Pasaporttaki göçmen vizesinin bulunduğu sayfaya ya da hemen yanına vurulan ABD giriş mührü, o göçmen vizesini endorse edilmiş, yani onaylanmış hale getirir. Bu onayla birlikte göçmen vizesi geçici Green Card olarak kabul edilir. İlk giriş tarihinden itibaren belirli bir süre geçerlidir. Ne süreyle geçerli olacağı vizenin üzerinde yazar. Genellikle 1 yıldır.
Bu mühür, vize ile birlikte I-551 damgası ile aynı hukuki sonucu doğurur. Ancak yukarıda da doğru olarak belirtildiği gibi teknik olarak adı I-551 damgası değildir.
Ben şahsen, yeşil kart fiziksel olarak elime ulaşmadan ABD dışına çıkmazdım. Bunun sebebi mevcut siyasi ve idari ortamda kuralların nasıl uygulanacağının öngörülmesinin zorlaşmış olması ve hızla yeni kararlar alınabilmesi. Resmi merciler resmi hesaplarından DV programının durdurulduğuna dair ifadeler kullanıyor ve bu, çekiliş veya AOS gibi alt başlıklardan ziyade doğrudan programın kendisine atıf yapıyor.
Henüz bu durum düzenlemelere sınırlı şekilde yansımış olsa da ileride uygulamanın nasıl şekilleneceğini kestirmek zor. Bu nedenle temkinli olmayı ben şahsen daha doğru buluyorum. Sonuçta bu, kolay elde edilemeyen bir statü, özellikle günümüz Batı dünyasına göçmen olarak kabul edilmenin her geçen gün daha da zorlaştığı dikkate alınırsa.