Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.5k 770

  • son günlerde sağlık muaynesiz görüşmeye giren arkadaşlar varmı bangkokta varsa nasıl bi süreç işledi görüşmeye alındınız mı


  • Merhabalar kafama bir konu takıldı. yanlışım var ise düzeltin lütfen o zamandaki DV sürecini bilmiyorum çünkü bir varsayım yapcam sadece. 20-21 DV Yılı için Hak yanması konusunu gördüm de. O tarihler arasında (Corona Virüsü) vardı hatırlarsanız o zamanki süreçte. Vize almak imkansız gibi birşeydir diye tahmin ediyorum. Covid-19 dan dolayı dışarı bile çıkamıyorduk. Bide şu çerçeveden de bakmak lazım (2020 yılındaki Dünya ile şuanki Dünya aynı değil) Heryerde zorluklar arttı ve süreçlerde aksamalar var. Ona göre de düşünmemizde lazım. Kendi Açımdan düşünürsem AP ye kalıp gidicek bir 1000 dolarım olcak ama yapcak birşey yok. Süreci sadece görüp öğrenebiliriz. Herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum bu zor süreçte.


  • @Coestar merhaba,
    varsayımınız yanlış ne yazık ki.
    o dönemi daha net anlamanız için bu iletiyi okuyun lütfen.
    konu covid yüzünden dışarı çıkma değil, trump'In dv için getirdiği yasaklardı. tıpkı şu an yaptığı yasaklama gibi..
    eğer insanlar dışarı çıkamamış olsa, diğer vizeleri de almamış olurlardı. değil mi? ama aldılar..
    bu yüzden konuyu kafayı yemiş bir adamın aksiyonları olarak bakın, başka bir şey değil.


  • @gucarslan Uğur abi cevabınız için teşekkür ederim. Covid zamanında diğer vizelerin verildiğini bilmiyordum evet bu konu üzerinde çıkarım olarak adamın elindeyiz gibi şuanda :beaming_face_with_smiling_eyes:. Yabancı kaynaklar üzerinden bir yorum gördüm ama onuda paylaşmak isterim burda ne kadar olumlu olur bilmiyorum ama denilen şey şu idi. Direk Mesajı (COPY PASTE) yapcam. !!!!Yabanci forumlarda bulten ayni cikmasi ve boyle devam etmesi icin daha az insani magdur etmek istemeleri oldugu konusuluyor, (mulakat bedeli ve saglik bedeli) bir ihtimal de bu 2nl almis olanlara vizelerini verebilirler diyorlar su an icin belirsizlik devam bence subat bulten aciklaninca daha net bir yorum kafamizda olusacak gibi geliyor bir manifest olacak ama buradan bu maci cevirip kazanirsak ve gidebilirsek orada 4 el ile saldirmamiz lazim hayata, neler cektik ve nasil zor aldigimizi unutmadan.!!!. Arkadaşımla bu konuyu konuştuk ve böyle bir yorumda bulundu kendisi. yabancı kaynak üzerinden de şahsım üzerinden kontrol edince bu şekilde bir yorumla karşılaştım. Sizce doğruluk payı varmıdır acaba Uğur abi ?


  • @Coestar bülten yerinde saymadı ki bütün bölgeler için. kendi bölgesi ilerlemedi diye bu yorumu yapıyor insanlar.
    aylarca AF ilerlerken de EU ilerlemedi, o zaman da "daha az insanı mağdur etmeyi isteyen" kurum yorumu yapılsaydı o zaman.

    bana göre çok sığ bir çıkarım / yorum. bana daha çok öyle düşünmek istiyorlar gibi geldi..


  • @gucarslan Anladım abi teşekkürler yorumunuz için. çok yorumda bulunan oluyor kafam karıştı iyicene hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Süreci öyle yada böyle görücez artık elimizden birşey gelmiyor. :folded_hands_light_skin_tone:


  • @gucarslan evet bülten sembolik de olsa küçük bölgelerde ilerlemiş ayrıca. Bundan sonraki 2 bültende işin rengi ortaya çıkar.


  • @Umut-P İnşallah abi bakalım nasıl olcak şubatta yada martta işin rengi daha belli olur gibime geliyor ama bir düşünce sadece.:beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @Coestar Bu mülakatlar Mart'ta yapılacaktı bülten artsaydı. Demek ki Nisan'a kadar süreci devam ettirme niyetleri yok. 3 ay devam ettirmeyen adamın hiç devam ettirmeye niyeti yoktur zaten. Ettirme niyeti olsa AP'ye insan koymaktan çekinmezdi. Belli ki potansiyel davacı olarak görülüyor o kişiler. Mahkemede başlarını en çok ağrıtacak olanlar AP'de bekleyenler olacak çünkü.

