Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.3k 770

• @Emre-Kurtulmuş teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@MetMete, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Viyana veya Yurtdışı konsolosluklarında pasaportunu kargo yoluyla değil de elden teslim alacaklar için de kayıt yaptırılması gerekiyor mu acaba?

Hayır, Viyana ve Hong Kong'da elden teslim ediyorlar, kayıt yaptırılmıyor. Bangkok'da posta ile.

• Bu ileti silindi!

• @koray2831, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar,bildigim kadari ile konsolosluk ozelinde harf siralamasi ile ilerliyorlar....Ankara(A harfi) randevulari dagitti misal...Viyana en son sıra gelicek gibi....haftaya Cuma gününe kadar bütün konsolosluklardan randevu mailleri gelir....heee kaç numaraya kadar ilk randevulari dagiticaklar onu da dagitilan talihliler sayesinde ögrenecegiz.....Misal henuz CN si 500-1000 arasi olan kimsenin ankaradan randevu aldigini duymadiysak demek ki Ekimde CN 500 e kadar olan numaralara randevu dagitildi....

Merhaba, harf sıralamasına göre dağıtım olmuyor. Konsolosluklar KCC’ye bildirim yapıyorlar, kaç uygun slotları olacağına dair, KCC ona göre dağıtım yapıyor. Yani o ay Konsolosluk bildirim yapmazsa, KCC dağıtım yapmıyor. Dağıtım sırası Konsolosluğun talebine göre şekil alıyor.

• Merhabalar. Ben bi yerde kaçırdım galiba, 2nl nedir

• @osmanatasoy00 2025 mülakat deneyimlerinde paylaşıyorlardı arkadaşlar, bir bakın lütfen.

• @Mert-A

Benim bu forumda okuyup anladığım kadarıyla, cut-off olduktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosğun iş yükü ve çalışma hızı ile alakalı bir durum devreye giriyor, mali yıl bitmeden sizin CN numaranıza kadar mülakat verilebilir, ama örneğin Ankara gibi çok ağır işleyen bir konsolosluk ise sizin numaranıza ulaşmadan mali yıl kapanmış olursa cut-off olmanıza rağmen mülakat yetişmeyebilir, yani burada benim anladığım kadarıyla ilgili konsolosluğun çalışma hızı ve temposu .

• ⭐⭐⭐⭐

@cncncnr "second notification letter" açılımı, yani mülakat emaili dediğimiz o email demek. Size, durumunuzda bir güncelleme olduğunu(mülakatınızın belirlendiğini kastediyor), kontrol etmeniz gerektiğini bildiren email. Sayfanızı kontrol ettiğinizde de mülakat gününüzü ve saatinizi öğrenmiş oluyorsunuz. Kısaca bu şekilde açıklanabilir.

• @aysegul teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@mechtws, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhaba benim cn im afrika için aktif ama ben dosyamı ankaranın durumuna göre taşımayı düşünüyordum. Kcc üzerinden taşımak için avrupa cut off durumunu mu takip etmeliyim genel olarak benim cn imin herhangi kıtada cut off olması kcc üzerinden taşımayı etkiler mi?

Sizin Afrika ile işiniz yok, EU kategorisini takip etmeniz gerek. Ankara 14 binlere gelmez. Her ay bülten yayınlanır. Bültende EU yani Avrupa kategorisinde dosya numaranız aktif olduğu anda KCC ile dosya taşıyamazsınız. Bu nedenle şimdiden taşıyın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A Yanma ihtimali tabiki var. Kimse size vize almanızı garanti etmiyor, zaten selected olduğunuzu gördüğünüz ilk yazıyı okursanız bunu görürsünüz, hatta 2.cümle idi sanırım. Numaranız cut off içinde olsa da, kalan aylarda konsolosluk size randevu vermek zorunda değil. Dosyanızın bulunduğu konsolosluk ne kadar dosyaya vize basmak isterse o kadar dosyaya randevu verir, yani siz cut-off içindesiniz diye (örneğin mayısta cut off oldunuz diye) eylülden önce size vize veya randevu vermek zorunda değil (örnek Ankara), o yüzden dosya taşımak diye birşey var "artık", dv talihlilerine vize vermek konusunda istekli konsolosluklara taşıyorlar insanlar dosyalarını (VNN HNK BNK gibi). Birkaç yıl önce çoğunluğun böyle telaşları yoktu. Ancak günümüz şartlarına göre süreç de farklı şekilleniyor artık.
    Sonuç olarak cut off içinde olmanız demek, mülakat randevusu "alabilirsiniz"demek, alacaksınız demek değil malesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@vedattt, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp bilgilerimi girdim

Tabloda bu kullanıcı isminiz yok maalesef. İmzanız da görünmüyor :(

• @mechtws
    Imzaninizda EU bolgesi kazanani oldugunuzu belirtmissiniz. Numaranizin AF olmasi icin Afrika ulkelerinden birinde dogmus olmaniz gerekiyor. Sizin dosyaniz EU ise Avrupa icin aciklanan bulteni referans almaniz gerekiyor. Kafa karisikliginizin ortadan kalkmasi icin bu basligin ilk iletilerini okumanizi oneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@robwin Ankarada mülakat için soruyorsanız, mucize olmazsa imkansıza yakın.

• ⭐⭐⭐⭐

@robwin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Case No 17600 lerde , Ankara üzerinden kaydı tamamladım. Sizce gelme şansı varmı

Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

İmzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin.

Sonra 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Kolay gelsin.

• @aysegul Yanma ihtimali bizim gibi düşük case numaralarında da var mı? İlk bültende cut off oldum ve dosyam Viyana’da. Mesela Viyana’nın beni hiç çağırmaması gibi bir durum yaşanabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@sesicesei yok sizde olmaz, Viyana Bangkok Hongkong gibi konsolosluklar zaten bu konuda sıkıntı yaratmadığı için herkes dosyasını oraya taşıyor. Benim yazdıklarım başta ankara olmak üzere başka konsolosluklar için.
    Edit : geçen yıl ekim ayında 4k ve 5k li 3 eu dosyasına vize vermiş Viyana. Veya örnek olması için yazıyorum yine, ocak ayında 6k ile 11k arası 27 dosyaya vize basmış, gibi.. Yani bültenle uyumlu hareket etmiş. Viyana bu konuda en rahat yerlerden biri, şanslısınız.

• @aysegul teşekkür ederim dönüşünüz için 💛

• ⭐⭐⭐⭐

@sesicesei rica ederim, umarım hafta içi emailinizi alırsınız Viyana'dan ve ilk vize alanlardan olursunuz. Biz 10xx olduğumuz halde Ankara'nın keyfini bekleyeceğiz :confused_face:

• @aysegul umarım hepimiz bu süreci sorunsuzca ve kolaylıkla tamamlarız 🙏🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k