• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Fatih Yalçın 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Fatih Yalçın 0

@Fatih Yalçın 0

10
    İtibar
    40
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Fatih Yalçın 0 Takip etme Takip Et

Fatih Yalçın 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

İşe yarar mı bilmiyorum ama KCC ve bakanlığa İstanbul konsolosluğunu da devreye almaları konusunda bir eposta gönderdim. Ankarayı'da cc'ye ekledim.

Araştırdığım kadarıyla Hindistan, Çin, Meksika, Kanada gibi bazı ülkelerde birden fazla ABD konsolosluğu DV vize mülakatları yapıyor. Yani başka ülkelerde örneği var.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@Alaca Çok enteresan. Biz de taşıdık ve onay maili sonrası teyit vs. istemedik. Umarım düzeltirler.

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@Peyk74 Teşekkürler :))
      Açıkçası yaz sezonu geldiği ve vakit de daraldığı için hem Viyana tarafı, hemde ABD tarafı kış dönemine göre çok daha maliyetli olmaya başladı. Dolayısıyla hem zaman hem masraf açısından zorlayacak gibi Viyana.

Bir yandan da gördüğüm kadarıyla Ankara zaten current olan tüm dosyalara randevu veriyor. O yüzden bu riski almayı düşündüm.

Gerçi her halukarda işin tadını çoktan kaçırdılar ama bir kere çıktık yola...

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@Umayalp07 evet, yeşil pasaport ömür boyu geçerli bir hak. bende 4 yıl önce memurluktan istifa ettim ama yeşil pasaport hakkım benim ve ailem için hala devam ediyor.

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@falsepoet ilginç. bu iyi haber gibi. bilgilendirme için teşekkürler 🙂

karar sonrası dosya taşıma talebi olan, olumlu ya da olumsuz cevap alan başkaları da varsa paylaşabilir mi acaba? 🙂

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

Fatih Yalçın 0 tarafından gönderilen son iletiler

@johnlennon Yani Ankara'ya taşıyacaksam bile numaramın current olmasını beklememi tavsiye ediyorsunuz, doğru mu anlıyorum?

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@Peyk74 Teşekkürler :))
      Açıkçası yaz sezonu geldiği ve vakit de daraldığı için hem Viyana tarafı, hemde ABD tarafı kış dönemine göre çok daha maliyetli olmaya başladı. Dolayısıyla hem zaman hem masraf açısından zorlayacak gibi Viyana.

Bir yandan da gördüğüm kadarıyla Ankara zaten current olan tüm dosyalara randevu veriyor. O yüzden bu riski almayı düşündüm.

Gerçi her halukarda işin tadını çoktan kaçırdılar ama bir kere çıktık yola...

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

Merhabalar, geçen sene sonuçlar açıklandığında dosyamı hızlıca Viyana'ya taşımıştım. Bu yıl gördüğüm kadarıyla Ankara iyi çalışıyor. Olur da önümüzdeki son üç bültende sıra 28 binlere gelme ihtimaline karşı şimdiden dosyamı tekrar Ankara'ya taşımayı düşünüyorum. Bunun yanlış ya da çok riskli olduğunu düşünen var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@falsepoet ilginç. bu iyi haber gibi. bilgilendirme için teşekkürler 🙂

karar sonrası dosya taşıma talebi olan, olumlu ya da olumsuz cevap alan başkaları da varsa paylaşabilir mi acaba? 🙂

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

Merhabalar. Muhtemelen artık bir önemi kalmadı gibi ama dosya taşıma ile ilgili bir sorum var. Sonuçlar açıklanınca bir an önce DS-160 formlarını doldurdum ve sonrasında dosyamızı Viyana'ya taşımak için KCC'ye mail attım. Hızlıca onayladılar. KCC'nin cevap mailinde belirttiği üzere şimdilik DS-160 formumuzda Viyana görünmeyecek ama randevu Viyana'ya göre ayarlanacak mealinde bir cümle ile başlıyordu:

"Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes."

Sorum şu, ben KCC onayı sonrasında DS-160 formunu açtırıp adresimi ve konsolosluğu güncellemeli miydim?

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@Umayalp07 evet, yeşil pasaport ömür boyu geçerli bir hak. bende 4 yıl önce memurluktan istifa ettim ama yeşil pasaport hakkım benim ve ailem için hala devam ediyor.

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

@Alaca Çok enteresan. Biz de taşıdık ve onay maili sonrası teyit vs. istemedik. Umarım düzeltirler.

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

İşe yarar mı bilmiyorum ama KCC ve bakanlığa İstanbul konsolosluğunu da devreye almaları konusunda bir eposta gönderdim. Ankarayı'da cc'ye ekledim.

Araştırdığım kadarıyla Hindistan, Çin, Meksika, Kanada gibi bazı ülkelerde birden fazla ABD konsolosluğu DV vize mülakatları yapıyor. Yani başka ülkelerde örneği var.

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

Mülakat öncesi ABD'de online şirket kurup SSN ve banka hesabı alma?

Merhabalar, 5 yıldır Türkiye-ABD arası e-ticaret işi yapıyorum. ABD vizem var. Zaten yılda 1-2 kez gidip geliyordum iş için. Mülakatıma en az 1 sene var gibi görünüyor. Bu süreçte işimi büyütmek istiyorum. Bunun için ABD'de online olarak şirket kurup SSN alsam ve banka hesabı açsam, mülakatta sorun olur mu acaba?

SSN yok demiştim DS-260'da. Mülakat öncesi gerekirse onu güncellesem mesela?

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0

Tekrar merhabalar. DS-260 formlarını ancak tamamlayabildim. Yeşil pasaportumuz olduğundan dolayı Viyana'ya dosya taşıma için KCC'ye mail atacağım. 5 kişilik bir aileyiz. Her birimiz için formu doldurduktan sonraki onay belgelerini indirdim.

Maile bu 5 farklı onay formunu da eklemeli miyim? Ya da her birinin conformation number'larını mı belirmeliyim?

Yoksa mail'de sadece CS numaramı belirtmem tüm aile için yeterli olur mu?

Fatih Yalçın 0
      Fatih Yalçın 0