Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.5k 953
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brucewayne

    Evet ben yeniden taşımanizi öneriyorum ama tamamen kişisel görüşüm Ankara’ya güvenim olmadığı için. Takdiri size ait, ANK konsolosluk ile bu hususta nasıl, ne sıklıkla ve hangi kanal üzerinden iletişime geçilmesi gerektiği hususunda belki @gucarslan’in da tavsiyesini almak yararınıza olabilir.


  • @yahya-abdukaya

    Hong Kong’da sağlık muayenesi ile mülakat arasındaki sürede Japonya’ya gezmeye giden @ahmet-faruk-özkan var, deneyimini aşağıda bulabilirsiniz. Tamamen kendi alacağınız bir risk ve tercih. Bol şans!

    https://yesilkartforum.com/forum/post/502997

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba,
    traveldocsta hesap oluştururken bilgilerimi hatalı oluşturdum fakat pasaport bilgilerimi de kaydetmiş oldum
    daha sonra baska bir hesap oluşturup orada da islem yapmaya calistim fakat sadece esimi ekleyebildim
    hatalı hesapta benim, ikinci actigim hesapta esimin bilgileri kaldı
    hesaplar kitlendi islem yapamıyorum
    çok yakında mülakatım var
    ne yapabilirim bu durumla ilgili acaba?


  • @mertcanaydin @ATS16 @g-arslan :)


  • @brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, Ankara mail olarak dönüş yapmıyor. Dosyam HK'den Ankara'ya transfer oldu görünüyor ancak mülakat sırası alamadım. Olumlu veya olumsuz bir dönüş yapmadılar beklemeli miyim yoksa yine dosyamı taşımak için başka ülkeye uğraşmalı mıyım ? Mağlum 2 ay transfer için son periyoda giriyoruz.

    bu vakitten sonra dosyanızı farklı bir yere taşısanız dahi mülakat alıp alamayacağınız net değil.
    eğer schengen varsa viyana ile görüşün derim ama yoksa ankara'yı sıkıştırmanızı ve mülakat günü almaya çalışmanızı tavsiye ederim.
    yine de karar sizin elbette.


  • 16.08.2025 tarihinden sonra Viyanada mülakata girecek arkadaşlar lütfen bana yazabilir mi? Pasaportlarımıza vize basımı için götürecek birilerini arıyorum🙏🏼


  • Hayırlı olsun. Viyana 14'ünden sonraya dağıtım yapmadı diye tahmin ediyorum.
    Biz 7'sinde gireceğiz. Bu tarih uygunsa götürebiliriz.

    @ogo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    16.08.2025 tarihinden sonra Viyanada mülakata girecek arkadaşlar lütfen bana yazabilir mi? Pasaportlarımıza vize basımı için götürecek birilerini arıyorum🙏🏼


  • @cttl teşekkür ederim. 12 ağustosta Ankara’da sağlık muayenesi var o yüzden daha sonraki tarihlerde olması gerekiyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mertcanaydin

    Öncelikle mutluluklar.

    Evlilikten sonra eşinizin alacağı yeni soyadı ile beklemeksizin kendiniz için DS260 doldurduğunuz sayfadan add applicant yaparak eşiniz için DS260 form dolduracaksınız.

    Resmi evlilik sonrası eşinizin çıkarttıracağı yeni pasaportunun (yeni kimlik bilgileri ile) biyometrik sayfasının taranmış kopyası, sizin pasaportunuzun biyometrik sayfasının taranmış kopyası, evlilik cüzdanında evlilik bilgilerinin yer aldığı sayfaların taranmış kopyası (bu sayfaların İngilizce yeminli tercümesi) ve çekilişi kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadaki mektubun kopyası ile birlikte hangi konsoloslukta mülakata girecekseniz (Tokyo veya Naha, hangi konsolosluk olduğu size yapılan geri dönüşte iletilmiştir) email veya navigator üzerinden iletişime geçerek asıl talihlinin (sizin) dosyanızın açılmasını talep edeceksiniz. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra dosyanızı kapatacaklardır.

    Mülakata giderken ilişkinizin çekiliş sonuçlarının açıklandığı tarih olan 4 Mayıs 2024 öncesinde başladığına ve devam ettiğine dair kanıtları (fotoğraf, yazışma, birlikte seyahat ettiyseniz tren-uçak bileti, otel konaklama konfirmasyon mektubu vb) yanınızda götürmeniz gerekiyor. Son değerlendirme ve takdir mülakatınızı yapacak konsolosun.

    Diğer talimatları resmi sayfadan takip edebilirsiniz, süreciniz sonrası deneyimlerinizi forumda paylaşırsanız gelecek yıl kullanıcılarına da rehber olur. Web sitesine bakacak olursanız Tokyo’da diğer yurtdışı mülakat deneyimlerindekine benzer evrakları detaylı talep ediyor, evrakların Türkiye’de nereden & nasıl temin edildiği hususunda Bangkok ve Hong Kong götürülen evrakları baz alabilirsiniz. Ayrıca Tokyo konsolosluk web sitesinde vurgulamış, Hong Kong’un aksine banka hesaplarınızdaki birikmiş mevduatın yazılı kanıtını görmek istiyor.

    U.S. Embassy Tokyo, Japan - TKY

    Bol şans!


  • Anladım. Ben 14 ağustos sonrasına şu ana kadar mülakat görmedim viyanada. Viyana sadece salı-perşembeleri dv mülakatı yapıyor.
    15 ağustos viyanada resmi tatil bu arada, konsolosluk kapalı.
    Yani seçenek olarak sadece 14 ağustosta mülakata girecek birine vermeniz kalıyor pasaportunuzu.
    Şimdiden hayırlı olsun.

    @ogo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cttl teşekkür ederim. 12 ağustosta Ankara’da sağlık muayenesi var o yüzden daha sonraki tarihlerde olması gerekiyor


  • Merhaba viyana konsolosluğunda 13 ağustosa randevum var sağlık muayenesi de 11 ağustosta acaba yetişir mi yoksa öne mi çekmeliyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vitruvius

    Dr.Molnar’dan randevu alırken mülakatınızın 13.08.25 tarihinde olduğunu iletmiş miydiniz ve bu bilgiye istinaden muayene tarihini Dr. Molnar 11.08.25 olarak onayladı mı? Klinik onayladıysa endişe etmeyin ama tedbirli olmakta fayda var.

    Ayrıca DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını okursanız veya bu iletiyi, bir çok talihlinin bu şekilde sağlık muayenesi ile mülakat arasında bırakılan süreleri görebilirsiniz.


  • Merhaba arkadaşlar, aşı kartları için oradan oraya yönlendirildim. MEB ile ortaklaşa çalışan SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından yapılan tüm çocukluk aşılarımı olmama rağmen herhangi bir belge veya kart vermediler kayıtları olmadığın söylediler. Sağlık hekimi sağlık müdürlüğüne, müdürlük hekime yönlendirdi. Sonuç olarak şuanda gerekli aşıları olup daha sonradan aşı kartı verebileceklerini beyan ettiler. Sistemin saçma olduğunu düşünmem sorunumu çözmüyor.

    Öncelikle dosyam Türkiye de değil, IMC sağlık merkezine birden fazla kez gerekli aşıları sordum. Genel olarak tüm çocukluk aşılarını içinde barındırdığı bir bilgilendirici mesaj ilettiler. Doktorun muayene sonucuna göre aşılama yapılacağını beyan ederek herhangi bir aşıyı net bir şekilde ifade etmediler.

    1. Aşılamalar için yapılan Antikor testini devlet hastanesine soracağım. Bu antikor testleri IMC sağlık merkezinde geçerli olabilir mi?

    2. Bu 1 ay içerisinde il sağlık müdürlüğü aşı olmamı önerdiler. Aklıma da şu takıldı IMC sağlık merkezinde doktor muayenesine göre yapılacak aşılar hepsini kapsamaz diye düşünüyorum karma aşı vuruyorlar diye bazı arkadaşlardan yanıt aldım. Yani gidip çocukluk aşılarını tek tek yapabilirler mi? Duruma göre alerjik reaksiyon gösterebilir. Hem konsoloslukla görüşmemi etkileyebilir hem de farklı birşey olabilir. Ya da Türkiye de tekrardan bu çocukluk aşılarını olmalı mıyım? Ayrıca Klasikleşmiş periyodik tekrarlanan aşıları olmayı düşünüyorum. Öneriniz var mıdır gitmeden şu şu aşıları olmalısınız şeklinde.


  • @gucarslan son 2 ay kala hiçbir yere dosya taşıyarak sıra gelmiyor mu ?


  • @mehmetturan biz ocak ayinda vizemizi alip hemen giris yaptik. Giris yaparken green card gelene kadar bir yil vize uzatma damagasi basiliyor pasaportunuza. Bu demek olurda green card gelmesinde sorun yasar iseniz sadece vize uzatmasi ama 6 aydan fazla kesinlikle kalmayin derim. Biz 15 temmuzda girerken bize baya ikaz etti bu turist vizesi degil ucu ucuna giris yapiyorsunuz hakkinizi kaybedersiniz diye. (Saglik muayenesi onayi 20 ocakta oldu) bence iyi planlama yapin derim


  • @brucewayne Dosyanızı taşımayı ve mülakat planlamayı kabul edecek konsolosluk bulmanız çok zor, ama tabiki imkansız diye birşey yok. Belki birkaç gün daha Ankara'yı darlamaya devam edip, baktınız olmuyor dönmüyorlar, herşeyi de göze alıyorsanız tekrar taşınması için başka konsolosluklara ricalarla dolu emailler gönderebilirsiniz. Sonuçta denemekten başka şansınız yok. Umarım iyi sonuçlanır süreciniz.
    Bu arada, bu cmt günkü ceac listesinde de hala hk transferdeydi dosyanız, dün sanki dosyam Ankaraya tekrar taşındı yazmıştınız, siz status check yaparken mi at Ankara şeklinde görüntülüyorsunuz artık?


  • @brucewayne konu sıra gelmesi değil ki..
    taşıma talebinizin onaylanması, ilgili konsolosluğun size mülakat vermesi ve verilecek vizenin kalıp kalmaması.


  • Merhabalar. Çarşamba günü mülakatım başarılı geçti ve dün sistemde Issued oldum, akşam da pasaportuma dair mail geldi. AIS kaydı yaparken yaşadığım şehrin UPS şubesini seçmiştim fakat gelen mailde Ankara'daki VFS şubesinden almamı söylüyor. Benzer durumu yaşayan var mıdır acaba?


  • @aliaytac41 öncelıkle hayırlı olsun hocam mulakat deneyımını beklıyoruz


  • Ne yapmayı planlıyorsanız, elinizi çabuk tutmanızda fayda var.
    DV2024'te 20.08.2024 tarihi itibariyle tüm dünyada mülakat planlamalarını durdurmuşlardı. O tarihten sonra hiç bir konsolosluk mülakat ataması yapmadı.
    Yine aynısı olacak diye bir durum yok ama ihtimal dahilinde diye hatırlatmak istedim.
    Geçen sene 20.08.2024'teki durum:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/15972?_=1754024312402

    @brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan son 2 ay kala hiçbir yere dosya taşıyarak sıra gelmiyor mu ?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 40 Oy
    12k İleti
    679k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum