Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MomisCan bilgiler çok güzel, teşekkürler. Sağlık sigortası vb gider kalemi var mı?

• @finalhope Onu harcamaya eklemedim çünkü sağlık sigortasına para ödemiyoruz.
    Aslında şöyle bir şey oldu, biz buranın iyi bir sigorta şirketinde (Kaiser Sigorta) sağlık sigortası yaptırmak istedik. Ama 3 çocuğumuz olduğu için ve sadece eşim çalıştığı için yıllık gelirimiz bizim için belirlenen tutarın altında kaldı. Tabi bunda eşimin senenin 4. Ayında işe başlamış olmasınında etkisi var. Böylece yıllık gelir ortalamamız iyice düştü.
    Hal böyle olunca sağlık giderimizin devlet tarafından desteklendiğini öğrendik. Ve ödememiz gereken tutar sıfır olarak çıktı.
    Bu konuda bizi buradaki Türk bir sigortacı hanım bilgilendirdi ve işlemlerimizi yaptı. Tabi bunun için kesinlikle Greencardlı olmak gerekiyormuş.
    Buraya gelen arkadaşlardan isteyen olursa kendisine yönlendirebilirim. Daha açıklayıcı bilgiler verecektir.

• @MomisCan @ATS16 Haklisiniz 100 gram icin soylemistim

• Wisconsin'den taşımadan önce baktığım bebeğin annesi ile Madison da bulunan bir yardim kuruluşuna gitmiştim sadece çarşamba ve cumartesi belli saatlerde açık olan gönüllülerden oluşan bir yardım kuruluşu.Bebekli ve belli bir bütçe ile Amerika da yeni bir hayat kuracak aileler için belki alternatif olur ilk zamanlarda kısıtlı bütçeniz varsa buralardan destek almayı düşünebilirsiniz. (Bebeğin annesi henüz vatandaş değil sadece baba Amerikalı ve annenin dediğine göre bu yardim kuruluşları ileride vatandaşlık alirken karşınıza çıkmıyormuş eyalet yardımı olmadığı için bu konuda birebir tecrübem yok bunu da belirtmek istiyorum.) Bebeğinize şampuandan mamaya bebek bezinden oto koltuguna kadar akliniza gelebilecek her türlü ihtiyacınızı verebiliyorlar.Yine birebir deneyimlemedim ama kiliselerden gida yardımlari alanlar da olabiliyormuş. Bunu neden yazdığımı da açıklama gereği duyuyorum çünkü hesapta gösterdiğimiz "paralar"zaten bu yüzden diyebilirsiniz. Haklısınız. Belki göç sürecinde yeni doğum yapmış bir anne bir günde bir mamaya 20 dolar verebilir miyim diye endişelenebilir en nihayetinde hepimiz Türkiye deki hayatlarımızı bırakıp okyanus ötesinde yeni bir hayat kurmaya çalışıyoruz. Herkesin imkanları farklı tabii belki gideceğiniz ya da bulunduğunuz eyalete göre bu konuları araştırma listenize eklemek isteyebilirsiniz diye yazmak istedim.

• Yaklaşık 1 aydır Tampa'daydık, 2 gün önce Atlanta'ya geldik. İnsanların davranışları, etnik çeşitlilik ve genel atmosfer Tampa’ya göre oldukça farklı geldi.

Walmart’ta ise bazı ürünlerde küçük fiyat farklılıkları fark ettim. Ayrıca Tampa’da olmayan bazı ürünleri Atlanta’daki Walmart’ta gördüm. Sanırım ürün yelpazesi şehirden şehre ufak da olsa değişiyor.

• Lokasyon Tampa. Eve cok yakinda Aldi var. Yurume mesafesinde. Simdilik mutfak alisverisinin cogunlugunu oradan yapiyoruz en yakinda oldugu icin. Haftalik $100-150 tutuyor. Iki yetiskin ve bir teenager.

Zeytinyagi, tuvalet kagidi, pirinc, seker, baharatlar vb diger alisverisleri BJs den yapiyoruz. Eve 20 dakika surus mesafesinde. Ayda bir gidiyoruz ve $200-250 tutuyor.

• Aldi

Karpuz (buyuk boy): $4.65
    Organic yumurta (48 adet): $14.76
    Havarti peynir: $2.89
    Muz (2.5 lbs): $1.37
    Patates (5 lbs): $3.99
    Mantar: $1.99
    Mandalina (3 lbs): $3.69

Toplam: $33.34

• PA 08/18/2025 walmart
    Karpuz 4,5 $ adet
    Muz lbs 0,54 cent
    Patates 5 lbs 3,84
    Florida n orange just 2,63 litre 6,87 $
    Domates 1 lbs 1,28 $

Costco
    18 li yumurta 4,29 $
    Kuzu eti 5 lbs kemiksiz 30$
    Kıyma 4 lbs 28$ (yuzde15 yagli)
    Pompeian sizma zeytin yagi 2 lt 14,69$

Gas 1 gallon 2,97-3,15 arasi degisiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

IL, 8/29/25
    Takım elbise kuru temizleme $20.95
    Tek ceket kuru temizleme $11.95
    Gömlek yıkama (no starch) ve ütü $2.95 adet
    Pantolon paça kısaltma (terzi tadilat) $24

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Tadilat çok pahalıymış😲

• ⭐⭐⭐⭐

Evet @Serapp Hanim, indirimden alınan bir pantolonun fiyatıyla neredeyse eşit terzi tadilat ücreti 🙈

İşini iyi yapan terzi, kuaför, tesisat ustası, pasta ustası (bakery) ve bartender buradaki bir çok beyaz yakalıdan daha çok kazanıyor benim gözlemlediğim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp terzi ücretleri buradaki en abartı ücretler maalesef bence çünkü ürünün kendi fiyatı ucuz olduğu için yenisini bile alabilirsiniz. Bir pantolonun veya ceketin kendi ücretinden fazlasını bunlar için istiyorlar. Severek giydiğim bir ceketimin fermuarı bozulmuştu terzi el işçiliği sadece 30$ istedi ceketi zaten o fiyata almıştım gidip yeniden alabilirdim o fiyata yani. Pantolon bel paça vs yaptırmak isteseniz aynı durum o fiyata yenisini alabiliyorsunuz zaten. Ben bu tarz işlemler için eğer değecek kalitedeyse ürün kenarda tutuyorum daha sonra türkiyeye gittiğimizde götürüp orada yaptırırız diye zaten değmeyecek bir ürünse uzun süre giydiysem direk atmayı tercih ediyorum

• @Emre-Kurtulmuş Ayni sey elektronik esyalar icin de gecerli.

Onceki kis, telefonu dusurdum beton zemine carpti, cami ve on paneli kirildi. Tamir ve yeni parca icin $110 istediler. Yeni telefon aldim $300.

Oglum da laptop dusurdu kirdi, tamir ve parca icin $180 istediler. Yenisini aldik $275.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea ABD ekonomisi tüketim üzerine kurulu maalesef. Bozulunca at yenisini al. Bu büyük bir israf ve özellikle teknolojik aletler için çevre açısından ciddi bir sorun. Tamir kültürünün olmaması çok üzücü.

• @Serapp Ekonominin carklari bu sekilde donuyor. Tuketim cilginligi cok yuksek ve insanlar artik oyle bir alismis ve sartlanmis ki, alisveris yapmadan duramiyorlar. Bir de artik disariya cikip alisveris icin gezmeye gerek yok. Internet uzerinden herseyi alabiliyorsunuz, kapiniza kadar getiriyorlar. Araba bile alabilirsiniz, kapiniza kadar getirirler. Ayni sekilde ev de alabiliyorsunuz. Turkiye'den hic buraya gelmeden, ev alip kiraya verenler var.

• Arkadaslar merhaba. Uygun baska bir baslik bulamadim ama Turk TV kallarini izlemrk icin hangi aboneligi kullaniyorsunz? Programlari geri alma ozelligi olan abonelik var mi? Neyi tavsoye ediuorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Manushaqe

https://yesilkartforum.com/forum/post/474073

Forumda daha önce konuşulduğunu hatırlıyorum. Şahsen kullanmadım bahsi geçen platformu, sağladığı kanalları bilmiyorum ancak içeriğini araştırmak isterseniz bilginize.

• @ATS16 tesekkur ederim ama yazilan platformlarin cogu spor ile ilgili sanirim. Benim istedihim normal rutin kanallari izleyebilecegimiz, saat farkindan dolayi da geri alabilecegimiz bir platform deneyimi olan varsa.

• ....bilgisayardan turk kanallari izlenebilinir,kucuk bir laptop ile tv ye verilebilinir. (canli tv izle.)bir kac tane daha olmasi lazim hatirlarsam yazarim..kutunun ismini bulamadim nivia box gibi,bu kutuya bir suru apps yuklendigi gibi tum dunya kanallarini gosteren programlar var bulup yuklenirse butun turk tv kanallari serbestce izlenebilinir.para ile turk kanallarini izlemeye hic luzum yok..you tube uzerinden futbol maclari highlite larini gorebilirsiniz.

• Bircok Turk kanalinin YouTube uzerinden canli yayinlari var. Smart TV veya bilgisayardan baglanip izleyebilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |