Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @baha bize geçen hafta 2 günde geldi evrakların tamam olduğu emaili. Belki case no 8K olmasından kaynaklanmıştır


  • @baha bir araştırma yapılıyor ve bu ortalama 4 hafta 1 ay kadar sürüyor.


  • @meltemerva 2 gün sonra gelen evraklarınız ulaştı maili olmasın. Dediğiniz gibi sizin numara çoktan current olduğundan öncelik tanınıp hemen halledildiyse başka. Ama 2 günde check etmeleri ne kadar mümkün bilmiyorum.


  • @the-black-eagle bende sizin yardımlarınız la yapmıştım onay maili 3 günde geldi bize numaramız 17xxx inşallah mayıs ayında mülakat tarihi alırız


  • Sayın @the-black-eagle araştırmadan kastınız ne oluyor acaba tama anlamadım kusura bakmayın


  • @yılmaz detayını açıkçası bilmiyorum ancak ds260 formundaki bilgiler ve sağlanan evrakların doğruluğu check ediliyor sanırım. Böylelikle konsolosluktaki işler sadece prosedüre dönüşüyor ve sorununuz yok ise vizenizi alıyorsunuz.


  • @the-black-eagle kontrol ettim ,KCC ye 12 martta evraklarimizi gonderdik, ayni gun alindi maili ,ertesi gunu 13 martta "Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260" ile baslyan onay mailini aldik. Dediginiz gibi onceden current olmanin etkisi olabilir.


  • Selamlar herkese,

    Case Number'im 16 binlerde Subat ayinin 17sinde dokuman talebi mailini aldim. 20sinde dokumanlari gonderdim ayni gun otomatik maili ertesi gun yani 21inde "Records indicate..." ile baslayan onay maili geldi.

    Hala mulakat tarihi ile ilgili bir mail almadim. 4 hafta - 1 ay arasi olan arastirma sureci onay mailinden sonra olan surec mi?


  • @sonat-karan bende sizin gibi beklemedeyim ayın sonunda mail alırız umarım


  • @meltemerva sonuçta bu mail ile evrak talep olayı bu sene çıkan bir olay. Sürecin yeni olması nedeniyle 4 hafta süren olay artık hızlandırılmış olabilir. Yeni bir sürecin oturması zaman alır sonuçta. Demekki bazı şeyler oturtuldu ve süreç hızlandırıldı. Açıkçası aklıma başka birşey gelmiyor.


  • @sonat-karan mulakat tarihi bekleme suresi kisiden kisiye degisebilir, siz zaten ustunuze duseni yapmissiniz. Bu saatten sonra sadece beklemeniz gerekiyor.


  • Arkadaşlar Herkese Merhaba,
    07.03.2019 08:00 da girdiğim mülakat sonrası sizlere yazmak için hiç ama hiç fırsatım olmadı.Ancak diğer arkadaşlarımdan bu bilgilerin faydasını çok kez gördük ve bende kendime borç bildim.Biraz geç oldu kusura bakmayın lütfen.
    Sabah 08:00 de başlayacak olan mülakatıma müteakip olarak,İvedik durağından Kızılaya gitmek için 6:30 da metroya bindim.
    *Belki uzaktan geçecek arkadaşlar vardır.Bu yüzden burası önemli; Ankarada metrolar sabah 6:00 da açılıyor. Hadi siz, üzerine 15 dakika koyun.En fazla,bulunduğunuz semte gelene kadar geçen süreyle birlikte 06:15 olsun.Daha sonra Kızılıya geçtim ve oradan taksiye bindim(Kızılay ve konsolosluk arası çok yakın) taksi ücreti 10 TL tutuyor.Ben 08:00 randevum için 07:00 da oradaydım ve maalesef erken gittiğim için 07:30 a kadar Ankara soğuğunda kapıda bekledik.(Tavsiyem,07:30 dan önce orada olmamanız.)
    **Eğer yanınızda çanta,elektronik alet,telefon varsa, hemen konsolosluğun kapısının önündeki büfeye 5-10 TL gibi fiyatlara emanet bırakabilirsiniz. Daha sonra 07:30-07:40-08:00 randevuları diye güvenlik görevlisi çağırıyor ve kapıda sıraya giriyoruz.Sonra pasaport kontrolü ile birlikte havaalanlarında ki güvenlik geçişi gibi, içeriye ötmeden kendinizi atmanız gerekiyor...
    Neyse,içeriye girdikten sonra ,
    size bir numara veriyorlar ve oturup beklemenizi istiyorlar.Oturduğunuz bölgenin tam karşısında bir televizyon ve hemen yan tarafında çocuklar için ayrılmış bir oyun alanı mevcut.
    Benim sıra numaram 003 dü ve sıram 15 dakika içerisinde yandı.Gösterilen gişeye yöneldim.Camın arkasından size seslenen hanımefendi, bir bir gerekli evraklarınızı istiyor.Öncelikle, Vukuatlı Nüfus Örneği,Adli Sicil Kaydı,Diploma,2 adet fotoğraf ve Hesap dökümünü ve sağlık muayenesinden aldığınız sarı(kapalı) zarfı istedikten sonra veriyorsunuz.Nedense PTT(AIS) Kaydı,randevu mektubu,askerlik terhis belgesi istemedi.Bende yanımda olmasına rağmen vermedim.Oturup tekrar beklemenizi istiyorlar.Tekrar, aynı şekilde,aynı sıra numaram olan 003 ün yanmasını bekledim. 2 dakika sonra hemen yandı ve bu sefer başka bir gişeye yöneldim.Oradaki beyfendi ise 330 $ ödememi istedi.Ödedikten sonra tekrar oturarak sıra numaramın yanması bekledim.10 dakika sonra tekrar yandı ve bir daha yanmamasını dileyerek gişeye yöneldim :) ( toplamda 3 kez ayrı ayrı gişeye gidiyorsunuz.)
    İşte burası dananın kuyruğunun koptuğu yer.
    ** Üçüncü zong sesinden sonra Onay-Red bölümü.Evet ,burada bir soru cevap platformuna dönecek basit,formalite sorular soruluyor.(Türkçe-İngilizce size kalmış...kiii bence Türkçe seçin.)
    -Merhaba,
    1-) Mesleğiniz Ne ?
    Cevap : Makine Mühendisiyim.
    2-) Ne yapacaksınız Amarikada ?
    Cevap : Yüksek Lisans Yapacağım.
    3-) Hangi Eyalate Gideceksiniz ?
    Cevap : San Diego (Salladım.)
    4-)Mali durumunuzu orada kim karşılayacak ?
    Cevap : Ben.
    5-) Yeterli bütçeniz var mı ?
    Cevap : Evet.

    Dipnot: Hesabımda 10.000 $ gösterdim ve bunu vize görüşmesine tam 3 gün kala hesabıma aldım.Bu soruyu soran çok arkadaş var.Bunu da burada belirtmek istedim.Ayrıca benim 3 ay önce çektiğim bir kredi de burada görününce üst yazıda toplam net varlığım 7.000 $ a kadar düşmüş gibi oldu.ama toplam varlığım 10.000 $ görünüyordu.Bunun bile ne kadar sorunsuz olduğunu görmüş oldum.Oysa ki en çok sorun ettiğim şey mali dökümlerdi.Demem o ki ; içiniz rahat olsun.

    Sonra, “ Her şey yolunda görünüyor.Tebrikler,Başarılar.” Dedi ve oradan tam ayırılıyordum ki aklıma numaramı ve adresimi değiştirdiğim geldi.Onu güncelleyeyim dediğim de boş bir kağıt verdi bana.Oraya gerekli bilgileri yazdım ve oracıktan kelebek uçuşması ile ayrıldım.Ne bileyim yüzünde böyle ,saçma sapan bir gülme edası,mutluluktan.Kahkaha atan insanları görünce,ben iyiydim iyi iyi.

    Umarım herkes en kısa zamanda
    “Her şey yolunda,tebrikler, ABD de başarılar.” üçlemesini duyar.
    Her şey gönlünüzce olsun.


  • @Halil-Şekeroğlu Tebrik eder, bundan sonrası için bol şans dileriz.


  • @nakalakev Teşekkür ederim


  • @halil-şekeroğlu kredinden dolayı nasıl 7 bine düştü, dekontu aldığın bankadami kredin vardı. Benimde garanti de kredim var ama finanstan doküman alıp gidicem konsolosluğa. Biraz detay verirmisiniz.


  • @halil-şekeroğlu Tebriklerrrr.. Yeni hayatında mutluluklar dilerim..


  • Merhaba, 20.12.2018 tarihinde evraklar istendi. 24.12.2018 tarihinde sadece kendim için KKC'ye evrakları gönderdim. 02.01.2019 DS260 formumu açtırdım ve eşimin bilgilerini ekleyerek tekrar gönderdim. 15.03.2019 KKC'ye mail attım evraklarımda herhangi bir sorun var mı? Eşimin belgelerini de yollamalı mıyım? diye. Geri dönüş şu şekilde: "Your DS-260 has been processed. You should have received an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing..." Hala sürecin devam etmesi garip değil mi? "Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260..." mailini almadan mülakat tarihi alan oldu mu?


  • @cisilhayat KCC'yi arayip bilgi almaya calisabilirsiniz. Sanirim bu durumda size mulakat tarihi veremezler.


  • arkadaşlar merhaba bnm dosyam idari işlem sürecinde ve bnm başka ülkeye gitme durumum var yakın zamanda. ikinci bir görüşme talep etmeyi düşünüyorum.
    Sorum şu ki ikinci görüşmemi gittiğim ülkedeki abd konsolosluğunda yapma talebinde bulunabilir miyim ?
    evetse nasıl bir yol izlemem gerek ? cevap için şimdiden teşekkür ederim herkese


  • @mihmandar idari işleminiz uzun sürmüş galiba inşallah en yakın zamanda vizenizi alırsınız


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum