Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• bu baslik altinda forumda yazilanlari dikaktle okudum. Herkese tesekkur etmek istiyorum. Ben zamaninda (2010) amerikada okumus, daha sonra donme karari almistim. Su anda ABD ye tekrar bir baska vize tipi (L1) ile gitme durumu soz konusu. Tum bu yasananlara bakinca anlamakta gucluk cektigim bir konu var. Soyle ki, ABD`de normal sartlarda politik gelismeler, siradan vatandaslarin hayatlarini direkt olarak, bu denli ve bu kadar hizli etkilemezdi. Devlet politikalari belirli olurdu, atilacak adimlar herkesi etkileyecek ise cok onceden bildirilir ve hak kayiplari minimum olacak sekilde surecler ilerletilirdi. Maalesef Trump ile bu gunler geride kaldi gibi gorunuyor.

Benim icin de henuz surecin cok baslarinda olsak da, L1 vizesi sonrasi bir Green Card sureci baslayacaktir. Ancak, anladigim kadariyla artik ABD`de onumuzu gormek diye bir sey yok. Her an bir gecede degisebiliyor isler.

GC kazanarak sansin yuzune gulen insanlar da umarim bir an once hem haklarina kavusurlar hem de yeni topraklarinda guzel bir yasamlari olur.

• Arkadaslar selamlar son memodan sonra ne yapmam gerektigi konusunda biraz kararsizim,Su anda amerikadayim AoS yapacagim diye hep planlamistik avukatimla numaram da yuksek ankarada isler nasil ilerliyor hic takip etmedim. Turkiyeye gelip konsolosluktan alabiliyorum diye anladim bu dokumandan, ama 26k gibi bir numaranin Ankarada greencard almasi mumkun mu? Her yorumunuz icin tesekkurler simdiden.

• @ozangules62 merhaba, bir kaç mesajınızı gördüm ve abd ye girip çıkmaktan bahsederken tekil şahıs kullandığınızı farkettim. Eğer eşiniz ile giriş yapmazsanız green card basımınız başlamaz. Tüm talihlilerin giriş yapması gerekiyor green card basımının başlaması için. Ben bunu böyle hatırlıyorum, yanlışım varsa düzeltilir ama dikkate almanızda fayda var. Bol şans

• Yasaklı

@hakisalapaki tebrikler, büyük resmi görmüşsünüz. fakat ABD’deki hukuk sistemi bizimki gibi değil. Düğmeye basıp istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz. ne demek istediğim 1-2 ay içinde az çok belli olur.

• @Umut-P, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@hakisalapaki tebrikler, büyük resmi görmüşsünüz. fakat ABD’deki hukuk sistemi bizimki gibi değil. Düğmeye basıp istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz. ne demek istediğim 1-2 ay içinde az çok belli olur.

Tabiiki,hukuk sistemleri çok farklı. İnşallah herşey yoluna girer,temennimiz bu yönde.

• Yasaklı

@gucarslan haklısınız. bilmeden saygısızlık ettiysem kusura bakmayın. Bu hafta DOS da benzer bir hareket yaparsa muhtemelen davalar açılacak. O yüzden kendimce forumu bilgilendirmek istedim. Ama asıl kaynağı atlamışım. Öyle bir durumda umarım en azından kısa sürede mahkeme tedbir alır diyelim öyleyse.

• @cemciftcioglu merhaba eşimle beraber giriş yapacağız evet salı günü new york için biletimizi aldık teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

• DV ile ilgili son günlerde çıkan “pause/durdurma” haberleri yüzünden hepimiz gerildik. Benim gördüğüm en güncel ve somut gelişme şu:

USCIS yeni bir memo yayınladı ve bu memo, DV kazananlarının ABD içinden yaptığı AOS / I-485 (Adjustment of Status) başvurularını “hold & review” (bekletip inceleme) sürecine alıyor. Yani ABD içinde statü ayarlayan DV dosyalarında gecikme/askıda kalma ihtimali artmış görünüyor.

Önemli nokta: Bu memo konsolosluk üzerinden işlem yapıp pasaportunda DV1 vizesi basılı olanları açık açık hedeflemiyor. En azından “basılmış vizeler iptal edilecek” gibi net bir cümle ben görmedim. O yüzden consular processing yapanlar için şu anki tablo daha nötr/nispeten olumlu duruyor.

Tabii haberlerde geçen “DV pause” konusu genel bir belirsizlik yaratıyor; ama şu an için “issued vizeler otomatik iptal” diye resmî, net bir metin göremedim.

• @proahmet ABD hükümetinin Green Card süreçleriyle ilgili olarak, yetki alanına giren hemen her noktada daha sıkı bir inceleme ve denetim eğilimine girdiği görülüyor. Özellikle ülke içindeki göçmenlik işlemlerinde (USCIS tarafı) bu yaklaşım daha belirgin.

Buna karşın, konsolosluklar devletin dış temsilcilikleri olduğu için şu an için mülakatlar ve vize basım süreçleri normal şekilde devam ediyor. En azından sahada görünen tablo bu yönde.

Bu nedenle genel kanı şu şekilde oluşmuş durumda:
    Vizesi basılmış ve giriş hakkı kazanmış kişilerin, ileride olası yeni uygulamalar yaygınlaşmadan ABD’ye giriş yapmasının daha güvenli olacağı düşünülüyor.

Bu bir panik durumu değil, daha çok önceki tecrübelerden kaynaklanan temkinli bir yaklaşım gibi görünüyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@cemciftcioglu, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ozangules62 merhaba, bir kaç mesajınızı gördüm ve abd ye girip çıkmaktan bahsederken tekil şahıs kullandığınızı farkettim. Eğer eşiniz ile giriş yapmazsanız green card basımınız başlamaz. Tüm talihlilerin giriş yapması gerekiyor green card basımının başlaması için. Ben bunu böyle hatırlıyorum, yanlışım varsa düzeltilir ama dikkate almanızda fayda var. Bol şans

Burada verdiğiniz bilgi hatalı @cemciftcioglu.

Asıl kazanan (principal applicant) yalnız olarak seyahatini yapabilir, ilk girişi tek başına yapabilir ve bu girişe müteakip sadece asıl talihlinin kart basım süreci başlar. Asıl talihlinin aile üyesi eşi (beneficiary applicant) sarı zarfın üzerinde yazan son tarihe kadar (saglik muayenesi tarihi + 180 gün, olası TB şüphesi nedeniyle herhangi bir ileri tetkik durumu yaşanmadıysa) yalnız olarak veya asıl talihli ile birlikte fark etmeksizin ilk girişi yapar ve bu girişe müteakip aile üyesi eşin kart basım süreci başlar.

Süreçte önemli olan asıl talihlinin ilk girişi yapması, yalnız veya diğer aile üyeleri ile birlikte.

• Cuma gunu mulakati olanlari AP ye birakmis tum konsolosluklar bu tabi bir avukatin soyledigi o yuzden pztesi sali bizden biri mulakata girene kadar teyit edilemicek spekülatif bir bilgi

• @earslann Dünya'nın herhangi bir noktasında mülakat alan talihliler AP'ye bırakılmış doğru mu?

• @Fer-0 goya oyle de butun konsolosluklardan nasil haber almis o da ayri bir mevzu. Bizden birileri girseydi anlardik artik pazartesi sali mulakatlarindan anlicaz eger varsa bizden

• Nairobi’den vizesi basılan biri vardı Cuma günü.

• ⭐⭐⭐⭐

@earslann, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Cuma gunu mulakati olanlari AP ye birakmis tum konsolosluklar bu tabi bir avukatin soyledigi o yuzden pztesi sali bizden biri mulakata girene kadar teyit edilemicek spekülatif bir bilgi

@earslann bu bilgiyi edindiğiniz görsel veya yazılı kaynağınızı paylaşabilir misiniz?

• USCIS'in paylaştığı policy memorandum şu aşamada CP yaparak ya da bulunduğu konsolosluktan vize alarak ilerleyenler için herhangi bir sıkıntıya işaret etmiyor, hatta bu sene için mülakat vermeye devam ederlerse ufak bir miktar da olsa daha fazla kota ortaya çıkar bu sayede.

Şu aşamada paniğe kapılmadan, olabildiğince hızlı bir şekilde girişlerinizi yapmaya çalışıp sürecinizi nihayete erdirin. Amerikanın tatile giriyor olması da bence avantajlı bir durum, çünkü herkes tatil havasına girecek ve siyasi mevzular biraz geri planda kalacaktır.

AOS yani Adjustment of Status, Amerika içinde gerçekleştirilen sürece verilen isim ve AOS yaparak ilerlemek isteyenler için artık kapılar kapanmış gibi gözüküyor.

• @ATS16 ozelden paylastim buraya fotograf koyamadim telefondan

• Yasaklı

@koray2000 ben de siyasi bir şov olduğunu düşünüyorum. Çünkü süreci iptal edemeyeceklerini kendileri de biliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@earslann

Teşekkürler ilgili X paylaşımı için. Bahsi geçen paylaşım göçmenlik avukatı kimliği ile çalışan Curtis Morrison’a ait, forumdan bazı kullanıcılar geçmiş dönemde DV2022 süresince kendisi ile çalıştı. @gucarslan’ın bu avukat ve kendisine benzer avukatlar ile ilgili görüşlerine arama butonundan ulaşabilirsiniz, forum kullanıcılarından olan Sn. @ugursway’in bahsi geçen avukat ile ilgili görüşlerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/509388

Resmi kanallardan yapılan paylaşımları ve bu foruma üye olan süreçlerini yaşayarak (tahmin veya değerlendirme yapanları değil) paylaşım yapan forum kullanıcılarının yorumlarını takip ederek kendi durumunuza göre uyarlamanız yararınıza olacaktır. Bol şans!

• @ATS16 Tesekkur ederim. Hemen okuyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |