Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

• @atibaba güncelleme: viyana konsolosluğundan 1 saat kadar önce hatanın düzeltilip yeni vizenin basıldığına dair mail aldık ve gidip evraklarımızı teslim aldık. Böylelikle sürecimiz tamamlanmış oldu, deneyim çok yakında sizlerle :)

• @atibaba hayırlı olsun hocam mutlu oldum inanın adınıza sabırsızlıkla mülakat deneyımınızı beklıyorum

• Merhaba , Geçen sene ağustos ayında 22500 civarı olan numaramı KCC ye taşımıştım , konsolosluk seçimim Kanada olmuştu.
    Fakat gelinen süreçte bir türlü KCC tarafından tarih atanmadı ve randevu tarihi montreal tarafından alamadım.DV chartta gördüğüm kadarıyla konsolosluk sakin geçiyor.
    Birçok mail atmama rağmen , current olduğum için dosya taşıması vs. yapamıyorum , daha doğrusu KCC tarafından standart mail ile geri dönülüyor.Yorumlarınız ne olur veya nasıl bir aksiyon almam gerekir.Bu arada dvchart ta sadece kanada için 21000-22000 arası görüntülenmekte.22000-23000 arası gözüken birşey yok.Teşekkürler.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

• @Furkan-Batuhan-Çetin

İmzanizda mülakat tarihiniz hatalı, kontrolünüz ricadır.

Bahsi geçen sorduğunuz kaydı https://www.ustraveldocs.com/tr/en/ bu siteden yapmalısınız, AIS sistemi 30.05.25 itibariyle iptal oldu.

• Merhabalar. 24 Ağustos'ta LA'e giriş yapacağım ve kiralık oda arayışındayım. Bu konuda yardımcı olabilecek veya tanıdığı olan kimse var mıdır acaba?

• Arkadaşlar merhaba ümiversite diplomam hem ingilizce hem türkçe ama sadece önlisans diploması yazan yer türkçe kalmış bi sıkıntı olur mu çevirteyim mi vakit varken diploma qr kodlu

• Merhaba,

Montreal geçen seneden beri benim yakın takibimde olan bir konsolosluktu.
    Maalesef çok dengesiz ve keyfi dağıtım yaptılar süreçte. 2025 sürecini kapatmış olabilirler.
    Orayı zorlamaktansa bir an önce dosyanızı şengen varsa viyana, yoksa bangkok veya hongkong'a atmanızı tavsiye ederim.

@sktem, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba , Geçen sene ağustos ayında 22500 civarı olan numaramı KCC ye taşımıştım , konsolosluk seçimim Kanada olmuştu.
    Fakat gelinen süreçte bir türlü KCC tarafından tarih atanmadı ve randevu tarihi montreal tarafından alamadım.DV chartta gördüğüm kadarıyla konsolosluk sakin geçiyor.
    Birçok mail atmama rağmen , current olduğum için dosya taşıması vs. yapamıyorum , daha doğrusu KCC tarafından standart mail ile geri dönülüyor.Yorumlarınız ne olur veya nasıl bir aksiyon almam gerekir.Bu arada dvchart ta sadece kanada için 21000-22000 arası görüntülenmekte.22000-23000 arası gözüken birşey yok.Teşekkürler.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

• @emr19, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar
    Ds260 formunnda eşimin bilgilerini doldururken kayınvalidemin mother’s surmame at birth kısmında kızlık soyadı yerine şimdiki soyadını girmişim. Mülakat günü belgeleri teslim ederken düzelttirmelimiyim?
    @Serapp

kayınvalideniz vize almayacağı için sorun olmaz, merak etmeyin.

• @dogukan-altn çevirtin.. su saatten sonra riske girmemelisiniz.

• @Fatihs, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Vize bülteni açıklandığında bizim gibi sayısı düşük olupta dosyası hala kccde işleniyor durumda olanlar için bir faydası olur mu

@gucarslan hocam benim durumuma da bir yorum yapabilirmisiniz

• @Oğulcan-Çağın Merhaba, mülakatınızla ilgili bir gelişme var mı?

• Hocam selamlar viyana için diploma tamamen türkçe diye belirtmişsiniz ya, benimde lise diplomam tamamen türkçe üni diplomam yok aktif devam ediyor gözüküyor. Bu yüzden sizce lise diplomasını her ihtimale karşı çevirtmek gerekir mi?
    @cttl

• Selamlar burdan cevap vereyim. Dediğim gibi tamamen türkçe olan diplomanın orjinali + 1 fotokopisi + e devlet mezuniyet (türkçe) yeterli oldu.
    Lise diplomanızın orjinali var ise ve e devletten mezuniyet belgesi alabiliyorsanız türkçe yeterli olacaktır.

@Nacrumates, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Hocam selamlar viyana için diploma tamamen türkçe diye belirtmişsiniz ya, benimde lise diplomam tamamen türkçe üni diplomam yok aktif devam ediyor gözüküyor. Bu yüzden sizce lise diplomasını her ihtimale karşı çevirtmek gerekir mi?
    @cttl

• @gucarslan Çevirdim uğur hocam

• @Flight101 hocam merhabalar. Antikor sonuçlarına göre hepatit b ve (Tdap)dörtlü karma denilen aşıları yaptırmam gerekiyor. Viyana özelinde Hepatit B ve Tetraxim aşıları için nasıl bir yol izlemeliyim. Sağlık muayenemiz 1 Eylül. Hepatit b ve tetraxim kaç doz olmalı ve ne zaman başlamalıyım? Teşekkür ederim.

• @srkansimsek Selamlar Hepatit B yi eczaneden alacaksınız ve aile hekiminize yaptırın. Ayrıca aile hekiminize rica minnet Tetraxim yapmasını isteyin. Bunların tek dozu yeterlidir.

• @Flight101 teşekkür ederim. Aile hekimim ile görüştüm ancak Tetraximi hiç uygulamamışlar ve nasıl bir yol izleyeceklerini bilmiyorlar. Tetraxim de eczaneden reçetesiz tedarik edilebilir mi? Hepatit B için ticari bir isim verebilir misiniz? Bu aşı konusuna çok yabancıyım kusuruma bakmayın fazla detay soruyorum. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.

• @cttl Schengen malesef yok.Ayrıca bangkok ve hongkond dosya kabul etmiyor.
    Kabul edilmesinide geçtim , ne KCC ne Montreal dosyamı taşımıyor.Montreal bize ulaşan bir dosya yok derken , KCC standart dosyanız işlemde maili gönderiyor.

• @sktem, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl Schengen malesef yok.Ayrıca bangkok ve hongkond dosya kabul etmiyor.
    Kabul edilmesinide geçtim , ne KCC ne Montreal dosyamı taşımıyor.Montreal bize ulaşan bir dosya yok derken , KCC standart dosyanız işlemde maili gönderiyor.

Merhaba, anladığım kadarıyla Amerika kıtasındasınız, artık sürecin sonu yaklaşırken kaybedecek hiçbir şeyiniz yok. Denenmiş elçilikler dönüş yapmıyorsa denenmeyeni deneyin derim. Yani sizin yerinizde olsam orta ve güney Amerika’da bulunan ve DV mülakatı yapan tüm temsilciliklerin mail adreslerine DoS internet sitesinden ulaşıp mail atardım.

Durumunuzu anlatan kısa ve net bir mail hazırlayın, sırayla mailleri yönlendirin. Tavsiyem, ilk mailinizi daha önce dosya kabul etmiş olan Barbados’a atın ve mailinizde muhakkak seyahat kıstınız olmadığı ve süreç boyunca ülkede kalabileceğinizi belirtin. Hiç vakit kaybetmeyin ve unutmayın ki gün doğmadan neler doğar… Bol şanslar!

• @sktem
    Merhaba, current oldugunuz icin x bir konsoloslugun dosyaniza slot ayirip KCC’den kendilerinin talep etmesi gerekiyor. Konsoloslugun insiyatif almasi icin sizin onlari harekete gecirmeniz gerekiyor, bunu da HNK ve BNK gibi konsolosluklar sizinki gibi dosyalari, eger ulkelerine bizzat gidip, pasaportunuza basilacak olan stamp ya da giris kaniti ile talepte bulursaniz uygunluk durumlarina gore kabul edebiliyorlar. Tabii ki kesinlik gibi bir durum soz konusu degildir. Gonderinize yorum yapan @deebee’nin dedigi gibi, tum Guney Amerika ulkelerine email ya da telefonla ulasmaya calisarak müsaitlikleri olup olmadigini sorabilirsiniz. Uruguay daha once bircok arkadasimizin dosyasini kabul etmisti. Sansinizi bir de bu yollardan biri ile deneyebilirsiniz. Kolayliklar.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k