    Mülakatların yapılacak olmasını çok olumlu yorumlamış ama böyle bir arka yol izlerler mi diye düşünmüştüm, izlediler. Her şeyi mahkemeler geciksin diye ayarlıyorlar şu anda, hala nasıl "mağdur olunmasın amaçlı" diyenler var hayret doğrusu. Bazı insanlar gerçekten kendisini kandırıyor. Akıllı davrandıkları için 1 ay daha dava açılacak malzeme oluşmaz. Açıldığı zaman da ne olacağını göreceğiz.


  • @Arthur-Morgan İnşallah herkes için olumlu olur tek temennim bu.:folded_hands_light_skin_tone:


  • @UfukD hayırlı olsun. Umarim en kisa surede durumlar netlesir. Ayrintili olarak paylasacagim dediniz, goturdugunuz tum evraklari da paylasir misiniz?


  • Dublin de yaşıyorum ve mülakat için ds260 doldururken Dublin’i seçmiştim.Ayrıca dosya taşıma maili atmadım hiç. Az önce KCC den mail aldım. Mülakat yeriniz oturum kartınızı bize gönderene kadar Ankara olacaktır demişler.


  • @uonur26 irlanda’da oturum belgeniz varsa taşırlar hemen


  • @Arthur-Morgan

    Hersey bu kadar netse, parti bitmistir dagilalim :)


  • @jcmaxwell Parti de bitmedi eğlence de. Bugün bir mahkeme, USCIS’in mülteci işlemlerini durduramayacağına dair bir karar verdi. :) Bizim süreçle ilgili doğrudan bir etkisi olmasa da mahkemenin gerekçesi idarenin keyfiyetiydi.

    Kaynak; https://law.justia.com/cases/federal/appellate-courts/ca10/24-4071/24-4071-2026-01-12.html

    Bizi ilgilendiren kısım; Mahkeme USCIS’e idari yetki tamamen sende değil diyor.


  • Arkadaşlar selamlar. Bugün mülakata giren arkadaşlar bilgi verebilirler mi? Nasıl gitti diye? Müsait bir zamanda kısa bir bilgilendirme bekliyorum.


  • @jcmaxwell Mahkemelerden yana ümitsiz değilim ama hükumetin eline kalırsak durum bu şekilde.


  • 11000 Üzeri case numberı olan herkese geçmiş olsun, keyfi pause uygulamasının bültene de yansıdığını görmüş olduk. Bir sonraki bültende pause işleminin sona ermesini ve AP'ye bırakılan arkadaşların vizelerine kavuşmasını diliyorum. Süreç umutla ve sabırla devam edecek, üzülmek moral bozmak yok.


  • @fearless1717 221g AP aldık 5 türk girdik 1 aile, aynı süreç devam ediyor. Bilgilendirme yapıp pasaportumuzu geri verip haberleri takip etmemizi söylediler. Süreç açılırsa mail yoluyla ulaşılcakmış. Kendimize geldiğimizde tecrübelerimizi mülakat deneyimlerinden aktarıyor olacağız.


  • Arkadaşlar, hepinize merhaba. Son süreçlerle ilgili bir iki kelamda ben etmek isterim. Belki bu düşüncelerim nedeniyle eleştirilebilirim ama bir süredir süreçle ilgili kafamda mantıklı bir yol çizmeye çalışıyorum ve ne yazık ki çok pozitif bakamıyorum. Ortada yayımlanmış ciddi bir karar var ve bunun geri alınabilmesi için birkaç onay aşamasından geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mevcut karar vericilerin bu süreci yeniden açmak istemeyeceklerini de göz önünde bulundurunca, sürecin sonunda çok fazla umut ışığı görmüyorum. Ben de sizler gibi olumlu bir haber bekliyorum; ancak bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu düşünüyorum. Şu aşamada yapılabilecek tek şey, mülakata giren arkadaşlarımızdan gelecek olası olumlu gelişmeleri takip etmek ve bültenin hareketini izlemek. Bültende bazı küçük hareketler gördük; ancak AF-AS-EU’nun bilinçli şekilde yerinde bırakıldığı da ortada. Bunun, yayımlanan bildiriden kaynaklandığı oldukça açık. Şu an için hepimiz adına tek olumlu gelişme, bültenin ilerlemesi gibi görünüyor. Sağlıcakla kalın.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum