Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dustyblue bu dediginiz su ana kadar bir defa oldu, o da gecen yilin mulakatlarinda... yeni evlenmis arkadaslardan ekstra belge istediler, normalde gerek duymuyorlar.


  • @dustyblue Merhaba biz bir dosyada kanıtlayıcı mail çıktısı, fotoğraf, bilet çıktıları götürdük ama kanıt istemediler. fakat forumda biri yazmıştı geçen hafta mülakatları vardı onlarda greencard çıktıktan sonra evlenmişler kanıt için fotoğraf göstermelerini istemişler. son zamanda evlenmenin bize sıkıntısı ds-260 formu açılcak açılmayacak telaşesiydi mülakattan bir hafta önce açıldı 🙂 gerçekten sabırlı olmak gerekiyor evrak işlerinde


  • Bu ileti silindi!

  • @azeusa Salam İnşallah görərik


  • @ed48 Hayırlı olsun. Mutlu bir yaşama demir almanız dileğiyle. Darısı umutla bekleyenlerin başına.

  • ⭐⭐

    @edelweiss DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Selamlar 🙂 4 Ocak saat 09:00 da olan vize görüşmem için saat 07.30 gibi konsolosluk onundeydim. Vaktin erken olduğunu düşünerek biraz yürüyüp yiyecek birşeyler alarak vakit geçirdim. Tekrar konsolosluk önüne geldiğimde ön girişin arkasında yer alan 4. Kapıya yönlendirdiler. Sırada insanlar vardı ve yalnizca 8-8.30 arası randevuları alıyorlardı. Bu sırada telefon anahtar gibi eşyalarımı büfeye teslim ederek yaklaşık 25 dk beklemenin ardından sıraya dahil oldum. 15 20 dklik beklemenin ardından da içeri geçerek sıra numarası aldım ve heyecanla oturmaya başladım. 🙂 Turist vizesi için gelen insan çok olduğu için red alan sayısı da bir o kadar fazlaydı. Bu durumun benim için geçerli olmadığını bilsem de yine de heyecanima bir türlü engel olamadim. 🙂 İlk kez numaram yandığında yan tarafta yer alan vezneler den birine giderek oldukça guleryuzlu bir Türk bayana dosyalarimi teslim ettim. Sonrasinda ikinci kez numaram yandığında kasaya giderek 330$ odeme yaptım ve oturup beklemeye başladım. Evet artik o heyecanlı görüşme anı gelmişti ve ben bunun farkında değildim. Görüşmelerin yalnızca ön taraftaki yerlerden yapıldığını sanıyordum oysa ki benim numaram yine yan tarafta yanmıştı. Ben de dosya verme ya da evrak imzalama rahatlığı ile sakin bir sekilde oraya yoneldim. Karşımda sarışın ve mavi gözlü sempatik bir bayan vardi. Kafasını kaldırıp "Merhaba" dedi ama o da ne! Kendisi bir Amerikalıydı :))) hemen çark etti 🙂 Gergin ve heyecanlı olmam gerekirken çok ilginç bir şekilde rahat ve sakindim. Görüşmem yaklaşık 3 5 dakika surdu. Nerede okuduğumu ve ABD de nereye gidecegimi sordu. Sonrasında ise "Tebrikler! Vize başvurunuz onaylandi. İyi şanslar!" dedi. Zaman benim için 3 5 saniye durdu o an. O kadar mutluydum ki! Çok teşekkür ederim, sağolun diyerek ayrildim. 🙂 Pasaportum ulaştığında son durum hakkında da bu mesajı düzenler yine bilgi veririm. Bu süreçte desteğini aylarca esirgemeyen sevgili @crazycells e çok ama çok teşekkür ederim. İyi ki varsın! Herkese bu süreçte bol şans diler esenlikler dilerim. 🙂

    *İmla hataları ve olası düşük cümleler için lütfen kusura bakmayın. Telefondan yazdigim için pek dikkat edemedim.

    Pasaport bugün elime vize basılmış halde ulaştı. 🙂 Umarım sizler de bu mutluluğu en kısa sürede yaşarsınız. Hepinize bol şans dilerim. 🙂


  • Arkadaşlar herkese merhaba.

    Geçmiş zamanlarda buraları fazlaca okuyan biri olarak, 9 Ocak 2018 / 07.30 tarihli vize görüşmemizden olumlu sonuçla ayrılmış olduğumuzu belirtmek istiyorum. Facebook grubuna güzel haberi yazarak, akşam olanı biteni ayrıntılı bir şekilde yazacağımı belirtmiştim.

    Sağlık Raporu Alınan Tarih : 04.01.2018 / 09.00
    Vize Görüşme Tarihi : 09.01.2018 / 07.30

    4 kişilik aile, Talihli Anne. Çocuklardan biri 21 yaş üstü olduğu için haktan yararlanamıyor, diğeri ise 17 yaşında olduğu için bu haktan yararlanabiliyor. İlk başvuruda çıktı.

    Evet, her ikisinde de ilk randevu bizimdi 🙂

    Not : Sağlık raporu alma aşamasında anlatacak pek bir olay yok ama yine de anlatayım.

    *Öncelikle sağlık raporunun alınma aşamalarından bahsetmek istiyorum. Saat 09.00'da olan görüşmeye 08.00 gibi gittik. Tabii o vakitte Unganlardan hiç kimse yoktu. Bir bekleme salonu var, muhtemelen tamamen doluyken çok güzeldir. Ancak biz gittiğimizde bizimle beraber bir aile daha vardı ( sonradan onların da vizeyi aldığını öğrendik ). Sohbet muhabbet ede ede saati 09.00 yapıyoruz.

    Öncelikle Unganlarda çalışan ve evraklarla ilgilnen bir sekreter var, bizden pasaportları alıyor ve randevu saatlerine göre ( randevu saatlerini 5 dakika aralıklarla veriyorlar, ancak işimiz yaklaşık 1.5 saat kadar sürüyor. ) sizin fotoğraflarınızı çekiyor. Abartılacak bir durum yok, daha önce aşı olduysanız aşı kartınız alınıyor. Olmadıysanız telaşa gerek yok zaten olacaksınız içerde. Öncelikle direk aşılar vurulmuyor, hemen Unganlarla da görüşülmüyor. Alt katta bir laboratuvar var. Oraya giderek, kan tahlili, idrar tahlili ve bir adet akciğer filmi çektirip parasını ödüyorsunuz. Karışık değil, isimleri sesli bir şekilde çağıranlar oluyor. O anda oraya gidip ne istiyorlarsa onu yapıyorsunuz. Tabii bu arada pasaportunuz çoktan onlarda, en son bu üç işlemi hallettikten sonra pasaportunuz ve sanırım ( tam hatırlamıyorum ) bir kağıt ile birlikte Unganların ofisine çıkarak elinizdekileri Unganlar'ın sekreterine veriyorsunuz. Ardından ( bizi Mehmet Ungan kontrol etti ) sizi içeri çağırıyor. Sekreter sadece iç çamaşırlarınız kalacak şekilde soyunmanızı isteyip o sırada size mavi bir şort ve üst veriyor ( Ben tam gömleği çıkarırken Mehmet Ungan içeri girip, "Merhaba Onur, tamam çıkarmana gerek yok, sadece gömleği ve ayakkabıları çıkar." dedi ). Siz de yatıyorsunuz. Sorular basit, "Sigara var mı, alkol var mı, uyuşturucu var mı, dövme, gözlük, kronik hastalık, ameliyat, ödem, piercing var mı?.. Abinle, annenle, onla bunla aran nasıl?, gidince ne yapacaksın.."

    Anlayacağınız doktorun sorduğu sorular ruh sağlığınızı kontrol edecek nitelikte. Vücudunda çok fazla dövme, piercing bulunduranlardan bazılarını psikoloğa yönlendirdiği de olmuş. Tam ayrıntılarını bilmiyorum ama aklınızda bulunsun.

    Ayrıca akciğerinizi dinliyor.

    Gün biter ve ertesi gün 15.30'dan itibaren sağlık raporları alınır. Muhtemelen sorun yoktur, olsa söylenir çünkü 🙂 Size her aile ferdi için 3 şey veriliyor. Bir CD, Kahverengi bir zarf ( KONSOLOSLUĞA GÖTÜRÜLECEK. ) ve bir bilgi notu.

    Burda önemli olan zarfı açmamak, bunu görüşme gününüzde belgeleri kontrol eden hanım ablaya teslim edeceksiniz. CD ve bilgi notu da zımbalanmış. Dikkatli bir şekilde sökün. Haa unutmadan, size bir belge veriyorlar. Önemli bir belge. Amerika'da çokca işinize yarayacak. Sanırım aşı belgeleriniz. Ondan 10-15 tane fotokopi çektirmeniz sizin yararınıza olacak, çünkü ülkeye giriş yapınca da ihtiyacınız olacak.

    Doktorla işimiz bitti. Belgelerden birinin köşesinde geçerlilik tarihi var.. O zamana kadar ülkeye giriş yapmaz isek doktor randevusu yenilenmek durumunda.

    Yer : Ankara, ABD Büyükelçilik önü.

    Çok sıkı korunan bir yer, o yüzden sadece sizden istenen belgeler hakkında bilgi vereceğim.

    • Randevu saatimiz 07.30 ama biz 06.20 gibi oralardaydık. Çok meşhur büfe kapalı, ve hava da soğuk olduğu için büfeden aşağı doğru inildiğinde yan tarafta bir fırın var, poğaça börek satıyor ( Erken saatlerde çay pek de iyi demlenmemiş oluyor ). Emanetlerimizi oraya bıraktık. Kocaman emanet alınır yazmış, para falan da talep etmedi bizden. Bir şeyler de atıştırdık.

    İçeri alınan bazı şeyler şunlar : Cüzdan, kemer, araba anahtarı...

    İçeri alınmayan bazı şeyler : Çanta, poşet ( poşet dosya değil, düz poşet! )

    Ayrıca sabah birisi diplomasını çerçevesiyle getirmiş. Güvenlikten fırça da yedi, diplomayı da çerçeveden çıkarmak zorunda kaldı. Fazla aksiyona gerek yok bence.

    07.30 randevusu için 07.20 gibi KIRMIZI ÇİZGİNİN ARKASINDA sıra olmamız istendi ( Ondan önce büfenin orda bekleşiyorduk, konsolosluğun kapısı 06.50 gibi açılıyor, ama biz kedinin ciğere baktığı gibi uzaktan bakıyoruz. Sadece biz değil ha. Ordaki herkes. ) İçeri giriyoruz, üstümüz aranıyor, güvenlik girişte bir fotoğraf kontrolu pasaport kontrolu yapıyor. İçerde tekrar X-RAY'ler falan. Güvenlik kontrolu işte.

    ** Artık içerdesiniz, pasaportunuzu hemen ordaki görevliye verdiniz, sıra numarası aldınız ve yanmasını bekliyorsunuz. **

    1- Evet, numara yandı. Numarayı takip ederek gerekli belgeleri veriyorsunuz. Forumda @crazycells tarafından açılan başlıkta bir eksiklik yoktu. Sadece ben 17 yaşında olduğum için mülakat tarihinden 1 hafta kadar önce gelen bir mail var. Mailin içeriği şöyle "İşte benim adım şudur, tamam söz veriyorum amerikaya girmeden evlenmeyeceğim. Evlenirsem hakkım elimden gider. İMZA" Belgeleri verdiniz, hanım abla teşekkür etti ve size az sonra para ödemesi yapacaksınız diyor. Size bir kağıt verip okuyun diyor, Kağıdın özeti şu. "Vize için verdiğin parayı sana iade etmeyiz, eğer korktuysan şimdi kaç git, yoksa paranı geri vermeyeceğiz. Olur da reddedersek paranı arama."Yani köprüden önceki son çıkış. Ama oraya kadar gelip de parayı ödememek için kaçan var mıdır acaba 🙂

    2- Oturduk, bekleşiyoruz. Numara tekrar yandı. Parayı ödedik. Oturduk.

    3- Evet, görüşme zamanı. 3 kişiydik, üçümüz de aynı anda aynı yere doğru gittik. Öncelikle bilgilerin doğruluğu için amerikan usulü ( Sağ el havada [ Albert Einstein'ın Amerikan vatandaşı olurken çekilmiş fotoğrafı] ) yemin ediyoruz. Klasik sorular, "Nereye gidiyorsunuz, tanıdık var mı, ne yapacaksınız, ayrıca bazen kişilere yönelik sorular [Hey sen! kaç yaşındasın tarzında 🙂 ]

    TEBRİKLER VİZENİZ ONAYLANDI diyorlar.

    İçinden diyorsun, e ne yani bu kadar mı?

    Evet bu kadarmış. Görüşmeyi yapan hanım abla size şu meşhur kağıdı veriyor. Çıkıyorsunuz.

    Emanetçiden telefonlar alınıyor, herkes telefonuna sarılıyor. Durumdan haberdar olan eş dost akraba haberdar ediliyor.

    bu kadardı 🙂 çok fazla iranlı var oralarda. onlar da green card için gelmiş oluyorlar. Başka söyleyecek pek birşey yok. Sağlık raporunu aldıysanız ve belgeleri eksiksiz, YALANSIZ bir şekilde teslim ederseniz vizeyi alıyormuşsunuz. Felaket senaryolarından uzak durmakta fayda var.

    Bu güne kadar sorularımızı yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim, darısı tüm bekleyenlerin başına.. 🙂

    Düzeltilecek veya eklenecek, parantez açılacak herhangi bir şey varsa özelden bilgilendirin lütfen.


  • @strangereister tebrikler darısı İnşallah başımıza yeni hayatınızda bol şans


  • @crazycells selam azerbaycanlı arkadaşlardan mulakat deneyimi olanı biliyormusunuz? Ve ya her hangi bir sayfa var girib baka bileceyim? Bizde Gürcüstanda olacak mulakat oradan olumlu cevap alıb gelen biri var bildiyiniz? Lütfən paylaşın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hesen Gürcistan'da mülakata giren bir arkadaşa rica ettim, size yanıt yazacak.


  • @knnrn teşekkürler


  • @strangereister işte budur. Tebrik ederim. Yolun açık olsun arkadaşım. Sanırım artık herkes mülakat kısmında endişelenecek bir durum olmadığını, varsa da yapacak bir şey olmadığını anladı. En azından ben anladım.
    Şimdi 3 aşama kaldı bizim için, belgeleri derle, sağlık muayenesine git, mülakata gir. Sonrası yer arama iş arama telaşı.


  • @hesen salam. FB adresini yaz orda gedecek olan uşaqlar var orda danışırıq biz yenilikler haqda eger maraqlı olsa size buyurun.


  • 8 ocakta mulakatim vardi. az once postaneden pasaportuma vize basilmis sekilde sari zarfla beraber almis bulunuyorum. aksama mulakat tecrubelerimi detayli paylasicam. herkese saygilar


  • @tottenham hayırlı olsun şimdiden.


  • Değerli arkadaşlar, postane kaydı yaparken dosya numarası istiyor. Hangi numarayı girmemiz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hesen DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells selam azerbaycanlı arkadaşlardan mulakat deneyimi olanı biliyormusunuz? Ve ya her hangi bir sayfa var girib baka bileceyim? Bizde Gürcüstanda olacak mulakat oradan olumlu cevap alıb gelen biri var bildiyiniz? Lütfən paylaşın

    evet var. ben o konuyu yarin olusturacagim, Azerbaycan'dan giren arkadaslarimiz mulakat deneyimlerini o konuya aktarsinlar diye...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @422525 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Değerli arkadaşlar, postane kaydı yaparken dosya numarası istiyor. Hangi numarayı girmemiz gerekiyor.

    dosya numarasi = case no

    2018EU000... ile baslayan numaranizi yazmalisiniz.


  • @crazycells teşekkürler çok sevinirim


  • @gunay-eliyeva Salam günay xanım mənə fb-den mesengerden yaza bilərsiz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum