Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Sharm, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@hDundar
    Gunun birinde Reaper veya Global Hawk ucurmak (veya yardimci rollerde calismak) ister miydiniz? Enlisted veya Officer olarak devam etmek ilginizi cekerse arastirmanizi oneririm.

https://www.afrotc.com

https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak

Bu arada, gecici olarak, Concentrix, Cognizant gibi sirketler vasitasiyla uzaktan da calisilabilecek IT/Support islerine, okullarda gecici yardimci ogretmenlik pozisyonlarina da bakabilirsiniz.

Sn @ATS16 'nin yorumlarina katiliyorum. Yasam kosullari ve maliyeti daha dusuk bir yerde konumlanip is buldugunuzde ilgili lokasyona gecebilirsiniz. CA yerine TX (Austin ?) veya NC sularini degerlendirebilirsiniz. Forumdaslarimizin actigi lokasyon bazli konulari da incelemenizi oneririm.

Yolunuz acik olsun ve iyi sanslar!

Oncelikle tesekkur ederim. US Air Force Remote Drone Pilot olayini arastirmistim ve sayfasinda da belirttigi uzere Citizen olmaniz gerekiyor, Green Card ile kabul olmuyormus.

Hatta diger askerlik seceneklerine de bakmistim, saglikli yasayan, PT seviyesinde spor gecmisi olan biri olarak maalesef yastan eleniyorum, 1982 dogumluyum, hatta Air Force da saniyorum birkac aydan kacirmisim. Zaten bekarim, beni bir yere baglayan birsey de yok, yas sikintisindan eleniyorum.

Isin asli ogretmenlik artik dusunmuyorum, ayrica ogremenlik icin cok daha native bir ingilizce gerek diye biliyorum, ben ancak konusma asamisdayim.

Su asamada oyle gorunuyor ki bana yolculuk var, TX ve NC bayagi konusu geciyor. Su 1 hafta bir yerleri arastirip saniyorum 2 hafta sonra kadar yola koyulacagim. Tekrardan tesekkur ederim.

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@hDundar

Amazon ile ilgili fikir vermesi için @Hamuchera’nın aşağıdaki deneyimini okuyabilirsiniz. 2024 Şubat ayına ait deneyim ama kıymetli bir paylaşım düzen kurmak adına.

https://yesilkartforum.com/forum/post/415500

Okudum, arkadasin sureci cok guzel ilerlemis. Bunlari da degerlendiriyorum, su asamada onceligim CA'dan tasinmak gorunuyor, TX ve NC'dan bahsediliyor, 1 hafta arastirip ve saniyorum 2 hafta sonra da yola koyulacagim bakalim. Tesekkur ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Sharm Sharm 

• Herkese merhaba, başlık ve iletilere baktım ancak burası sormak için en doğru yer gibi geldi.

Green card ile ABD’de yaşarken ICE tarafından durdurulursak nelere dikkat etmeliyiz? Green card ile ABD’de yaşayan forum üyelerinin tavsiyeleri, deneyimleri nelerdir?

Malum olumsuz ICE gündemini düşünürsek, ABD’de yaşayan forum üyeleri bilgi, deneyim ve düşüncelerini paylaşırsa bizim gibi kesin göç hazırlığında olanlar için son derece yol gösterici olacaktır.

Şimdiden teşekkürler.

• @bkio biz de aramızda bunu konuştuk bugün eşimle. böyle bir durumda ne yapmamız gerektiğini biz de bilmiyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Herkese merhaba, başlık ve iletilere baktım ancak burası sormak için en doğru yer gibi geldi.

Green card ile ABD’de yaşarken ICE tarafından durdurulursak nelere dikkat etmeliyiz? Green card ile ABD’de yaşayan forum üyelerinin tavsiyeleri, deneyimleri nelerdir?

Malum olumsuz ICE gündemini düşünürsek, ABD’de yaşayan forum üyeleri bilgi, deneyim ve düşüncelerini paylaşırsa bizim gibi kesin göç hazırlığında olanlar için son derece yol gösterici olacaktır.

Şimdiden teşekkürler.

@bkio @denizezgi

İlk kural sakin kalmak, hiç bir şekilde direnmemek. Yasal statünüz olduğunu unutmayın, permanent resident (Greencard) veya kartınız gelmediyse göçmen vizeniz basılı pasaportunuzu istisnasız yanınızda bulundurun. Tatsız bir durum ile karşılaşmamak dileğiyle 🙏🏻

• @bkio Endişenizde haklısınız, zira durdurdukları kişilere bazen sadece Amerika doğumlu olup olmadıklarını sorabiliyorlar, iş o seviyeye kadar inmiş durumda, ülke değişik zor günlerden geçiyor, nereye taşınırsak taşınalım bu faşizmden bir türlü kurtulamıyoruz; çok fazla kaynak araştırdım acaba dezenformasyon var mı diye ama durum maalesef böyle. Durdurulma ya da yanınıza gelme nedenleri, ya ihbar ediliyorsunuz, ya da ten renginiz. O sebeple bulunduğunuz ortama dikkat edin, çok fazla dikkat çekmemeye çalışın, hiç kimseyle siyaset-göçmen-ülke gündemi muhabbetine girmeyin. ICE veya Polis görürseniz de endişe etmeyin, usulca gitmelerini bekleyin veya sessizce yolunuzu değiştirin.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@bkio Endişenizde haklısınız, zira durdurdukları kişilere bazen sadece Amerika doğumlu olup olmadıklarını sorabiliyorlar, iş o seviyeye kadar inmiş durumda, ülke değişik zor günlerden geçiyor, nereye taşınırsak taşınalım bu faşizmden bir türlü kurtulamıyoruz; çok fazla kaynak araştırdım acaba dezenformasyon var mı diye ama durum maalesef böyle. Durdurulma ya da yanınıza gelme nedenleri, ya ihbar ediliyorsunuz, ya da ten renginiz. O sebeple bulunduğunuz ortama dikkat edin, çok fazla dikkat çekmemeye çalışın, hiç kimseyle siyaset-göçmen-ülke gündemi muhabbetine girmeyin. ICE veya Polis görürseniz de endişe etmeyin, usulca gitmelerini bekleyin veya sessizce yolunuzu değiştirin.

@bkio

Sevgili @erenotti’nin tavsiyelerine katılıyorum, ortam içerisinde sivrilen değil ortama uyum sağlayan, sigorta ve vergi yükümlülüklerinizi eksiksiz yerine getiren, DUI (Driving Under the Influence) yapmaksızın veya herhangi bir suça karışmadan, toplum kurallarına uyulduğu sürece riskinizi indirgemiş oluyorsunuz ama mevcut ortamda risk her zaman var. Buna ilave olarak göç etmeden önce Niche’den barınmayı - iş bulmayı - çocuğunuz var ise gideceği okulu planlarınızı kesinleştirmeden araştırmanızı tavsiye ederim. Overall’da A- ve üzeri puanlı lokasyonlar diğerlerine göre hayat standardı konusunda faydanıza olacaktır. Niche fikir verecektir, olası yanlışları en aza indirgeyecektir.

• Mutlaka green cardiniz uzerinizde olsun, o sizin buradaki yasal statunuzu gosteren belge. Interttte bulunan Turk avukatlardan biri ile calisip, boyle bir durumda aramak konusunda destek alabilirsiniz, bulundugunuz bolgede yasal destek veren gocmen topluluklari ile iletisime gecip, bu gibi bir durumda onlardan da destek almak konusunda gorusme yapabilirsiniz. Sikintili bir zaman dilimi, umarim hersey gonlumuzce olur.

• https://www.reddit.com/r/Minneapolis/comments/1q8oabx/philly_sheriffs_dept_stance_in_case_our_officers/

inşallah her yerdeki police, belediye ve valilerin Philly police sefi gibi davranmayi nasip etsin. Bu sekilde tepkili olanda çok insallah en kisa zamanda normale donus olur. Philly, delawere, upper darby, Chester bolgelerinde olumsuz bir durum duymadik insallah hic biryerde olmaz.

• @ATS16 @erenotti @cnpist Yanıtlarınız için çok teşekkürler.

Biz, yani ben ve eşim herhangi bir şeyi hatalı yapmaktan çok çekinen insanlarız. Tüm yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve herhangi bir konuda hata yapmamak için yoğun çaba gösteriyoruz.

Ancak hâlihazırda Türkiye’den ayrılmak istememizdeki sebeplerimiz düzensizlik, kuralsızlık, en önemlisi de güvensizlik ortamıydı. Şimdi tam her şeyi geride bırakıp başka bir ülkede yeni bir yaşama başlayacakken gördüklerimiz, okuduklarımız karşısında duygularımız çok karışık.

• @bkio şimdi gözünüzde korkmasın tedbirli olmakta fayda var. Kuş avlar gibi her önüne gelene saldırmıyorlar. Tabiki var istenmeyen olaylar ama yasal olan insanlar için benim gördüğüm sıkıntı yok. Belge istenildiğinde gösterip hayatınıza devam edeceksiniz. Amerikada kısa zamanda gördüğüm bu insanların rahatını bozarsanız trump değil, clomb olun hemen ilk seçimde bileti keserler.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |