Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @misha90 Rica ederim ne demek... Eğer banka sisteminizde problem yok ise %6 da tutacak şekilde ilerleyin. Ancak ben "Discover" tarafında ödeme yaparken bir kaç kez sıkıntı yaşamıştım. Örneğin; bir kaç kere kredi kartını harcadım ve ödeme yaptım. Amacım hem risk oranını arttırmamaktı, hem de banka aaa bu adam harcıyor ve ödemesini yapıyor algısı olur diye düşünmüştüm. Bunu böyle 2-3 kere yapayım dedim ama discover bana ödeme yaparken de problem çıkarmıştı 🙂 Başka bankalarda böyle mi bilmiyorum tabii.. (Yada bana özel miydi onu da bilmiyorum.) Sonra dönem içi bir kaç kez ödeme ödeme yapmaktan vazgeçtim (Her ay en az bir kere hesap kesilmeden ödeme yapmaya devam ettim ama) ve sürekli olarak kredi kartını doldurarak ilerledim ama orada da hata yaptığımı daha sonra fark ettim 🙂 Sistem yani kredi skoru olayı ne olursa olsun "Kullanım Riski Minimum" da tutan ve "düzenli ödeme yapan" için aylar geçtikçe hızlıca artıyor.

Not: Banka sistemlerinde ödemeler bazen hemen geçmiyor ilginç bir şekilde 🙂 Bazen 1-2 gün sonra geçiyor... Türkiye gibi hızlı bir sistem düşünmeyin yani..

• @misha90 Finansman olarak size uygun bir yer ve faiz oranı bulursanız, hiç düşünmeden alın. Orta ve Uzun vadede kredi skorunuza olumlu etkisi çok olacaktır. Kredi Kartı yada normal kredi, ne olursa olsun her zaman bir kredi kullandığınız için ilk etapta düşmesi normaldir. Önemli olan daha sonra yapacağınız ödemeleri zamanında yapmanız olacaktır...

Not: Kredi Kartı yada Kredi başvurusu için iyi düşünmenizi (önünüze gelen her fırsata başvurmayın anlamında) öneririm, yaptığınız tüm başvurular sistemde bir süreliğine sizin geçmişinizde görünüyor, dolayısıyla kredi kayıt büroların da görünüyor... (Bu kısım için yanlış yada eksik bir yorum yapmışsam, mutlaka daha tecrübeli arkadaşlarımız katkı yapacaktır.)
    Syg.

• @Redbeard Tesekkurler tekrardan verdiginiz bilgiler cok onemli herkes yararlanacaktir eminim

• @misha90 Merhabalar, çok teşekkürler ancak verdiğim bilgiler çok önemli değil, zaten çoğu kişinin önerdiği yada paylaştığı tecrübelerdi. Sadece dilim döndüğünce, kendi tecrübem ve gözlemlerimi aktardım. Çoğu arkadaşımızın zaman zaman bu tecrübeleri temelde aynı olmakla birlikte küçük nüans farkları olabiliyor.
    Tekrar nezaketiniz için teşekkürler...
    Syg...

• Merhaba arkadaslar,

Amex isteyen olursa bu linkten $200 bonusu ile beraber basvurabilir, yillik aidati yok. Onaylanan ilk 5 kisi icin bana gelecek olan $75 da size zelle ile geri gonderecegim.

Here’s my Amex referral link. Use it and we could both earn rewards if you are approved and get a Card. Check out offers and Card benefits.

• Arkadaslar 7.ayim Amerika'da Delta American Expres ve blue renkli American Express olmak uzere 2 kart aldim. Gecen hafta kartlar geldi, her karttan 2 tane gondermisler neden ? Farkli numaralara sahip ama ayni hesaba bagli.

Ve bir de Delta American Express 8k $ limit verdi. 1 haftadir kart aktif ama bu limit halen Credit Karma da gorunmuyor. Onceki kartlarimin limitleri gorunuyor. Ne kadar zamanda yansiyor yeni aktif olan kart limitleri ?

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar neden 2 kart olduğunu amexe sorabilirsiniz canlı desteği 7/24 aktif ve çok yardımcılar. Limit yansıması banka ne zaman kredi kuruluşuna raporlarsa yansır

• @hDundar first statement sonrası Credit Karma’da gözükmesi gerekiyor

• Arkadaslar bu bankalardan cektigim nedir 🙂 Ustte yazdigim gibi American Express $ 8k limitli kart vermisti. Tum kartlarimin kullanimina dikkat ederim ve hic gecikmem de yok. Biraz once American Express telefon acti ve ayni anda apple pay den ve de mail olarak American Express kartlarim suspended edildi bildirimi geldi. Telefon acan abla ne is yapiyorsun dedi (Amerika"ya geldigimden bu yana hic calimadim yani Amerika'da gelirim yok) ? Dedim online olarak Turk sirketine calisiyorum diyerek salladim. Gelirimi vs sordu ve sonra sana mail attik son 2 aya ait banka statements lari bize gondermen gerek dedi. Bank of America hesabima Turkiye'den para girisleri oluyor, Agustos'ta mesela $ 5k civari giris var ve kucuk para girisleri. Gelirlerimi gosteren belgeler istiyorlar, Turkiye'de borsa hesabim fln var, onlarin birkac aylik dokumunu de koysam olur mu ? Yoksa kartlarimi kapatacaklar. Bu gibi durumlara karsilasanlar ve Amerika'da geliri yoksa ne yapiyorsunuz ? Tesekkurler.

xpressss.png

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar türkiyeden olan geliriniz varsa bunu sunabilirsiniz. kredi kartlarına başvururken size sorulan yıllık gelir tahmininizi çok abartmadan mevcuttaki gelirinizin bi miktar üstünü söylemeye özen gösterin çok abartı söylerseniz yalan söylediğinizi anlayıp evrak talebinde bulunabiliyorlar

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@hDundar türkiyeden olan geliriniz varsa bunu sunabilirsiniz. kredi kartlarına başvururken size sorulan yıllık gelir tahmininizi çok abartmadan mevcuttaki gelirinizin bi miktar üstünü söylemeye özen gösterin çok abartı söylerseniz yalan söylediğinizi anlayıp evrak talebinde bulunabiliyorlar

Buraya mesaj attiktan sonra Amex evrak isteme olayini arastirdim, redditte benzer sikayetler gordum. Amex arada istiyormus boyle. Turkiye'de borsada param var ama bu gelir mi sayilir emin degilim. Son birkac aylik dokumunu pdf alip gondersem olur mu acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar son 1.5 yıldır amex gold kart kullanıyorum limitsiz bir şekilde bir kere bile evrak istemediler. Genelde gig workleri bile bir gelir saymazlarken borsadaki kazançları sayarlar mı bilemiyorum

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |