Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Emre-Kurtulmuş olumlu veya olumsuz cevap neden vermiyorlar sahiden anlayamadım. HK cevap verme hızı çok iyi bu arada neden Ankara bunu yapamıyor sizce

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne

Evet ben yeniden taşımanizi öneriyorum ama tamamen kişisel görüşüm Ankara’ya güvenim olmadığı için. Takdiri size ait, ANK konsolosluk ile bu hususta nasıl, ne sıklıkla ve hangi kanal üzerinden iletişime geçilmesi gerektiği hususunda belki @gucarslan’in da tavsiyesini almak yararınıza olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@yahya-abdukaya

Hong Kong’da sağlık muayenesi ile mülakat arasındaki sürede Japonya’ya gezmeye giden @ahmet-faruk-özkan var, deneyimini aşağıda bulabilirsiniz. Tamamen kendi alacağınız bir risk ve tercih. Bol şans!

https://yesilkartforum.com/forum/post/502997

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba,
    traveldocsta hesap oluştururken bilgilerimi hatalı oluşturdum fakat pasaport bilgilerimi de kaydetmiş oldum
    daha sonra baska bir hesap oluşturup orada da islem yapmaya calistim fakat sadece esimi ekleyebildim
    hatalı hesapta benim, ikinci actigim hesapta esimin bilgileri kaldı
    hesaplar kitlendi islem yapamıyorum
    çok yakında mülakatım var
    ne yapabilirim bu durumla ilgili acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, Ankara mail olarak dönüş yapmıyor. Dosyam HK'den Ankara'ya transfer oldu görünüyor ancak mülakat sırası alamadım. Olumlu veya olumsuz bir dönüş yapmadılar beklemeli miyim yoksa yine dosyamı taşımak için başka ülkeye uğraşmalı mıyım ? Mağlum 2 ay transfer için son periyoda giriyoruz.

bu vakitten sonra dosyanızı farklı bir yere taşısanız dahi mülakat alıp alamayacağınız net değil.
    eğer schengen varsa viyana ile görüşün derim ama yoksa ankara'yı sıkıştırmanızı ve mülakat günü almaya çalışmanızı tavsiye ederim.
    yine de karar sizin elbette.

• 16.08.2025 tarihinden sonra Viyanada mülakata girecek arkadaşlar lütfen bana yazabilir mi? Pasaportlarımıza vize basımı için götürecek birilerini arıyorum🙏🏼

• Hayırlı olsun. Viyana 14'ünden sonraya dağıtım yapmadı diye tahmin ediyorum.
    Biz 7'sinde gireceğiz. Bu tarih uygunsa götürebiliriz.

@ogo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

16.08.2025 tarihinden sonra Viyanada mülakata girecek arkadaşlar lütfen bana yazabilir mi? Pasaportlarımıza vize basımı için götürecek birilerini arıyorum🙏🏼

• @cttl teşekkür ederim. 12 ağustosta Ankara’da sağlık muayenesi var o yüzden daha sonraki tarihlerde olması gerekiyor

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcanaydin

Öncelikle mutluluklar.

Evlilikten sonra eşinizin alacağı yeni soyadı ile beklemeksizin kendiniz için DS260 doldurduğunuz sayfadan add applicant yaparak eşiniz için DS260 form dolduracaksınız.

Resmi evlilik sonrası eşinizin çıkarttıracağı yeni pasaportunun (yeni kimlik bilgileri ile) biyometrik sayfasının taranmış kopyası, sizin pasaportunuzun biyometrik sayfasının taranmış kopyası, evlilik cüzdanında evlilik bilgilerinin yer aldığı sayfaların taranmış kopyası (bu sayfaların İngilizce yeminli tercümesi) ve çekilişi kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadaki mektubun kopyası ile birlikte hangi konsoloslukta mülakata girecekseniz (Tokyo veya Naha, hangi konsolosluk olduğu size yapılan geri dönüşte iletilmiştir) email veya navigator üzerinden iletişime geçerek asıl talihlinin (sizin) dosyanızın açılmasını talep edeceksiniz. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra dosyanızı kapatacaklardır.

Mülakata giderken ilişkinizin çekiliş sonuçlarının açıklandığı tarih olan 4 Mayıs 2024 öncesinde başladığına ve devam ettiğine dair kanıtları (fotoğraf, yazışma, birlikte seyahat ettiyseniz tren-uçak bileti, otel konaklama konfirmasyon mektubu vb) yanınızda götürmeniz gerekiyor. Son değerlendirme ve takdir mülakatınızı yapacak konsolosun.

Diğer talimatları resmi sayfadan takip edebilirsiniz, süreciniz sonrası deneyimlerinizi forumda paylaşırsanız gelecek yıl kullanıcılarına da rehber olur. Web sitesine bakacak olursanız Tokyo’da diğer yurtdışı mülakat deneyimlerindekine benzer evrakları detaylı talep ediyor, evrakların Türkiye’de nereden & nasıl temin edildiği hususunda Bangkok ve Hong Kong götürülen evrakları baz alabilirsiniz. Ayrıca Tokyo konsolosluk web sitesinde vurgulamış, Hong Kong’un aksine banka hesaplarınızdaki birikmiş mevduatın yazılı kanıtını görmek istiyor.

U.S. Embassy Tokyo, Japan - TKY

Bol şans!

• Anladım. Ben 14 ağustos sonrasına şu ana kadar mülakat görmedim viyanada. Viyana sadece salı-perşembeleri dv mülakatı yapıyor.
    15 ağustos viyanada resmi tatil bu arada, konsolosluk kapalı.
    Yani seçenek olarak sadece 14 ağustosta mülakata girecek birine vermeniz kalıyor pasaportunuzu.
    Şimdiden hayırlı olsun.

@ogo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl teşekkür ederim. 12 ağustosta Ankara’da sağlık muayenesi var o yüzden daha sonraki tarihlerde olması gerekiyor

• Merhaba viyana konsolosluğunda 13 ağustosa randevum var sağlık muayenesi de 11 ağustosta acaba yetişir mi yoksa öne mi çekmeliyim ?

• ⭐⭐⭐⭐

@vitruvius

Dr.Molnar’dan randevu alırken mülakatınızın 13.08.25 tarihinde olduğunu iletmiş miydiniz ve bu bilgiye istinaden muayene tarihini Dr. Molnar 11.08.25 olarak onayladı mı? Klinik onayladıysa endişe etmeyin ama tedbirli olmakta fayda var.

Ayrıca DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını okursanız veya bu iletiyi, bir çok talihlinin bu şekilde sağlık muayenesi ile mülakat arasında bırakılan süreleri görebilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar, aşı kartları için oradan oraya yönlendirildim. MEB ile ortaklaşa çalışan SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından yapılan tüm çocukluk aşılarımı olmama rağmen herhangi bir belge veya kart vermediler kayıtları olmadığın söylediler. Sağlık hekimi sağlık müdürlüğüne, müdürlük hekime yönlendirdi. Sonuç olarak şuanda gerekli aşıları olup daha sonradan aşı kartı verebileceklerini beyan ettiler. Sistemin saçma olduğunu düşünmem sorunumu çözmüyor.

Öncelikle dosyam Türkiye de değil, IMC sağlık merkezine birden fazla kez gerekli aşıları sordum. Genel olarak tüm çocukluk aşılarını içinde barındırdığı bir bilgilendirici mesaj ilettiler. Doktorun muayene sonucuna göre aşılama yapılacağını beyan ederek herhangi bir aşıyı net bir şekilde ifade etmediler.

1. Aşılamalar için yapılan Antikor testini devlet hastanesine soracağım. Bu antikor testleri IMC sağlık merkezinde geçerli olabilir mi?

2. Bu 1 ay içerisinde il sağlık müdürlüğü aşı olmamı önerdiler. Aklıma da şu takıldı IMC sağlık merkezinde doktor muayenesine göre yapılacak aşılar hepsini kapsamaz diye düşünüyorum karma aşı vuruyorlar diye bazı arkadaşlardan yanıt aldım. Yani gidip çocukluk aşılarını tek tek yapabilirler mi? Duruma göre alerjik reaksiyon gösterebilir. Hem konsoloslukla görüşmemi etkileyebilir hem de farklı birşey olabilir. Ya da Türkiye de tekrardan bu çocukluk aşılarını olmalı mıyım? Ayrıca Klasikleşmiş periyodik tekrarlanan aşıları olmayı düşünüyorum. Öneriniz var mıdır gitmeden şu şu aşıları olmalısınız şeklinde.

• @gucarslan son 2 ay kala hiçbir yere dosya taşıyarak sıra gelmiyor mu ?

• @mehmetturan biz ocak ayinda vizemizi alip hemen giris yaptik. Giris yaparken green card gelene kadar bir yil vize uzatma damagasi basiliyor pasaportunuza. Bu demek olurda green card gelmesinde sorun yasar iseniz sadece vize uzatmasi ama 6 aydan fazla kesinlikle kalmayin derim. Biz 15 temmuzda girerken bize baya ikaz etti bu turist vizesi degil ucu ucuna giris yapiyorsunuz hakkinizi kaybedersiniz diye. (Saglik muayenesi onayi 20 ocakta oldu) bence iyi planlama yapin derim

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne Dosyanızı taşımayı ve mülakat planlamayı kabul edecek konsolosluk bulmanız çok zor, ama tabiki imkansız diye birşey yok. Belki birkaç gün daha Ankara'yı darlamaya devam edip, baktınız olmuyor dönmüyorlar, herşeyi de göze alıyorsanız tekrar taşınması için başka konsolosluklara ricalarla dolu emailler gönderebilirsiniz. Sonuçta denemekten başka şansınız yok. Umarım iyi sonuçlanır süreciniz.
    Bu arada, bu cmt günkü ceac listesinde de hala hk transferdeydi dosyanız, dün sanki dosyam Ankaraya tekrar taşındı yazmıştınız, siz status check yaparken mi at Ankara şeklinde görüntülüyorsunuz artık?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@brucewayne konu sıra gelmesi değil ki..
    taşıma talebinizin onaylanması, ilgili konsolosluğun size mülakat vermesi ve verilecek vizenin kalıp kalmaması.

• Merhabalar. Çarşamba günü mülakatım başarılı geçti ve dün sistemde Issued oldum, akşam da pasaportuma dair mail geldi. AIS kaydı yaparken yaşadığım şehrin UPS şubesini seçmiştim fakat gelen mailde Ankara'daki VFS şubesinden almamı söylüyor. Benzer durumu yaşayan var mıdır acaba?

• @aliaytac41 öncelıkle hayırlı olsun hocam mulakat deneyımını beklıyoruz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |