ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
Basvuru surecim hakkinda bir guncelleme paylasayim:
- 29 Haziran 2025 tarihinde formu doldurup gonderdim.
- 6 Ekim 2025 tarihinde interview schedule edildigine dair bir e-mail aldim.
- Interview tarihim 10 Kasim 2025
Interview sonrasi icin yeni bir guncelleme paylasirim. Interview'in olumlu gecmesi durumunda, hemen orada yemin toreni yapilacak mi yoksa baska bir tarihe mi appointment verilecek emin degilim.
-
@Edelweiss hayirli olsun 4-5 ay arası sonuçlanıyor oldukça uygun görünüyor süreç field office neresi acaba?
-
@patron3535 Teşekkürler.
Santa Ana, CA’da olacak mülakatım.
-
@Edelweiss o biraz sans isi. Ben ayni gun yemin ettim vatandas oldum. Esim testi gecti ama interview gec bitti. Orada o gun yemin toreni de vardi ama yetisemedi. Bulundugunuz yere gore degisiyor yemin toren gunleri.
-
@arnblt Tesekkurler. Umarim ayni gun icine sigdirabilirim hepsini.
-
merhaba. yaklasik 6 yildir bostonda yasiyorum ve yakin zamanda vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Irs'e 1600 dolar ve eyalete 1000 dolar civari vergi borcum var. Irs icin yaklasik 2 sene once odeme plani yapip duzenli odeme yapamadigim icin iptal etmek zorunda kalmistim o yuzden bir kac ay once tekrardan plan yaptim ve 4-5 aydir bunu oduyorum. Eyalet icin de ayni sekilde plan yaptim ve duzenli olarak onu da oduyorum. Sizce basvuru surecinde bir problem cikabilir mi bu borctan dolayi? borcumu tamamen bitirip o sekilde basvurmam daha mi dogru olur? simdiden tesekkurler cevaplariniz icin :)
-
Sn. @goodluck'in sizin sorunuza benzer 2020 yilinda Muslu Hukuk Burosuna yonelttigi soru ve cevap sizi yonlendirebilir, ilgili ileti asagida.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3696/vatandaslik-basvurusu-ve-vergi-borcu?_=1760380056109
-
@chemforlife, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
merhaba. yaklasik 6 yildir bostonda yasiyorum ve yakin zamanda vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Irs'e 1600 dolar ve eyalete 1000 dolar civari vergi borcum var. Irs icin yaklasik 2 sene once odeme plani yapip duzenli odeme yapamadigim icin iptal etmek zorunda kalmistim o yuzden bir kac ay once tekrardan plan yaptim ve 4-5 aydir bunu oduyorum. Eyalet icin de ayni sekilde plan yaptim ve duzenli olarak onu da oduyorum. Sizce basvuru surecinde bir problem cikabilir mi bu borctan dolayi? borcumu tamamen bitirip o sekilde basvurmam daha mi dogru olur? simdiden tesekkurler cevaplariniz icin :)
Benim vatandasliga başvurum sirasinda $13000 civari vergi borcum vardi. Irs ile Agreement yapmistim ve 6 ayi geckindir de odemeleri yapmistim. Bu agreement’larin ve kac aydir odeme yaptigima dair ciktilari aldim. Vatandaslik basvuru formunda da bu durumu belirtmistim. Mulakat sirasinda bu durumu sordular bende ciktilari sundum. Tamam dedi bir sorun olmadi. Tabi bu 5 sene onceydi. Yonetimler degisti. Simdi bakis acisi nasildir bilmiyorum. Kendi fikrim sizde bu sekilde yaparsaniz sorun olmayacagi yonunde. Ama dikkatli olmakta fayda var
-
-
Yeni vatandaslik testi 20 ekim'den itibaren yapilacak basvurulari mi kapsiyor?
Benim vatandasliga basvurmaya elverisli oldacagim tarih 18 Ekim. Bu tarihler konusunda bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevinirim. Sizce yeni sistem ne kadar zorlayici olabilir eskisine gore?
Diger bir konu, basvuru formunda aldigimiz "trafffic citiation" larini ilgili soruda evet cevabi bildirerek olarak bildirmemiz gerekiyor mu. Misdemeanor olmasa bile? -
@Caner-0 Dedğiniz gibi 20 Ekim öncesi başvurular eski sisteme bağlı olarak devam ediyor bence çok fark yok eklenen 20-25 soru bize yakın konular Irak savaşı afgan savaşı yok Kore falan Rusya Çin pis koministler allem kullem istatistik olarak 20 soruda geçmenin daha kolay olduğunu yazmışlar reditte.
-
Benim süreç bitti vatandaş olduğum gün pasaporta basvurdum. Herşey cok kolay geçiyor, hani ankarada greencard mülakatına kadar herşeyi gözümüzde nekadar büyüttünümüzü, mülakat sonrası bukadar basit miydi dediğiniz anı düşünün, işte ondan çok çok daha basit geçiyor tüm süreç.
-
Merhabalar. Vatandaşlık başvuru sürecine yeni başlayacağım. Evlilik yoluyla 10 yıllık Greencard sahibiyim. Amerika'ya giriş tarihinden beri aynı şehirde yaşıyorum. Amerika dışına hiç çıkmadım. İşlemleri online yapmayı düşünüyorum. Bu konuda tavsiyesi olanların tavsiyesine açığım.
-
selamlar, daha once continuous residency'i bozmam dolayisiyla 5 yil gecmesine ragmen basvuru yapmadim. 2026 Haziran ayi gibi basvuru yapmayi planliyorum.
Simdi, ben 2019'da GC almama ragmen ABD'ye tam anlamiyla yerlesmem 2021 Aralik ayini buldu. 2026 Haziran ayinda 4 yil 7. ayin icerisindeyken basvuru yapacagim. Bu kosulda 2021 Haziran ve Aralik aylarina kadar ABD disinda olmama ragmen adres beyan etmem gerekecek.
Buraya TR'deki adresimi mi, en son ABD'ye girdigimde kaldigim adresi mi, yoksa 2021 Aralik ayinda ABD'ye dondukten sonra yerlestigim adresi mi yazmaliyim? Bu 2021 Aralik tarihinden onceki ABD'ye girisim de yaklasik bi 14-15 ay oncesi idi.
iyi forumlar :)
-
@pistolstar 2021 Aralik adresi ile baslamaniz daha dogru olacak anladigim. TR adresi koyarsaniz , ne alaka sen orada yasiyorsun, bu baslangicin sayilmaz diyeceklerdir. Aralik 2021 tarihinden onceki ABD adresiniz 6 ay kosulunu bozduguniz zaman dilimi ise , onu yazarsaniz neden 6 aydan fazladir ABD disinda oldugunuzu gosterecek belgeler de yuklemeniz gerekecek. Umarim ifade edbilmisimdir.
-
@cnpist başvuru tarihimde herhangi bir koşulun bozulma durumu yok.
Sorum yalnızca adres bildirimi ile ilgili. Son 5 yıl adres beyanı isteniyor ve doldurmak zorundayım -
@pistolstar 5 yili doldurmadan 3 ay oncesinden basvuru yapabiliyoruz diye biliyorum. 4 yil 7 ay yerine 4 yil 9 ay olmasi gerekmiyor mu? Yani basvurunuz 2026 eylulde olmasi gerekmez mi? Gerci bu durumda da 5 ay yerine 3 ay eksiginiz kaliyor adres beyaninda. Ama 4 yil 9 ay doldurduktan sonra basvuru imkani veriliyorsa 4 yil 9 ay icin adres doldurmak yeterli olur diye dusunuyorum. Yani 5 yillik adres bilgileri yerine bence 4 yil 9 aylik adres bilgileri yeterli olur ama sadece bi mantik yurutme benimkisi. Legal bi tavsiye degil
-
@Arne-Saknussemm Sistem mecbur ediyo geçmiş 5 yıllık adresinizi doldurmaya.
-
Bu ileti silindi! -
@Ryback o zaman 5 yila 3 ay kala nasil basvuru yapacagiz ki?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum