Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.2k 770

• Merhabalar kafama bir konu takıldı. yanlışım var ise düzeltin lütfen o zamandaki DV sürecini bilmiyorum çünkü bir varsayım yapcam sadece. 20-21 DV Yılı için Hak yanması konusunu gördüm de. O tarihler arasında (Corona Virüsü) vardı hatırlarsanız o zamanki süreçte. Vize almak imkansız gibi birşeydir diye tahmin ediyorum. Covid-19 dan dolayı dışarı bile çıkamıyorduk. Bide şu çerçeveden de bakmak lazım (2020 yılındaki Dünya ile şuanki Dünya aynı değil) Heryerde zorluklar arttı ve süreçlerde aksamalar var. Ona göre de düşünmemizde lazım. Kendi Açımdan düşünürsem AP ye kalıp gidicek bir 1000 dolarım olcak ama yapcak birşey yok. Süreci sadece görüp öğrenebiliriz. Herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum bu zor süreçte.

• @Coestar merhaba,
    varsayımınız yanlış ne yazık ki.
    o dönemi daha net anlamanız için bu iletiyi okuyun lütfen.
    konu covid yüzünden dışarı çıkma değil, trump'In dv için getirdiği yasaklardı. tıpkı şu an yaptığı yasaklama gibi..
    eğer insanlar dışarı çıkamamış olsa, diğer vizeleri de almamış olurlardı. değil mi? ama aldılar..
    bu yüzden konuyu kafayı yemiş bir adamın aksiyonları olarak bakın, başka bir şey değil.

• @gucarslan Uğur abi cevabınız için teşekkür ederim. Covid zamanında diğer vizelerin verildiğini bilmiyordum evet bu konu üzerinde çıkarım olarak adamın elindeyiz gibi şuanda 😁. Yabancı kaynaklar üzerinden bir yorum gördüm ama onuda paylaşmak isterim burda ne kadar olumlu olur bilmiyorum ama denilen şey şu idi. Direk Mesajı (COPY PASTE) yapcam. !!!!Yabanci forumlarda bulten ayni cikmasi ve boyle devam etmesi icin daha az insani magdur etmek istemeleri oldugu konusuluyor, (mulakat bedeli ve saglik bedeli) bir ihtimal de bu 2nl almis olanlara vizelerini verebilirler diyorlar su an icin belirsizlik devam bence subat bulten aciklaninca daha net bir yorum kafamizda olusacak gibi geliyor bir manifest olacak ama buradan bu maci cevirip kazanirsak ve gidebilirsek orada 4 el ile saldirmamiz lazim hayata, neler cektik ve nasil zor aldigimizi unutmadan.!!!. Arkadaşımla bu konuyu konuştuk ve böyle bir yorumda bulundu kendisi. yabancı kaynak üzerinden de şahsım üzerinden kontrol edince bu şekilde bir yorumla karşılaştım. Sizce doğruluk payı varmıdır acaba Uğur abi ?

• @Coestar bülten yerinde saymadı ki bütün bölgeler için. kendi bölgesi ilerlemedi diye bu yorumu yapıyor insanlar.
    aylarca AF ilerlerken de EU ilerlemedi, o zaman da "daha az insanı mağdur etmeyi isteyen" kurum yorumu yapılsaydı o zaman.

bana göre çok sığ bir çıkarım / yorum. bana daha çok öyle düşünmek istiyorlar gibi geldi..

• @gucarslan Anladım abi teşekkürler yorumunuz için. çok yorumda bulunan oluyor kafam karıştı iyicene hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Süreci öyle yada böyle görücez artık elimizden birşey gelmiyor. 🙏🏻

• @gucarslan evet bülten sembolik de olsa küçük bölgelerde ilerlemiş ayrıca. Bundan sonraki 2 bültende işin rengi ortaya çıkar.

• @Umut-P İnşallah abi bakalım nasıl olcak şubatta yada martta işin rengi daha belli olur gibime geliyor ama bir düşünce sadece.😁

• @Coestar Bu mülakatlar Mart'ta yapılacaktı bülten artsaydı. Demek ki Nisan'a kadar süreci devam ettirme niyetleri yok. 3 ay devam ettirmeyen adamın hiç devam ettirmeye niyeti yoktur zaten. Ettirme niyeti olsa AP'ye insan koymaktan çekinmezdi. Belli ki potansiyel davacı olarak görülüyor o kişiler. Mahkemede başlarını en çok ağrıtacak olanlar AP'de bekleyenler olacak çünkü.

Mülakatların yapılacak olmasını çok olumlu yorumlamış ama böyle bir arka yol izlerler mi diye düşünmüştüm, izlediler. Her şeyi mahkemeler geciksin diye ayarlıyorlar şu anda, hala nasıl "mağdur olunmasın amaçlı" diyenler var hayret doğrusu. Bazı insanlar gerçekten kendisini kandırıyor. Akıllı davrandıkları için 1 ay daha dava açılacak malzeme oluşmaz. Açıldığı zaman da ne olacağını göreceğiz.

• @Arthur-Morgan İnşallah herkes için olumlu olur tek temennim bu.🙏🏻

• @UfukD hayırlı olsun. Umarim en kisa surede durumlar netlesir. Ayrintili olarak paylasacagim dediniz, goturdugunuz tum evraklari da paylasir misiniz?

• Dublin de yaşıyorum ve mülakat için ds260 doldururken Dublin’i seçmiştim.Ayrıca dosya taşıma maili atmadım hiç. Az önce KCC den mail aldım. Mülakat yeriniz oturum kartınızı bize gönderene kadar Ankara olacaktır demişler.

• @uonur26 irlanda’da oturum belgeniz varsa taşırlar hemen

• @Arthur-Morgan

Hersey bu kadar netse, parti bitmistir dagilalim 🙂

• @jcmaxwell Parti de bitmedi eğlence de. Bugün bir mahkeme, USCIS’in mülteci işlemlerini durduramayacağına dair bir karar verdi. 🙂 Bizim süreçle ilgili doğrudan bir etkisi olmasa da mahkemenin gerekçesi idarenin keyfiyetiydi.

Kaynak; https://law.justia.com/cases/federal/appellate-courts/ca10/24-4071/24-4071-2026-01-12.html

Bizi ilgilendiren kısım; Mahkeme USCIS’e idari yetki tamamen sende değil diyor.

• Arkadaşlar selamlar. Bugün mülakata giren arkadaşlar bilgi verebilirler mi? Nasıl gitti diye? Müsait bir zamanda kısa bir bilgilendirme bekliyorum.

• @jcmaxwell Mahkemelerden yana ümitsiz değilim ama hükumetin eline kalırsak durum bu şekilde.

• 11000 Üzeri case numberı olan herkese geçmiş olsun, keyfi pause uygulamasının bültene de yansıdığını görmüş olduk. Bir sonraki bültende pause işleminin sona ermesini ve AP'ye bırakılan arkadaşların vizelerine kavuşmasını diliyorum. Süreç umutla ve sabırla devam edecek, üzülmek moral bozmak yok.

• @fearless1717 221g AP aldık 5 türk girdik 1 aile, aynı süreç devam ediyor. Bilgilendirme yapıp pasaportumuzu geri verip haberleri takip etmemizi söylediler. Süreç açılırsa mail yoluyla ulaşılcakmış. Kendimize geldiğimizde tecrübelerimizi mülakat deneyimlerinden aktarıyor olacağız.

• Arkadaşlar, hepinize merhaba. Son süreçlerle ilgili bir iki kelamda ben etmek isterim. Belki bu düşüncelerim nedeniyle eleştirilebilirim ama bir süredir süreçle ilgili kafamda mantıklı bir yol çizmeye çalışıyorum ve ne yazık ki çok pozitif bakamıyorum. Ortada yayımlanmış ciddi bir karar var ve bunun geri alınabilmesi için birkaç onay aşamasından geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mevcut karar vericilerin bu süreci yeniden açmak istemeyeceklerini de göz önünde bulundurunca, sürecin sonunda çok fazla umut ışığı görmüyorum. Ben de sizler gibi olumlu bir haber bekliyorum; ancak bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu düşünüyorum. Şu aşamada yapılabilecek tek şey, mülakata giren arkadaşlarımızdan gelecek olası olumlu gelişmeleri takip etmek ve bültenin hareketini izlemek. Bültende bazı küçük hareketler gördük; ancak AF-AS-EU’nun bilinçli şekilde yerinde bırakıldığı da ortada. Bunun, yayımlanan bildiriden kaynaklandığı oldukça açık. Şu an için hepimiz adına tek olumlu gelişme, bültenin ilerlemesi gibi görünüyor. Sağlıcakla kalın.

• @Umut-P bu mahkeme kararı ile mülteci işlemleri devam edecek gibi mi düşünmeliyiz? Durum böyleyse GC işlemlerine de dolaylı bir sıçrama görebiliriz inşallah.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k