Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Faruk-Özkan

En detaylı Hong Kong tecrübesi @onuru’ya aitti, kendisinin ve diğer Hong Kong deneyimlerini okuduğunuzu düşünüyorum. Onur Bey’in mülakat deneyimine baktım, hiç noter onayından bahsetmemiş, siz neden noterden onaylatma ihtiyacı hissettiniz? @finn_ de Hong Kong için evrak listesini paylaşmış, hiç bir evrağa noter onay yaptırmamis.

https://yesilkartforum.com/forum/post/485469

Yeminli tercümelerin orijinalin istenmesi muhtemel olabilir zira geçmiş deneyimlerde bu şekilde verilmiş, mülakatınız 07.07.25 tarihinde gözüküyor, korkulu rüya görmemek için Türkiye’de evrakların asillarina ulaşabilecek bir yakınınız veya arkadaşınız var ise DHL, UPS veya FedEx hava kargo ile gönderimi konusunu değerlendirmek ister misiniz? Evet maliyet olacak ama takip edilebilir güvenilir bir taşıyıcı ile gönderilmesi iyi olabilir. Bir diğer seçenek de bulabilirsiniz mülakat tarihinizden önce Hong Kong’a gelecek başka bir talihliye evrakların iletilmesi ve bir şekilde o talihli ile sizin HKN’de buluşmanız. Bol şans!

• @Ahmet-Faruk-Özkan Hong Kong ailecek noter onaylı sadece 1 belge götürdük. O da Yurt dışı adli sicil kaydına yurt dışında noter yapmıştık. Türkiye ile alakası olmayan bir konu. Noterde yabancıydı zaten. Türkiye'den aşdığımız hiçbir belgeye noterde işlem yapmadık. Çeviri konusunda da sadece nufus kayıt örneklerini çevirttik.

• Merhabalar, bugün gelen maille birlikte dvprogram.state.gov adresinde mülakat bilgilerini görebildik fakat beneficiaries kısmında none yazıyor, ben kendimi daha öncesinde add aplicantla eklemiştim ve eşimin bilgilerini de güncellemiştik. Hong kong mülakat maili atarken ikimizin de e mail adresine atmış, ama sayfada ben görünmüyorum sadece eşim görünüyor. Bu durumda artık hong kong büyükelçiliğiyle iletişimde olmamız gerekiyor değil mi artık kcc ile bir işimiz kalmadı? Daha önceden dosya açmak için yollamıştık hem evlilik cüzdanını hem formül b evraklarını hem de pasaportları, şimdi tekrar mı yollamamız lazım durumu belirterek? Bir de böyle durumlarda konsoloslukla önceki konuşmamızdan mı devam etmemiz lazım mailde yanıt olarak yoksa yeni bir mail taslağıyla mı atmak gerek?

• @ollqher, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ekran Resmi 2025-06-20 18.54.40.png

Merhabalar Herkese CEAC uzeinden Kontrol ettigimde Dosyamin tbilisi de oldugunu goruyorum Ben gurcistandan hic geri donus almadim. ama bu dosyamin tasindigi anlamina mi geliyor.? Yardimci olursaniz cok sevinirim

Kcc'ye mail atıp mülakat yerinizin şuanda neresi olduğunu ve mülakat tarihinizi sorabilirsiniz. Daha önce bazı arkadaşlar da onay maili gelmemesine rağmen dosyalarının taşındığını söylemişti.

Bilgi aldıktan sonra burada da paylaşır mısınız? Bizim için de yol gösterici olur.

• @Ahmet-Faruk-Özkan hocam okuduğum butün deneyimlerde honkong için noter onayı isdemıyorkı zaten

• @Hanes125 merhabalar bizde aynı durumdayız sizinle.Dün mailimiz geldi fakat gerekli belgelerin yazdığı mail henüz gelmedi. Beklemedeyiz yakın zamanda gelir diye düsünüyorum.

• Arkadaşlar herkese selamlar. Forumda biraz dolaştım ama mülakatta banka dökümü gösterme hakkında spesifik endişelerim oluştu. Şöyle ki biz 4 kişilik bir aile olarak sanırım 30k dolar göstermek yeterli oluyor. Fakat ben bu parayı kredi çekerek tamamlayıp, hesapta ne kadar para olduğunun belgesini alıp, sunsam kabul ediliyor mu? Yani bu para bize kredi yoluyla girmiş olacak ve ben 6 aylık bir döküm göstermeyeceğim. Sadece bankadaki parayı belgeleyeceğim. Bu sorun yaratır mı? Evimizi satılığa çıkardık ama muhtemelen görüşme gününe yetismeyecek. (Bu arada ev aslında bizim ama annemin uzerine kayıtlı, yani bir mal olarak gösteremiyoruz.)

Bu konularda bilgisi ya da tecrübesi olan varsa aydınlatırsa çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim:)

• ⭐⭐⭐⭐

@Ferhatyılmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese selamlar. Forumda biraz dolaştım ama mülakatta banka dökümü gösterme hakkında spesifik endişelerim oluştu. Şöyle ki biz 4 kişilik bir aile olarak sanırım 30k dolar göstermek yeterli oluyor. Fakat ben bu parayı kredi çekerek tamamlayıp, hesapta ne kadar para olduğunun belgesini alıp, sunsam kabul ediliyor mu? Yani bu para bize kredi yoluyla girmiş olacak ve ben 6 aylık bir döküm göstermeyeceğim. Sadece bankadaki parayı belgeleyeceğim. Bu sorun yaratır mı? Evimizi satılığa çıkardık ama muhtemelen görüşme gününe yetismeyecek. (Bu arada ev aslında bizim ama annemin uzerine kayıtlı, yani bir mal olarak gösteremiyoruz.)

Bu konularda bilgisi ya da tecrübesi olan varsa aydınlatırsa çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim:)

6 aylık hesap dökümünün olmaması sorun teşkil etmez. Genelde sorulmaz, ancak sorulsa bile fiziki olarak evde tutulan altının bozdurulup dövize çevrilerek bankaya yatırıldığı açıklanabilir.
    Paranın hangi yolla hesaba girdiği de çok önemli değil.
    Ayrıca imza sirkülerini almayı unutmayın.
    Mülakatınızın güzel geçmesini dilerim.

• @aliaytac41 teşekkür ediyorum hocam bir sorum olacaktı formumu önümüzdeki hafta açtıracağım linke tıklayıp bilgilerimi gireyim mi yoksa beklemem mi lazım

• ⭐⭐⭐⭐

@goktug1122, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp iyi forumlar Serap hanım aynı maili bende aldım ama daha işlem yapmadım hafta içi evlenip eşimi de başvuruya dahil edeceğim için. Bu gelen linke tıklayıp bilgilerimi girmelimiyim yoksa beklemem mi daha doğru olur

Mülakat e-postası aldıysanız linke tıklayıp mülakat bilgilerinizi görebilirsiniz. Bu aşamada herhangi bir bilgi girişi yapılmıyor.

• Merhaba arkadaşlar 2025, case numberım 7605 tamamen ikilem yaşamaktayım. Dosyamı taşımalımıyım yoksa Ankaraya güvenmeliyim. Eğer taşımam gerekirse bunun için atmam gereken adımlar nelerdir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

• @Ferhatyılmaz pasaportlarınızı sorunsuz bir şekilde teslim almadan evinizi satmayın lütfen.
    Bol şans diliyorum 🍀

• Herkese merhaba,
    Uzun bir bekleyişin ardından vizelerimiz onaylandi. Forumu kuran ve sorularımıza cevap veren herkese teşekkür ederim.

• @fatmakoc Tebrik ederim Fatma Hanım, şimdi keyifle Hong Kong’da bir kahve için. Hatta bize de önerin Eylül’de aynı yerde ben de kahve keyfi yapacağım. (Manifest mode on)

• @alyosha Selam, bizimki de aynı durumda. pazartesi günü konsolosluğa mail atacağım. Sormanın zararı olmaz.

• Merhaba, Viyana için önümüzdeki günlerde banka hesap dökümünü alacağım. Birikimlerin TL Fon hesabında olması sorun teşkil ediyor muydu, bilgisi olan var mı acaba?

• ⭐⭐⭐

@oğuz-çakır Selamlar fonda vadelide repoda olması hiç önemli değil varlık belgesi olarak hepsi kabul görmektedir..Altta bir meblağ yazması yeterlidir...

• @Ahmet-Faruk-Özkan Merhaba mülakatınızda başarılar dilerim. Eşinizin vukuatlı nufüs kayıt örneğinde ailesi yok derken anne ya da baba bilgileri mi (isim soyisim kimlik no vs.)belirtilmemiş. Ebeveynler sadece isim olarak mı gözüküyor. Ebeveylerden biri bende sadece isim olarak gözüküyor onun için sormak istedim.

• @Hanes125 Hocam o mail Ankara tarafından mülakat tarihinden 15-20 gün önce falan gönderilecek. Ayrıca imzanızda sağlık ve mülakat tarihlerini de güncellerseniz çok iyi olur.

• @rasitcenngiz Hayırlı olsun. Ben de Bangkok'a e-posta attım dosya transferi için ama çalışan yetersizliği ve iç politika nedeniyle kabul edemiyoruz dediler. Sizin Tayland'da oturumunuz veya vizeniz var mı?

Benzer Başlıklar

• 180
  • 7344
  • 8486
  • 1917
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |