DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@Fer-0 goya oyle de butun konsolosluklardan nasil haber almis o da ayri bir mevzu. Bizden birileri girseydi anlardik artik pazartesi sali mulakatlarindan anlicaz eger varsa bizden
-
Nairobi’den vizesi basılan biri vardı Cuma günü.
-
@earslann, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Cuma gunu mulakati olanlari AP ye birakmis tum konsolosluklar bu tabi bir avukatin soyledigi o yuzden pztesi sali bizden biri mulakata girene kadar teyit edilemicek spekülatif bir bilgi
@earslann bu bilgiyi edindiğiniz görsel veya yazılı kaynağınızı paylaşabilir misiniz?
-
USCIS'in paylaştığı policy memorandum şu aşamada CP yaparak ya da bulunduğu konsolosluktan vize alarak ilerleyenler için herhangi bir sıkıntıya işaret etmiyor, hatta bu sene için mülakat vermeye devam ederlerse ufak bir miktar da olsa daha fazla kota ortaya çıkar bu sayede.
Şu aşamada paniğe kapılmadan, olabildiğince hızlı bir şekilde girişlerinizi yapmaya çalışıp sürecinizi nihayete erdirin. Amerikanın tatile giriyor olması da bence avantajlı bir durum, çünkü herkes tatil havasına girecek ve siyasi mevzular biraz geri planda kalacaktır.
AOS yani Adjustment of Status, Amerika içinde gerçekleştirilen sürece verilen isim ve AOS yaparak ilerlemek isteyenler için artık kapılar kapanmış gibi gözüküyor.
-
@ATS16 ozelden paylastim buraya fotograf koyamadim telefondan
-
@koray2000 ben de siyasi bir şov olduğunu düşünüyorum. Çünkü süreci iptal edemeyeceklerini kendileri de biliyor.
-
Teşekkürler ilgili X paylaşımı için. Bahsi geçen paylaşım göçmenlik avukatı kimliği ile çalışan Curtis Morrison’a ait, forumdan bazı kullanıcılar geçmiş dönemde DV2022 süresince kendisi ile çalıştı. @gucarslan’ın bu avukat ve kendisine benzer avukatlar ile ilgili görüşlerine arama butonundan ulaşabilirsiniz, forum kullanıcılarından olan Sn. @ugursway’in bahsi geçen avukat ile ilgili görüşlerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/post/509388
Resmi kanallardan yapılan paylaşımları ve bu foruma üye olan süreçlerini yaşayarak (tahmin veya değerlendirme yapanları değil) paylaşım yapan forum kullanıcılarının yorumlarını takip ederek kendi durumunuza göre uyarlamanız yararınıza olacaktır. Bol şans!
-
@ATS16 Tesekkur ederim. Hemen okuyorum
-
@earslann, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@ATS16 ozelden paylastim buraya fotograf koyamadim telefondan
İyi ki buraya koymadınız zira bu mesaj ile avukatların tweetlerinin foruma taşınması istenmiyor.
-
İçinde bulunduğumuz süreçte bu tarz avukatlar oltalarındaki yemleri sürekli oynatıyorlar (bu tarz mesajlar atarak). Daha önceki dönemler yaşananlardan ders çıkartılarak bunlara paranızı kaptırmamanızı ve söyledikleri şeyleri fazla umursamamanızı dilerim. Bu forum ve buradaki bilgi paylaşımı fazlasıyla yeterli. Bu bağlamda burada bilgisini paylaşan herkese teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.
-
@bravist bu sene dayanışma ve yardımlaşma içinde umarım herkes vizesini alacak hocam. vizesini alanın almayana yardım ettiği yardımlaşma senesi olur umarım. burası çok değerli bir yer.
-
Arkadaslar burayi burayı olabildiğince takip etmeye calisiyorum ancak 2 gündür calistigim icin kacirmis olma ihtimalime karsilik sormak istedim tekrar. @ucangeyik disinda da bilet alıp dun aksam uçağa binecek arkadaslar vardi, onlarla ilgili bilgi sahibi olan var mi?
-
@Umut-P daha bir kaç ay önce new yorkta gezen turisti yasa dışı göçmen sanıp ailesinin yanında götürmeye kalkıştı ice memurları, göçmenlik mahkemesi çıkışına pusu kurup çıkanları ayıkladıkları haberlerini gördük bir çok kez. Şu dönemde biraz düğmeye basıp istediği gibi davranıyor yani maalesef
-
@Göktuğ-Yılbaşı bir arkadaşımız daha sorunsuz giriş yaptığı bilgisini verdi, son sayfalarda görebilirsiniz. Bugün yola çıkan 4 arkadaşımız daha var.
-
Pasaporttaki göçmen vizesinin bulunduğu sayfaya ya da hemen yanına vurulan ABD giriş mührü, o göçmen vizesini endorse edilmiş, yani onaylanmış hale getirir. Bu onayla birlikte göçmen vizesi geçici Green Card olarak kabul edilir. İlk giriş tarihinden itibaren belirli bir süre geçerlidir. Ne süreyle geçerli olacağı vizenin üzerinde yazar. Genellikle 1 yıldır.
Bu mühür, vize ile birlikte I-551 damgası ile aynı hukuki sonucu doğurur. Ancak yukarıda da doğru olarak belirtildiği gibi teknik olarak adı I-551 damgası değildir.
Ben şahsen, yeşil kart fiziksel olarak elime ulaşmadan ABD dışına çıkmazdım. Bunun sebebi mevcut siyasi ve idari ortamda kuralların nasıl uygulanacağının öngörülmesinin zorlaşmış olması ve hızla yeni kararlar alınabilmesi. Resmi merciler resmi hesaplarından DV programının durdurulduğuna dair ifadeler kullanıyor ve bu, çekiliş veya AOS gibi alt başlıklardan ziyade doğrudan programın kendisine atıf yapıyor.
Henüz bu durum düzenlemelere sınırlı şekilde yansımış olsa da ileride uygulamanın nasıl şekilleneceğini kestirmek zor. Bu nedenle temkinli olmayı ben şahsen daha doğru buluyorum. Sonuçta bu, kolay elde edilemeyen bir statü, özellikle günümüz Batı dünyasına göçmen olarak kabul edilmenin her geçen gün daha da zorlaştığı dikkate alınırsa.
-
@aysegul Marketler Christmas Eve’de akşam 5-8 arası bir saatte kapatırlar muhtemelen, bilginize. Alternatif olarak Uber Eats kullanabilir veya açık bir CVS bulmaya çalışabilirsiniz.
-
@erenotti tamamdır, not aldım teşekkürler.
Havaalanına öğlen iniş yapacak uçak, rötar olmazsa. Sırada bekleme, işlemler vs çok uzun saatler sürmezse çıkışta kiraladığımız aracı hemen teslim alıp en yakın markete uğrayıp otele geçmek üzere plan yaptık bakalım, yetişebilirsek ne âlâ, yoksa bahsettiğiniz seçenekleri değerlendirir, işi kotarırız bakalım
️ -
@erenotti, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@aysegul Marketler Christmas Eve’de akşam 5-8 arası bir saatte kapatırlar muhtemelen, bilginize. Alternatif olarak Uber Eats kullanabilir veya açık bir CVS bulmaya çalışabilirsiniz.
Genelde, eczaneler (Walgreens, CVS etc) ve benzin istasyonlarindaki food mart storelar (Wawa, Circle K, Exxon, 7-Eleven etc) acik olurlar. Ana grocery storelar (Publix, Walmart etc) kapali olurlar.
Ihop, Bob Evans gibi bazi restaurantlar ozellikle Christmas gunu gunduz saatlerinde acik olabilirler.
Bulundugunuz lokasyona gore check etmekte fayda olacaktir.
-
@MySea hepsini not aldım çok teşekkür ederim

-
@aysegul Bu arada eger otelde kalacaksaniz, buyuk otellerin hepsinde complimentary sabah kahvaltilari vardir, yani acik bufe olarak istediginiz sekilde yer icersiniz. Odaniza extra goturebilirsiniz. Saatini kacirmayin!!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum