Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@excan başkanlık kararnamelerini birbirinden ayırmak lazım.
    75 ülke için verilen karar, sadece dv minvalinde değil bütün göçmen vizelerin basımı ile alakalı verildi. dv de göçmen vize olduğu için listede.
    diğer kararname de, direkt dv endeksli.. yani bütün dv seçilmişlerini etkiliyor.
    hem dv seçilmişi, hem de 75 ülke vatandaşı olanlar için kabaca iki yasak var diyebliriz.

bu yüzden dosyanın AP'de tutulması kurallar gereği yapılan bir uygulama.
    çünkü dosyayı arafta bırakabilecek bir sekme yok ceac'da.

ya mülakat vermezsiniz (ki bunu neden yapmadıklarını açıkladım)
    ya vize verirsiniz (yasak var yapamıyor)
    ya ret verirsiniz (neye istinaden verecek, kural kitabı bunu mümkün kılmıyor)
    ya da AP'ye bırakacakk(ki en ugun sekme bu)

bu yüzden dosyanın hangi kuraldan AP'de olmasının vize alacağına etki edeceğini düşünmüyorum.

• @ersinors Evet ben youtube videosunu izlemiştim , 4 yerine 2 yi seçtim işlemi tamamladım fakat bu seferde barkodlu döküm alamıyorum işlem tamamlandı yazıyor ana sayfanın en altında Ekran görüntüsü 2026-02-11 134233.png böyle bir görsel var bende onun ekran görüntüsünün çıktısını aldım , umarım bu sefer olmuştur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@maximusonfire,

kaç kişinin katıldığı önemli değil. o davaya verilecek karar önemli. çünkü sadece dava katılımcılarıyla sınırlı kalacak.

size bunu düşündürten tam olarak ne, hangi argüman?

sadece davacıların hakkını savunan davalar olduğu gibi, class olarak açılmış dava da var farklı eyalette.
    o davadan class kararı çıkarsa o zaman ne anlamı kalacak sadece davacılara hak talep eden davaların?
    class kararı verildiğinde dv seçilmişi herkes bundan faydalandığında avukatlar, "ama benim davacım vardı, onu önem alır mısınız" diyebilecek mi, bunun garantisini veriyorlar mı?
    DV2020 + DV2021 davalarında bunun için garanti vermediler, veremezler de zaten. eğer öncelik için mail atmamız isterseniz 5000$ alırım demişlerdi, elbette garantisi yoktu.
    ne yapacaktı konsolosluk, avukatın biri mail attı diye sizi öne mi alacaktı.. elbette hayır.

diyelim ki diğer davalardan class kararı çıkmadı, o avukatlar olumlu karar çıkan bir davaya precedent talep etmeyecek mi?
    malum avukatlar bunun da garantisini vermesi lazım sizin yorumunuza göre, yanlış mıyım.

bahsettiğiniz avukatlarla aylarca birlikte çalıştım ben. sadece kendi dava dosyam için değil, binlercesi için.

37 davacının katıldığı bir davadan şu an 27,750€ topladılar. yapacakları masraf + ofisteki avukatların kazançlarını düşündüğünüzde şu an ne kadar mutlu olduklarını (!) tahmin ediyorum.

onlar belki anlamaz ama; ironiden anlamayan nesle aşina değiliz..

herkese tercihlerinde bol şans diliyorum tekrardan.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@maximusonfire bahsettiğiniz yüksek mahkeme, goodluck v biden davasinda davacılar yönünde karar veren mahkemenin kararını bozup davanın düşmesine sebep olan mahkeme evet.

çok iyi tanıyorum ben onları.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@maximusonfire,
    sadece davacıların hakkını savunan davalar olduğu gibi, class olarak açılmış dava da var farklı eyalette.

Hangi davadan bahsediyorsunuz? Eğer böyle bir dava varsa, paylaşırsanız seviniriz. Böylece grup davasına katılmamıza gerek kalmayabilir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca

SDNY case number 1:26-cv-00858, case name: Catholic Legal Immigration Network, Inc. et al v. Rubio et al.

https://www.bloomberglaw.com/public/desktop/document/CatholicLegalImmigrationNetworkIncetalvRubioetalDocketNo126cv0085/1?doc_id=X1C98OIDM2L965RNULJQM5298NV

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @maximusonfire DV2027'yi her zamanki tarih üzerinden aylar geçmesine rağmen hâlâ açmayan bir yönetim var ortada. Sanmıyorum ki konu mahkemeye taşınmadan açsınlar. Tüm ihtimaller arasında en düşük ihtimal verdiğim şey suspension'ın kendiliğinden kalkması.

Şu ortamda bülteni neden arttırsınlar, ona da bir cevap bulamıyorum. Bülteni arttırdıkça davacı sayısı artacak çünkü. Current olmayanlar davaya girse bile daha current olmadılar, pause onları ilgilendirmiyor, şikayetleri yersiz diyecekler. Mahkeme sopa göstermezse bültenin artması için de hiçbir sebep yok ortada. 3 gün içinde göreceğiz bülteni, eğer gene arttırmazlarsa resim çok net ortaya çıkacak.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @gucarslan merhaba

Bu davaylnin kapsamini dogru mu anladim dv 26 icin etkisini kestiremiyorum , kacirdigim bir nokta varsa duzeltir misiniz. benim anladigim,

Diversity visa da dahil 75 ulke icin gecerli olan gocmenlik vizelerinde ki ban icin acilmis bir dava yani diversity visa icin uygulanan pause uygulamasini hedef almiyor.

yani dv pause 75 ulkeyi degil herkesi kapsadigi daha genel bir pause oldugu icin bu davanin olumlu sonuclanmasi Turkiye ve 75 ulke disi dv kazananlarina vize basimi konusunda yarar sagliyor mu, sagliyorsa dogrudan bir yarar mi dolayli mi

burada ya benim hukuki dile yabanciligim kaynakli benden dolayi bi bosluk olusuyor yada dava gorulmeye baslayinca detaylar netlesmeye baslayacak. eger benden yana bi eksiklik varsa lutfen bilen arkadaslar duzeltsin

acikcasi ben ucretli grup davasina katilmayi düşünüyordum ama kapsamli bir dava varsa ekstra bir masraf kapisina gerek kalmaz bu benim icin de onemli bir durum

• @orhan-müjde Ustraveldocs sayfasında profil ayarlarınıza girin ve dil seçeneğini ingilizce olarak ayarlayın daha sonra tekrar siteye giriş çıkış yapın ve barkodlu çıktı bu sefer çıkacaktır.

• Merhabalar tekrar herkese . Şöyle bir sorun olacak. Vize mülakatında sarı zarflar ( sağlık muayenesi) bize teslim ediliyor mu yoksa pasaportlar ile mi alıyoruz? Çocuklar stres vs derken zarflar bize teslim edildi mi edilmedi mi hatırlamıyorum .Vize mülakatı sonrası onay aldık lakin doğum belgem eksik olduğu için ( yurt dışı) ap ye kaldık . Ap ye kaldığımız için mi verilmedi acaba diye düşünüyorum. Beni aydinlatabilirseniz sevinirim.

• @gucarslan hiç bu şekil düşünmemiştim, Bilgilendirme için teşekkürler,yüzde 50 olumlu sonuclanir diye düşünüyordum fakat bu bilgilendirmeden sonra umudum kalmadı,Hayatta gerçekci olmak bizi daha az üzer,tekrar teşekkürler pause i en baştan yanlış yorumlamisim

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @falsepoet Federal mahkemeden dönücek bir karar tüm ihtimalleri tersine döndürür umutla yaşayan umutla dolar kötüsü varsa zaten gerçekleşir en azından sürece umutla bakmak önemli

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @maximusonfire

Ben kendi adıma cevap vereyim; Trump reyiz’in Dv program ve hemen hemen tüm göçmenlik işlemlerini askıya alması (süresiz-süresi belli olmayan).
    Trump reyiz’in savunduğu noktalar:
    • Ulusal güvenliği artırmak
    • Göç sistemini “daha kontrollü ve disiplinli” hale getirmek
    • Kendi seçmen kitlesine göre daha az göçmen kabul etmek
    Bunlar Trump’ın ve destekçilerinin resmi gerekçeleri olarak öne sürülüyor.
    Bu politikaları kendine şiar edinmiş bir ekip (hükümet)
    bizlere nasıl bir umut vaat edebilir ki, sürecin dinamiği zaten bizlere yeterince süreci okuma şansı veriyor. Yeşilkart forum’un tüm kurucu ve yöneticilerine içtenlikle teşekkür ediyorum, bizlere her duruma karşı aksiyon alabilmemiz için yeterince informasyon ve dökümantasyonu ücretsiz ve kesinlikle doğru olarak ulaştırdıkları için. Sürecimiz her nereye evrilirse evrilsin, buradaki çıkarsız yardımsever dostları daima saygıyla hatırlayacağım. Normalde hayatımda daima matematik ve fizik kurallarını gözeterek aksiyon alırım ama şu an bulunduğumuz durum metafizik (yağmur duası ) tadında.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |