Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 887.3k 953

  • @MomisCan çok teşekkürler, şuan beklemedeyiz güncelleme yapıyor olacağım yanıtınız için de ayrıca teşekkürler.


  • merhabalar ben 20 ağustos tarihinde vize görüşmesine katılacağım. 1 hafta kala ptt kaydı yapılması gerektiğinden bahsediliyordu. bugün ais ptt kaydı yaptırmayla alakalı rehberi incelediğimde sayfaların rehberdeki gibi olmadığını gördüm. ais.usavisa sitesine girdiğimde ''Visa information and appointment scheduling is no longer provided for this country by this service'' ülkemizdeki bu sistem değiştiyse yerine ne geldi ne yapmam gerekiyor beni bilgilendirirseniz çok sevinirim


  • @atibaba güncelleme: viyana konsolosluğundan 1 saat kadar önce hatanın düzeltilip yeni vizenin basıldığına dair mail aldık ve gidip evraklarımızı teslim aldık. Böylelikle sürecimiz tamamlanmış oldu, deneyim çok yakında sizlerle :)


  • @atibaba hayırlı olsun hocam mutlu oldum inanın adınıza sabırsızlıkla mülakat deneyımınızı beklıyorum


  • Merhaba , Geçen sene ağustos ayında 22500 civarı olan numaramı KCC ye taşımıştım , konsolosluk seçimim Kanada olmuştu.
    Fakat gelinen süreçte bir türlü KCC tarafından tarih atanmadı ve randevu tarihi montreal tarafından alamadım.DV chartta gördüğüm kadarıyla konsolosluk sakin geçiyor.
    Birçok mail atmama rağmen , current olduğum için dosya taşıması vs. yapamıyorum , daha doğrusu KCC tarafından standart mail ile geri dönülüyor.Yorumlarınız ne olur veya nasıl bir aksiyon almam gerekir.Bu arada dvchart ta sadece kanada için 21000-22000 arası görüntülenmekte.22000-23000 arası gözüken birşey yok.Teşekkürler.

    Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.


  • @Furkan-Batuhan-Çetin

    İmzanizda mülakat tarihiniz hatalı, kontrolünüz ricadır.

    Bahsi geçen sorduğunuz kaydı https://www.ustraveldocs.com/tr/en/ bu siteden yapmalısınız, AIS sistemi 30.05.25 itibariyle iptal oldu.


  • Merhabalar. 24 Ağustos'ta LA'e giriş yapacağım ve kiralık oda arayışındayım. Bu konuda yardımcı olabilecek veya tanıdığı olan kimse var mıdır acaba?


  • Arkadaşlar merhaba ümiversite diplomam hem ingilizce hem türkçe ama sadece önlisans diploması yazan yer türkçe kalmış bi sıkıntı olur mu çevirteyim mi vakit varken diploma qr kodlu


  • Merhaba,

    Montreal geçen seneden beri benim yakın takibimde olan bir konsolosluktu.
    Maalesef çok dengesiz ve keyfi dağıtım yaptılar süreçte. 2025 sürecini kapatmış olabilirler.
    Orayı zorlamaktansa bir an önce dosyanızı şengen varsa viyana, yoksa bangkok veya hongkong'a atmanızı tavsiye ederim.

    @sktem, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba , Geçen sene ağustos ayında 22500 civarı olan numaramı KCC ye taşımıştım , konsolosluk seçimim Kanada olmuştu.
    Fakat gelinen süreçte bir türlü KCC tarafından tarih atanmadı ve randevu tarihi montreal tarafından alamadım.DV chartta gördüğüm kadarıyla konsolosluk sakin geçiyor.
    Birçok mail atmama rağmen , current olduğum için dosya taşıması vs. yapamıyorum , daha doğrusu KCC tarafından standart mail ile geri dönülüyor.Yorumlarınız ne olur veya nasıl bir aksiyon almam gerekir.Bu arada dvchart ta sadece kanada için 21000-22000 arası görüntülenmekte.22000-23000 arası gözüken birşey yok.Teşekkürler.

    Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.


  • @emr19, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar
    Ds260 formunnda eşimin bilgilerini doldururken kayınvalidemin mother’s surmame at birth kısmında kızlık soyadı yerine şimdiki soyadını girmişim. Mülakat günü belgeleri teslim ederken düzelttirmelimiyim?
    @Serapp

    kayınvalideniz vize almayacağı için sorun olmaz, merak etmeyin.


  • @dogukan-altn çevirtin.. su saatten sonra riske girmemelisiniz.


  • @Fatihs, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Vize bülteni açıklandığında bizim gibi sayısı düşük olupta dosyası hala kccde işleniyor durumda olanlar için bir faydası olur mu

    @gucarslan hocam benim durumuma da bir yorum yapabilirmisiniz


  • @Oğulcan-Çağın Merhaba, mülakatınızla ilgili bir gelişme var mı?


  • Hocam selamlar viyana için diploma tamamen türkçe diye belirtmişsiniz ya, benimde lise diplomam tamamen türkçe üni diplomam yok aktif devam ediyor gözüküyor. Bu yüzden sizce lise diplomasını her ihtimale karşı çevirtmek gerekir mi?
    @cttl


  • Selamlar burdan cevap vereyim. Dediğim gibi tamamen türkçe olan diplomanın orjinali + 1 fotokopisi + e devlet mezuniyet (türkçe) yeterli oldu.
    Lise diplomanızın orjinali var ise ve e devletten mezuniyet belgesi alabiliyorsanız türkçe yeterli olacaktır.

    @Nacrumates, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Hocam selamlar viyana için diploma tamamen türkçe diye belirtmişsiniz ya, benimde lise diplomam tamamen türkçe üni diplomam yok aktif devam ediyor gözüküyor. Bu yüzden sizce lise diplomasını her ihtimale karşı çevirtmek gerekir mi?
    @cttl


  • @gucarslan Çevirdim uğur hocam


  • @Flight101 hocam merhabalar. Antikor sonuçlarına göre hepatit b ve (Tdap)dörtlü karma denilen aşıları yaptırmam gerekiyor. Viyana özelinde Hepatit B ve Tetraxim aşıları için nasıl bir yol izlemeliyim. Sağlık muayenemiz 1 Eylül. Hepatit b ve tetraxim kaç doz olmalı ve ne zaman başlamalıyım? Teşekkür ederim.


  • @srkansimsek Selamlar Hepatit B yi eczaneden alacaksınız ve aile hekiminize yaptırın. Ayrıca aile hekiminize rica minnet Tetraxim yapmasını isteyin. Bunların tek dozu yeterlidir.


  • @Flight101 teşekkür ederim. Aile hekimim ile görüştüm ancak Tetraximi hiç uygulamamışlar ve nasıl bir yol izleyeceklerini bilmiyorlar. Tetraxim de eczaneden reçetesiz tedarik edilebilir mi? Hepatit B için ticari bir isim verebilir misiniz? Bu aşı konusuna çok yabancıyım kusuruma bakmayın fazla detay soruyorum. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.


  • @cttl Schengen malesef yok.Ayrıca bangkok ve hongkond dosya kabul etmiyor.
    Kabul edilmesinide geçtim , ne KCC ne Montreal dosyamı taşımıyor.Montreal bize ulaşan bir dosya yok derken , KCC standart dosyanız işlemde maili gönderiyor.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    522k Bakış
    CoestarC
    Vaybe Arkadaşlar pause geleli şaka filan ama 7.5 ay oldu ki sürecide bitiriyoruz. Vallaha 30 eylülde süreç nasıl biticek net bir şekilde belli ama o kadar insan emek verdi birbirine çıkarı olmadan yardımcı oldu çok güzel şeyler bunlar. Yardımcı olan tüm herkes haklarını helal etsin. Güzel bir deneyim oldu herkes içinde her ne kadar vize alamasakta. Güzel Dostluklar Edinmiş olduk. 2028 de İnşallah kazarnısak Birdaha burda buluşuruz gene :D
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 40 Oy
    12k İleti
    681k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum