Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

  • Arkadaslar gercekten sorularimiza hic sıkılmadan yorulmadan gece gunduz cevap veren sizler sayesinde bizim gibi panik heycan ve sabirsiz olan talihliler göç ederken sorunsuz ilerliyoruz.ozellikle kendi adima cok tesekkur ediyorum.ne sorulsa cevabini buluyor yada ozel mesaj ile cevap aliyorum.Ne mutluki bu forum ile tanismisim :)


  • @ozgurs Hocam dediğin gibi oldu, eyvallah :)


  • @aliaytac41 paylaşımınızfa imza sirküsünde Tc ve banka çalışanların bilgileri var kvkk açısından sıkıntı olur diye düşünüyorum


  • @mehmetizmirli Haklısınız hocam, sorumun cevabını aldım zaten kaldırayım onları.


  • @aliaytac41 ;) geçmiş ve hayırlı olsun :)


  • Arkadaşlar selamlar herkese. Ais adres kaydı yapmak için siteye girdiğimde Avrupa sekmesinde Türkiye çıkmıyor. Bunu yaşayan sadece ben miyim şu an yoksa sayfa falan mı değişti? Bilen varsa yönlendirebilirse sevinirim. :)

    Ayrıca, eşimin Fransa doğum belgesini Fransızcadan İngilizceye yeminli tercüman ile çevirdik. Bunu ekstradan noter, apostil vs yaptırmaya gerek olacak mı?

    Ayrıca, biz diğer evrakları e devletten aldık ve adli sicil kaydı dışında ingilizce alabileceğimiz bir evrak yok, Türkçe olarak veriyor sistem. Bu sorun olur mu? Son gelen mülakat mailinde evlilik cüzdanı için ingilizce kopyası alınacaktır diye parantez içinde belirtilmiş. Lakin bu Türkçe.

    Son olarak, bizim fotoğraflarımız 4 ay önceye ait. Yeniden çektirmek gerekir mi sizce? Bu konuda bir kaç yerden "fotoğraftakine benzemiyorsunuz" diye tekrar yeni fotoğraf istediklerini gördüm.

    Şimdiden zamanınız için çok teşekkür ederim.


  • Herkese merhabalar dosyamı Japonyaya taşıdım ve vize randevu maili aldım, öncelikle aramız da japonya giren yada girecek varmı ? Diğer sorum da şuan nişanlıyız haftaya evlenmeyi düşünüyoruz dosyayı açtırıp eşimi ekleteceğim bir sıkıntı olur mu? şimdiden çok teşekkür ederim :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ferhatyılmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar selamlar herkese. Ais adres kaydı yapmak için siteye girdiğimde Avrupa sekmesinde Türkiye çıkmıyor. Bunu yaşayan sadece ben miyim şu an yoksa sayfa falan mı değişti? Bilen varsa yönlendirebilirse sevinirim. :)

    Ayrıca, eşimin Fransa doğum belgesini Fransızcadan İngilizceye yeminli tercüman ile çevirdik. Bunu ekstradan noter, apostil vs yaptırmaya gerek olacak mı?

    Ayrıca, biz diğer evrakları e devletten aldık ve adli sicil kaydı dışında ingilizce alabileceğimiz bir evrak yok, Türkçe olarak veriyor sistem. Bu sorun olur mu? Son gelen mülakat mailinde evlilik cüzdanı için ingilizce kopyası alınacaktır diye parantez içinde belirtilmiş. Lakin bu Türkçe.

    Son olarak, bizim fotoğraflarımız 4 ay önceye ait. Yeniden çektirmek gerekir mi sizce? Bu konuda bir kaç yerden "fotoğraftakine benzemiyorsunuz" diye tekrar yeni fotoğraf istediklerini gördüm.

    Şimdiden zamanınız için çok teşekkür ederim.

    Ankara’da gireceksiniz mülakata.

    1-https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/immigrant-visa pasaportunuzun mülakat sonrası size geri gönderimi veya olası bir eksik evrak olması - sizden talep edilmesi durumunda gönderim sağlamanız için kaydınızı yaptırmanız gereken doğru web sitesi.
    2-Fransizca/Ingilizce yeminli tercüme yaptırılması yeterli.Orijinal dokümanlar ve birer kopyasını alın mutlaka.
    3-adli sicil kaydı dışında ingilizce alabileceğiniz bir evrak yok sizin için, Türkçe olarak veriyor sistem. Sorun yok.
    4-Fotoğraflara bakınca siz olduğunuza ikna oluyorsanız yeni fotoğraf çektirmenize gerek yok, tercih ve karar sizin.


  • @Ferhatyılmaz 6 gün kala hala ais de kaldıysan kolay gele :)
    30 mayısta değişti yeni site https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/immigrant-visa burdan yapcaksın kaydını.
    Foto konusuna gelirsek karar senin ama beğenmzlerse dışarı çıkman için kart veriyorlar gidip gelebiliyorsun


  • Merhaba, Ankara mail olarak dönüş yapmıyor. Dosyam HK'den Ankara'ya transfer oldu görünüyor ancak mülakat sırası alamadım. Olumlu veya olumsuz bir dönüş yapmadılar beklemeli miyim yoksa yine dosyamı taşımak için başka ülkeye uğraşmalı mıyım ? Mağlum 2 ay transfer için son periyoda giriyoruz.


  • Herkese merhabalar. Biz Viyana’dan vizemizi ailecek aldık . Kasım ayında 10 günlük Amerika’ya giriş- çıkış planlıyoruz ve sonrasında önümüzdeki yazın temelli gitmek istiyoruz . İlk girişte sanki bir yıllık bir vize veriliyor diye okumuştum( yanlışta hatırlıyor olabilirim) . Bu bize sıkıntı olur mu veya bize izlememiz gereken bir yol için önerisi olan olur mu.


  • @brucewayne dosyanızın transfer olmuş olması mülakat alacağınız anlamına gelmez. Ankara genelde ayda bir bülten sonrası mülakat dağıtımını yapan bir daha ses çıkarmayan bir konsolosluk

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetturan

    Sağlık muayenesi raporu tarihi itibariyle ilk 6 ay içerisinde tüm aile üyelerinin giriş yapması gerekiyor ABD’ye, aksi takdirde hakkınız yanacak ve kaybedeceksiniz. ABD’ye ilk girişte pasaport kontrolde kapalı sarı zarflarınızı sizden teslim alacak CBP memuru vizenizin üzerine basacagi I-551 damgası ile ilgili vize 1 yıl sürecince verdiğiniz adrese gönderilecek olan permanent resident kartın yerine geçecek ve kullanacaksınız. Kartlarınız elinize ulastiginda/ilk girişten 1 yıl sonra pasaportunuzdaki vize gecersiz olacak.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/430499 bu iletiyi ve Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş konu başlığını tekrar detaylı okumanız yararınıza olacaktır.

    Not: Forumu süreciniz boyunca sorularınıza cevap bulmak için detaylıca kullanmissiniz, 17.06.25 tarihinde mülakata girerek vizenize kavuşmuşsunuz. Sizin gibi gelecekteki kişilerin de sizin deneyimlerinizden faydalanması için sağlık kontrolü ve mülakat deneyiminizi ilgili başlığa yazmak ve imzanızı tam detayları ile güncellemek ister misiniz forum kuralları gereği?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brucewayne

    Ankara’nin israrla e-maillerinize cevap vermemesi ve hali hazırda Ankara’nin Eylül ayına son mülakat dağıtımini yapmış olması nedeniyle tüm atis hakkınızı (Hong Kong veya başka bir konsolosluk ile irtibata geçerek Ankara’dan dosyanızın kendilerine transfer edilmesi) sizin için iyi bir tercih olabilir. Size ANK konsolosluk cevap vermiyorsa resmi kanaldan başka bir konsolosluğun talebine cevap vermesi daha muhtemel. Kişisel görüşüm, son karar sizin.


  • Arkadaşlar, 19 ağustosta hk'da sağlık muayesini olduktan sonra taylanda gidip mülakat gününden bir gün önce hk da olmayı planlıyorum. Hongkok-Tayland seyahatinde herhangi bir sorun yaşar mıyım? Ona göre otel rezervasyonlarımı yapıcam. Daha önce bu şekilde deneyimi olan cevaplarsa sevinirim.


  • @ATS16 yeniden mi dosya mı taşımamı öneriyorsunuz tam anlayamadım =( Ağustos'un ortasına kadar yanıt beklesem saçma mı olur ?


  • @Emre-Kurtulmuş olumlu veya olumsuz cevap neden vermiyorlar sahiden anlayamadım. HK cevap verme hızı çok iyi bu arada neden Ankara bunu yapamıyor sizce

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brucewayne

    Evet ben yeniden taşımanizi öneriyorum ama tamamen kişisel görüşüm Ankara’ya güvenim olmadığı için. Takdiri size ait, ANK konsolosluk ile bu hususta nasıl, ne sıklıkla ve hangi kanal üzerinden iletişime geçilmesi gerektiği hususunda belki @gucarslan’in da tavsiyesini almak yararınıza olabilir.


  • @yahya-abdukaya

    Hong Kong’da sağlık muayenesi ile mülakat arasındaki sürede Japonya’ya gezmeye giden @ahmet-faruk-özkan var, deneyimini aşağıda bulabilirsiniz. Tamamen kendi alacağınız bir risk ve tercih. Bol şans!

    https://yesilkartforum.com/forum/post/502997

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba,
    traveldocsta hesap oluştururken bilgilerimi hatalı oluşturdum fakat pasaport bilgilerimi de kaydetmiş oldum
    daha sonra baska bir hesap oluşturup orada da islem yapmaya calistim fakat sadece esimi ekleyebildim
    hatalı hesapta benim, ikinci actigim hesapta esimin bilgileri kaldı
    hesaplar kitlendi islem yapamıyorum
    çok yakında mülakatım var
    ne yapabilirim bu durumla ilgili acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum