Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@herdem selamlar, sizin cn ne bir mulakat tarihi verilmedigi icin bu sekilde yanit donmeleri normal. Bir sonraki ay icin mulakat alma ihtimaliniz yuksek. Bol sanslar.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Araştırmaya fırsatım olmadı ama gördüğüm kadarıyla online evrak işlemleri filan olmaya başlamış.

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

24 Haziran'da Ankara'da mülakatımiz var, talihli benim yalniz eşimin kardesi 8 sene önce turist vizesi ile gidip iltica etti, mülakatta ABD tanıdığınız varmı diye sorduklarında söyleyeceğim ama bu durum bize sıkıntı olur mu endişeliyim aynı durumda tecrübesi olan varmıdır

Mülakatta böyle bir soru gelirse, evet deyip susun. Kim diye sorarsa, "eşimin kardeşi, şu eyalette yaşıyor ama bizim gideceğimiz eyalet farklı (şurası) ve kendi planlarımız var" deyin.

Başka bir eyalete gideceğinizi belirtmek faydalı bir hamle olur diye düşünüyorum.

Tekrar belirtmek isterim ki, size sorulan sorulara evet hayır gibi kısa cevaplar verin. Sorulara gereksiz açıklamalar yapmak yeni soruların gelmesine sebep olur.

Şimdiden kolay gelsin, iyi haberlerinizi bekliyoruz.

• @Serapp farklı eyalet söyleyemem Newyork brooklynde olacağız o da orda yaşıyor 😕

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck Sizin nereye gittiğinizi kontrol etmiyorlar. Teksas, Florida vs başka bir yer söyleyebilirsiniz. Benim oğlum NJ dedi ama şimdi başka yerde mesela.

• @Serapp formu doldururken adres yazdık ona bakmıyorlar mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp formu doldururken adres yazdık ona bakmıyorlar mi ?

Baksalar bile, formu doldurduğunuz tarih ile mülakat arasında 1 yıldan fazla zaman var. Planlar değişebilir, endişe etmeyin.

• @Serapp inşallah problem olmaz o iltica etti diye bizim red almamız büyük haksızlık olur ben yasal olarak gitmeye çalışıyorum her koyun kendi bacağından asılsın

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck Didem hanım siz ds260 ta yazdığınız eyalete gitmek zorunda değilsiniz. Formda nereye gitmeyi düşünüyorsunuz diye soruyorlar. Düşünceler değişebilir. Siz benim dediğim gibi başka bir eyalet söyleyin. Neden değiştirdin diye sormazlar ama iş imkanları yüzünden dersiniz. Benim oğlum formda New Jersey yazdı, mülakatta North Carolina dedi ama şimdi Massachusetts eyaletinde. Ayrıca eşinizin kardeşi yüzünden ret alacağınızı düşünmüyorum.

• @didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

24 Haziran'da Ankara'da mülakatımiz var, talihli benim yalniz eşimin kardesi 8 sene önce turist vizesi ile gidip iltica etti, mülakatta ABD tanıdığınız varmı diye sorduklarında söyleyeceğim ama bu durum bize sıkıntı olur mu endişeliyim aynı durumda tecrübesi olan varmıdır

Normal şartlarda bunun sizin için sorun olmaması gerekiyor ancak son gelişmeler ışığında net bir şey söylemek pek mümkün değil. Sizin detay vermenize gerek yok, kardeşimiz orda yaşıyor demeniz yeterli. Detay sorarlarsa da bilmediğinizi beyan edersiniz, detay soracaklarını çok sanmıyorum. Rahat olun, turist vizesinden daha kolay bir mülakat olacak.

• @deebee inşallah çok teşekkür ederim hepinize 🙏🏻

• Selamlar, 30 Haziran'da General Medicine Clinic'de sağlık randevumuz var. Klinik bize sadece 4 tane fotoğraf ve pasaport götürmemizi söyledi. Eski deneyimlere baktığımda kliniklerin mülakat randevusu mektubu, antikor testi vs. gibi belgeler istediğini gördüğüm ve aşı kartlarımız olmadığı için spesifik olarak sordum antikor testi getirmeli miyiz diye ama sadece fotoğraf ve pasaport dediler. Yine de bu testi yaptırmalı mıyız?

• @Mekselina-Kazan Sağlık muayenesinde DS-260 formunu görmek isterler.
    Eğer tüm aşıları olmayı kabul ediyorsanız antikor testi götürmenize gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus

DV2026 kazananı olmanız sebebiyle sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor. İlgili konu başlığının 4.iletisinde dosya taşımanın nasıl yapılacağı, hangi adresin beyan edilebileceği ve ne zaman dosya taşıma yapılabileceği hususunda detaylı bilgi mevcut.

Bu yazdığınız DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığında stresli bir süreçten geçen DV2025 kazananlarının soruları ve süreçleri paylaşılıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@serro

Yine konsolos takdiri ancak kişisel düşüncem J1/J2 vizesi gidiş amacı, bu vize ile ABD’de geçirilen süre vb diğer kriterler B1/B2 vizesinden farklı olduğu için aynı seviyede değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yine son takdir ve değerlendirme mülakatı yapacak konsolosun olacaktır.

@gucarslan’ın bahsettiği çeşitlilik vizesi kurası sonucu göçmen vize talebi reddedilen talihliye mülakatta sorulan soruları, talihlinin verdiği cevapları, ülkeye giriş & çıkış tarihlerini-kalış süresini, bebeğin doğumu esnasında oluşan masraflar kapsamında ABD vergi mükelleflerinin ödediği vergilerden gelen kamu kaynakları (medicaid vb) kullanıldı mı kullanılmadı mı veya masrafların talihli tarafından kendisi tarafından ödendiğini kanıtlar faturalar ibraz edildi mi mülakatta bilmiyoruz ancak bu tür hususlar/verilen cevaplar mülakatın seyrinde mutlaka etken olmuştur.

En nihayetinde talihli için olumsuz, çok üzücü ve çok tatsız bir süreç olmuş, hele ki red formunda bu sebebe dayalı reddedildiğine dair yazılı beyan olması göçmenlik sürecinin konsolosluklar tarafından artık ne kadar daha ince ve hassas ele alındığının göstergesi.

• Merhaba listeden baktım önümde 41 kişi kalmış Ankara mülakatı için bekleyen sıralama 93xx sizce sıra gelir mi? Şansım var mı?Bundan sonra ki süreç için dosya taşımamı önerirseniz nerelere taşıyabilirim? cut off durumunu çok bilmiyorum cut off durumu Ankara ile de alakalı mı?

• @Nalcabasmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Nalcabasmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Nalcabasmaz Herkese tekrar merhaba, TB sonucum sonrası pasaportumu elçiliğe iletmem gerekiyor. Eski AIS sisteminde ilave belge gönder kısmı ile gönderiliyordu.

Fakat bildiğiniz üzere sistem değişti fakat yeni sistemde bu işlemi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bana destek olabilecek var mı ? Bir an önce pasaportumu göndermek istiyorum.

Teşekkürler.

Bilgisi olan var mi ? Desteklerinizi bekliyorum

Merhaba arkadaşlar,

Sizlerden cevap alamama sebebim yeni sistem hakkında kimsenin bilgisi olmadığı için sanırım.

Bu yeni sistem sürecinde biraz belirsizlik yaşadım. Sağlık raporum tamamlandıktan sonra pasaport ve sarı kağıdı konsolosluğa göndermem gerekiyordu ama yeni sistemde evrak gönderimiyle ilgili bir barkod ya da kayıt oluşturma seçeneğini bir türlü bulamadım.

Konsolosluğa birkaç mail attım ama ne yazık ki herhangi bir dönüş alamadım. Sonunda beklemek yerine pasaportumu ve diğer belgeleri PTT ile kendim gönderdim.

Zarfın içine şunları ekledim:

• Pasaport

• Sarı kağıt (mülakatta verilmişti, “medikal sonuç bekleniyor” yazan)

• Unganlar’dan gelen sağlık rapor maili (çıktı olarak)

• AIS sistemindeki eski profilimin görseli (adres bilgilerimin yer aldığı ekran görüntüsü)

• Durumu açıklayan kısa bir İngilizce not

Buna ilave olarak işe yarar mı bilmiyorum fakat bugün belki elçiliğe gidip durumu izah etmeye çalışabilirim.

Henüz elçiliğe kargom ulaşmadı ama aynı durumda olanlara fikir vermesi için paylaşmak istedim.Gelişme olursa yine buradan yazarım.

Sizde yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese kolaylıklar dilerim!

• @3rdcaptain sizin durumunuza benzer biri vardı hatırlıyorum dosya taşımayı araştırırken videosunu izlemiştim geçen sene, şimdi youtubeda arattım baya ama bulamadım, o da schengen vizesinden red almıştı, bunu belirtince bir ada ülkesi kabul etmişti ama o mülakat almış mıydı almamış mıydı hatırlamıyorum, filipinler ya da barbados adası olabilir, bu ülkeleri aratıp bi bakın isterseniz forumda, ben bulamadım, hatırlayan birileri olabilir geçen senelerin sürecine hakim olanlardan.

• @Mehmet-Fatih-Aslan net bilgim yok malesef web sitesinden araştırmanızı ve formdaki tecrübeleri takip etmenizi öneririm

• Merhaba, pasaportumu yurtdışında bir Türk konsolosluğunda yenilemiştim. DS-260 formunu doldururken dalgınlıkla issuing country kısmına Türkiye yerine pasaportu aldığım ülkeyi yazmışım. Şimdi formu açtırıp bu kısmı düzeltmek istiyorum. İş geçmişi, SSN talebi ve green card teslim edilcek adresi de güncelleyeceğim. İlk başta doldururken country kısmını yanlış girmiş olmamdan dolayı bir sorun yaşar mıyım? Bir de adres ve SSN kısmını hazır açtırmışken bu aşamada değiştirmek mantıklı mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |