir yere. Far oldugunu sonradan hatirladim. Adamin gulumsemeye en yakin oldugu noktaydi.
    Klasik sola don saga don, kavsak geclerden sonra kirmizi da saga dondum. Donmemde sikinti yok. Ama en sag serite girince durdur napiyorsun dedi. "Olmayan seride giriyorsun :fearful: " dedi bana. Len bakiyorum serit var. Burada araba parketmis olabilirmis. Hmm eyvallah.
    Neyse yazdi bunu.
    Sonra yine saga donus komutu verdi. tam saga donecegim (yine karsiya gecis kirmizi) duuur dedi, yaya var. (yayalara kirmizi yaniyordu). Baktim evet kendi aralarinda konusan bir grup genc yesili bekliyor. Gecerdin gecemezdin derken yayalara yesil yandi. (Yol kirmizisi ile yaya gecidi yesili arasinda bir sure var). Beni yaya gecidi uzerinde durdurdu mu...
    Ee dedi yayalara carpacaktin.
    Simdi kirmizilarda saga donusle ilgili tonla soru isareti birikti kafamda.
    Velhasil, bir sonraki sokaktan donduk geldik, benim kirmizi cigim kirmizi isiktir dedi, fail dedi. Tenk you sir dedim.
    Forumda eyalet-trik basligi acilmali driving konusunda. Ciddi ismis ama biraz da sansa pozitif birisi gelirse rahat alinabilir.

3 toplam hakkimiz varmis. Bunlar biterse yeniden yazili sinav (yeniden para) gecmek gerekecek.
    Bir baslik acilip eyalet-trikler maddeler halinde yazilabilir. Bir de sorulan araba parca isimleri ve araba eylem isimlerinin Ingilizcelerini yazalim.
    Ornegin:
    Parca isimleri
    Head light: Far, on far.
    Windshield: On cam
    Tail light: arka isiklar,
    Sterring wheel: Direksiyon,
    Windshiled Wiper: Silecek
    Emergency Flasher: Dortluler
    Turn Signals: Donus sinyalleri - Sag/Sol

Eylemler
    Honk the horn: Kornayi cal
    Press the break: Frene bas
    Arm Signals: Soforun cam acikken elle verdigi isaretler (webten bakin).

alt metni

Geçmiş olsun :) bir sonrakine artık. Kırmızı ışıkta sağa dönüş olayında bildiğim kadarıyla eğer size kırmızıysa zaten döneceğiniz yoldaki yayaya da kırmızı. Yani yaya geçmeye çalışmıyor yeşil ışığı bekliyor. Ama yola atlayan olmuyor mu oluyor. Eğer sağa dönüş size yeşilse (yeşil ok değil yeşil ışık) aynı yoldaki yayanın ışığı da yeşil, hep kontrol ederek geçmek gerekiyor. Şahsen benim en tedirgin olduğum kısım hep bu oluyor trafikteyken. Herhangi bir yöne yeşil ok ise dönüş direk size ait. Ama yine de defansif kullanmak lazım tabii :)

• @caglaror güzel anlatımınız için teskkurler.

Houston için bende bir ekleme yapayım.
    STOP Tabelası gördüğünüzde araba olmasa dahi durmamız ve 3 sn beklememiz lazım.
    Bunu tabi sinavdan kaldiktan sonra ogrendim .:).

• @ashborn Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

@caglaror güzel anlatımınız için teskkurler.

👍 Aslında bu Amerika'nın tamamında aynı şekilde. Şehrin en tenha yerinde ıssız ara sokaklarda bile heryer 'STOP' sign.

İlk gittiğimde çok zor alışmıştım. Bomboş sokak, in cin top oynuyor, kimseler yok ama her 50 metrede bir durup kalkmak zorundasınız. Öyle yavaşlamak filan değil bildiğiniz tam durup tekrar kalkacaksınız. Tabi benzin bedava, aceleleri de yok nasıl olsa...

Tamam ben de dururum, kural öyleyse duralım. Tamam... da karşıdan da birisi gelip durunca "hah" diyordum, "eğlenceyi bulduk"! Hadi bakalım hobaaa, hep beraber duruyoruz. O bekliyor, biz bekliyoruz. Dur, kalk, kalkar gibi yap :) Bir süre sonra iyice bunaldım, trafiğe çıkınca ter basmaya başlamıştı. Sonra baktım olmayacak biraz araştırdım, öğrendim (bahsettiğim dönem daha iPhone icat edilmemişti bu arada) Şöyleymiş; kesişen ara sokaklarda her yönde "STOP" işareti oluyor, öyle sağdan gelenin geçiş hakkı filan yok, "kim önce gelip durursa, ilk o geçiyor, gerisi de aynı sırayla geçiyor birer birer saç örgüsü gibi" İlk başta garip geliyor ama alışınca bu karışık gibi görünen ama basit kuralı ne kadar düzgün uyguladıklarına ve bunun hem ne kadar işe yaradığına hem de trafik güvenliğine katkısına hayran kalmıştım

• ⭐⭐

@caglaror Montana’da yaklasik 1.5-2 mil mesafede arac surdukten sonra, bir otoparkta paralel park yapip dmv ye geri donunce almistim ehliyeti. Ayrica benim gittigim DMV sehir disindaydi ve surus yaptigim bolgede degil insan, yaya gecidi, araba bile yoktu. :smile: Paralel parki bile dubalarin arkasina yaptim. O kadar bostu yani :smiley: Sanssizliginiza denk gelmis.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ashborn Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

@caglaror güzel anlatımınız için teskkurler.

STOP işaretlerinin altında ayrıca "4-way" "all way" gibi ibareler de göreceksiniz. Bunlara da dikkat etmeniz lazım. Tabelanın altında bu işaretler yoksa kavşağa gelen diğer araçlar durmayacak, yani siz yol vereceksiniz. Eğer "4-way" diyorsa herkes sırayla duracak, önce duran önce geçecek anlamına gelir.

• Bir de eğer ki bir sebepten trafik ışıkları çalışmıyorsa “all-way stop” varmış gibi davranıyoruz. Herkes duruyor, önce gelen önce gidiyor. En sevdiğim kural.

• @gallifrey Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

Bir de eğer ki bir sebepten trafik ışıkları çalışmıyorsa “all-way stop” varmış gibi davranıyoruz. Herkes duruyor, önce gelen önce gidiyor. En sevdiğim kural.

Bu Türkiye'de olduğunda her yönde 5 km. kuyruk oluyor :)

• @daydreamer Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

@gallifrey Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

Bir de eğer ki bir sebepten trafik ışıkları çalışmıyorsa “all-way stop” varmış gibi davranıyoruz. Herkes duruyor, önce gelen önce gidiyor. En sevdiğim kural.

Bu Türkiye'de olduğunda her yönde 5 km. kuyruk oluyor :)

Bunun sebebi kural olmaması, kimsenin kuralı bilmemesi veya kimsenin kurala uymaması. Burada benzer durumda trafiğin aksadığını hiç görmedim. Sadece biraz yavaşlıyor.

• @knnrn buna bir de yolların plansız programsız ustaların keyfine göre yapılıyor olmasını ekleyelim.

Mesela küçük bir örnek; döner kavşakta yol hakkı göbeği dönmekte olan aracın yani solunuzdan gelen aracındır. ancak bizde o kavşakları öyle yapıyorlar ki kavşak dönen araç tali yoldan ana yola çıkıyormuş, diğer araç ana yolda gidiyormuş gibi hissediyor kendini, kimse de yol vermiyor haliyle hatta göbeğin içindeki durup yol veriyor diğerine..

Kimse dikkat eder mi bilmiyorum ama döner kavşak girişlerinde ters üçgen levha vardır. Kardan üstü kapansa bile geçerliliğini koruyan iki levhadan biridir. Fakat kimse ne demek olduğunu bilmiyor. Aslında yol ver (yeild) demektir, bunu son zamanlarda altına açıklama olarak yazmaya başladılar. Tabi çok okuyan bir millet olduğumuz için hemen adapte olduk =)

(kusura bakmayın hasas olduğum konuya denk gelince biraz uzun yazmışım)

• US de arabalarin yayginlastigi ilk yillara giderseniz kavsakta (issiz bir arazide bile) durup korna calip havaya iki el ates edip sonra gecilmesi gibi kurallar var. Yol ve kavsaklardaki kurallarin insanlarin elinden alinmasi taraftariyim. Yasasin otonom surus sistemleri :)

• @caglaror :D sevdim bu kuralı. Bu kuralı Trakya'ya uygulasak sonu roman havası ve rakı sofrasına bağlanır :)

• Ben de bugün Austin, TX ta ehliyet driver teste girdim. Çok şükür ki geçtim , 60 günlük geçici bir kart verdiler, esas ehliyet evinize 10 günde postalanır dedi.
    15 yıldır aktif araç kullanmama TRde ehliyetim olmasına rağmen baya heyecan yaptım. Geriye doğru sürüş, paralel park, stop sign, merge left, right turn vb...
    Sonucunda baya konuştu, dedim herhalde kaldık, işte paralel parkta kaldırıma çok yanaştın, çıkarken sola signal vermedin, hız limitinin çok altında kullandın dedi. Anyway you did it well dedi de baya rahatladım. Üzerimizden bir stres daha kalktı çok şükür. Tüm göçeden arkadaşlara da şans diliyorum, dilerim herkes sorunsuz ehliyetine kavuşur.

• @murat-yılmaz Hayırlı olsun. Bizim burada paralel parkta kaldırıma mesafeli bırakana acemi muamelesi yaparlar :) demek ki anlayış farkı var. Eğer gidebilirsek aklımızda bulunsun da kaldırıma çok yanaşmayalım :)

• @bahadır17 burada öyle bakarlar ama yanlıştır ve kural olarak Türkiye ve Abd aynıdır. Bu boşluğun sebebi lastiğin patlaması halinde bijon anahtarının girmesi için gerekli mesafe 😊

• @the-black-eagle bir bilgi daha öğrenmiş olduk. Teşekkürler.

Ama bana yine de saçma geldi. Velev ki lastik patladı veya yavaş yavaş indi, geri geldiğimizde jant üzerindeki arabayı 1m yerinde oynatmanın bir zararı olmaz :)
    dar sokaklarda birisinin yol tarafında kalan yan aynanızı götürmesi daha büyük ihtimal..
    (tabi dar sokak kavramı burası için geçerli..)

• @volkanu nerede otoruyorsun bilmiorum ama sonuçta İstanbul sur içini bir düşün :) Orada doğru dürüst 1 insanın sığacağı kaldırımlar azdır. Üstüne bir de aracı karınca geçemeyecek kadar sıfır parketsen de aynanın gitme ihtimali var çünkü sokaklar 2 araç için eziyet :) Çöp kamyonunun geçmesini bırak dönmesi imkansız :) Açıkçası bazı kurallar saçma gelse de aslında hayat kurtaran ve cidden ince düşünülmüş şeyler olabiliyor. Bu mesafeyi önceden ben de bilmiyordum. Malum bizim ehliyet sınavlarında sorulmamıştı. Ehliyetim 2004. Şimdi zaten hiçbir şey sorulmuyor. Kayın pederim sölemişti ordan biliyorum :) Onların zamanında motor parçalarına kadar bilmek gerekiyordu malum :) Ama bu mesafe İstanbulda lastik patlamasından ziyade aracını çıkarmak için de lazım oluyor. Malum aracı bırakıyon sabah bi geliyon önden arkadan sıkıştırmışlar :) İleri geri çıkayım diyon çok yanaştığından direksiyon dönmüyo :)Bence sen mesafeyi bırak :)

• @volkanu Aciklik 2 foot olmali diyen var :) Ayna sikinti tabi ama burada carpik curpuk cok arac var. Kimse dert etmiyor. Daha once de ifade edildigi gibi arac sadece arac burada.
    Burada 1-1 gidis-gelisli yolda aracinizi -gecici olarak- yolun ortasina birakabilirsiniz. 4luleri yakip birakirsiniz ve isinizi gorursunuz. TR de doverler adami.

• Son bir ayda NJ ehliyeti Alan varmi arkadaslar ben bir kere Girdim ve kaldim Google storeden indirdigim app deki sorulara calistim ama neyazikki calistigim hicbir soru cikmadi maalesef kaldim yakin zamanda giren ve gercek Sinav sorularini bilen varsa paylasabilirmi lutfen

Benzer Başlıklar

• Türk ehliyetini amerikada kaybetmek

Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    ATS16A
    @dutperest Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/nvv-surucu-belgesi-kayip-bildirimi
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Florida ehliyet..

Kilitli Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @albayrakkosova Florida ehliyet.. içinde söyledi: merhaba arkadaşlar florida da uber / lyft ve ya delivery hizmetleri yapabilmek için ehliyet aldıktan sonra beklememiz gereken belirli bir süre var mı yani ilk gidildiği zaman kısa bir süre içerinde ehliyeti alabilirsek bazı video ve vloglarda 1 yıl beklemek gerekiyor gibi ifadeler yer alıyor bu doğru mu bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkürler su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/91/uber-ve-lyft-şoförlüğü
  • TC den yeni ehliyet almak şart mı ?

Ehliyet ve Araba
    18
    0 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    K
    gelmek derken ? :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k