DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Umut-P İnşallah abi bakalım nasıl olcak şubatta yada martta işin rengi daha belli olur gibime geliyor ama bir düşünce sadece.

-
@Coestar Bu mülakatlar Mart'ta yapılacaktı bülten artsaydı. Demek ki Nisan'a kadar süreci devam ettirme niyetleri yok. 3 ay devam ettirmeyen adamın hiç devam ettirmeye niyeti yoktur zaten. Ettirme niyeti olsa AP'ye insan koymaktan çekinmezdi. Belli ki potansiyel davacı olarak görülüyor o kişiler. Mahkemede başlarını en çok ağrıtacak olanlar AP'de bekleyenler olacak çünkü.
Mülakatların yapılacak olmasını çok olumlu yorumlamış ama böyle bir arka yol izlerler mi diye düşünmüştüm, izlediler. Her şeyi mahkemeler geciksin diye ayarlıyorlar şu anda, hala nasıl "mağdur olunmasın amaçlı" diyenler var hayret doğrusu. Bazı insanlar gerçekten kendisini kandırıyor. Akıllı davrandıkları için 1 ay daha dava açılacak malzeme oluşmaz. Açıldığı zaman da ne olacağını göreceğiz.
-
@Arthur-Morgan İnşallah herkes için olumlu olur tek temennim bu.

-
@UfukD hayırlı olsun. Umarim en kisa surede durumlar netlesir. Ayrintili olarak paylasacagim dediniz, goturdugunuz tum evraklari da paylasir misiniz?
-
Dublin de yaşıyorum ve mülakat için ds260 doldururken Dublin’i seçmiştim.Ayrıca dosya taşıma maili atmadım hiç. Az önce KCC den mail aldım. Mülakat yeriniz oturum kartınızı bize gönderene kadar Ankara olacaktır demişler.
-
@uonur26 irlanda’da oturum belgeniz varsa taşırlar hemen
-
Hersey bu kadar netse, parti bitmistir dagilalim

-
@jcmaxwell Parti de bitmedi eğlence de. Bugün bir mahkeme, USCIS’in mülteci işlemlerini durduramayacağına dair bir karar verdi.
Bizim süreçle ilgili doğrudan bir etkisi olmasa da mahkemenin gerekçesi idarenin keyfiyetiydi.Kaynak; https://law.justia.com/cases/federal/appellate-courts/ca10/24-4071/24-4071-2026-01-12.html
Bizi ilgilendiren kısım; Mahkeme USCIS’e idari yetki tamamen sende değil diyor.
-
Arkadaşlar selamlar. Bugün mülakata giren arkadaşlar bilgi verebilirler mi? Nasıl gitti diye? Müsait bir zamanda kısa bir bilgilendirme bekliyorum.
-
@jcmaxwell Mahkemelerden yana ümitsiz değilim ama hükumetin eline kalırsak durum bu şekilde.
-
11000 Üzeri case numberı olan herkese geçmiş olsun, keyfi pause uygulamasının bültene de yansıdığını görmüş olduk. Bir sonraki bültende pause işleminin sona ermesini ve AP'ye bırakılan arkadaşların vizelerine kavuşmasını diliyorum. Süreç umutla ve sabırla devam edecek, üzülmek moral bozmak yok.
-
@fearless1717 221g AP aldık 5 türk girdik 1 aile, aynı süreç devam ediyor. Bilgilendirme yapıp pasaportumuzu geri verip haberleri takip etmemizi söylediler. Süreç açılırsa mail yoluyla ulaşılcakmış. Kendimize geldiğimizde tecrübelerimizi mülakat deneyimlerinden aktarıyor olacağız.
-
Arkadaşlar, hepinize merhaba. Son süreçlerle ilgili bir iki kelamda ben etmek isterim. Belki bu düşüncelerim nedeniyle eleştirilebilirim ama bir süredir süreçle ilgili kafamda mantıklı bir yol çizmeye çalışıyorum ve ne yazık ki çok pozitif bakamıyorum. Ortada yayımlanmış ciddi bir karar var ve bunun geri alınabilmesi için birkaç onay aşamasından geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mevcut karar vericilerin bu süreci yeniden açmak istemeyeceklerini de göz önünde bulundurunca, sürecin sonunda çok fazla umut ışığı görmüyorum. Ben de sizler gibi olumlu bir haber bekliyorum; ancak bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu düşünüyorum. Şu aşamada yapılabilecek tek şey, mülakata giren arkadaşlarımızdan gelecek olası olumlu gelişmeleri takip etmek ve bültenin hareketini izlemek. Bültende bazı küçük hareketler gördük; ancak AF-AS-EU’nun bilinçli şekilde yerinde bırakıldığı da ortada. Bunun, yayımlanan bildiriden kaynaklandığı oldukça açık. Şu an için hepimiz adına tek olumlu gelişme, bültenin ilerlemesi gibi görünüyor. Sağlıcakla kalın.
-
@Umut-P bu mahkeme kararı ile mülteci işlemleri devam edecek gibi mi düşünmeliyiz? Durum böyleyse GC işlemlerine de dolaylı bir sıçrama görebiliriz inşallah.
-
@mertcank34 Abd hukuk sisteminde bir karar diğerine emsal olarak görülüyor. Burada bizi ilgilendiren tek şey mahkemenin USCIS’in yetkilerini sorgulaması. Dur bakalım, kafana göre karar alamazsın federal mahkeme süreci incelesin diyor. Burada “yetki ve idare bende” savları ortadan kalkmış oluyor. Bu tek kişinin davası, mülteci işlemleri devam eder mi, nasıl devam eder bilmiyorum. Ama davacı adına olumlu bir gelişme bu. Mülteci kanunları çok daha sıkıdır.
Doğrudan bir etki bekleyemeyiz ama dolaylı olarak yetkilerin sorgulanması ihtimali ortaya çıkıyor. Özellikle “güvenlik sebebiyle dv’yi askıya aldım çünkü yetkim var” savunması daha kırılgan hale geldi.
-
@bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
11000 Üzeri case numberı olan herkese geçmiş olsun, keyfi pause uygulamasının bültene de yansıdığını görmüş olduk. Bir sonraki bültende pause işleminin sona ermesini ve AP'ye bırakılan arkadaşların vizelerine kavuşmasını diliyorum. Süreç umutla ve sabırla devam edecek, üzülmek moral bozmak yok.
13 -15bine kadar iyi sayılabilir ama üstü için cidden riskli inşallah herkese sıra gelir
-
Bu ileti silindi! -
@uonur26, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Dublin de yaşıyorum ve mülakat için ds260 doldururken Dublin’i seçmiştim.Ayrıca dosya taşıma maili atmadım hiç. Az önce KCC den mail aldım. Mülakat yeriniz oturum kartınızı bize gönderene kadar Ankara olacaktır demişler.
Demek ki KCC tarama yapıyor.
Ds260 formunda mülakat yeri olarak ikamet nerede ise orayı belirtmek gerekiyor. @merve-yalcinkaya bu iletisinde aynı durumdan bahsetmişti. Kendileri ikameti olmadığı halde Bangkok seçmişler.
Sizin durumunuzdaki fark ise Dublin'de yaşıyor olmanız. Bunu ispatladığınız takdirde mülakat yeriniz yine Dublin olarak kalacaktır. -
@Mehmet-Aksoy merhabalar öncelikle gecmis olsun,sarı kagit AP kagididir neden size red verildiğini düşündünüz? Bir de CN 3binlerde sanırım mülakat tarihiniz ne sebeple ocaga kaldi merak ettim.
-
@uonur26 Merhabalar Karadağ’da ikamet ediyorum. Diversity Visa (DV) programına Karadağ’dan başvurdum ve seçildim. Ancak Karadağ’da DV dosyaları işlenmediği için dosyam Belgrad (Sırbistan) ABD Konsolosluğu’na yönlendirilmiş durumda. Daha önce Kentucky Consular Center (KCC) ile herhangi bir iletişim kurmadım veya talepte bulunmadım. Atılan maili aşağıya bırakıyorum.
Greetings,
We are unable to process your request to reassign your case to the U.S. Embassy Consulate General in BELGRADE without more information. To reassign your case, you must establish that you are legally resident in the requested country by providing evidence that could include:
-Copy of a legal permanent resident card, landing paper, or similar document
-Other document(s) that establish your legal residencyFailure to respond or to establish you qualify for a change of interview location will result in your case remaining at ANKARA, which our records show is your country of nationality.
In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.