Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

  • ⭐⭐

    @arnblt Tesekkurler. Umarim ayni gun icine sigdirabilirim hepsini.


  • merhaba. yaklasik 6 yildir bostonda yasiyorum ve yakin zamanda vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Irs'e 1600 dolar ve eyalete 1000 dolar civari vergi borcum var. Irs icin yaklasik 2 sene once odeme plani yapip duzenli odeme yapamadigim icin iptal etmek zorunda kalmistim o yuzden bir kac ay once tekrardan plan yaptim ve 4-5 aydir bunu oduyorum. Eyalet icin de ayni sekilde plan yaptim ve duzenli olarak onu da oduyorum. Sizce basvuru surecinde bir problem cikabilir mi bu borctan dolayi? borcumu tamamen bitirip o sekilde basvurmam daha mi dogru olur? simdiden tesekkurler cevaplariniz icin :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chemforlife

    Sn. @goodluck'in sizin sorunuza benzer 2020 yilinda Muslu Hukuk Burosuna yonelttigi soru ve cevap sizi yonlendirebilir, ilgili ileti asagida.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3696/vatandaslik-basvurusu-ve-vergi-borcu?_=1760380056109

  • ⭐⭐

    @chemforlife, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    merhaba. yaklasik 6 yildir bostonda yasiyorum ve yakin zamanda vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Irs'e 1600 dolar ve eyalete 1000 dolar civari vergi borcum var. Irs icin yaklasik 2 sene once odeme plani yapip duzenli odeme yapamadigim icin iptal etmek zorunda kalmistim o yuzden bir kac ay once tekrardan plan yaptim ve 4-5 aydir bunu oduyorum. Eyalet icin de ayni sekilde plan yaptim ve duzenli olarak onu da oduyorum. Sizce basvuru surecinde bir problem cikabilir mi bu borctan dolayi? borcumu tamamen bitirip o sekilde basvurmam daha mi dogru olur? simdiden tesekkurler cevaplariniz icin :)

    Benim vatandasliga başvurum sirasinda $13000 civari vergi borcum vardi. Irs ile Agreement yapmistim ve 6 ayi geckindir de odemeleri yapmistim. Bu agreement’larin ve kac aydir odeme yaptigima dair ciktilari aldim. Vatandaslik basvuru formunda da bu durumu belirtmistim. Mulakat sirasinda bu durumu sordular bende ciktilari sundum. Tamam dedi bir sorun olmadi. Tabi bu 5 sene onceydi. Yonetimler degisti. Simdi bakis acisi nasildir bilmiyorum. Kendi fikrim sizde bu sekilde yaparsaniz sorun olmayacagi yonunde. Ama dikkatli olmakta fayda var


  • @goodluck cok tesekkur ederim cevaplariniz icin cok yardimci oldunuz gercekten :) @ATS16


  • Yeni vatandaslik testi 20 ekim'den itibaren yapilacak basvurulari mi kapsiyor?
    Benim vatandasliga basvurmaya elverisli oldacagim tarih 18 Ekim. Bu tarihler konusunda bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevinirim. Sizce yeni sistem ne kadar zorlayici olabilir eskisine gore?
    Diger bir konu, basvuru formunda aldigimiz "trafffic citiation" larini ilgili soruda evet cevabi bildirerek olarak bildirmemiz gerekiyor mu. Misdemeanor olmasa bile?


  • @Caner-0 Dedğiniz gibi 20 Ekim öncesi başvurular eski sisteme bağlı olarak devam ediyor bence çok fark yok eklenen 20-25 soru bize yakın konular Irak savaşı afgan savaşı yok Kore falan Rusya Çin pis koministler allem kullem istatistik olarak 20 soruda geçmenin daha kolay olduğunu yazmışlar reditte.


  • Benim süreç bitti vatandaş olduğum gün pasaporta basvurdum. Herşey cok kolay geçiyor, hani ankarada greencard mülakatına kadar herşeyi gözümüzde nekadar büyüttünümüzü, mülakat sonrası bukadar basit miydi dediğiniz anı düşünün, işte ondan çok çok daha basit geçiyor tüm süreç.


  • Merhabalar. Vatandaşlık başvuru sürecine yeni başlayacağım. Evlilik yoluyla 10 yıllık Greencard sahibiyim. Amerika'ya giriş tarihinden beri aynı şehirde yaşıyorum. Amerika dışına hiç çıkmadım. İşlemleri online yapmayı düşünüyorum. Bu konuda tavsiyesi olanların tavsiyesine açığım.


  • selamlar, daha once continuous residency'i bozmam dolayisiyla 5 yil gecmesine ragmen basvuru yapmadim. 2026 Haziran ayi gibi basvuru yapmayi planliyorum.

    Simdi, ben 2019'da GC almama ragmen ABD'ye tam anlamiyla yerlesmem 2021 Aralik ayini buldu. 2026 Haziran ayinda 4 yil 7. ayin icerisindeyken basvuru yapacagim. Bu kosulda 2021 Haziran ve Aralik aylarina kadar ABD disinda olmama ragmen adres beyan etmem gerekecek.

    Buraya TR'deki adresimi mi, en son ABD'ye girdigimde kaldigim adresi mi, yoksa 2021 Aralik ayinda ABD'ye dondukten sonra yerlestigim adresi mi yazmaliyim? Bu 2021 Aralik tarihinden onceki ABD'ye girisim de yaklasik bi 14-15 ay oncesi idi.

    iyi forumlar :)


  • @pistolstar 2021 Aralik adresi ile baslamaniz daha dogru olacak anladigim. TR adresi koyarsaniz , ne alaka sen orada yasiyorsun, bu baslangicin sayilmaz diyeceklerdir. Aralik 2021 tarihinden onceki ABD adresiniz 6 ay kosulunu bozduguniz zaman dilimi ise , onu yazarsaniz neden 6 aydan fazladir ABD disinda oldugunuzu gosterecek belgeler de yuklemeniz gerekecek. Umarim ifade edbilmisimdir.


  • @cnpist başvuru tarihimde herhangi bir koşulun bozulma durumu yok.
    Sorum yalnızca adres bildirimi ile ilgili. Son 5 yıl adres beyanı isteniyor ve doldurmak zorundayım


  • @pistolstar 5 yili doldurmadan 3 ay oncesinden basvuru yapabiliyoruz diye biliyorum. 4 yil 7 ay yerine 4 yil 9 ay olmasi gerekmiyor mu? Yani basvurunuz 2026 eylulde olmasi gerekmez mi? Gerci bu durumda da 5 ay yerine 3 ay eksiginiz kaliyor adres beyaninda. Ama 4 yil 9 ay doldurduktan sonra basvuru imkani veriliyorsa 4 yil 9 ay icin adres doldurmak yeterli olur diye dusunuyorum. Yani 5 yillik adres bilgileri yerine bence 4 yil 9 aylik adres bilgileri yeterli olur ama sadece bi mantik yurutme benimkisi. Legal bi tavsiye degil

  • ⭐⭐

    @Arne-Saknussemm Sistem mecbur ediyo geçmiş 5 yıllık adresinizi doldurmaya.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?

  • ⭐⭐

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?

    @pisto @Arne-Saknussemm İkameti kesintiye uğrattıysanız, döndükten sonra 4 yıl 6 ay sonra başvurmanıza izin veriyo. Üstte sordunuz diye ekledim bunu. Link aşağıda.

    https://www.uscis.gov/poymanual/volume-12-part-d-chapter-3

    Fakat o başvuruyu yaptığımda 1.5 yıl neden ABD’de olmadığımı sorabilecekleri için ben olsam Aralık ayını bekler 5 yılı doldurunca başvururdum. 4 yıl 6 ay sonra başvuruyorsan ve o 1.5 yılı sorarlarsa açıklayacaksan, Türkiye adresi yazmakta uygun oluyor zaten o zaman. Ama ben 5 yılı doldurmayı beklerdim şahsen. Belkide bunu yapan ve hiç sıkıntısız vatandaşlık alan olmuştur o ayrı. Kural öyle zaten. Kural olarak değil, şahsi fikrim olarak ben 5 yılı beklerdim. Fakat 6 ay ekstradan beklemekte mantıklı değil. Ben karar veremedim o yüzden. Fikrim yok maalesef.


  • @Ryback @Arne-Saknussemm arkadaslar yanitlariniz icin cok tesekkurler.

    3 ay kurali benim icin gecerli degil. o kural girer girmez 5 yili doldurup basvuru yapanlarda ise yariyor. benim zaten 7. yilim

    Sadece adres konusuyla ilgili fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Soru dagilmasin :)

  • ⭐⭐

    @pistolstar Türkiye adresi en mantıklısı gözüküyo. İkameti bozmadan önceki adres mantıklı gelmiyo. İkameti geri kazandıktan sonraki adreste mantıklı gelmiyo. Biraz beyin fırtınası yaptık sizin durumunuzda. Konuyu dağıtmak istemedim. Bol şans.


  • @Ryback @pistolstar Ben biraz dagitmis oldum, kusura bakmayin :) Peki ben de 5 yil icin 3 ay kala basvuranlari sorayim. Onlar, adresleri yazarken 4 sene 9 aylik adreslerini mi yaziyor yoksa onlara da 5 senelik adresler mi soruluyor?


Benzer Başlıklar

  • Çifte Vatandaşlık Rehberi

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    5
    3 Oy
    5 İleti
    571 Bakış
    redsat2000R
    ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim? Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir. Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı? Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır. Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir. Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi? Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır. Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler. Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi? Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler. Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu? Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
  • Turkiye'de yasayan 15 yaşındaki çocuğuma vatandaşlık islemleri

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    0 Oy
    3 İleti
    227 Bakış
    gezgin51G
    @Redblue merhaba sizinle aynı durumdayım çocuğunuz için vatandaşlık sürecini hallettiniz mi n600k başvurmayı düşünüyorum iletişime geçebilir miyiz acaba
  • Greencard Aldıktan Sonra Vatandaşlık Almak

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    754 Bakış
    ProgrammerP
    @Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu : ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
  • Türkiye'de doğan çocuğun ABD Vatandaşlık Belgesi

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    23
    0 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    erncndrE
    Merhabalar TRde doğan kızım için 10 kasımda konsolosluktaki randevumuzda vatandaşlık belgesi ve pasaportu onaylandı. Ancak hala pasaport ve belge evimize gelmedi. Pasaport 17 kasım tarihinde konsolosluğa gönderilmiş. Doğum belgesi de 20 kasım günü evimize postalanmış. Ancak bugune kadar ne gelen ne giden var postalandıktan sonra eve gelmesi ortalama kaç gün sürmekte bilgisi olan var mı? Toplam sürecin 18. Gününü bitiriyoruz bazı arkadaşlar 14. Günde belgelerin kendilerine teslim edildiğini söylüyorlar. ANG kargo şirketi yollayacaktı belgeleri ve konsoloslukta verdikleri küçük bir kağıda gönderim adresini ve iletişim bilgilerimizi yazmıştık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum