Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)


  • @goodluck cok tesekkur ederim cevaplariniz icin cok yardimci oldunuz gercekten 🙂 @ATS16


  • Yeni vatandaslik testi 20 ekim'den itibaren yapilacak basvurulari mi kapsiyor?
    Benim vatandasliga basvurmaya elverisli oldacagim tarih 18 Ekim. Bu tarihler konusunda bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevinirim. Sizce yeni sistem ne kadar zorlayici olabilir eskisine gore?
    Diger bir konu, basvuru formunda aldigimiz "trafffic citiation" larini ilgili soruda evet cevabi bildirerek olarak bildirmemiz gerekiyor mu. Misdemeanor olmasa bile?


  • @Caner-0 Dedğiniz gibi 20 Ekim öncesi başvurular eski sisteme bağlı olarak devam ediyor bence çok fark yok eklenen 20-25 soru bize yakın konular Irak savaşı afgan savaşı yok Kore falan Rusya Çin pis koministler allem kullem istatistik olarak 20 soruda geçmenin daha kolay olduğunu yazmışlar reditte.


  • Benim süreç bitti vatandaş olduğum gün pasaporta basvurdum. Herşey cok kolay geçiyor, hani ankarada greencard mülakatına kadar herşeyi gözümüzde nekadar büyüttünümüzü, mülakat sonrası bukadar basit miydi dediğiniz anı düşünün, işte ondan çok çok daha basit geçiyor tüm süreç.


  • Merhabalar. Vatandaşlık başvuru sürecine yeni başlayacağım. Evlilik yoluyla 10 yıllık Greencard sahibiyim. Amerika'ya giriş tarihinden beri aynı şehirde yaşıyorum. Amerika dışına hiç çıkmadım. İşlemleri online yapmayı düşünüyorum. Bu konuda tavsiyesi olanların tavsiyesine açığım.


  • selamlar, daha once continuous residency'i bozmam dolayisiyla 5 yil gecmesine ragmen basvuru yapmadim. 2026 Haziran ayi gibi basvuru yapmayi planliyorum.

    Simdi, ben 2019'da GC almama ragmen ABD'ye tam anlamiyla yerlesmem 2021 Aralik ayini buldu. 2026 Haziran ayinda 4 yil 7. ayin icerisindeyken basvuru yapacagim. Bu kosulda 2021 Haziran ve Aralik aylarina kadar ABD disinda olmama ragmen adres beyan etmem gerekecek.

    Buraya TR'deki adresimi mi, en son ABD'ye girdigimde kaldigim adresi mi, yoksa 2021 Aralik ayinda ABD'ye dondukten sonra yerlestigim adresi mi yazmaliyim? Bu 2021 Aralik tarihinden onceki ABD'ye girisim de yaklasik bi 14-15 ay oncesi idi.

    iyi forumlar 🙂


  • @pistolstar 2021 Aralik adresi ile baslamaniz daha dogru olacak anladigim. TR adresi koyarsaniz , ne alaka sen orada yasiyorsun, bu baslangicin sayilmaz diyeceklerdir. Aralik 2021 tarihinden onceki ABD adresiniz 6 ay kosulunu bozduguniz zaman dilimi ise , onu yazarsaniz neden 6 aydan fazladir ABD disinda oldugunuzu gosterecek belgeler de yuklemeniz gerekecek. Umarim ifade edbilmisimdir.


  • @cnpist başvuru tarihimde herhangi bir koşulun bozulma durumu yok.
    Sorum yalnızca adres bildirimi ile ilgili. Son 5 yıl adres beyanı isteniyor ve doldurmak zorundayım


  • @pistolstar 5 yili doldurmadan 3 ay oncesinden basvuru yapabiliyoruz diye biliyorum. 4 yil 7 ay yerine 4 yil 9 ay olmasi gerekmiyor mu? Yani basvurunuz 2026 eylulde olmasi gerekmez mi? Gerci bu durumda da 5 ay yerine 3 ay eksiginiz kaliyor adres beyaninda. Ama 4 yil 9 ay doldurduktan sonra basvuru imkani veriliyorsa 4 yil 9 ay icin adres doldurmak yeterli olur diye dusunuyorum. Yani 5 yillik adres bilgileri yerine bence 4 yil 9 aylik adres bilgileri yeterli olur ama sadece bi mantik yurutme benimkisi. Legal bi tavsiye degil

  • ⭐⭐

    @Arne-Saknussemm Sistem mecbur ediyo geçmiş 5 yıllık adresinizi doldurmaya.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?

  • ⭐⭐

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?

    @pisto @Arne-Saknussemm İkameti kesintiye uğrattıysanız, döndükten sonra 4 yıl 6 ay sonra başvurmanıza izin veriyo. Üstte sordunuz diye ekledim bunu. Link aşağıda.

    https://www.uscis.gov/poymanual/volume-12-part-d-chapter-3

    Fakat o başvuruyu yaptığımda 1.5 yıl neden ABD’de olmadığımı sorabilecekleri için ben olsam Aralık ayını bekler 5 yılı doldurunca başvururdum. 4 yıl 6 ay sonra başvuruyorsan ve o 1.5 yılı sorarlarsa açıklayacaksan, Türkiye adresi yazmakta uygun oluyor zaten o zaman. Ama ben 5 yılı doldurmayı beklerdim şahsen. Belkide bunu yapan ve hiç sıkıntısız vatandaşlık alan olmuştur o ayrı. Kural öyle zaten. Kural olarak değil, şahsi fikrim olarak ben 5 yılı beklerdim. Fakat 6 ay ekstradan beklemekte mantıklı değil. Ben karar veremedim o yüzden. Fikrim yok maalesef.


  • @Ryback @Arne-Saknussemm arkadaslar yanitlariniz icin cok tesekkurler.

    3 ay kurali benim icin gecerli degil. o kural girer girmez 5 yili doldurup basvuru yapanlarda ise yariyor. benim zaten 7. yilim

    Sadece adres konusuyla ilgili fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Soru dagilmasin 🙂

  • ⭐⭐

    @pistolstar Türkiye adresi en mantıklısı gözüküyo. İkameti bozmadan önceki adres mantıklı gelmiyo. İkameti geri kazandıktan sonraki adreste mantıklı gelmiyo. Biraz beyin fırtınası yaptık sizin durumunuzda. Konuyu dağıtmak istemedim. Bol şans.


  • @Ryback @pistolstar Ben biraz dagitmis oldum, kusura bakmayin 🙂 Peki ben de 5 yil icin 3 ay kala basvuranlari sorayim. Onlar, adresleri yazarken 4 sene 9 aylik adreslerini mi yaziyor yoksa onlara da 5 senelik adresler mi soruluyor?


  • @Arne-Saknussemm forumda ABD disi adres yazmaninin basvuruyu direkt flag'ladigini ve cogunlukla reddedildigini okumustum diye hatirliyorum.

  • ⭐⭐

    @pistolstar, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Arne-Saknussemm forumda ABD disi adres yazmaninin basvuruyu direkt flag'ladigini ve cogunlukla reddedildigini okumustum diye hatirliyorum.

    Iste size bisey soylerken basiniz agrirmi diye korktugum icin, hem bir degisiklik varmi diye USCIS sitesini tekrar okudum, hem Turkiye adresinin en mantiklisi oldugunu, ama yazmanizin icime sinmedigini belirtmek istedim. o yuzden ben olsam 5 sene dolunca basvururum dedim. o zaman zaten direkt ikameti tekrar sagladiktan sonraki adresten basliycaksiniz diye. Ama ikamet bozulduktan 4 yil 6 ay sonra basvurabilirsin demezlerdi oyle bisey olsa diyenlerde olabilir. Su anki yonetim kati oldugu icin, malzeme vermemek lazim diye dusunuyorum.


  • @Ryback mantikli. Ben de reddit'te okuduguma gore 5 seneliklerde o 3 ay icin yabanci ulke adresini yani bizim durumumuzda Turkiye adresini yazmamiz oneriliyor. Ama bu cevaplar Biden doneminde yazilmis. Reddit resmi bi kaynak degil o ayri ama Trump doneminde risk almamak en mantiklisi.


  • @Ryback 4 yil 181+ gun kurali benim durumuma uygun oldugu icin faydalanmamin sakinca olusturmamasi gerektigini dusunuyorum.

    Muhtemelen bu sekilde basvuru yapan bir suru GC sahibi vardir. onlarin deneyimleri nasil oldu, ne yazdilar ogrenmek lazim.

    5 yili tam doldurmak en saglamidir muhakkak.


Benzer Başlıklar

  • Çifte Vatandaşlık Rehberi

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    5
    3 Oy
    5 İleti
    571 Bakış
    redsat2000R
    ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim? Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir. Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı? Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır. Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir. Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi? Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır. Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler. Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi? Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler. Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu? Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
  • Turkiye'de yasayan 15 yaşındaki çocuğuma vatandaşlık islemleri

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    0 Oy
    3 İleti
    227 Bakış
    gezgin51G
    @Redblue merhaba sizinle aynı durumdayım çocuğunuz için vatandaşlık sürecini hallettiniz mi n600k başvurmayı düşünüyorum iletişime geçebilir miyiz acaba
  • ABD Çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu?

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @patrick2dev, içinde söyledi: ABD Çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu? selamlar öncelikle. konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. ABD vatandaşlığını aldığımızda Türkiye vatandaşlığımız kalıyor mu yani geri dönebilme şansımız var mı? Siz birakmadiginiz surece Turkiye vatandasliginiz kaliyor. Su an icin hem Turkiye hem de ABD cifte vatandaslik konusunda sorun cikarmayan ulkeler listesinde. Ama ABD devletinin gozunde "Amerikan vatandasi" gibi islem gorup o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz, Turkiye devletinin gozunde de "TC vatandasi" gibi islem gorup yine o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz. Coklu vatandaslik konusunda su basligi da inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/369/amerikan-vatandaşlarının-diğer-ülkelerden-oturum-alması-kolay-mı-çoklu-vatandaşlık
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum